Indiko_Xoiridio Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Είχα τον υπολογιστή κλειστό για μια εβδομάδα περίπου. Όταν που πήγα να τον ανοίξω δεν άνοιγε και μύριζε καμένο... Από το τροφοδοτικό το μόνο που ακούγονταν ήταν κάτι σαν "γρύλισμα". Παρήγγειλα ξανά το ίδιο τροφοδοτικό και μου ήρθε σήμερα. Το συνδέω πάνω στο κουτί, το ανοίγω, βλέπω ανάβει το πράσινο λαμπάκι στην μητρική λέω κομπλέ είμαστε. Πατάω το Power στο κουτί και δεν γίνεται τίποτα... Τι να κάνω;;; Παίζει να κάηκε και τίποτα άλλο; Το σύστημα μου είναι αυτό: Τροφοδοτικό: Coolermaster M620 Real Power Modular Μητρική: M3A32-MVP DELUXE/WIFI-AP CPU: AMD Phenom 9950 Μνήμη: 6GB DDR2-1066 GPU: Ati Radeon 4870 HDD: 4 Σκληροί Δίσκοι
Kapws Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μπας και πήρε το τροφοδοτικό και τίποτε άλλο μαζί του όταν "πέθενε"? Καμιά CPU λέω εγώ... Προσπάθησε να βρεις ένα άλλο PC και να κάνεις κομμάτι-κομμάτι αντικαταστάσεις να δεις πού βρίσκεται το πρόβλημα.
tinoula Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Προσπάθησε να βρεις ένα άλλο PC και να κάνεις κομμάτι-κομμάτι αντικαταστάσεις να δεις πού βρίσκεται το πρόβλημα. κανε το παραπανω και δες μηπως πηρε μαζι του και καμια μητρικη ?
Psycho_Warhead Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Είχα τον υπολογιστή κλειστό για μια εβδομάδα περίπου. Όταν που πήγα να τον ανοίξω δεν άνοιγε και μύριζε καμένο... Από το τροφοδοτικό το μόνο που ακούγονταν ήταν κάτι σαν "γρύλισμα".Παρήγγειλα ξανά το ίδιο τροφοδοτικό και μου ήρθε σήμερα. Το συνδέω πάνω στο κουτί, το ανοίγω, βλέπω ανάβει το πράσινο λαμπάκι στην μητρική λέω κομπλέ είμαστε. Πατάω το Power στο κουτί και δεν γίνεται τίποτα... Τι να κάνω;;; Παίζει να κάηκε και τίποτα άλλο; Το σύστημα μου είναι αυτό: Τροφοδοτικό: Coolermaster M620 Real Power Modular Μητρική: M3A32-MVP DELUXE/WIFI-AP CPU: AMD Phenom 9950 Μνήμη: 6GB DDR2-1066 GPU: Ati Radeon 4870 HDD: 4 Σκληροί Δίσκοι Εδωσες λεφτα για αλλο τροφοδοτικο χωρις να εισαι σιγουρος οτι φταιει αυτο?
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Το δοκίμασα το παλιό το τροφοδοτικό πριν αγοράσω καινούργιο. Το λαμπάκι στην μητρική ανάβει πάντως, ή δεν παίζει ρόλο αυτό; Είχα πάνω 2 σκληρούς σε raid 0. Αν έχει καεί η μητρική υπάρχει τρόπος να σώσω τα δεδομένα τους;
z@xos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Το δοκίμασα το παλιό το τροφοδοτικό πριν αγοράσω καινούργιο.Το λαμπάκι στην μητρική ανάβει πάντως, ή δεν παίζει ρόλο αυτό; Είχα πάνω 2 σκληρούς σε raid 0. Αν έχει καεί η μητρική υπάρχει τρόπος να σώσω τα δεδομένα τους; To oτι αναβει το λαμπακι στη μητρικη δεν σημανει οτι ειναι ok. Την εχω πατησει ετσι εγω, αναβε το λαμπακι και την θεωρουσα ζωντανη αλλα τελικα ηταν dead...
crc2 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δοκίμασε το pc χωρίς καμία συσκευή (δισκος, dvd κλπ) συνδεδεμένη επάνω !!! Υπάρχει περίπτωση να έχει παρει μαζί το παλιό τροφοδοτικό κάποια συσκευή και τώρα να σου βραχυκυκλώνει το υπόλοιπο pc
alexis333 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Στο μεγαλυτερο ποσοστο οταν δεν αναβει το pc και αλλαζεις τροφοδοτικο και παλι δεν αναβει αυτο που φταιει ειναι η μητρικη ... Αν δεν υπαρχει κανα αλλο τρελο παρατραγουδο που να κανει αισθηση τοτε 99% ( μη σου πω 100% ) φταιει η μητρικη ...
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2010 Νεότερα από το μέτωπο... Είχα χρόνο σήμερα και έλυσα το pc για να δοκιμάσω τα parts ένα ένα στον υπολογιστή του αδερφού μου . 1. Η κάρτα γραφικών, οι μνήμες και οι δύο σκληροί (storage) είναι εντάξει. 2. Τους δύο σκληρούς που τους είχα σε raid 0 και είχα τo λειτουργικό δεν τους έχω πειράξει καθόλου. Πως θα τσεκάρω αν είναι εντάξει;Θα τους βάλω έναν-έναν στο υπολογιστή του αδερφού μου; Αν λειτουργούν μπορώ να σώσω τα δεδομένα που έχω μέσα + το λειτουργικό χωρίς να χρειαστεί format; Αν γίνεται να μεταφέρω όλα τα δεδομένα σε ένα σκληρό ώστε να καταργήσω και το raid ακόμα καλύτερα. 3. Έβαλα τον επεξεργαστή του αδερφού μου (AMD Athlon 64 x2 4800+) στην μητρική μου (χωρίς τίποτα άλλο κουμπωμένο επάνω) και πάλι δεν ανοιγε ο υπολογιστής. Οπότε η μητρική κάηκε στάνταρ, έτσι; 4. Η μητρική του αδερφού μου είναι η Asus M2V και από ότι βλέπω δεν υποστηρίζει τον επεξεργαστή μου, οπότε δεν μπορώ να τον δοκιμάσω... Υπάρχει περίπτωση με κανένα bios update να γίνεται;
crc2 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2011 Εδώ είναι η λίστα με όλες τους επεξεργαστές που μπορεί να διαβάσει το Mobo του αδερφου σου , και ο δικός σου ΔΕΝ ειναι στην λίστα ..... http://www.asus.com/Motherboards/AMD_AM2/M2V/#CPUS Κατα 99% ναι πρέπει να κάηκε και η μητρική σου .... Τους δίσκους σου μπορείς να τους βάλεις σαν 2ο δίσκο σε ένα μηχάνημα και να ελέγξεις / μεταφέρεις τα αρχεία που σε ενδιαφέρουν ....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα