fastmanakos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα παίδες.Έχω ένα φιλαράκι που ψάχνεται για νέα οθόνη μέχρι 300 ευρώ.Θέλει να πάιξει σε μέγεθος αποκλειστικά 23-24 ίντσες ούτε μεγαλύτερη ούτε μικρότερη.Ποιά πιστέυετε ότι είναι η καλύτερη οθόνη της αγοράς σε αυτό το μέγεθος και αυτό το μπάτζετ;Ακούω προτάσεις.Με το πισί ασχολείται λίγο απ όλα παιχνίδια,ταινίες και κάτι μού λεγε και για κανα φώτοσοπ άλλα σε πολύ χαλαρά επίπεδα. ---------- Προσθήκη στις 22:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:55 ---------- τί έχετε να πείτε για την Samsung F2380;Κάποιος που να την έχει ίσως;
dimitrisak Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 φιλαρακι αν μπορει να περιμενει λιγο αυτη ειναι ολα τα λευτα.....http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2486L-PF-LED-Monitor-24.htm .....ολα τα λευτα..την εχει παρει ενας φιλος μου και ειναι φοβερη....θα παθει εγγυημενη πλακα.....την παραγκελνει απο internet με δωρεαν μεταφορικα 285 ευρω..
ninos30 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 φιλαρακι αν μπορει να περιμενει λιγο αυτη ειναι ολα τα λευτα.....http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-W2486L-PF-LED-Monitor-24.htm .....ολα τα λευτα..την εχει παρει ενας φιλος μου και ειναι φοβερη....θα παθει εγγυημενη πλακα.....την παραγκελνει απο internet με δωρεαν μεταφορικα 285 ευρω.. TN Panel με όμορφο περίβλημα και LED backlit... Πολύ μαρκετίστικη προσέγγιση. Προσωπικά δεν θα ξόδευα τόσα χρήματα για ένα TN. Θα έπαιρνα κάτι σαφέστατα φθηνότερο για TN ή περισσότερα (+400 για 24αρι) για IPS που θα το χαίρεται για μια ζωή. Σε αυτή την ζώνη χρημάτων θα βρει κάτι PVA, αλλά ελάχιστα εδώ στο ΕΛΛΑΝΤΑ. Η αγορά έχει πήξει με φθηνά TN και βρίσκεις καλό monitor με το κιάλι. Ένα από τα λίγα είναι αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168073&u=SAMSUNG-SYNCMASTER-F2380 Σαφέστατα καλύτερο από οποιοδήποτε TN. Και μην ακούσω καμιά ... για τα 8ms (μην γίνεστε θύματα των άσχετων πωλητών και του marketing). Σε αυτά τα panel είναι εντελώς διαφορετική η ανταπόκριση του σήματος με αποτέλεσμα NO GHOSTING! (τουλάχιστον ορατό). Και επειδή δεν θα ξαναποστάρω στο θέμα αυτό, τα καλά panel τα καταλαβαίνεις από τις γωνίες θέασης. Οτιδήποτε πάνω από 176/176 (συνήθως 178/178) είναι είτε MVA/PVA είτε IPS. Τα TN παίζουν στην καλύτερη 170/160. Και φυσικά από την τιμή. Και κλείνοντας, ένα από τα καλύτερα monitor σε 24" (για home user) άρχισαν να το φέρνουν κάποια μαγαζιά και εδώ (επιτέλους γιατί οι Άγγλοι θα είχαν βαρεθεί να στέλνουν στην Μπανανία μας): - Skroutz: Dell U2410 - http://www.prad.de/en/guide/screen5602.html
fastmanakos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Με ψησε και μένα η καταραμένη η samsung.Μπορεί να πεί εντυπώσεις κανένας που την έχει;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 TN Panel με όμορφο περίβλημα και LED backlit... Πολύ μαρκετίστικη προσέγγιση. Προσωπικά δεν θα ξόδευα τόσα χρήματα για ένα TN. Θα έπαιρνα κάτι σαφέστατα φθηνότερο για TN ή περισσότερα (+400 για 24αρι) για IPS που θα το χαίρεται για μια ζωή. Σε αυτή την ζώνη χρημάτων θα βρει κάτι PVA, αλλά ελάχιστα εδώ στο ΕΛΛΑΝΤΑ. Η αγορά έχει πήξει με φθηνά TN και βρίσκεις καλό monitor με το κιάλι. Ένα από τα λίγα είναι αυτό: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168073&u=SAMSUNG-SYNCMASTER-F2380 Σαφέστατα καλύτερο από οποιοδήποτε TN. Και μην ακούσω καμιά ... για τα 8ms (μην γίνεστε θύματα των άσχετων πωλητών και του marketing). Σε αυτά τα panel είναι εντελώς διαφορετική η ανταπόκριση του σήματος με αποτέλεσμα NO GHOSTING! (τουλάχιστον ορατό). Και επειδή δεν θα ξαναποστάρω στο θέμα αυτό, τα καλά panel τα καταλαβαίνεις από τις γωνίες θέασης. Οτιδήποτε πάνω από 176/176 (συνήθως 178/178) είναι είτε MVA/PVA είτε IPS. Τα TN παίζουν στην καλύτερη 170/160. Και φυσικά από την τιμή. Και κλείνοντας, ένα από τα καλύτερα monitor σε 24" (για home user) άρχισαν να το φέρνουν κάποια μαγαζιά και εδώ (επιτέλους γιατί οι Άγγλοι θα είχαν βαρεθεί να στέλνουν στην Μπανανία μας): - Skroutz: Dell U2410 - http://www.prad.de/en/guide/screen5602.html Oσο ασχετοι ειναι οι πωλητες που χρησιμοποιουν τους ορους 8ms χωρις να εχουν ιδεα, τοσο σχετικοι ειναι και αυτοι που μαθανε τους ορους TN/MVA/PVA/IPS και βγαζουν αχρηστα τα TN και super duper τα υπολοιπα. Ναι τα TN ειναι η φθηνοτερη (και πλεον καθιερωμενη) υλοποιηση LCD monitor, ναι τα TN θεωρητικα υστερουν σε ορισμενα χαρακτηριστικα στα οποια υπερεχουν τα αλλα panel, (ωστοσο υπερεχουν σε εφαρμογες με γρηγορο framerate οπως παιχνιδια) ΑΛΛΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ με το μεσο ανθρωπινο ματι δε θα καταλαβει ΠΟΤΕ ΤΟΥ διαφορες αναμεσα στο ενα και στο αλλο panel. Για την ακριβεια και σε εσενα που δειχνεις ενημερωμενος, να βαλουν 10 panel τα μισα TN και τα αλλα μισα IPS, χωρις μαρκα και μοντελο, δεν υπαρχει περιπτωση να ξεχωρισεις με το ματι σου ποιο panel ειναι ποιο, οσες ωρες και να προσπαθησεις, οσα παιχνιδια και αν τρεξεις, οσα προγραμματα επεξεργασιας εικονας και αν ανοιξεις γιατι ενα ΚΑΛΟ ΤΝ με ενα καλο IPS/PVA δεν εχουν αισθητες διαφορες για το ανθρωπινο ματι. Αρα καλα τα θεωρητικα, αλλα πρακτικα τα TN ειναι μια χαρα monitors για οποιον δεν παει για γραφιστας, και για οποιον δεν εχει καποιο ιδιαιτερο βιτσιο πχ να δουλευει την οθονη του απο 175 μοιρες γωνια θεασης. Και πανω απολα φθηνα σε σχεση με την κοροιδια των IPS που ουσιαστικα πληρωνεις 2πλασια λεφτα για να αντιλαμβανεται το ματι σου 1% καλυτερο οπτικο αποτελεσμα αποτι αν ειχες ενα καλο ΤΝ. Η 24ρα LG LED που προταθηκε παραπανω, ειναι παρα πολυ καλη οθονη για οποιοδηποτε μεσο χρηστη διαθετει αυτα τα λεφτα. Επισης εχει νορμαλ τιμη για 24ρα οθονη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακριβη. Το μονο στο οποιο συμφωνω ειναι οτι το LED backlight ειναι μαρκετιστικη προσεγγιση, πλην ομως η τιμη της δεν ειναι παραλογη, και ειναι συγκρισιμη με ολα τα monitor της κατηγοριας της. ΥΓ. Ειναι η πιο οικονομικη σε καταναλωση οθονη, αν αυτο ενδιαφερει κανεναν απο τους guru των panel, γιατι για εμενα ειναι σημαντικος παραγοντας να εχω 24ρι monitor που να καιει 26watt, οταν τα μεσα 23ρια καινε 40% παραπανω. Αρα δεν ειναι απλα ενα "TN με LED backlight και ομορφα περιβλημα". Ειναι ενα TN με εξαιρετικη εικονα και φωτεινοτητα, ομορφο σχεδιασμο και ελαχιστη καταναλωση σε νορμαλ τιμη.
purif Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Oσο ασχετοι ειναι οι πωλητες που χρησιμοποιουν τους ορους 8ms χωρις να εχουν ιδεα, τοσο σχετικοι ειναι και αυτοι που μαθανε τους ορους TN/MVA/PVA/IPS και βγαζουν αχρηστα τα TN και super duper τα υπολοιπα. Ναι τα TN ειναι η φθηνοτερη (και πλεον καθιερωμενη) υλοποιηση LCD monitor, ναι τα TN θεωρητικα υστερουν σε ορισμενα χαρακτηριστικα στα οποια υπερεχουν τα αλλα panel, (ωστοσο υπερεχουν σε εφαρμογες με γρηγορο framerate οπως παιχνιδια) ΑΛΛΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ με το μεσο ανθρωπινο ματι δε θα καταλαβει ΠΟΤΕ ΤΟΥ διαφορες αναμεσα στο ενα και στο αλλο panel. Για την ακριβεια και σε εσενα που δειχνεις ενημερωμενος, να βαλουν 10 panel τα μισα TN και τα αλλα μισα IPS, χωρις μαρκα και μοντελο, δεν υπαρχει περιπτωση να ξεχωρισεις με το ματι σου ποιο panel ειναι ποιο, οσες ωρες και να προσπαθησεις, οσα παιχνιδια και αν τρεξεις, οσα προγραμματα επεξεργασιας εικονας και αν ανοιξεις γιατι ενα ΚΑΛΟ ΤΝ με ενα καλο IPS/PVA δεν εχουν αισθητες διαφορες για το ανθρωπινο ματι. Αρα καλα τα θεωρητικα, αλλα πρακτικα τα TN ειναι μια χαρα monitors για οποιον δεν παει για γραφιστας, και για οποιον δεν εχει καποιο ιδιαιτερο βιτσιο πχ να δουλευει την οθονη του απο 175 μοιρες γωνια θεασης. Και πανω απολα φθηνα σε σχεση με την κοροιδια των IPS που ουσιαστικα πληρωνεις 2πλασια λεφτα για να αντιλαμβανεται το ματι σου 1% καλυτερο οπτικο αποτελεσμα αποτι αν ειχες ενα καλο ΤΝ. Η 24ρα LG LED που προταθηκε παραπανω, ειναι παρα πολυ καλη οθονη για οποιοδηποτε μεσο χρηστη διαθετει αυτα τα λεφτα. Επισης εχει νορμαλ τιμη για 24ρα οθονη, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ακριβη. Το μονο στο οποιο συμφωνω ειναι οτι το LED backlight ειναι μαρκετιστικη προσεγγιση, πλην ομως η τιμη της δεν ειναι παραλογη, και ειναι συγκρισιμη με ολα τα monitor της κατηγοριας της. ΥΓ. Ειναι η πιο οικονομικη σε καταναλωση οθονη, αν αυτο ενδιαφερει κανεναν απο τους guru των panel, γιατι για εμενα ειναι σημαντικος παραγοντας να εχω 24ρι monitor που να καιει 26watt, οταν τα μεσα 23ρια καινε 40% παραπανω. Αρα δεν ειναι απλα ενα "TN με LED backlight και ομορφα περιβλημα". Ειναι ενα TN με εξαιρετικη εικονα και φωτεινοτητα, ομορφο σχεδιασμο και ελαχιστη καταναλωση σε νορμαλ τιμη. Kαι εγώ τα ίδια έλεγα πριν πάρω IPS monitor. Προσωπικά είδα διαφορά με το TN panel που είχα στη ποιότητα των χρωμάτων και της συνολικής εικόνας γενικότερα. Σίγουρα είναι ακριβές αλλά πιστεύω αξίζουν με το παραπάνω. Αν και τη συγκεκριμένη δε την έχω δει, ένας φίλος έχει monitor από την LG και πραγματικά απογοητεύτηκα από την εικόνα της. Btw υπάρχει και η Nec EA231WMi στα 350ε περίπου με IPS panel. Πολύ καλή τιμή για το panel που έχει.
bean1 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 εγω ειμαι αναμεσα στην Τ240 και στην Τ260 30euro εχουν διαφορα στην τιμη
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 ΑΛΛΑ Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ με το μεσο ανθρωπινο ματι δε θα καταλαβει ΠΟΤΕ ΤΟΥ διαφορες αναμεσα στο ενα και στο αλλο panel. αν το μάτι έχει συνηθίσει σε IPS/PVA/MVA Panel το TN το εντοπίζει ΑΝΕΤΑ, αν όμως δεν έχει συνηθίσει δεν του κακοφαίνεται...
Voodooman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 εγω ειμαι αναμεσα στην Τ240 και στην Τ260 30euro εχουν διαφορα στην τιμη Αγόρασα την Τ220. 150 ευρώ, τζάμπα πράμα. Πάω σπίτι, την κουμπώνω, τρέλα. Internet, παιχνίδια, με ανοιχτό το στόμα εγώ. Πάω να δω τις φωτογραφίες μου, όλα καλά, μερικές τις βλέπω με χρώματα ό,τι να'ναι. "καλιμπράρισμα θέλει", λέω. Έξι μήνες μετά, ακόμη την "καλιμπράρω". Έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν κατάφερα και πολλά. Ακόμη και το ρεζίλικο netbook μου αυτές τις φωτογραφίες τις δείχνει καλύτερα. Έχω δει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες σε 7 μόνιτορ, τα χρώματα δεν συγκρίνονται με την άθλια απόδοσή τους στην Τ220. Δεν είναι κακή οθόνη γενικά, αλλά υπό συγκεκριμένες συνθήκες είναι άθλια. Εκπλήσσομαι βέβαια, παντού διάβαζα ότι είναι καλό μόνιτορ, ίσως έπεσα σε μάπα κομμάτι, αλλά πού να βρω το δίκιο μου ότι συγκεκριμένες φωτογραφίες τις εμφανίζει όπως γουστάρει αυτό. Μπορεί να είμαι ψείρας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το μόνιτορ, στην πρώτη ευκαιρία, θα πάρει πόδι και θα πάω σε κάτι πραγματικά καλό, να τελειώνω.
haHa Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 @voodooman: αν το netbook σου εχει καλυτερα χρωματα απο την t220 , τοτε επεσες σε σκαρτο κομματι και καλο ειναι να την γυρισεις πισω..
Voodooman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2010 Έχω σπίτι μου μία κρυστάλλινη μπάλα, μου την άφησε η τσιγγάνα προγιαγιά μου. Εγώ δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα όπως εκείνη, αλλά, για κάποιον περίεργο λόγο, μου δείχνει μόνο όσα πρόκειται να μου συμβούν σε σχέση με ελλατωματικά PC parts. Για το συγκεκριμένο μόνιτορ λοιπόν, μου έδειξε ότι θα το πάω στο Πλαίσιο, θα το ελέγξουν, θα μου πουν ότι είναι μία χαρά και θα μου χρεώσουν και τον έλεγχο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.