georgeuk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 παιδιά μένω στην αγγλία και κάνω κατι δουλειες για ενα καθηγητη μου. θελω να με πληρωνει στον ελληνικο μου λογαριασμο. οπως καταλαβαινετε πρεπει να του κοψω καποια αποδειξη (invoice) απο την ελλαδα. επιτρεπεται αυτο? υπαρχει περιπτωση να το ελεγξει κανεις.
DrLo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 παιδιά μένω στην αγγλία και κάνω κατι δουλειες για ενα καθηγητη μου. θελω να με πληρωνει στον ελληνικο μου λογαριασμο. οπως καταλαβαινετε πρεπει να του κοψω καποια αποδειξη (invoice) απο την ελλαδα. επιτρεπεται αυτο? υπαρχει περιπτωση να το ελεγξει κανεις. Τι εννοείς "πρεπει να του κοψω καποια αποδειξη (invoice) απο την ελλαδα. επιτρεπεται αυτο?", έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος ? Αν ναι τότε από όσο ξέρω (και δεν ξέρω και πολλά πάνω σε αυτό) μπορείς να του δώσεις ΔΠΥ αλλά πρέπει να κάνεις ενδοκοινωτικές συναλλαγές, με ότι γραφειοκρατία αυτό συνεπάγεται. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ελέγχονται.
georgeuk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Τι εννοείς "πρεπει να του κοψω καποια αποδειξη (invoice) απο την ελλαδα. επιτρεπεται αυτο?", έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος ? Αν ναι τότε από όσο ξέρω (και δεν ξέρω και πολλά πάνω σε αυτό) μπορείς να του δώσεις ΔΠΥ αλλά πρέπει να κάνεις ενδοκοινωτικές συναλλαγές, με ότι γραφειοκρατία αυτό συνεπάγεται. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ελέγχονται. όχι δεν έχω κάνει έναρξη επαγγελματος. πως αλλοστε αφου διαμενω στην αγγλια. μια απλη αποδειξη θελω να στειλω γιατι ο ανθρωπος εχει εταιρια και πρεπει να ειναι καλυμενος νομικα οπως και εγω φυσικα
Toufas Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 γιατι να μην σε πληρωσει στην αγγλια αν επιτρεπεται?
Lucifer Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Γιατί από την Ελλάδα δεν καταλαβαίνω. Το ιδανικότερο νομίζω θα ήταν να του γράψεις κάπου (αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση ή χαρτοπετσέτα) πως ο τάδε, την τάδε του μηνός μου έδωσε τόσα γκαφρά ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ και τα παρέλαβα. Τζίφρα και έτοιμος.
georgeuk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 έχω κάποιο λόγο που δεν θελω να φαινονται τα χρηματα αυτα στον αγγλικο μου λογαριασμο. πρεπει να του στείλω Invoice.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Να στείλεις νόμιμη απόδειξη από Ελλάδα, χωρίς έναρξη επαγγέλματος, δε γίνεται.
DrLo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Γιατί από την Ελλάδα δεν καταλαβαίνω. Το ιδανικότερο νομίζω θα ήταν να του γράψεις κάπου (αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση ή χαρτοπετσέτα) πως ο τάδε, την τάδε του μηνός μου έδωσε τόσα γκαφρά ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ και τα παρέλαβα. Τζίφρα και έτοιμος. Μια χαρτοπετσέτα με υπογραφή δε νομίζω να είναι νόμιμο παραστατικό, αυτό που από όσο καταλαβαίνω χρειάζεται ο καθηγητής του. όχι δεν έχω κάνει έναρξη επαγγελματος. πως αλλοστε αφου διαμενω στην αγγλια. μια απλη αποδειξη θελω να στειλω γιατι ο ανθρωπος εχει εταιρια και πρεπει να ειναι καλυμενος νομικα οπως και εγω φυσικα Για να δώσεις Τιμολόγιο/ΔΠΥ (= Invoice) κάπου πρέπει να έχεις κάνει έναρξη, (Ελλάδα, Αγγλία, Guernsey κάπου τέλως πάντων). Το που πραγμτικά μένεις με το που έχεις έδρα δεν είναι ταυτόσημα πράγματα. πχ θα μπορούσες να έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος στην Ελλάδα και να είχες πάει στην Αγγλία για κάποιο master. Τότε θα μπορούσες ίσως (αν γούσταρες να μπλέξεις με ενδοκοινωντικές συναλλαγές) να "κόψεις" ΔΠΥ στην Αγγλία. Βρες να γίνει η συναλλαγή μέσω κάποιου άλλου (είδες που τελικά χρειάζονται οι "ελληνιές" μας )
georgeuk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 εχω δωσει μουφ Invoices εδω. δεν ελεγχονται. ειναι πολη μικρη η πιθανοτητα. τωρα ομως δεν μπορω εχω καποιο λογο. δεν ξερω καποια αλλη λυση.
DrLo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 εχω δωσει μουφ Invoices εδω. δεν ελεγχονται. ειναι πολη μικρη η πιθανοτητα. τωρα ομως δεν μπορω εχω καποιο λογο. δεν ξερω καποια αλλη λυση. Τι εννοείς "μουφ Invoices". Μούφ Ελληνικά Δελτία Παροχής Υπηρεσιών ή μούφ Αγγλικά Invoices ? Για τι ποσά μιλάμε ?
georgeuk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 ΔΠΥ εδω στην αγγλια. γιατι κανω δουλειες σαν freelance developer και δεν ειμαι VAT registered
DrLo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δε ξέρω τι ακριβώς είναι οι "VAT registered" επαγγελαμτίες στο UK αλλά εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα (τελικά ίσως δεν είμαστε και το μόνο μπάχαλο στην ΕΕ). Μουφ invoices εν γνώσει και των δύο ? Συγκεντρωτικές δεν υπάρχουν στην Αγγλία ? Να κόψεις πλαστό ελληνικό ΔΠΥ και να το δόσεις Αγγλία και να μη "χτυπήσει" κάπου το κόβω χλομό. ΥΓ : Το η συναλλαγή να γίνει με μετρητά δε παίζει ?
georgeuk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δε ξέρω τι ακριβώς είναι οι "VAT registered" επαγγελαμτίες στο UK αλλά εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα (τελικά ίσως δεν είμαστε και το μόνο μπάχαλο στην ΕΕ). Μουφ invoices εν γνώσει και των δύο ? Συγκεντρωτικές δεν υπάρχουν στην Αγγλία ? Να κόψεις πλαστό ελληνικό ΔΠΥ και να το δόσεις Αγγλία και να μη "χτυπήσει" κάπου το κόβω χλομό. ΥΓ : Το η συναλλαγή να γίνει με μετρητά δε παίζει ? εν γνωσει των δυο. οχι μεγαλα ποσα. 300-400 λιρες καθε φορα. η συναλλαγη δεν γινεται να γινει μετρητης γιατι θα χρεωθει παραπανω αφου θα τα βαλει απο την τζεπη του
DrLo Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Εννοούσα εν γνώσει και των δύο, όχι εσένα και του καθηγητή, εσένα και του όποιου πληρώνει (το πανεπιστήμιο ?). Ο τελικός αποδέκτης του invoice δεν υποχρεούται να το συμπεριλάβει στα βιβλία του και να το δηλώσει στην αντίστοιχη "εφορία". Επίσης εννοούσα να πάρεις τα χρήματα μετρητά όχι από τον καθηγητή αλλά από τον τελικό παραλήπτη του τιμολογίου.
georgeuk Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 δουλευω για την εταιρια του καθηγητη μου. εκεινος με πληρωνει. εχει εταιρια ΕΠΕ (Ltd)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.