Προς το περιεχόμενο

"προβλημα" με Raptor 74GB

kanesaxo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και το γραψα και σε αλλο φορουμ,αλλα δεν βρεθηκε καποια λύση,θα το ποστάρω κι εδω.

Εχω λοιπον τον ενλόγω ράπτορ στο συστημα μου (ο 1ος με το ασημι καπάκι) με ΧΡ.Ο δισκος δουλευε μια χαρά,ταχύς,κανένα προβλημα με τα WD diagnostics.

Αποφάσισα λοιπόν να βάλω τα 7.

Αφου τα εβαλα,διαπίστωσα πως ο δισκος ειναι τρομερά αργός για ραπτορ και τρομερά αργός για "απλός" δισκος.

Σημειώνει ταχυτητες με διαφορα τεστ μολις 50-55μβ/ς.Τι στιγμή που οι "απλοι" δισκοι μου σημειώνουν περίπου 100μβ/ς.

Συμβουλευτηκα ενα φιλο,και μου ειπε να ενεργοποιησω απτο ΒΙΟΣ το AHCI.Το έκανα,ξανακανα φορματ και ολοι οι δισκοι πηραν "πανω" περιπου 10μβ/ς.

Ο ραπτορ πήγε περιπυο συα 65-70μβ/ς.

Τι συμβαίνει ακριβώς με τον ραπτορ? η ταχύτητα του ειναι ΠΟΛΥ μιρκή ακομη...Να τονισω πως ο δισκος απτα διαγωνιστικα προγραμματα,ακομη και της WD δειχνει οτι ειναι σε αριστη κατασταση,δουλευει κανονικα και δεν βγαζει κανενα σφαλμα μεσω σμαρτ.

(ενω το ιδιο προγραμμα της WD μου χει δειξει πως αλλος δισκους μου εχει προβλημα και ισχυει.Το αναφερω για να εκμηδενισω την αποψη πως ισως δεν λειτουργει σωστα το διαγωνιστικο της WD).

Περιμένω τις απόψεις σας γιατι ειμαι ετοιμος να τον στειλω για ρμα.

Δημοσ.
Αν και το γραψα και σε αλλο φορουμ,αλλα δεν βρεθηκε καποια λύση,θα το ποστάρω κι εδω...

Ακούγεται κάπως το παραπάνω.

Τι μητρική έχεις; Το σύστημα σου είναι παλιό; καινούργιο;

Αφού στα xp δούλευε ρολόι και στα 7 δεν τραβάει, το πρώτο που θα σκεφτόμουν είναι drivers. Κοίταξε το διεξοδικά. Θεωρώ απίθανο η υποστήριξη στα 7 να είναι χειρότερη από ότι στα xp.

Από τη στιγμή που ο δίσκος δεν έχει hardware πρόβλημα, γιατί να στο αλλάξουν με RMA;

Δημοσ.

καλησπερα. ακομα και σε ide mode τοσο βγαζει.οχι παραπανω. εξαρταται τον controller του δισκου. σε promise ο δισκος κυριολεκτικως πεταγε, ακομα και το μεγαλο φορματ διηρκουσε λιγα δευτερολεπτα.ολα αλλαξαν μολις αλλαξα μητρικη και χρησιμοποιησα τον controller της ιντελ.το φορματ διηρκουσε πλεον 15 λεπτα(!).

ακομα και απλοι δισκοι στις 7.200 στροφες ,ολοι οι πιο συγχρονοι ειναι ταχυτεροι σε διαμεταγωγες και εγγραφες απο οτι οι ραπτορ. και μενα ο παλιος 74 ,65 mb/s εβγαζε.

Δημοσ.

@isay

Μπορώ αν θελεις να ποσταρω τα αποτελεσματα των τεστς να δεις και με τα ματια σου.

Και μένα παράξενο μου φαινεται.

Αν δε βρω λυση,θα τον "χαλασει" φιλος του "χωρου" ωστε να περαστει ρμα,ξερω οτι δεν ειναι πρεπον,αλλα και τι να κανω.

Το συστημα: Q9550,P5Q deluxe,750W τα υπολοιπα ειναι ασχετα με τους δισκους.

Το θεμα ειναι πως 2 seagate 500ρηδες,1WD 1.5TB δουλεουν ΥΠΕΡγρηγορα...ο ραπτορ ομως "δεν"

@gdriver

Περιεργο αυτο που μου λες,μιας και ειχα πανω απο 100μβ/ς στα ΧΡ με τον ραπτορ,το θυμαμαι ξεκαθαρα.Σε μητρικες Gigabyte (κοντρολερ δεν θυμαμια ομως).

Δημοσ.

Παιδες καμια συμβουλή/εξήγηση περαιτέρω? για να μην μπω στην διαδικασία που προανέφερα:rolleyes:

Δημοσ.

να σου πω μου φαινεται πολυ περιεργο για 100 mb. μαλλον για λαθος πληροφορηση το προγραμμα σου εβγαζε και τωρα που τα ξαναπερασες σου βγαζει το σωστο νουμερο. παντως και εγω πιστευω πως ειναι θεμα drivers. αν εχεις βαλει τους καινουργιους ξαναδοκιμασε παλι τους προηγουμενους που χρησιμοποιουσες. αν παλι χρησιμοποιεις παλι τους ιδιους δες αν εχουν βγει καινουριοι.αλλιως απενεργοποιησε το write cas. παντως μη νομιζεις πως κατι επαθε ο δισκος.μαλλον καποια ρυθμιση στα windows θα ειναι.

Δημοσ.

φιλε μου δεν εχω πειραξει ΤΠΤ απο drivers.

Εβαλα απλως πάνω τα 7 και τπτ αλλο.

(οσο για τα 100μβ/ς στα ΧΡ,το χα συγκρινει και με φιλων,που κυμαινοταν στα ιδια επιπεδα,αν σε ολα ηταν λαθος,τι να πω...)

• Super Moderators
Δημοσ.

o παλιός ο Raptor είναι αργός να το ξέρετε, το θέμα είναι το access time του

Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να θέλει να ενεργοποιήσεις την χρησιμοποίηση της cache του σκληρού. την οποία απενεργοποιούν τα win απο default για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...