zenso Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2006 Οσον αφορά την jazz συνδυασμενη με ηλεκτρονική μουσική (και δεν εννοω φαση 'jazz in da house' και τέτοια),υπάρχουν φοβεροι καλλιτεχνες στηn εταιρία Ninja Tune.Για παραδειγμα οι Skalpel,οι οποίοι συνθέτουν χρησιμοποιώντας samples παλιάς πολωνικής jazz.Και φυσικά οι Cinematic Orchestra,που ηρθαν αθήνα και θεσσαλονικη προσφατα,ο Bonobo,και πολλοι αλλοι.. http://www.ninjatune.net
Ceridwen Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 όντως!!! Amon Tobin, Cinematic, Bonobo, άι λάικ ε λοτ! δεν τους ήξερα τους skalpel, το λίγο που άκουσα όμως μου άρεσε πολύ. thanks for the tip!
Ceridwen Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Zorn? θείος του σούπερμαν? μου αρέσει και η καθαρή και η βρώμικη. αυτό που δεν μου αρέσει είναι η στασιμότητα..
vsls Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2006 Καλα μας επεισες μη μας το λες 2 φορες! Απλα δε θελω πολλες ετερογενεις προσμιξεις στην Jazz την θελω σκετη κ χωρις παγο!
Lucifer Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Ceridwen, άκου κάποια δουλειά του Zorn. John Zorn, είναι ο ιδιοκτήτης της Τzadik. Άκου το Torture Garden. He is perhaps best known for his work with Masada, with Joey Baron (drums), Dave Douglas (trumpet), Greg Cohen (bass); Masada is an Ornette Coleman-influenced band playing compositions based on Jewish scales. The Masada songs are part of the songbook with several different arrangements. These include the Masada String Trio, Bar Kohkba, and Electric Masada. He has also played with Painkiller (a mix of grindcore and free jazz in which he is joined by Mick Harris of Napalm Death) and Naked City (an often aggressive mix of jazz, rock and thrash metal). He has also worked with musicians such as Bill Frisell, Gary Lucas, Wayne Horvitz, Derek Bailey, Cyro Baptista, Trevor Dunn, Mark Feldman, Fred Frith, Erik Friedlander, Keiji Haino, Bill Laswell, Arto Lindsay, Mike Patton, John Medeski, Ikue Mori, Robert Quine, Marc Ribot, Jamie Saft, Kenny Wolleson, and the Violent Femmes. He has written music for television and film, which has been collected in the ongoing Filmworks series of records on his label, Tzadik. Some of these are jazz-based, others are classical.
Spyweirdos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2006 vasika etimazo ena jazz album me ton Floro Floridi kai ton Gianni Mourjopoulo.. afta.... hehe
sato_gtd_pro Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2006 kai egw apo jazz kati ligo. Vasika twra 3ekinisa na asxoloume perissotero
Sellers Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2007 Επειδή είμαι ψιλοάσχτεος απο jazz ψάχνω και δεν μπορώ να βρω κάτι με πιάνο και κιθάρα σε jazz. Επίσης ίχα πετύχει πριν κάμποσο καιρό σε κάτι τοπικά καναλάκια κάποια πολύ πευχημένα jazz videoclip με έναν τύπο ο οποίος τρελάθηκε πάνω στο πιάνο. Κάτι τέτοιο θέλω και εγώ. Έναν γρήγορο πιανίστα να τρελαίνεται. Ας μου δώσουν καμιά πρόταση οι ειδήμονες. Μη μου προτείνεται μόνο ονόματα. Και cd που σας άρεσαν. (Επιχείρησα την ίδια ερώτηση σε πωλητή του Metropolis αλλά τελικά κατάλαβα ότι εγώ περισσότερα ήξερα απο αυτόν).
Ceridwen Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Παραμονές Χριστουγέννων και κάνω μια βόλτα στη φνακ. Είμαι στο jazz and blues section και χαζεύω. Έχω μια happy, Christmasy διάθεση, και γιατί όχι? …Ο κόσμος κοιτάζει χαμογελαστός τα δώρα που θα κάνει σε αγαπημένα πρόσωπα…. Μικρά παιδιά πρήζουν (χαριτωμένα πάντα) τους γονείς τους να τους πάρουν το psp…. Minor celebrities της κρατικής τηλεόρασης ψωνίζουν δίπλα μου…. Έχω τα ακουστικά και ακούω Thelonious Monk, όταν, με την άκρη του ματιού μου βλέπω το γράμμα Ζ. ʽΧμμ, John Zorn ήταν το όνομαʼ, I think to myself. Το μαύρο εξώφυλλο με το στίκερ ʽinspired by the teachings of Aleister Crowleyʼ και τίτλοι όπως abraxas και equinox έπρεπε να με είχαν υποψιάσει, αλλά η καταχώρηση στο συγκεκριμένο τμήμα με παραπλάνησε. Τίποτα δεν με είχε προετοιμάσει για αυτό που ακολούθησε. All hell broke loose, κυριολεκτικά! Έπεσε από τα χέρια μου ο Charles Mingus και χτύπησε στο κεφάλι τον Miles Davis. Ο ήχος ήταν ίδιος με αυτόν που κάνει ένα συγκρότημα όταν κουρδίζει τα όργανα πριν ξεκινήσει το κομμάτι (αλλά για κάποιο λόγο τους έχουν θυμώσει πάρα πολύ και τα κακομεταχειρίζονται) και τα φωνητικά… α, τα φωνητικά ήταν κάτι άναρθρες κραυγές ανθρώπου που βρίσκει πολύ άσχημο τέλος και οι βασανιστές του τον ηχογραφούν for kicks. Έχω να τρομάξω τόσο από κάτι καλοκαιρινά βράδια στο χωριό γυρίζοντας σπίτι από παιχνίδι οι μεγαλύτεροι έλεγαν ιστορίες για μαυροντυμένες γριές που σταματούν οδηγούς στο δρόμο. Ιστορίες που πάντα κατέληγαν με ένα αντικείμενο πάνω σε μια ταφόπλακα.
Lucifer Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 The pride, oh god, the pride. Στείλε κάνα εμεσέν να σου στείλω και κανένα απ' τα σοβαρά του τώρα. Δε θα στα ρίξω.
Akujin Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2007 Μην στείλεις. Θα στα ρίξει. Στείλε σε μένα. Αλλά εγώ δεν τον ξέρω καν τον Zorn, χαχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.