Προς το περιεχόμενο

What about Jazz...?

Jaco

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παίδες, υπάρχει κανείς που να ακούει και λίγο jazz εδώ να αλλάξουμε καμιά άποψη επί του χώρου...? :confused:

Δεν είμαι κολλημένος με jazz, έχω απλά ψύχωση...

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

(BASSstarlet) Αν δεν είναι εξοικειωμένο το αυτί, μην αρχίσεις με free (charlie parker και τέτοια). ʼρχισε με cool: τα πρώτα του Miles Davis, Chet Baker, Art Pepper κλπ. Αν λουστείς και δε γίνει τίποτα, γύρνα το σε κάτι πιο κλάσικ. Πχ vocals: Ella Fitzerald, Billie Holiday, κλπ κλπ.

Μην περιμένεις όμως με 5-10 ακούσματα να γίνει κάτι. Είναι ένας δύσκολος χώρος, που ίσως θέλει ένα πιο ενδελεχές ψάξιμο και αφοσίωση. Καλή τύχη.

Δημοσ.

Καλύτερα να ξεκινήσει κανείς από acid jazz που είναι και πιο μπιτάτο και να μπεί σιγά-σιγά στην jazz. Υπάρχουν κάποιοι που συνδιάζουν το beat με τα παλιά standards του realbook, όπως οι Diana Krall (φωνάρα και μ..νάρα) και η Norah Jones (μια από τα ίδια)... O Miles είναι βαρύς για begginers, ακόμα και στα τελευταία του fusion με τον Markus Miller από το '80 και μέχρι πριν πεθάνει ('92 μου φαίνεται...). Καλά για τα beebop του Miles δεν το συζητάμε, θέλει πολύ δούλεμα το αυτί για να τα ανεχτεί (αν και όχι χειρότερα από Ornette Coleman...).

Τέσπα... Υπάρχει κανείς που να του αρέσει ο Red Garland...? Όλοι οι δίσκοι του που παίζει με τον Paul Chambers στο κοντραμπάσσο είναι οι αγαπημένοι μου... Καταπληκτικό δέσιμο και υπέροχες μελωδίες στο πιάνο από τον Garland (παρότι πριν γίνει πιανίστας ήταν πυγμάχος, από το ξύλο στην μουσική δηλαδή...).

Και από νέο κύμα (fusion) μου αρέσει πολύ ο David Weckl και o John Scofield (εντάξει... δεν είναι fusion, αλλά τον γουστάρω...).

Δημοσ.

Καλό το mainstream ... λογικά πρέπει να σου αρέσει και ο Bill Evans έτσι; Εγώ προτιμώ το cool και τους πνευστούς περισσότερο. Αγαπημένος ήρωας ο Chet Baker.

Δημοσ.

Βασικά, μ'αρέσει o Evans (αυτό μας έλειπε...) και ιδίαίτερα το παλικάρι που έπαιζε κόντρα μαζί του και πέθανε σε τροχαίο, αλλά ο Garland με εκφράζει περισσότερο... Όσο από sax θα έλεγα ότι ο "Cannonball" Adderley έχει και γ@μω τις μελωδίες στα σόλο του και εντάξει όσο τυπικό και αν ακούγεται μου αρέσει βέβαια και o Coltrane. ʼσχετο, αυτόν τον Shag, τον τρομπετίστα του Armstrong τον θυμάστε...? Αυτός ήταν παιχταράς μεγάλος... Τώρα είναι άμμος ο φουκαράς...

Δημοσ.

Ego pali apo jazz kati psila apo miles davis, dizzie gillespie kai amstrong...

Me liga logia oti exei mesa trompeta me porwnei...

Kserw ligi trompeta na paizw alla otan akouw tetoia akousmata mou erxetai na petaksw to organo (tin trompeta dld :-)) apo to parathyro epeidi den mporw na ta paixw...:-(

mpoua aaaaaa:-(

Δημοσ.

Ρε lupus, μην αγχώνεσαι αγόρι μου... απλά άνοιξε το παράθυρο πριν την πετάξεις, για να μην πληρώνεις και την τζαμαρία... Δεν χρειάζεται να παίζεις jazz. Και να την ακούς αρκεί...χμ... βασικά... τι σχέση έχει εαν ξέρεις να παίζεις αυτά που ακούς...? Στο κάτω-κάτω, ξέρεις να μαγειρεύεις αυτά που τρώς...? Η γεύση που αφήνουν στο τέλος μετράει... Εάν σε πωρώνουν τελείωσε...

Επιμένω για το www.smoothjazz.com .

Δημοσ.

Re c Jaco den tha sou arese ayto pou akous na to paizeis kiolas?Kai na ksereis oti mporeis na kaneis kai aytosxediasmous kai na platheis ena kommati opws esy to thes klp klp? Eksallou ayto simainei jazz stin teliki! Sou enisxyetai etsi i aisthisi tis dimiourgias. Tespa o kathenas tin vriskei opws goustarei! Alli tin vriskoun me tin mageiriki kai ton tselemente (manual..) kai alloi mono me tin geysi pou tous afinei sto telos...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...