Προς το περιεχόμενο

western digital 2500AAKS χτυπησε

user27

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτα έπρεπε να του κάνεις chkdsk από dos και μετά να τρέξεις το διαγνωστικό τεστ. Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαζόταν ούτε καν φορματ και θα έμπαινε στα windows.

Δημοσ.

Εμενα σε χτυπημενο hdd τον ειχα παει (προ ανακαινισης πλαισιου), τον παιρνει τον παει πισω βαραει...αντικατασταση.... Και το σαββατο πηγα ενα ακομα και τον κρατησε μεχρι χτες και μου τον αντικατεστησαν με ενα 500ρη ide γιατι και ο παλιος ηταν ide και τους λεω να τον κανω 1TB sata και λεει οκ ενταξι να πατε να κοψετε νεο παραστατικο να ερ8ετε να τον παρετε....παω εκει λεει 89e. Λεω ε? τελος παντων αφου μου σπασαν τα νευρα πηρα τον 500ρη που μου εδωσαν εξ αρχης και εφυγα γιατι μια ωρα προσπα8ουσα να τους εξηγησω πως αυτος ο 500ρης ειναι απο αλαγη χαλασμενου και οτι δε 8ελω αυτον και θελω αλλο...

Δημοσ.
Ωραια ολ αυτα, αλλα τι σχεση εχουν με το θεμα? :P

Ναι ελα μου ντε..:rolleyes:.ειπα τον πονο μου περι χτυπημενου..:P κρατηστε μονο οτι μου αλαξαν καποτε σκληρο κατευθειαν ενω τωρα θελουν 5-6 εργασιμες:P

Δημοσ.
Ναι ελα μου ντε..:rolleyes:.ειπα τον πονο μου περι χτυπημενου..:P κρατηστε μονο οτι μου αλαξαν καποτε σκληρο κατευθειαν ενω τωρα θελουν 5-6 εργασιμες:P

Ποτε εγινε αυτο;

Πριν δυο βδομαδες πηγα δισκο που ειχα υποψια οτι ισως εχει κατι.

Τον εδωσα στο παλικαρι στο σερβις, του εξηγησα ακριβως οτι

ειχα παρατηρησει χωρις να τα χοντρυνω, μου ζητησε την αποδειξη

και μου εκοψε αμεσως πιστωτικο χωρις καν να εξετασει το δισκο.

Τελικα δεν ειχε τιποτα, εφταιγε το τροφοδοτικο μου.

Ειναι η τριτη φορα που στα τελευταια χρονια παω δισκο και η

αντικατασταση γινεται αμεσα.

Τον δισκο μαλλον θα τον βαλουν σε κανα turbo-x.:lol:

Δημοσ.

και σε εμενα 1 βδομαδα κανανε και αυτο επειδη εγω τους πηρα τηλεφωνο αλλιως ακομα θα τον κοιταζαν :P

Δημοσ.
Ποτε εγινε αυτο;

Πριν δυο βδομαδες πηγα δισκο που ειχα υποψια οτι ισως εχει κατι.

Τον εδωσα στο παλικαρι στο σερβις, του εξηγησα ακριβως οτι

ειχα παρατηρησει χωρις να τα χοντρυνω, μου ζητησε την αποδειξη

και μου εκοψε αμεσως πιστωτικο χωρις καν να εξετασει το δισκο.

Τελικα δεν ειχε τιποτα, εφταιγε το τροφοδοτικο μου.

Ειναι η τριτη φορα που στα τελευταια χρονια παω δισκο και η

αντικατασταση γινεται αμεσα.

Τον δισκο μαλλον θα τον βαλουν σε κανα turbo-x.:lol:

Το σαββατο τον πηγα, μου κοβει μια αποδειξη για παραλαβη και λεει παρτε τηλ σε 3 εργασιμες απο τη δευτερα να σας πουμε.... ασχετα οτι του ειπα πως στο SMART εβγαζε στο spin retry count 90-95 οπου ηταν και το προβλημα (την 1η φορα που μου τον αλαξαν κατευθειαν δεν ηταν ο σκληρος που ειχα αγορασει...πανω σε μια οθονη crt διπλα σε ενα καδο τον ειχα βρει λιγο πιο κατω απο το σπιτι μου. Απλα ηταν ιδιος:P)

Δημοσ.

Μεχρι στιγμης ο δισκος καλα παει.Και να θελω να τον ξεφορτωθω με εγγυηση δεν μπορω γιατι περναει τα διαγνωστικα της wd.Μολις θα ληξει η εγγυηση τοτε θα χαλασει:fear:.Τοχω ξαναδει το εργο!

• Super Moderators
Δημοσ.
τι περίεργο που χάλασε ο WD... :devil:

ναι ενώ οι άλλοι δεν χαλάνε, μόνο οι WD έχουν αυτό το κουσούρι...

Δημοσ.
Μετα το P.O.S.T εβγαινε εκεινη η κινουμενη μπαρα των xp και μετα τιποτα, μαυρη οθονη, ανοικτα ανεμιστηρακια, οχι ηχος.Εκκινηση σε safe mode μια απο τα ιδια.Επιδιορθωση απο το cd παλι τιποτα.

...δεν είναι και η πιο σίγουρη ένδειξη, ότι ο δίσκος "πάει για πέταμα" αυτή, πάντως...

The hard disk status is PERFECT. Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.

No actions needed.

Απο οτι φαινεται ειναι ενταξει!Παιδια εχει τυχει σε κανεναν σας αυτο, δηλαδη να φτιαξει ο δισκος μετα απο write zeros απο το διαγνωστικο προγραμμα απο dos?Ξαναλεω οτι στην επιλογη Full test και repair (οχι απλο quick), του διαγνωστικου αυτου της wd, μου ειχε βγαλει μηνυμα οτι ο δισκος δεν επιδιορθωνεται.Μετα εκανα write zeros με σκοπο μονο να σβησω τα αρχεια και να τον επιστρεψω.Τωρα τι να κανω?Βαριεμαι να ξαναπερναω αρχεια και φοβαμαι μην ξαναχαλασει!

...βασικά, ρίξε μια ματιά εδώ, έτσι μιας και το θέμα είναι "περί δίσκων"...

...Και ναι, το διαγνωστικό μπορεί χαλαρά να σκαλώνει λόγω προβλημάτων στο file system πχ. Ε μετά από ένα filling with zeros, ό,τι είναι να φανεί για την ΦΥΣΙΚΗ του κατάσταση, φαίνεται (μιλώντας για..."λογικές" περιπτώσεις, κι όχι για την αποπάνω που λίνκαρα...). Και για την ακρίβεια, δεν "επιδιορθώνεται" κάτι με ολ' αυτά, απλά μάλλον "ξεκαθαρίζει το τοπίο", θα έλεγα....

Αν το SMART στα λέει καλά, κράτα τον/χρησιμοποίησέ τον, αλλά να έχεις και τον νου σου.

Σε γενικές γραμμές, αν το διαγνωστικό σου πει "δεν πάμε καλά", είναι μια ένδειξη - κι ίσως και μια απόδειξη για να μπορέσεις να τον αλλάξεις, όταν είσαι εντός εγγύησης (το πιο πιθανό είναι να πάρουν ως δεδομένο την ένδειξη του δαγνωστικού, και να μην προχωρήσουν οι ίδιοι σε διαδικασία filling with zeros).

Aν παρ' ολ' αυτά, "τον γεμίσεις μηδενικά" από μόνος σου, όντως ενδέχεται να μην υπάρχει (ουσιαστικό/σημαντικό) φυσικό πρόβλημα, και ο δίσκος να δουλεύει στο μέλλον κανονικά (αν και μια "παρακολούθηση", τη θέλει). Για την ακρίβεια, καλό θα ήταν να κάνεις ΜΕΡΙΚΑ τέτοια γεμίσματα, να τον στρεσσάρεις δηλαδή, να δεις πού την πάει την δουλειά, πριν αρχίσεις να τον ξαναχρησιμοποιείς. Ολ' αυτά βέβαια, καλύτερα να τα κάνεις όταν είσαι εκτός εγύησης, και θες να προσπαθήσεις να τον κρατήσεις, αλλιώς με το που βγάζει το διαγνωστικό σφάλματα, εντός εγγύησης που λέγαμε, βουρ για επιστροφή.

Anyway, ο δίσκος σου μάλλον έφαγε καμμιά φλασιά "με ρεύματα" κτλ, στραπατσαρίστηκε κάτι στα Windows (ή και στο file system ίσως) που είχε, κι αυτό συμβαίνει, δεν είναι καθόλου απίθανο. Και είναι η πιο "χαλαρή ζημιά" που μπορεί να πάθει. ΑΝ σου ξανασυμβεί, έχε κατά νου ότι μπορεί να είναι επειδή ίσως έχεις κάποιο ζήτημα "με ρεύμα" (ξεκινώντας από ένα molex και το καλώδιο σήματος, περνώντας σε τροφοδοτικό/μητρική, και φτάνοντας μέχρι και καλώδια/μπρίζες...) και να μη φταίει καν ο ίδιος ο δίσκος...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...