Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Χαιρετώ. Για τη σύνδεσή μου στο Internet χρησιμοποιώ ένα απλό μοντεμάκι που μου έδωσε η OTEnet και ένα Time Capsule Early 2009 (το τελευταίο, μέχρι στιγμής, μοντέλο). Μέχρι εδώ όλα καλά, μπαίνω μια χαρά στο Internet, κάνω τα backups μου στον εσωτερικό σκληρό του Time Capsule, κανένα πρόβλημα, απόλυτα ευτυχής. Το πρόβλημα ξεκινά όταν συνδέω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (Western Digital 1ΤΒ με δική του τροφοδοσία φυσικά) στη θύρα USB του Time Capsule και προσπαθώ να τον "δω" από το MacBook μου. Εμ, δεν τον βλέπω. Με τί-πο-τα. Ανοίγω το AirPort Utility (η τελευταία έκδοση 5.4.2), πάω στο Disks. Στην καρτέλα Disks μου δείχνει α) το Time Machine volume και β) τον εξωτερικό σκληρό. Πλην όμως ο εξωτερικός σκληρός δεν γίνεται mount! Πάω στην καρτέλα File Sharing, όλα φαίνονται ΟΚ: Τι σκ*τά πρέπει να κάνω για να δω επιτέλους τον σκληρό μου δίσκο; Γιατί, αν δεν βλέπει τον έναν, πού θα δει τους 4 που θέλω να φορτώσω στο USB του Time Capsule; Γαμώτο, είναι η πρώτη φορά που κάτι Apple δεν μου δουλεύει όπως πρέπει και έχω τσαντιστεί τρομερά. Παρακαλώ τα φώτα σας.
Whiteyez Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Επέλεξε το Time Capsule από τη sidebar του Finder, κάνε connect και θα σου δείξει τα αρχεία του TC και του άλλου σκληρού δίσκου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2010 Επέλεξε το Time Capsule από τη sidebar του Finder, κάνε connect και θα σου δείξει τα αρχεία του TC και του άλλου σκληρού δίσκου. Το σκέφτηκα αλλά δυστυχώς μου βγάζει μόνο το Volume του Time Capsule, όχι τον άλλο δίσκο...
Whiteyez Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Χμμμ περίεργο, σε τι format είναι ο δίσκος; NTFS;
xalia Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 ο δίσκος σε τι fat είναι ? με πρόλαβε ο whiteyez, να τι παθαίνεις όταν ανοίγεις τα threads και απαντάς μετά απο ώρα...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Ο δίσκος είναι σε Mac OS Extended (Journaled) (HFS+). Επαναλαμβάνω (για να δείτε το τρελλό του θέματος), το AirPort Utility τον εμφανίζει στην καρτέλα Disks. Όμως δεν τον κάνει mount o Finder...
tr3quart1sta Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2010 Τι σκ*τά πρέπει να κάνω για να δω επιτέλους τον σκληρό μου δίσκο; Γιατί, αν δεν βλέπει τον έναν, πού θα δει τους 4 που θέλω να φορτώσω στο USB του Time Capsule; Παρακαλώ τα φώτα σας. τι εννοεις 4?? θα τους βαλεις 1-1 να τους περασεις αρχεια στο time capsule η θα τους εχεις μονιμα και τους 4 μεσω hub στο ΤC ?? για δες και δω μπας και βγαλεις ακρη: http://support.apple.com/kb/HT2426 και εδω: http://support.apple.com/kb/ht1331
vag3d Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Τον δίσκο μήπως τον χρησιμοποίησες ποτέ σε Windows σύστημα? Είναι άδειος ή γεμάτος? Φρεσκοφορμαρισμένος ή όχι? Αν δεν μπορεί να γίνει mount μου θυμίζει περιπτώσεις στο linux που δεν μπορούσε να τον κάνει Mount λόγω του ότι δεν είχε γίνει σε προηγούμενη χρήση σωστό unmount (Safely Remove Hardware) στα windows...!!! Μήπως παίζει κάτι τέτοιο? Αν ναι, χώσε τον HDD σε ένα Windows σύστημα και όταν τον αναγνωρίσει κάντον Safe Remove Hardware κλπ. Αν δεν μπορεί να τον κάνει unmount το λειτουργικό (Windows), τότε κάνε ShutDown και ξαναμπές στα Windows. Λογικά θα είναι mounted ο HDD. Ξαναπροσπάθησε να τον κάνεις Unmount (Safe Remove Hardware δηλαδη). Άν και πάλι δεν στο κάνει κάνε Shut Down τα windows κανονικά και μετά βγάλε τον δίσκο όταν κλείσει το σύστημα απο την USB. Στην συνέχεια ξανα-μπές στα Windows και αφού μπείς ξανα-βάλε τον USB HDD για να κάνει mount το λειτουργικό. Μετά Unmount. Λογικά τώρα θα μπορέσει να τον κάνει κανονικά Unmount. Μόλις γίνει σωστά Unmount, τότε μπες OSX και κάνε και εκεί στην USB ένα Mount - Unmount για σιγουριά. Στην συνέχεια συνεδεσέ τον στο Time Capsule. Αν δουλέψει μετά από όλα αυτά, συγχαρητήρια..!!! (και αυτό θα σημαίνει οτι έτυχε να ήσουν θύμα λάθος unmount των Windows (ή γενικότερα "λάθος" unmount ή "unmount failure" και δεν το πήρες μυρωδιά και έβγαλες τον HDD σου από την USB χωρίς ουσιαστικά να έχει γίνει/ολοκληρωθεί σωστά το Unmount). Και στο Linux μου είχε τύχει μια φορά κάτι τέτοιο πολύ παλιότερα με έναν External HDD 250 GB WD. Φυσικά έφταιγε το λάθος Unmount των Windows). (Το περίεργο ήταν οτι χρειαζόμουνα τα Windows για να διορθωθεί το πρόβλημα. Με το Linux τίποτα δεν γινότανε) :S Από την άλλη εάν ο HDD είναι άδειος, δοκίμασε να τον κάνεις Erase και Repartition μέσω του Disk Utility. Στον Mac σου όταν τον συνδέεις τον HDD γίνεται mount κανονικά? Το καλώδιο είναι το μανίσιο ή μήπως έχεις βάλει κάποιο άλλο "ακατάλληλο" καλώδιο? Τι να πω, δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό τώρα..!!! ---------- Προσθήκη στις 01:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:52 ---------- http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=887322 ---------- Προσθήκη στις 02:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:58 ---------- Φυσικά εσένα ο δίσκος σου δεν είναι NTFS αλλά το incorrect unmount του HDD ίσως να έγινε και στο Mac χωρίς να το καταλάβεις (computer είναι και ο mac οπότε όλα είναι πιθανά στον κόσμο των computers..χιχι)...!!! Η περίπτωση πάντως μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο με αυτό που σου είπα. Δεν μας είπες όμως, γενικά στον Mac σου κάνει mount ο HDD ή έχεις πρόβλημα και εκεί, και όχι μόνο στο Time Capsule?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.