Προς το περιεχόμενο

LG W2261VP-PF - 60hz μόνο

Fire_Bro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=59B4817D33622947A45CB39DF3FACFD9&pa=4BD6FE9E0023DF4C903F20B665A6D6BD

Αγόρασα πρόσφατα την συγκεκριμένη οθόνη και στα 1920χ1080 μου δίνει μόνο 60Hz refresh rate. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Είναι λόγω της οθόνης, της κάρτας γραφικών ή κάτι άλλο;

Ευχαριστώ,

• Moderators
Δημοσ.

Στις TFT τα Hz δεν παιζουν κανεναν απολυτως ρολο στην ποιοτητα της εικονας.

Το 99% των TFT μεχρι 60Hz πανε, αλλα εχουν απολυτα σταθερη εικονα χωρις τρεμοπαιγμα.

:-)

Δημοσ.

Ναι αλλά κάτι παίζει και με την φωτεινότητα. Επίσης τα γραφικά των windows είναι πιο "edgy" ενω με περισσότερα Ηz είναι πιο "smooth". Τα 60Ηz κουράζουν πολύ τα μάτια ρε παιδια.

• Moderators
Δημοσ.

Ειμαι καθημερινα για πολλες ωρες μπροστα σε 24ρι μονιτορ με 1920x1200 αναλυση στα 60Hz. Και πιστεψε με ειναι καθαρα θεμα συνηθειας, δεν κουραζομαι καθολου.

Συν τοις αλλοις, σε ενα παλαιοτερο TFT μονιτορ που υποστηριζε περισσοτερα Hz, μου φαινοταν ακριβως το αντιθετο απο αυτο που λες. Οτι δηλαδη στα 75Hz γινοταν ολα λιγο πιο edgy.

Επισης, σε περιπτωση που εισαι σε XP, μη ξεχασεις να βαλεις "Clear Type" στη μεθοδο εξομαλυνσης των γραμματοσειρων. Σε TFT κανει πολυ καλη δουλεια. ;)

Τα Hz στις TFT ουσιαστικα δειχουν μονο το μεγιστο αριθμο frames ανα δευτερολεπτο που μπορουν να σηκωσουν, τιποτε αλλο.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν εχουν νοημα ειπαμε τα παραπανω Hz στις TFT. Δεν μετρανε το ιδιο πραγμα. Οι TFT δεν εχουν flicker...

Να θεωρησω δεδομενο οτι την εχεις συνδεσει με HDMI ή DVI, ετσι?

Δημοσ.

DVI έχω τώρα.

Στην προηγούμενη οθόνη που είχα (19" TFT) με το DVI μου έδινε επίσης μόνο 60Ηz σε ανάλυση 1280χ1024. Όταν την έβαζα να λειτουργεί με το DSUB όμως μου έδινε μέχρι και 75Hz.

Στην καινούργια έιτε με DVI είτε με DSUB μου δίνει μόνο 60Hz.

Δημοσ.
Καλησπέρα,

http://www.you.gr/b2c_iqshop/b2c/pd.do?pg=59B4817D33622947A45CB39DF3FACFD9&pa=4BD6FE9E0023DF4C903F20B665A6D6BD

Αγόρασα πρόσφατα την συγκεκριμένη οθόνη και στα 1920χ1080 μου δίνει μόνο 60Hz refresh rate. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει; Είναι λόγω της οθόνης, της κάρτας γραφικών ή κάτι άλλο;

Ευχαριστώ,

Καλημέρα .. μπορείς να μου πείς τι καλώδιο dvi υπάρχει στην συσκευασία?

Συγκερκριμένα το dvi συνδέεται απο την οθόνη σου στηνν κάρτα γραφικών ?Δλδ είναι DVD-D to DVI-I ?Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Refresh_rate

Αν το διαβάσεις θα δεις ότι το Refresh Rate (όπως το ξέρουμε) έχει νόημα μόνο στις CRT. Στις TFT, το μόνο που μπορείς να θεωρήσεις "αντίστοιχο" είναι το Response Time, αλλά αυτή η κουβέντα είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία... (α ρε Marketing!!!).

To Refresh Rate στις TFT, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι το πόσες φορές αναβοσβήνει το backlight του πάνελ, ώστε να έχει "σταθερό" φως. Το νούμερο αυτό είχε ξεκινήσει με 2 επιλογές, 60 & 75, αλλά μετά παγιώθηκε στα 60Hz, αφού μεγαλύτερη συχνότητα (75) είχε ως αποτέλεσμα να προκαλεί ζημιές στο backlight (καίγονταν).

Υ.Γ. Οι ίδιες π@π@ριες ισχύουν και για τα HZ των τηλεοράσεων που μας "πουλάνε" TVs με 100 και 200 HZ. Marketing αθάνατο!!!

Δημοσ.
Ειμαι καθημερινα για πολλες ωρες μπροστα σε 24ρι μονιτορ με 1920x1200 αναλυση στα 60Hz. Και πιστεψε με ειναι καθαρα θεμα συνηθειας, δεν κουραζομαι καθολου.

Συν τοις αλλοις, σε ενα παλαιοτερο TFT μονιτορ που υποστηριζε περισσοτερα Hz, μου φαινοταν ακριβως το αντιθετο απο αυτο που λες. Οτι δηλαδη στα 75Hz γινοταν ολα λιγο πιο edgy.

Επισης, σε περιπτωση που εισαι σε XP, μη ξεχασεις να βαλεις "Clear Type" στη μεθοδο εξομαλυνσης των γραμματοσειρων. Σε TFT κανει πολυ καλη δουλεια. ;)

Τα Hz στις TFT ουσιαστικα δειχουν μονο το μεγιστο αριθμο frames ανα δευτερολεπτο που μπορουν να σηκωσουν, τιποτε αλλο.

Άψογος!! Δε γνώριζα για την παραπάνω μέθοδο!! Πολύ χρήσιμο tip ;);)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Έχω και εγώ την ίδια οθόνη και μπορώ να πω οτι είμαι αρκετά ικανοποιημένος!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...