Προς το περιεχόμενο

Τράπεζα ή σπίτι, ευρώ ή δολλάρια;

xwrisonoma

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γνώσεις τραπεζικής χρειάζονται για την απάντηση, ή γνώσεις ιστορίας;

για εμένα, το 2ο. η εως τώρα πρακτική δείχνει το δρόμο.

Εστω, οτι γινεται αυτο που λές ορθότερο,

και τα λεφτα σου τα αφήνει σε ευρώ. Αν πας να κανεις αναληψη, που θα βρουν οι τράπεζες το μετρητό να σου δώσουν ευρώ;

Γιατί να μην βρούν ? Θα καταργηθεί το Ευρώ ? Όχι. Αυτά που τους έδωσα που θα είναι? Και στη τελική ας τα δανειστούν να μου τα δώσουν εμένα γιατί να με νοίαξει, ας δώσουν δραχμές και να αγοράσουν Ευρώ να μου δώσουν... ας κόψουν τον λαιμό τους που λένε.

Όσον αφορά την ιστορία, μπορείς να μου αναφέρεις ένα ιστορικό προηγούμενο που μια χώρα εγκατάληψε την χρήση ενός κοινού νομίσματος ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ, και ξεκίνησε την χρήση ενός νέου, γιατί εμένα δε μου έρχεται κάποια που να δείχνει το δρόμο.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

υποβαθμιση της δραχμης εναντι του ευρω ειχαμε και πριν 10 χρονια...ε το ιδιο πραγμα ειναι αν γινει τωρα το αντιθετο(βεβαια τωρα αν δει ο Ελληνας τις τιμες σε δραχμες των προιοντων που αγοραζει με ευρω 10 χρονια τωρα, θα αλλαξουν πολλα).Βεβαια εδω παμε απο ισχυρο νομισμα σε αδυναμο οποτε χλωμο να κρατησει την αξια του.

σε δολαριο σε συμφερει η μετατροπη..αν κ για τοσα λιγα λεφτα θα σε φανε στις προμηθειες

Δημοσ.
... ας κόψουν τον λαιμό τους που λένε.

οκ. καλά τα χωρατά, αλλα επειδή ξέρεις κι εσύ οτι κανένας δεν θα κόψει το δικό του λαιμό για τα δικά σου λεφτά

(εκτος απο σένα τον ίδιο)

,

μπορεις να αλλάξεις πλευρό γιατι απο κει που κάθεσαι κανει ρεύμα :lol:

Αν δεν σ'αρέσει το πώς θα τα κάνουν, θα πάρεις την κλασική απάντηση: "όποιος έχει στοιχεία, στον εισαγγελέα",

και τα κλασικά : ΕΔΕ, εξεταστική, συμπάσχουμε, καμμένη γή, Μπλάνκο και γκόοοοολ!!!!

ρώτα τους Αργεντινούς μικροκαταθέτες, τι κατάφεραν με τις προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Δημοσ.

ενα ενδιαφέρον κείμενο για τους ξενύχτηδες :-D

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ: Ιστορικά στοιχεία, παραλληλισμοί, οι αιτίες της κρίσης, η μεγάλη ύφεση, η υπερχρέωση, η στάση πληρωμών, τα καταναγκαστικά μέτρα της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα τους by Β. Βιλιάρδος.

δυό παραγράφους εδώ, που ίσως εξηγούν γιατι απόψε νιώθω πάρα πολύ αργεντινός :cry: :cry:

Σε γενικές γραμμές η Αργεντινή, χώρα με μεγάλο φυσικό πλούτο, χαρακτηρίζεται σαν μία «υπερήφανα οπισθοδρομική» κοινωνία, στην οποία κυριάρχησαν για πολλά χρόνια οι ψευδαισθήσεις και οι προκαταλήψεις. ..

[...]

Η βιομηχανία της Αργεντινής δεν ήταν ποτέ «οδηγός», αλλά «επιβάτης» της οικονομικής μεγέθυνσης, ενώ οι εργαζόμενοι της, είτε στη βιομηχανία, είτε στη γεωργία, ήταν εκ πεποιθήσεως δυστυχείς - «εκλαμβάνοντας» τις περιρρέουσες πολιτικές ιδεολογίες σαν την ευκαιρία των «αδυνάτων». Για παράδειγμα θεωρούσαν ότι, με κριτήριο τη σοσιαλιστική θεωρεία, έπρεπε να δουλεύουν λιγότερο και να αμείβονται περισσότερο - ανεξάρτητα από το «προϊόν» που παρήγαγαν ή από το τι επικρατούσε στον υπόλοιπο κόσμο.

Έτσι, ουσιαστικά αποξενώνονταν από την παραγωγική διαδικασία, γεγονός που ο οικονομολόγος Paul Samuelson το απέδωσε αφενός μεν στην αντίφαση ανάμεσα στην οικονομική οπισθοδρομικότητα και την κοινωνική αδιαφορία, αφετέρου δε στην πρώιμη «υπερπολιτικοποίηση». Σε τελική ανάλυση, απλουστευμένα κάπως, οι Αργεντινοί επιθυμούσαν κάτι, το οποίο ήταν αδύνατον να τους προσφέρει η Οικονομία ή το κράτος τους. Εκτός αυτού, η ανάπτυξη της «εθνικής» τους «ταυτότητας», στηριζόταν σε έναν «συνθηματολογικό λαϊκισμό» - γεγονός που αποδεικνύεται από την εκπληκτική επιτυχία της Εβίτα.

ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ο νέος πρόεδρος ...

Με υπόδειξη των ειδικών του οικονομικού επιτελείου του, αποφάσισε αμέσως (α) την υποτίμηση του «Πέζος», ενώ (β) απαγόρευσε το άνοιγμα των τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα, μεταξύ άλλων για να αποφύγει τις αγορές δολαρίων εκ μέρους των πολιτών, κάτω από συνθήκες πανικού.

Η υποτίμηση

ορίσθηκε στο 28% - δηλαδή, «αφαιρέθηκε» το 28% της αξίας των χρημάτων των πολιτών, των επιχειρήσεων και γενικά ολόκληρης της χώρας. Η ισοτιμία του νομίσματος όμως, μέσα σε ελάχιστες μόνο ημέρες, κάτω από την «πίεση» πανικοβλημένων αγορών δολαρίων, ξεπέρασε το 1:2 (1 $ ανά δύο Πέζος και όχι 1$ ανά 1,28 Πέζος, όπως είχε ορισθεί). Το γεγονός αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση να αποσύρει την επίσημη ισοτιμία (1:1,28) – αυξήθηκαν επομένως οι αγορές δολαρίων σε συνθήκες πανικού, οπότε υποτιμήθηκε ακόμη περισσότερο το νόμισμα της Αργεντινής (η ισοτιμία, από 1:1 στις 04.12.01, πλησίασε το 1:4 τον Απρίλιο του 2002, ενώ σταθεροποιήθηκε στη συνέχεια στο 1:3, κατέβηκε στο 1:2,80 μέσω αγορών της κεντρικής τράπεζας, καταλήγοντας στο τέλος σταθερά στο 1:4 – αφαιρέθηκε δηλαδή τελικά το 75% της αξίας των χρημάτων).

Λόγω των καταστροφικών συνεπειών

από την τεράστια υποχώρηση της τιμής του «Πέζος» για τις τράπεζες, η κυβέρνηση αποφάσισε τη λήψη έκτακτων μέτρων, τα οποία ονομάστηκαν «Corralon». Σύμφωνα με τα μέτρα αυτά,

(α) όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, πάνω από ένα ορισμένο ύψος, μετατράπηκαν «καταναγκαστικά» σε βιβλιάρια καταθέσεων, με χρονικό όριο ανάληψης χρημάτων έως και το 2010 (ουσιαστικά κατασχέθηκαν για ορισμένο χρόνο).

Δημοσ.

Τελικά όποιος έχει μικροποσό ας πούμε μέχρι 10Κ στην τράπεζα...ειναι καλύτερα να τα βγάλει και να τα κρατήσει σε δολλάρια ας πούμε;

Δημοσ.
θα συμφωνησω με τον προλαλλησαντα....χρυσαφι. το παγκοσμιο νομισμα!

Εγώ λέω καλύτερα να επενδύσετε σε βενζινη..Είναι το μόνο πράγμα στην Ελλάδα που σε 6 μήνες θα έχει σίγουρα ακριβότερα.Το θέμα είναι που να την αποθηκεύσεις.

Δημοσ.
Εγώ λέω καλύτερα να επενδύσετε σε βενζινη..Είναι το μόνο πράγμα στην Ελλάδα που σε 6 μήνες θα έχει σίγουρα ακριβότερα.Το θέμα είναι που να την αποθηκεύσεις.

Μην ξεχνάμε και το 10% στο χαμένο όγκο καθημερινά.Εξατμίσεις αεριοποιημένων αναθυμιάσεων.

Μέσα θα μπεις,λολ:-D

Δημοσ.

Βασικά αν τα καταθέσεις σε τράπεζα του εξωτερικού, η κατάθεσή σου θα γίνει στο νόμισμα της χώρας που βρίσκεται η τράπεζα -δεν ξέρω αν μπορείς να ζητήσεις και κάτι διαφορετικό αλλά στις φυσιολογικές περιπτώσεις, κάτι τέτοιο παίζει. Τώρα για το νόμισμα... dunno. Το ελβετικό φράγκο απ' όσο ξέρω πάει καλά, η λίρα έχει πέσει πολύ αλλά τώρα τελευταία έχει ψιλοπάρει τα πάνω της σε σχέση με το ευρώ, το δολάριο είναι μία πάνω, μία κάτω.

Δύσκολη εποχή για να 'χει λεφτά κανείς... :P

Δημοσ.
Δύσκολη εποχή για να 'χει λεφτά κανείς... :P

Λές γι αυτό να μην έχουμε πολλά;

Δεν θα ξέραμε τι να τα κάνουμε φαίνεται :lol:

Δημοσ.

Αν γυρνάγαμε στις δραχμές δεν θα άλλαζε ΤΙΠΟΤΑ όσον αφορά τον πλούτο. Τι δραχμές τι ευρώ, το ίδιο θα ναι για το εσωτερικό. Οι ισορροπίες ίδιες. Αυτό που θα άλλαζε ήταν το κόστος εισαγωγών-εξαγωγών , το πετρέλαιο και οι επενδύσεις ξένων. Συγκριτικά με τον Γερμανο, σε βάθος χρόνου θα γινόμασταν φτωχότεροι, αλλά εσωτερικά, μεταξύ μας, δεν αλλάζει κάτι. Βέβεια, μια επίθεση στο νόμισμα θα αρκούσε για την ολοκληρωτική καταστροφή μας.

Το θέμα είναι πως η ευρώπη πρέπει να βρει έναν μηχανισμό ενωποίησης δίχως να πειραχθεί η εξαγωγική δύναμη και ισορροπία των Γερμανών, οι οποίοι ουσιαστικά είναι η δύναμη της ευρώπης έναντι των Αμερικανών και Κινέζων. Αν η Γερμανία ενδώσει και προσφέρει λεφτά στις αδύναμες χώρες, έχασε το παιχνίδι. Εν τω μεταξύ, οι Άγγλοι καλοπερνάνε τώρα που όλοι δεν ασχολούνται μαζί τους, αλλά τώρα που σιγά σιγά τελειώνει η φάση με Ελλάδα, είναι οι επόμενοι και μάλιστα με τρελή φούσκα, αφού αποτελεί μια οικονομία βασισμέν στην υπεραξία του Management, την απόλυτη φούσκα δηλαδή.....

Επομένως τα πράγματα με την κακή Μερκελ δεν είναι όπως φαίνονται. Τα παιχνίδια είναι πολλά κατά τη γνώμη μου.....

Δημοσ.

Τελικά τι να κάνουμε με τις καταθέσεις μας; Να κοιμόμαστε ήσυχοι και να ξυπνήσουμε όταν χαθούν ακόμα και οι οικονομίες μας;

Δημοσ.
Τελικά τι να κάνουμε με τις καταθέσεις μας; Να κοιμόμαστε ήσυχοι και να ξυπνήσουμε όταν χαθούν ακόμα και οι οικονομίες μας;

αυτά ειναι κινδυνολογίες απο διάφορα κερδοσκοπικά κέντρα που στόχο έχουν τον πανικό των απλών πολιτών / καταθετών ώστε να μπορέσουν αυτοι να κανουν παιχνίδι όπως θέλουν εις βάρος της Ελλαδούλας. Οι καταθέσεις ειναι υπερασφαλείς και δεν θα χαθεί τίποτα και ούτε θα γυρίσουμε στην δραχμή.

Στα Τρίκαλα σε μία μέρα σήκωσαν 2,000,000 ευρώ επείδη ένας απο το δημαρχείο έλεγε οτι αύριο γυρνάμε στην δραχμή. Φαντάζεσαι πόσο κορόιδα νίωθουν αυτόι που είχα κλειστά τα λεφτά, τα σήκωσαν, πλήρωσαν το πρόστιμο πρόωρης αναληψης και χθες αποδείχθηκε οτι η Ελλάδα δεν κινδενεύει... Μια δήλωση της Ε.Κ.Τ ήταν αρκετή να (ξανα)καβαλήσει για τα καλά το ευρώ το $. Μην τρελαίνεστε όλα παιχνίδια ειναι. Μια χαρά είμαστε και τίποτα δεν θα συμβεί. Το μόνο που γίνεται οτι έχουν σφίξει τα λουριά και δυστυχώς αυτο περνάει απο τις πλάτες μας κ όχι απο τις τσέπες που φταίνε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...