Προς το περιεχόμενο

e-shop:3/4

aloenanick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο μόνος λόγος για να μη πάρεις plasma είναι αν σκοπεύεις να την αφήνεις ανοιχτή ΟΛΗ ΜΕΡΑ να παίζει ΕΝΑ κανάλι... π.χ. σε εστιατόριο.

Ή για PC ;) ειδικα με σταθερα στοιχεια σε Autocad Word Επιφανεια Εργασιας κλπ.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ε προφανώς. Σε PC άμα τη βάλεις θα τη διαλύσεις.

Αλλά για τηλεόραση δε συζητούσαμε; :P

Δημοσ.
Ε προφανώς. Σε PC άμα τη βάλεις θα τη διαλύσεις.

Αλλά για τηλεόραση δε συζητούσαμε; :P

Για οθονη και τι χρησεις μπορει να σου προσφερει ;)

Δημοσ.
Μπραβο ρε εισαι τυχερος που εχεις πλασμα θες και βραβειο;!

Με 350€ πριν 1.5 χρονο 37αρα full Hd σου κανει;

Fanboy αν δεν εχεις κατι να προσφερεις εδω μεσα αιντε στο Avclub που σου φουσκωνουν τα μυαλα και μαλλον σε εχουν σε μεγαλυτερη υποληψη.

να εκφέρεις μια άκυρη γνώμη σε ένα φόρουμ, οκ

να κάνεις και προσωπική επίθεση.. γιατί τόσο άκυρος φίλε;

---------- Προσθήκη στις 17:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:18 ----------

Η συγκεκριμένη που πρότεινα (LG 42PQ2000) έχει Μ.Ο. κατανάλωσης 180w

(και κατα τον κατασκευαστή, και πραγματικά μετρημένα με μετρητή)

δες και μια σύγκριση

LG 42LH2000 (LCD, HD) 210W

LG 42PQ6000 (Plasma, HD) 181W

LG 42LH4000 (LCD, fullHD) 210W

LG 42LH9000 (LED, FullHD) 174W

Panasonic 42U10 (Plasma, fullHD) 175W

• Moderators
Δημοσ.
Για τις ανακρίβειές μου,σχετικά με την αντικατάσταση του προβολέα της τηλεόρασης plasma:

Έχω ένα φιλαράκι που πρόσφατα άλλαξε προβολέα σε τηλεόραση plasma.Τού 'ρθε μια τρακοσάρα στο καπάκι,από οξωτερικά μαγαζιά.

Τώρα ήταν οπισθίας+plasma,ήταν μια σκέτη από plasma,θα σας γελάσω.Οι γνώσεις μου στη θέαση αρχίζουν και τελειώνουν στην 33"άρα CRT τη Φίλιπς,απ' τα middle '90's.Άμα δεν χαλάσει,δεν θα μάθω πως και τί είναι το πλάσμα και πως και γιατί αλλάζεται ο προβολέας του.

sorry guyz...:o

Ασχετα απο το Burn in και τον μικρο(σε σχεση με Lcd) χρονο ζωης;

Τοσες ανακριβειες σε ενα topic!! Παει για oscar ανακριβειας...

Η τηλεοραση plasma δεν εχει προβολεα. Ειναι σαν να λεμε "στο αυτοκινητο μπορει να σου χαλασει το διαστημοπλοιο".

Το burn-in ειναι κατι το οποιο δεν υφισταται εδω και 1-2 γενιες οθονων plasma. Ειδικα οταν εχουμε την τηλεοραση για οικιακη χρηση και οχι για χρηση πχ τερματικου (εκει ακομα και οι CRT εχουν burn in - για οσους εχει τυχει να δουν monitor crt με burn in)!

Επισης ο χρονος ζωης εδω και 2-3 χρονια ειναι ιδιος για plasma - lcd (100.000 ωρες τυπικα και οι 2 τεχνολογιες). Και μαλιστα κατα τη γνωμη μου υπερτερει σε αυτο η plasma γιατι αν την δουλευεις "χαμηλα" εχει μεγαλυτερη ζωη ακομα απο οτι μια lcd.

Τελος για οσα διαβασα για την καταναλωση και εκει τα πραγματα εχουν αλλαξει.

Εχω plasma σχεδον 2 ετων μαλιστα (η οποια στο user manual λεει καταναλωση 400watts) , 42'' FullHD και ρυθμισμενη καιει 120 Watt! Και οι νεοτερες γενιες εχουν ακομα χαμηλοτερη καταναλωση. Μια lcd καιει απο 100-200Watts στις ιδιες ιντσες (αναλογα το μοντελο).

Οποιος δεν εχει επαφη με το αντικειμενο ας διαβασει κατι σαν αυτο να παρει 5 βασικες γνωσεις πρωτα... (ενα κειμενακι που βρηκα τωρα προχειρα με την βοηθεια του google για οσους αρεσκονται να εκφερουν γνωμη χωρις να γνωριζουν)

"Plasma vs LCD TV - a Comparative Summary

Don't have the time to go through the complete plasma vs LCD TV discussion referred to above? No problem! Here is a summary of the most important conclusions. This summary list should also serve as an easy-to-follow reference when doing comparison-shopping between these two display technologies.

Plasma vs LCD TV - Part 1: Size and Price

Size ADVANTAGE: None

Both technologies are playing on level ground. Still, available plasma vs LCD TV options are highly dependent on screen size.

You have more choice within the plasma TV domain for screen sizes greater than 55-inch. Though production costs and retail prices have come down for both technologies, plasma still has an edge as far as production cost goes. On the other hand, at anything smaller than and including 40-inch, LCD is the dominant technology - rather, LCD is your only option.

Price ADVANTAGE: Plasma but...

Up to not long ago, plasma was the obvious choice for all screen sizes where collision between the two technologies occurred; this is no longer the case.

In general, plasma still carries a price advantage - which becomes significant at the bigger screen sizes - 54 inches and upwards. At screen sizes less than and including 50-inch, the price difference starts to become less of an issue - to the point that it almost vanishes as one approaches the 42-inch unless...

You opt for a 720p HDTV. As pointed out elsewhere on this site, a 720p HDTV would yield a better deal at the 40 to 50-inch domain but at these screen sizes, 720p LCD TVs are becoming almost non-existent; your only readily available 720p option is a plasma HDTV.

Plasma vs LCD TV - Part 2: Picture Considerations

Overall Picture Performance ADVANTAGE: Plasma

Both technologies are extremely close in this respect in that both plasma and LCDs are capable of excellent picture quality - with bright, crisp clear images, high contrast levels, and excellent color reproduction. Yet our thumbs up in this plasma vs LCD TV analysis go to plasma televisions. Plasma TVs still have an edge over their LCD counterparts when it comes to displaying deep blacks - thus enjoying better contrast and detail in images when dark and light content is shown simultaneously.

Still... While plasma color richness and naturalness will generally prevail in rooms with controlled low to normal lighting, LCDs will perform better in brightly lit rooms mainly due to their inherent anti-glare technology.

Plasma vs LCD - Viewing Angle ADVANTAGE: Plasma

What used to be a clear advantage for plasma displays is becoming less of an issue with the latest generation of CCFL-based LCD televisions. Edge-lit LED TVs tends to exhibit a poorer viewing angle than their CCFL counterparts though they still support a wide enough angle of view.

However, when comparing plasma vs LCD TVs, plasmas still have an edge in this respect. The tendency in particular with cheaper flat-panel TVs from unknown manufacturers is that the deterioration in picture quality with off-axis viewing - mainly in the form of a lowering in contrast and color saturation - is more accentuated with LCDs than with plasma displays.

Viewing Distance ADVANTAGE: None

When it comes to viewing distance, none carries any advantage as long as you are within normal viewing distance for your screen size. [More on viewing distance can be found in our article TV Viewing Distance guide.]

Yet... When comparing plasma vs LCD TVs, the overall pixel structure in an LCD TV set tends to be less visible than the gas-cell structure in a plasma display panel. This helps LCDs render a smoother picture than an equivalent size plasma display. This makes LCDs more suitable for close viewing - typically less than 8ft away from the TV screen.

Picture Resolution ADVANTAGE: LCD but only at the smaller screen size

Up to very recent, LCD televisions used to deliver more in terms of pixels per screen size. When comparing plasma vs LCD TV sets, it was only at the extreme larger end of the scale that plasma and LCD display resolutions met.

However, things changed; both plasma televisions and LCD HDTVs are readily available with full 1080p screen resolution at screen sizes down to around 40-inch. Rather, you have better choice at 1080p than at the lower 720p resolution. In addition, 720p LCD TVs have become almost inexistent for anything above 37-inch.

At the same time... While neither display technology has an advantage when it comes to resolution, yet the pixel structure in an LCD renders LCDs better where high resolution images have to be viewed at close distance - as in the case of PC generated graphics applications.

Plasma vs LCD TV - Part 3: Functional Issues

Image Retention ADVANTAGE: LCD

LCD TVs enjoys a technological advantage; they are not prone to burn-in, and image sticking in LCD TVs is often completely reversible.

But... Burn-in is no longer much of a concern as it used to be with plasma televisions up to the recent past, especially for people with normal TV viewing requirements. Similarly, image sticking with LCD TVs is unlikely to take place under normal home use.

Computer Use ADVANTAGE: LCD

Despite that plasma panels were originally developed way back in 1964 as computer displays, yet as pointed out earlier on, LCDs are better suited to display computer images. The higher resolution of the latter at smaller screen sizes renders LCDs capable of displaying detailed graphics better. In addition, their non-susceptibility to burn-in makes them better suited to display the relatively static images associated with many computer applications.

Plasma vs LCD TV Lifetime ADVANTAGE: None

This is a non-issue with either technology. Both plasma and LCD TV sets come with a quoted half-lifetime of around 100,000hrs. Even if this were just 40,000hrs, it would imply more than 15 years of use at 7.5 hours a day. And this when the average household in the US replaces their TV set every 7 years!

In other words, both plasma and LCD TV sets are based on extremely stable and reliable display technologies. Rather, lifetime is more dependent upon product quality and associated electronics inside the set than upon the display technology itself.

Bad Pixels ADVANTAGE: Plasma

Plasma televisions have a definite advantage because even though some manufactures are offering a zero bad pixel policy with their LCD TVs, yet when comparing plasma vs LCD TVs, LCD displays still have a higher tendency of developing bad pixels during use.

Image Blurring and Pixel Response Time ADVANTAGE: Plasma

Another advantage in favor of Plasma - because even though LCD technology has improved to the point that is less of an issue, yet LCDs have still some way to go to achieve the same level of pixel response times and complete blur-free images as phosphor-based displays. [More on LCD TV response time can be found here: LCD Response Time.]

Panel Noise Advantage: LCD

A soft buzzing noise is typical of all plasma displays because of the way these operate even though this would be hardly audible even with the sound switched off unless you are with your ears just a few inches away from the panel. In either case, if for whatever reason, you are after is complete quite operation, LCD is the way to go.

Plasma vs LCD TV Power Requirements ADVANTAGE: LCD

Thought power requirements of video displays are highly dependent on picture settings, yet LCD HDTVs still carry an advantage here especially as one moves towards the bigger end of the scale. It is true that the latest energy efficient plasma display panels have brought about significant improvement but if one were to compare even the latest energy efficient plasma vs LCD TVs, LCDs still consume at least 20% to 30% less power than corresponding plasma HDTVs."

Δημοσ.

Αυτό που παραθέτεις είναι από site εταιρίας που κατασκευάζει plasma.

Στο σπίτι μου έχω Panasonic plasma, η αλήθεια είναι ότι δε βλέπω και πολλή τηλεόραση, αλλά έχω την εντύπωση κι ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλες τηλεοράσεις που έχω δει ότι η δική μου με νορμαλ ρυθμίσεις και χωρίς στρώσιμο (διάβαζα τότε για dvd που έπρεπε να παίξουν 200 ώρες κ.α.) έχει πιο "φυσική" εικόνα από LCD με νορμάλ ρύθμιση. Συγκρίνεται με LCD σε dynamic ρυθμίσεις (κι ίσως χάνει, τότε και μόνο τότε).

Θέμα κατανάλωσης, δεν ξέρω, 2 ωρες το πολύ την ημέρα να παίξει.... δε με απασχολεί κι ιδαίτερα.

Δημοσ.

Το burn-in ειναι κατι το οποιο δεν υφισταται εδω και 1-2 γενιες οθονων plasma. Ειδικα οταν εχουμε την τηλεοραση για οικιακη χρηση και οχι για χρηση πχ τερματικου (εκει ακομα και οι CRT εχουν burn in - για οσους εχει τυχει να δουν monitor crt με burn in)!

Επισης ο χρονος ζωης εδω και 2-3 χρονια ειναι ιδιος για plasma - lcd (100.000 ωρες τυπικα και οι 2 τεχνολογιες). Και μαλιστα κατα τη γνωμη μου υπερτερει σε αυτο η plasma γιατι αν την δουλευεις "χαμηλα" εχει μεγαλυτερη ζωη ακομα απο οτι μια lcd.

Τι δεν καταλαβενετε απο αυτα που λεω;

Το δεν υφισταται με το ειδικα οταν εχουμε ειναι 2 αντικρουομενα πραγματα τι με νοιαζει για την CRT οταν στην Lcd δεν μου το κανει.

Αν κατι ισχυει,ισχυει για ολες τις περιπτωσεις και οχι επιλεκτικα και στην τελικη εγω σκεφτομαι οτι θελω να την χρησιμοποιω και για οθονη pc!

Αλλωστε εγω ειπα οτι στην πλασμα το μαυρο ειναι μαυρο και οτι οι ιντσες προσφερονται απλοχερα σε χαμηλη τιμη.

Αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα θα βαλω και εγω review απο το http://www.welovelcdscreens.org και θα λενε τα αντιθετα.

Δημοσ.

Καλά ούτε αυτό για το μαύρο είναι απόλυτο. :-)

Μια φτηνή plasma έχει μεν καλύτερο μαύρο από οποιαδήποτε CCFL-LCD... όχι όμως τρελά πράγματα. Καταλαβαίνεις διαφορά αλλά δε ξετρελαίνεσαι. Το «πραγματικό» μαύρο το έχουν μόνο οι πανάκριβες KURO της Pioneer (οι οποίες όμως δε κυκλοφορούν τώρα πια).

Οι λοιπές plasma έχουν απλά πιο σκούρο μαύρο απ' το... γκρι των CCFL-LCD.

Δημοσ.

Οι KURO είναι (ήταν) κορυφή.

Εγώ βολεύτηκα με την τηλεόραση της χρονιάς 2007 την Panasonic 42PV60. Άσε, να μην αναφέρω τιμή γιατί συγχίζομαι...

Αλλά δε το μετάνιωσα στιγμή.

Τώρα με 500 ευρώ παίρνεις 42άρα που κάνει και καφέ...

Υ.Γ. Εμένα σήμερα το πρωί ήρθε στο mail μου το ενημερωτικό του e-shop... Δύο μέρες μετά.

• Moderators
Δημοσ.
Αυτό που παραθέτεις είναι από site εταιρίας που κατασκευάζει plasma.

...

Παραπληροφορησης συνεχεια...

Καμια σχεση: Απο εδω ηταν η παραθεση για τους δυσπιστους (καντε κλικ να διαβασετε)

http://www.practical-home-theater-guide.com/plasma-vs-lcd-TV.html

Και αν καποιος αμφισβητει την αντικειμενικοτητα του να μας πει το σημειο.

Τι δεν καταλαβενετε απο αυτα που λεω;

Το δεν υφισταται με το ειδικα οταν εχουμε ειναι 2 αντικρουομενα πραγματα τι με νοιαζει για την CRT οταν στην Lcd δεν μου το κανει.

Αν κατι ισχυει,ισχυει για ολες τις περιπτωσεις και οχι επιλεκτικα και στην τελικη εγω σκεφτομαι οτι θελω να την χρησιμοποιω και για οθονη pc!

Αλλωστε εγω ειπα οτι στην πλασμα το μαυρο ειναι μαυρο και οτι οι ιντσες προσφερονται απλοχερα σε χαμηλη τιμη.

Αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα θα βαλω και εγω review απο το http://www.welovelcdscreens.org και θα λενε τα αντιθετα.

Παμε απο το τελος

Ποιος ισοπεδωνει; Αυτη η αρρωστια της παροπιδας ειναι ατελειωτη...

"Στην lcd δεν σου το κανει."

Εμενα παντως να ξερεις ουτε στις (2) plasma δεν το κανει. Ειχα και αλλη Lcd αλλα εφυγε πριν 1 χρονο και μπηκε η 2η plasma. Lcd (μια 22αρα) εχω αφησει μονο στην κουζινα. Αν ειχες εμπειρια και απο τις δυο τεχνολογιες τωρα θα μπορουσες να ξερεις. Τωρα απλα φανταζεσαι και αυτο δεν ειναι οτι καλυτερο...

Το οτι ανεφερα για τις CRT ηταν γιατι πολλοι δεν το γνωριζουν. Καποιοι θα ηθελαν να το ξερουν, εσυ μην κανεις τον κοπο αν σε κουραζει.

Πολλα πραγματα υφιστανται μονο κατω απο ιδιαιτερες συνθηκες. Σε στατικη εικονα επι μερες/μηνες ισως εμφανιστει burn in οπως θα εμφανιστει και σε μια CRT.

Για τερματικο αεροδρομιου πχ δεν θα εβαζα με τιποτα πλασμα! Εκει ειναι η ιδανικη εφαρμογη για τις LCD, πραγματι!!

Καλημερα

Δημοσ.

Βάση λογικής στέκει (γιατί άλλωστε πριν χρόνια, και στα PC μας οθόνες με φώσφορο είχαμε). Αλλά στην πράξη υπάρχει θέμα. Για κάποιο λόγο έχουν αποδειχθεί πιο ευπαθείς οι plasma από τις CRT σε αυτό τον τομέα. Τώρα πια δεν είναι καν θέμα, αλλά πριν 3-4 χρόνια μάζευες burn-in για πλάκα. Ιδίως σε άστρωτη συσκευή.

Πάντως στην P42U10 μου ούτε καν image-retention δεν έχω μαζέψει ως τώρα... κι ας έχει παίξει μόνο 40 ώρες, όσο κι αν το "τράβηξα" με non-16:9 ταινίες ή τηλεοπτικούς σταθμούς... ακόμα δεν έχει μασήσει στο ελάχιστο.

Δημοσ.

Ήρεμα παιδιά.

Καθόμαστε και μιλάμε για plasma και lcd, ενώ όποιος έχει χρήματα παίρνει πλέον... LED που έχει τα καλά και των δύο κόσμων...

Η μόνη αλήθεια είναι ότι σε όλα τα καταστήματα έχουν lcd, μόνο τώρα τελευταία που ξανάρχισε η LG να βγάζει plasma, έβαλαν plasma στα ράφια και στους καταλόγους τους. Πουλάνε δυο-τρεις μάρκες κι οι υπόλοιποι, στην πυρά.

Εγώ καιρό είχα να δω προσφορές σε Panasonic πάντως.

Δημοσ.
Καθόμαστε και μιλάμε για plasma και lcd, ενώ όποιος έχει χρήματα παίρνει πλέον... LED που έχει τα καλά και των δύο κόσμων...

Σε δύο πράγματα υπερτερεί μια EDGE LED-LCD από μια plasma: (1) στην κατανάλωση, και (2) στο πάχος.

Το ερώτημα είναι το εξής: με το κόστος των LED-LCD, θα έδινες τόσα λεφτά για να έχεις κατανάλωση 100W; Περιμένεις μέσα σε φυσιολογικό χρονικό διάστημα να κάνεις απόσβεση το ποσό που θα είχες κερδίσει αν έπαιρνες αντίστοιχου μεγέθους plasma; Να σου πω εγώ... περίπου μια δεκαετία θες. Και κάτι μου λέει ότι μέχρι τότε θα έχεις ξανα-αλλάξει συσκευή. :P

Για OLED και Laser-TV (η οποία εγκαταλείφθηκε παρεμπιπτόντως, δε θα κυκλοφορήσει εμπορικά τέτοια συσκευή) δεν έχει νόημα να μιλάμε ακόμα. Ας βγει κάτι διαθέσιμο στην αγορά, ας περάσουν 1-2 γενιές να μάθουμε κι αυτών τα κουσούρια... και μετά θα συγκρίνουμε.

Η ουσία είναι μία: τον τελευταίο χρόνο ο νικητής ξεκάθαρα είναι η plasma. Πιο πριν όχι, μιας και υπέφεραν τραγικά από burn-in. Αλλά έχουμε κολλήσει σε LCD εμείς. Που είναι ακριβότερες και χειρότερες. :lol:

Δημοσ.

Βασικα ψυχραιμια. Ο καθενας παιρνει οτι γουσταρει στο τελος-τελος. Γραψατε τα επιχειρηματα σας και προσωπικα εγω εμαθα αρκετα πραγματα για plasma και lcd που πραγματικα δε γνωριζα και νομιζω αυτος ειναι ο ρολος του φορουμ. Απο εκει και περα δε καταλαβαινω γιατι δοθηκε τοση εκταση με προσωπικες επιθεσεις απο ολες τις μεριες? Ολα αυτα τα λεω φιλικα γιατι πραγματικα εχω μαθει πολλα πραγματα σε αυτο το φορουμ για την τεχνολογια.

• Moderators
Δημοσ.
Βασικα ψυχραιμια. Ο καθενας παιρνει οτι γουσταρει στο τελος-τελος. Γραψατε τα επιχειρηματα σας και προσωπικα εγω εμαθα αρκετα πραγματα για plasma και lcd που πραγματικα δε γνωριζα και νομιζω αυτος ειναι ο ρολος του φορουμ. Απο εκει και περα δε καταλαβαινω γιατι δοθηκε τοση εκταση με προσωπικες επιθεσεις απο ολες τις μεριες? Ολα αυτα τα λεω φιλικα γιατι πραγματικα εχω μαθει πολλα πραγματα σε αυτο το φορουμ για την τεχνολογια.

Αυτος ειναι ο ρολος του φορουμ ο οποιος δυστυχως αποδυναμωνεται οταν ο Α λεει πραγματα και ο Β βγαινει και βριζει προσβαλει και επιτιθεται επειδη απλα δεν του αρεσουν. Συζητηση μπορει να γινει βεβαιως με επιχειρηματα. Ελλειψει επιχειρηματων ο δρομος ειναι οι υβρεις και οι "παιδικοι" χαρακτηρισμοι. Κανεις δεν εχει διαθεση να υφισταται τετοια μεταχείριση ως ανταλλαγμα για την οποια προσφορα του. Μια σοβαροτερη σταση δεν θα εβλαπτε κανεναν. Εκτος αν ο ρολος του φορουμ ειναι ο χαβαλες. Για τον χαβαλε ομως πιστευω οτι υπαρχουν υπο-φορουμ που ειναι καταλληλα και αλλα οχι.

(Μιλαω γενικα και οχι για ο,τι εγινε χθες εδω.)

Αυτα και μονο αυτα απο μενα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...