Προς το περιεχόμενο

e-shop:3/4

aloenanick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις (φθηνώτερες) τιμές των plasma ας υπολογίσουμε και την αντικατάσταση του προβολέα τους...

Από πότε έχουν προβολέα (!!!) οι plasma; :shock:

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στις (φθηνώτερες) τιμές των plasma ας υπολογίσουμε και την αντικατάσταση του προβολέα τους...

Με το συμπάθειο κιόλας αλλά ας μην γράφουμε ανακρίβειες , μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει να ενημερωθεί λανθασμένα...

Φιλικά

Δημοσ.

Για τις ανακρίβειές μου,σχετικά με την αντικατάσταση του προβολέα της τηλεόρασης plasma:

Έχω ένα φιλαράκι που πρόσφατα άλλαξε προβολέα σε τηλεόραση plasma.Τού 'ρθε μια τρακοσάρα στο καπάκι,από οξωτερικά μαγαζιά.

Τώρα ήταν οπισθίας+plasma,ήταν μια σκέτη από plasma,θα σας γελάσω.Οι γνώσεις μου στη θέαση αρχίζουν και τελειώνουν στην 33"άρα CRT τη Φίλιπς,απ' τα middle '90's.Άμα δεν χαλάσει,δεν θα μάθω πως και τί είναι το πλάσμα και πως και γιατί αλλάζεται ο προβολέας του.

sorry guyz...:o

Δημοσ.
Για τις ανακρίβειές μου,σχετικά με την αντικατάσταση του προβολέα της τηλεόρασης plasma:

Έχω ένα φιλαράκι που πρόσφατα άλλαξε προβολέα σε τηλεόραση plasma.Τού 'ρθε μια τρακοσάρα στο καπάκι,από οξωτερικά μαγαζιά.

Τώρα ήταν οπισθίας+plasma,ήταν μια σκέτη από plasma,θα σας γελάσω.Οι γνώσεις μου στη θέαση αρχίζουν και τελειώνουν στην 33"άρα CRT τη Φίλιπς,απ' τα middle '90's.Άμα δεν χαλάσει,δεν θα μάθω πως και τί είναι το πλάσμα και πως και γιατί αλλάζεται ο προβολέας του.

Εχει δικαιο και πλασμα του θείου μου για πεταμα ειναι μετα απο 3 χρόνια!

Δημοσ.

δεν υπαρχει προβολεας στην πλασμα και δεν υπαρχει πλασμα και οπισθιας μαζι. Το μονο που υπαρχει ειναι να αλλαγεις λαμπα στην οπισθιας προβολης που ειναι λογικο και αναμενο μετα απο καποιες χιλιαδες ωρες λειτουργιας και αυτο εκανε ο φιλος σου γιατι τοσο κανει μια λαμπα για αυτες τις δουλειες (σκετη απατη βεβαια αλλα αυτο δεν το σχολιαζουμε).

Δημοσ.

η καλύτερη TV απο τις παραπάνω, είναι.. η LG 42PQ2000! (απο €409)

και εδω στα €395

μιλάμε για εκπληκτική εικόνα στα λεφτά της

Δεν γράφω άλλα να μη βγαίνουμε και off-topic.. ψαξτε την

Δημοσ.
Εγω ενδιαφερομαι για το UPS, αλλα δεν ξερω σε ποσα VA να παρω.

Το τροφοδοτικο ειναι 650W

πηρα το vittenheim 1200VA/750W απο PC1 με 60 κατι ευρω.

Δημοσ.
Αυτο με ξενερωνει αφανταστα(+ οτι ειναι πλασμα) • Ανάλυση 1024 x 768p

Η ανάλυση ντάξει, ναι. Το ότι φοράει plasma panel σε τι σε χαλάει;

Δημοσ.
Η ανάλυση ντάξει, ναι. Το ότι φοράει plasma panel σε τι σε χαλάει;

Ασχετα απο το Burn in και τον μικρο(σε σχεση με Lcd) χρονο ζωης;

Τιποτα!,αν δεν ηταν αυτα στην μεση δεν θα με χαλαγε παμφθηνη οθονες που το μαυρο ειναι μαυρο και ιντσες με το κιλο ;)

Δημοσ.

οκ, ψάξτε εσείς ποια είναι καλή 32"άρα στα €400-€500 με FullHD (γα να βλέπετε στα 2-3-4 μέτρα; ) και αφήστε με εμένα να απολαμβάνω την plasma στις 42" με εικόνα που απλά δεν υπάρχει στις LCD..

Κάντε και καμμια βόλτα σε κανένα ειδικευμένο φόρουμ (avclub.gr)

Δημοσ.

Οι τηλεοράσεις plasma είναι σίγουρα καλύτερες από θέμα εικόνας, αλλά υστερούν σε θέμα κατανάλωσης.

Ενδεικτικά μία plasma 42" έχει κατανάλωση από 300 έως και πάνω από 400Watt (έως και 600!).

Αν κάποιος έχει στο σπίτι του plasma για καθημερινή χρήση, και η τηλεόραση λειτουργεί π.χ. 8 ώρες (για ταινίες, τηλεόραση, gaming, για την γυναίκα,...) θα πληρώνει το χρόνο τουλάχιστον 65€ ΜΟΝΟ για το ρεύμα της τηλεόρασης.

Δημοσ.

Μιλάτε για τις plasma που υπήρχαν προ ετών. Στη σύγχρονη πραγματικότητα τίποτα από αυτά δεν ισχύει. :-)

1) Ακόμα και σε τελείως άστρωτη plasma του κουτιού, για να φας burn-in θα πρέπει να παίζεις στατική εικόνα για κάνα διήμερο. Και φυσικά υπάρχει sensor, σε περίπτωση που ξεχάσεις κάνα menu από DVD ο οποίος την κλείνει μόνος του.

Ακόμα και για IR (το οποίο "ξεπλένεται" μόλις παίξεις κάτι άλλο...) θα πρέπει η εικόνα να μείνει 5-6 ώρες πάνω.

2) Ο χρόνος ζωής ενός plasma panel είναι πάνω από 60,000 ώρες για half-life (δηλαδή μέχρι η φωτεινότητα του panel να πέσει στο 50%). Αυτός ο αριθμός μεταφράζεται... σε ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ αν βλέπεις ΟΧΤΩ ΩΡΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ.

Είναι αστείο να λέμε για "μικρότερο χρόνο ζωής". Έχει κρατήσει κανείς σας LCD πάνω από... ΕΙΚΟΣΙ χρόνια και φοβάται μη δε τον βγάλει η plasma; :P

3) Έχετε δει τις καταναλώσεις των CCFL-LCD σε αυτές τις ίντσες; Άντε 30% χαμηλότερες να είναι... δηλαδή οκ. Λέμε για κατανάλωση σε μια plasma που είναι ελάχιστα μεγαλύτερη από μιας LCD... και δε κοιτάμε την τιμή κτήσης. Τι να το κάνω ρε παίδες άμα γλυτώνω 20€ το χρόνο (σπουδαίο ποσό...) στη ΔΕΗ, αν για να την πάρω πρέπει να σκάσω +200€; Για LED-LCD μην ακούσω καν. Οι τιμές είναι more or less διπλάσιες από τις plasma.

Για ποιότητα απεικόνισης εκεί δε παίρνει και πολλά τα LCD panels. Οπότε δε λέω τίποτα. Το ότι το πιο φτηνό plasma panel σκοτώνει και περνάει πάνω απ'το πτώμα LCD TV's ακόμα και με τέσσερα ψηφία στην τιμή τους είναι γνωστό... B)

Ο μόνος λόγος για να μη πάρεις plasma είναι αν σκοπεύεις να την αφήνεις ανοιχτή ΟΛΗ ΜΕΡΑ να παίζει ΕΝΑ κανάλι... π.χ. σε εστιατόριο.

---------- Προσθήκη στις 15:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:01 ----------

Και κάτι ακόμα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας για την κατανάλωση...

Όταν μια LCD TV λέει ότι τραβάει 300W, εννοεί ότι από τη στιγμή που θα την ανοίξεις μέχρι να την κλείσεις, σταθερά θα τραβάει τόσο. Μία plasma από την άλλη, όταν αναφέρει κατανάλωση 300W σημαίνει ότι θα τραβάει ΜΕΧΡΙ τόσο. Η κατανάλωση σε μια plasma εξαρτάται από την εικόνα που προβάλλει λόγω της αρχής λειτουργίας της.

Με τα τεχνικά κατά μέρος, σε σκοτεινές εικόνες η κατανάλωση πέφτει δραματικά. Μπορεί να πέσει μέχρι και στο 50%. Οπότε αυτό το "οι plasma τραβάνε περισσότερο" μη το έχουμε και τόσο απόλυτο. Στα θριλεράκια είναι πιο οικονομικές από μια LCD. :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...