Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν ειχε βαλει ομως και πορτα δεν θα εβγαιναν απο εκει αλλα παλι απο τα παραθυρα αυξανοντας την πιθανοτητα να τους δει καποιος.Οπως και να χει οτι καλυτερο μπορει να εχει κανεις ειναι προς οφελος του.

όσο τους είδαν και όταν μπήκαν

στο δεύτερο κομμάτι συμφωνώ 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο ερευνα δικη μας + συναδελφου αρκετα εμπειροτερου σε διαρρηξεις χωρίς εμφανη σημαδια παραβιασης, 

ο CES & o STS χρησιμοποιουνται απο το Siamo επειδη δεν υπαρχει διαρρηκτικο

τυπου bumping / picking πουθενα προς στιγμην.

οι κυλινδροι ειναι κατηγοριας Cisa Ap3s και κατω οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης. 

ο μοναδικος λογος που αντικατασταθηκε ο keso 4000s ειναι ο παραπανω, δηλαδη το picking / bumping.

ο mottura champion ηταν / ειναι καλυτερη επιλογη ετσι κι αλλιως αλλα αρκετα ακριβοτερος.

Επεξ/σία από mclein
  • Like 2
Δημοσ.

Σαν ένα διαρκές κυνηγητό μεταξύ κατασκευαστών πορτών και διαρρηκτών ...

Μήπως τελικά είναι πιο ασφαλής ένας ηλεκτρονικός κύλινδρος που να μην έχει καθόλου είσοδο για κλειδί?

...

Η πλακα ειναι οτι μπηκαν απο τα παραθυρα της μπαλκονοπορτας της διπλοκατοικιας και μαλιστα σε προσοψη πολυ κεντρικου δρομου και βγηκαν απο τις πορτες.

...

Ήταν ξεκλείδωτη η μπαλκονόπορτα?

Ή έσπασαν το τζάμι της ? Ή παραβίασαν την κλειδαριά της μπαλκονόπορτας? 

Ή εννοείς η μπαλκονόπορτα είχε δικό της τμήμα που άνοιγε σαν παράθυρο, το οποίο ήταν ανοικτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετα απο ερευνα δικη μας + συναδελφου αρκετα εμπειροτερου σε διαρρηξεις χωρίς εμφανη σημαδια παραβιασης, 

ο CES & o STS χρησιμοποιουνται απο το Siamo επειδη δεν υπαρχει διαρρηκτικο

τυπου bumping / picking πουθενα προς στιγμην.

οι κυλινδροι ειναι κατηγοριας Cisa Ap3s και κατω οσον αφορα την ποιοτητα κατασκευης. 

ο μοναδικος λογος που αντικατασταθηκε ο keso 4000s ειναι ο παραπανω, δηλαδη το picking / bumping.

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Μου κάνει εντύπωση που δεν τους αντικατέστησε με κάποιον όπως τον Abloy που δεν κινδυνεύει μέχρι στιγμής από picking & bumping. Αλλά έτσι δεν θα είχε και την αποκλειστικότητα.

Έξυπνο πάντως που επέλεξε ένα προϊόν που είναι δυσεύρετο και δεν επέλεξε κάποιον συνηθισμένο κύλινδρο ασφαλείας που όμως είναι πολύ "δουλεμένος".

Σίγουρα ένας Medeco ή ένας Bilock δεν είναι ιδιαίτερα εξελιγμένοι με κινητά έμβολα στο κλειδί, sliders, μπάρες κλπ που θα βρεις σε έναν "δουλεμένο" κύλινδρο ασφαλείας αλλά ποιος διαρρήκτης θα περιμένει να πέσει πάνω σε έναν τόσο σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα κύλινδρο..;

Μήπως τελικά είναι πιο ασφαλής ένας ηλεκτρονικός κύλινδρος που να μην έχει καθόλου είσοδο για κλειδί?

Προσωπικά, τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον, θα προτιμούσα με κλειστά τα μάτια έναν μηχανικό κύλινδρο που έχει δοκιμαστεί και η αντοχή του και η ασφάλεια του στο χρόνο.

Δεν θα εμπιστευόμουν την ασφάλεια του σπιτιού μου σε μία εφαρμογή που χειρίζεσαι από το κινητό ή από κάποιο χειριστήριο για να ανοίξει η πόρτα.

Είχα δει πριν 2 χρόνια μία πόρτα στην portablock που είχε μία ηλεκτρονική κλειδαρά Cisa αν θυμάμαι καλά η οποία άνοιγε είτε με χειριστήριο είτε με εφαρμογή από το κινητό. 

Ωραίο, fancy, ειδικά το ότι δεν φαινόταν τίποτα από έξω-δεν μπορούσες να καταλάβεις αν η πόρτα ανοίγει από δεξιά ή από αριστερά, κλπ...αλλά είναι ηλεκτρονική..αύριο-μεθαύριο μπορεί κάποιος χρησιμοποιόντας κάποια αδυναμία της εφαρμογής της Cisa να ανοίξει την πόρτα μου χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή. 

Γενικά είναι κάτι που δεν έχει δοκιμαστεί σε βάθος χρόνου όπως οι μηχανικοί κύλινδροι.

Σίγουρα θα υπάρχουν εξαιρέσεις στο χώρο των ηλεκτρονικών κλειδαριών, κυλίνδρων κλπ αλλά ποιες είναι αυτές, πόσο κοστίζουν οι λύσεις αυτές, και και και.

Μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε λύση ηλεκτρονικής-όχι ηλεκτρικής-προσοχή- κλειδαριάς ή κυλίνδρου έχω βρει, είναι σημαντικά πιο ακριβή από τη δοκιμασμένη λύση του μηχανικού κυλίνδρου.

Συνδυασμός μηχανικών και ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών μέσων θα ήταν το ιδανικό για μένα. 

Επεξ/σία από swayback
  • Like 3
Δημοσ.

Άρα δηλαδή ο Keso 4000s είναι ευάλωτος σε picking / bumping.... ?

Δημοσ.

Φοβερές πληροφορίες

Ζαλίστηκα

Εγώ που θέλω να αλλάξω τον αφαλό στην κλειδαριά μου (πόρτα ασφαλείας) τι αφαλό να βάλω, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν μένω στο fort knox?  

Τώρα η πόρτα έχει πάνω ένα mauer elite 2 αλλά έχασα τα κλειδιά μου και με περιποιήθηκαν την Κυριακή του πάσχα (τρεις μέρες μάζευα). Έβαλα λοιπόν στα γρήγορα μία cisa oe 300 μέχρι να βρω κάτι καλύτερο.

Δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 60€ 

έχετε καμιά πρόταση ? 

Δημοσ.

Ήταν ξεκλείδωτη η μπαλκονόπορτα?

Ή έσπασαν το τζάμι της ? Ή παραβίασαν την κλειδαριά της μπαλκονόπορτας? 

Ή εννοείς η μπαλκονόπορτα είχε δικό της τμήμα που άνοιγε σαν παράθυρο, το οποίο ήταν ανοικτό?

Δεν ξερω λεπτομεριες ακομα.

Οσοι μενετε παλαιο φαληρο προς αγιο δημητριο το νου σας γτ σε διπλανο διαμερισμα του φιλου μπηκαν χτες και σε παραδιπλανη σημερα το απογευμα και μαλιστα ηταν μεσα οι ιδιοκτητες.

Πιο ευαλωτος προφανως μιας και οι διαρηκτες ασχοληθηκαν μαζι του.Σε λιγο καιρο θα ασχοληθουν και με τον καινουριο και παει λεγοντας...

Δεν εχει τελος ολο αυτο

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.

Μου κάνει εντύπωση που δεν τους αντικατέστησε με κάποιον όπως τον Abloy που δεν κινδυνεύει μέχρι στιγμής από picking & bumping. Αλλά έτσι δεν θα είχε και την αποκλειστικότητα.

Έξυπνο πάντως που επέλεξε ένα προϊόν που είναι δυσεύρετο και δεν επέλεξε κάποιον συνηθισμένο κύλινδρο ασφαλείας που όμως είναι πολύ "δουλεμένος".

Σίγουρα ένας Medeco ή ένας Bilock δεν είναι ιδιαίτερα εξελιγμένοι με κινητά έμβολα στο κλειδί, sliders, μπάρες κλπ που θα βρεις σε έναν "δουλεμένο" κύλινδρο ασφαλείας αλλά ποιος διαρρήκτης θα περιμένει να πέσει πάνω σε έναν τόσο σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα κύλινδρο..;

Συνδυασμός μηχανικών και ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών μέσων θα ήταν το ιδανικό για μένα. 

Επισης, η λειτουργια του abloy δεν ειναι για ολους τους χρηστες. Οι περισσότεροι δυσανασχετουν με το feeling.

Δεν ειναι δυσευρετοι οι κυλινδροι του Siamo. Ειναι απλως δικη του εισαγωγη και αρα αδυνατο να τους πουλήσει άλλος.

Η τελευταία πρόταση τα λέει όλα. Η προσθήκη που θα έβαζα είναι "προσοχή στα φθηνά ηλεκτρονικά" !

ευάλωτος δε θα έλεγα, έχει κάποια ιδιομορφία η εσωτερική του κατασκευή

οπου αν κάποιος θελήσει τον ξεκλειδώνει άνευ κλειδιών και σχετικά γρήγορα.

ηταν κατι που δε γνωριζα και πιστευω ειναι πολυ σπανιο να συμβει στην ελλαδα

(1 προς 1.000.000 οι πιθανοτητες) αλλα ποτε δεν ξερεις...

Φοβερές πληροφορίες

Ζαλίστηκα

Εγώ που θέλω να αλλάξω τον αφαλό στην κλειδαριά μου (πόρτα ασφαλείας) τι αφαλό να βάλω, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν μένω στο fort knox?  

Τώρα η πόρτα έχει πάνω ένα mauer elite 2 αλλά έχασα τα κλειδιά μου και με περιποιήθηκαν την Κυριακή του πάσχα (τρεις μέρες μάζευα). Έβαλα λοιπόν στα γρήγορα μία cisa oe 300 μέχρι να βρω κάτι καλύτερο.

Δεν θέλω να διαθέσω πάνω από 60€ 

έχετε καμιά πρόταση ? 

agb 9000

• Like 2
Δημοσ.

+1 για τον AGB 9000. Μειονέκτημα του το ότι δεν έχει ελεγχόμενη αντιγραφή κλειδιών.

Δηλαδή, έχοντας απλά το κλειδί, μπορείς να βγάλεις αντίγραφα(το ίδιο ισχύει και για τον Mauer που είχες βέβαια).

Να κάνω μία προσθήκη:

Σε περίπτωση που χάνεις/ξεχνάς τα κλειδιά σου που και που(δηλαδή το ότι τα έχασες πρόσφατα δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό), υπάρχει ο Mul-T-Lock 7x7 με "3 ζωές". 

Πρόκειται για έναν κατώτερο κύλινδρο σε σχέση με τον AGB 9000(ο 7x7 έχει μόνο 7 pins ενώ ο AGB 9000 έχει 17, συν ότι δεν είναι τόσο ενισχυμένος όσο ο 9000) αλλά το χαρακτηριστικό με τις 3 ζωές βολεύει αν χάνεις κλειδια.

Αν πχ χάσεις τα κλειδιά με την πράσινη ένδειξη, βάζεις απλά το κλειδί με την κίτρινη και έτσι "ακυρώνονται" τα κλειδιά της πράσινης. Οπότε δεν χρειάζεται να αλλάξεις κύλινδρο. Χρειάζεται όμως να βγάλεις αντίγραφα της κίτρινης ένδειξης σε αυτή την περίπτωση.

Αν και προσωπικά δεν θα έβαζα τίποτα λιγότερο από τον AGB 9000 :P (απλά αναφέρω ότι υπάρχει κι αυτή η επιλογή)

Ερώτηση προς mclein:

Πριν 4 χρόνια, ένας κλειδαράς είχε βάλει σε υπάρχουσα πόρτα ασφαλείας, κλειδαριά mul-t-lock LOS με απλό κύλινδρο και defender. Και έβαλε και έναν ηλεκτροπίρο ο οποίος όμως, όταν πήγαινες να μπεις, απασφάλιζε είτε με το κλειδί είτε με εντολή από το θυροτηλέφωνο(ή η εντολή ερχόταν από το κυπρί? Δεν το ξέρω αυτό) και από μέσα απασφάλιζε απλά με τη χρήση του πόμολου που ανοίγει η πόρτα. 

Από έξω δεν είχε ούτε καρταναγνώστες, ούτε πληκτρολόγια και από μέσα δεν είχε κάποιο μπουτόν.

Δύο χρόνια μετά, ζήτησα προσφορά από 3 μαγαζιά για να κάνουν ακριβώς το ίδιο σε αντίστοιχη πόρτα πολυκατοικίας. 

Και τα 3 μου είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς τη χρήση μπουτόν εσωτερικά και τη χρήση καρταναγνώστη ή πληκτρολογίου εξωτερικά. 

Ακόμα και αυτός που είχε βάλει τον ηλεκτροπίρο πριν 4 χρόνια, μου είπε ότι δεν βγαίνει πλέον αυτή η κλειδαριά που σου έδινε αυτή τη δυνατότητα.

Ξέρεις αν ισχύει αυτό ή αν απλά το λένε για να χρεώσουν επιπλέον εξαρτήματα(πληκτρολόγια, μπουτόν, κλπ)?

• Like 1
Δημοσ.

+1 για τον AGB 9000. Μειονέκτημα του το ότι δεν έχει ελεγχόμενη αντιγραφή κλειδιών.

Αν και προσωπικά δεν θα έβαζα τίποτα λιγότερο από τον AGB 9000 

Ερώτηση προς mclein:

Πριν 4 χρόνια, ένας κλειδαράς είχε βάλει σε υπάρχουσα πόρτα ασφαλείας, κλειδαριά mul-t-lock LOS με απλό κύλινδρο και defender. Και έβαλε και έναν ηλεκτροπίρο ο οποίος όμως, όταν πήγαινες να μπεις, απασφάλιζε είτε με το κλειδί είτε με εντολή από το θυροτηλέφωνο(ή η εντολή ερχόταν από το κυπρί? Δεν το ξέρω αυτό) και από μέσα απασφάλιζε απλά με τη χρήση του πόμολου που ανοίγει η πόρτα. 

Από έξω δεν είχε ούτε καρταναγνώστες, ούτε πληκτρολόγια και από μέσα δεν είχε κάποιο μπουτόν.

Δύο χρόνια μετά, ζήτησα προσφορά από 3 μαγαζιά για να κάνουν ακριβώς το ίδιο σε αντίστοιχη πόρτα πολυκατοικίας. 

Και τα 3 μου είπαν ότι δεν γίνεται χωρίς τη χρήση μπουτόν εσωτερικά και τη χρήση καρταναγνώστη ή πληκτρολογίου εξωτερικά. 

Ακόμα και αυτός που είχε βάλει τον ηλεκτροπίρο πριν 4 χρόνια, μου είπε ότι δεν βγαίνει πλέον αυτή η κλειδαριά που σου έδινε αυτή τη δυνατότητα.

Ξέρεις αν ισχύει αυτό ή αν απλά το λένε για να χρεώσουν επιπλέον εξαρτήματα(πληκτρολόγια, μπουτόν, κλπ)?

δε βγαινει εκεινο το συστηματακι πλεον σε ηλεκτροπυρο.

κλειστηκαν αρκετοι μεσα κ δεν ξανα-εγινε εισαγωγη.

στις αυτοματες κλειδαριες, για απλες πορτες λειτουργει αψογα - παραδοξο μεν, αληθινο δε.

το κοστος μας για σοβαρα προϊόντα σε πακετο ηλεκτροπυρου ειναι περι τα 150€

οποτε δεν ειχε κ μεγαλη διαφορα με εκεινο που ηταν στα 120-125 αν θυμαμαι καλα.

γι'αυτο και το κοστος με την τοποθετηση ειναι κοντα στα 250-300, αναλογα την περιοχη & την πορτα.

επισης, με μια βολτα στο ebay μπορει να βρεθει το αυτοματο συστηματακι.

παντα τσεκαρεις να ειναι fail-safe και η λειτουργια ειναι με το ηλεκτρικο κυπρι. (τα βολτ να ειναι ιδια) !

• Like 1
Δημοσ.

Σήμερα έκλεψαν και το διπλανό μου διαμέρισμα. Κλασικό σκηνικό, πόρτα ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβωτιου κλπ κλπ

Μάλιστα είχαν περάσει πριν μέρες και είπαν σημειώσει όλα τα διαμερίσματα με τέτοια κλειδαριά, δίπλα στον κεντρικό πίνακα με τα κουδούνια.

Η ερώτηση μου είναι, στην πόρτα που έχω στο συνημμένο, την κεντρική της πολυκατοικίας, χωρίς να θέλουμε να την αλλάξουμε λόγω κόστους με θωρακισμένη με ηλεκτροπυρο κλπ μπορεί να γίνει κάτι για ασφάλεια?

post-94199-0-67746400-1492712509_thumb.jpg

Δημοσ.

Με αφορμή το μήνυμα του φίλου sphinxgr, mclein και λοιποί με κάποια εμπειρία πόσο πιθανό είναι να "ανοίξουν" διαμερίσματα σε πολυκατοικία που έχει χτυπηθεί στο παρελθόν; Ο προβληματισμός μου είναι ότι οκ έτυχε και άνοιξαν ένα - δύο διαμερίσματα κάποια στιγμή σε ένα κτήριο. Πόσο πιθανό είναι να ξαναχτυπήσουν τα ίδια ή άλλα στο ίδιο κτήριο ώστε να τρέχουν όλοι να πάρουν μέτρα μετά (ενώ θα έπρεπε νωρίτερα);

* Δεν μιλάω για μονοκατοικίες ή εξοχικά που χτυπάνε ξανά και ξανά και σηκώνουν μέχρι και βρύσες. 

* Σίγουρα υπάρχουν πολλές ομάδες διαρηκτών και δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας αν έχει χτυπηθεί το διαμέρισμα που έχει βάλει στόχο στο παρελθόν σωστα; 

Δημοσ.

Εμάς πάντως κάθε χρόνο έχουμε 2 κλοπές. Αλλάζουν πόρτες αυτοί που τους έγινε η κλοπή και απομένουν οι επόμενοι.

Πέρυσι χτύπησαν 3 διαμερίσματα σε διάστημα 45 ημερών

Δημοσ.

...

Προσωπικά, τουλάχιστον για το κοντινό μέλλον, θα προτιμούσα με κλειστά τα μάτια έναν μηχανικό κύλινδρο που έχει δοκιμαστεί και η αντοχή του και η ασφάλεια του στο χρόνο.

Δεν θα εμπιστευόμουν την ασφάλεια του σπιτιού μου σε μία εφαρμογή που χειρίζεσαι από το κινητό ή από κάποιο χειριστήριο για να ανοίξει η πόρτα.

Είχα δει πριν 2 χρόνια μία πόρτα στην portablock που είχε μία ηλεκτρονική κλειδαρά Cisa αν θυμάμαι καλά η οποία άνοιγε είτε με χειριστήριο είτε με εφαρμογή από το κινητό. 

Ωραίο, fancy, ειδικά το ότι δεν φαινόταν τίποτα από έξω-δεν μπορούσες να καταλάβεις αν η πόρτα ανοίγει από δεξιά ή από αριστερά, κλπ...αλλά είναι ηλεκτρονική..αύριο-μεθαύριο μπορεί κάποιος χρησιμοποιόντας κάποια αδυναμία της εφαρμογής της Cisa να ανοίξει την πόρτα μου χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή. 

...

Από ποια άποψη το λες, μήπως να βρει τρόπο ο διαρρήκτης να το χακάρει ή μην τυχόν χαλάσει και μείνεις εσύ έξω?

Αν το πρώτο, δεν χρειάζεται να πάει κανείς σε εξειδικευμένες λύσεις όπως δαχτυλικά αποτυπώματα (που κιόλας αν λείπεις διακοπες και θες να πεις σε κάποιον να μπει στο σπίτι δεν θα μπορεί) ούτε απαραίτητα ασύρματες λύσεις με κινητό ή κάτι άλλο με τεχνολογία NFC, αλλά κάτι που δεν παρεμβάλλεται τίποτα ασύρματο, απλά έχει ένα keypad και πατάς έναν κωδικό όπως στον συναγερμό.

(και με relocks στην κλειδαριά αν προσπαθήσει να το σπάσει)

Αυτό πως μπορεί να το παραβιάσει? θα δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς?

Για το αν χαλάσει και μείνεις εσύ έξω, είναι ένα θέμα

(αλλά αυτό το έχεις και αν χρησιμοποιήσεις συνδυασμό μηχανικού και ηλεκτρονικού κυλίνδρου)

Εμάς πάντως κάθε χρόνο έχουμε 2 κλοπές. Αλλάζουν πόρτες αυτοί που τους έγινε η κλοπή και απομένουν οι επόμενοι.

Είστε καλοί πελάτες και σας προτιμούν :-)

Δημοσ.

Σε ποια περιοχη εγινε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...