Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ

Σχετικά με το [1], γιατί να μην βάλω μια νέα καλύτερη κλειδαριά/κύλινδρο στη θέση αυτής που έχω αντί να την βάλω ως δεύτερη?

Οι δύο κλειδαριές προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια ? Αν είναι ίδιες, και μπορεί να διαρρήξει τη μία, δεν θα διαρρήξει και την άλλη?

εξαρταται την πορτα. αν ειναι απ'τις παλιες τις κουφιες μην κανεις τιποτα ή παρε μια μπαρα για οταν εισαι μεσα.

αν ειναι μασιφ, τοτε μπορεις να κανεις αυτα που εγραψα. η δευτερη κλειδαρια αποτρεπει την εισοδο μεσω σπασιματος.

οχι σπασιμο της κλειδαριας, σπασιμο στο σημειο της κασας.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εξαρταται την πορτα. αν ειναι απ'τις παλιες τις κουφιες μην κανεις τιποτα ή παρε μια μπαρα για οταν εισαι μεσα.

αν ειναι μασιφ, τοτε μπορεις να κανεις αυτα που εγραψα. η δευτερη κλειδαρια αποτρεπει την εισοδο μεσω σπασιματος.

οχι σπασιμο της κλειδαριας, σπασιμο στο σημειο της κασας.

Εννοείς ότι αν δεν είναι μασίφ δεν έχει νόημα η βελτίωση της κλειδαριάς γιατί θα την σπάσουν έτσι κι αλλιώς ?

Μάλλον μασίφ είναι, έχει αρκετό βάρος, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Με ενδιαφέρει κυρίως η ασφάλεια όταν είμαστε μέσα.

Όταν κάποιος είναι μέσα, φαντάζομαι ότι οι κλέφτες δεν επιχειρούν να σπάσουν ή να γκρεμίσουν την πόρτα, αλλά να παραβιάσουν όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα την κλειδαριά, σωστά?

Σε αυτή την περίπτωση, αν βάλω μια καλή κλειδαριά/κύλινδρο, σαν αυτές που έχουν οι θωρακισμένες, δεν είμαι περίπου στην ίδια κατάσταση που θα ήμουν και με τη θωρακισμένη πόρτα?

Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση που λείπουμε και μπορεί να έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να κάνουν θόρυβο, αλλά μόνο στην περίπτωση που είμαστε μέσα, και δεν επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα αλλά να διαρρήξουν την κλειδαριά.

Στέκει αυτός ο συλλογισμός ?

• Like 1
Δημοσ.

Εννοείς ότι αν δεν είναι μασίφ δεν έχει νόημα η βελτίωση της κλειδαριάς γιατί θα την σπάσουν έτσι κι αλλιώς ?

Μάλλον μασίφ είναι, έχει αρκετό βάρος, αλλά δεν είμαι σίγουρος.

Με ενδιαφέρει κυρίως η ασφάλεια όταν είμαστε μέσα.

Όταν κάποιος είναι μέσα, φαντάζομαι ότι οι κλέφτες δεν επιχειρούν να σπάσουν ή να γκρεμίσουν την πόρτα, αλλά να παραβιάσουν όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα την κλειδαριά, σωστά?

Σε αυτή την περίπτωση, αν βάλω μια καλή κλειδαριά/κύλινδρο, σαν αυτές που έχουν οι θωρακισμένες, δεν είμαι περίπου στην ίδια κατάσταση που θα ήμουν και με τη θωρακισμένη πόρτα?

Δεν αναφέρομαι στην περίπτωση που λείπουμε και μπορεί να έχουν το χρόνο και τη δυνατότητα να κάνουν θόρυβο, αλλά μόνο στην περίπτωση που είμαστε μέσα, και δεν επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα αλλά να διαρρήξουν την κλειδαριά.

Στέκει αυτός ο συλλογισμός ?

αν δεν ειναι μασιφ η πορτα κ ειναι σαν τα διαμμερισματα του 70-80-90, τοτε κλωτσας & μπαινεις.

η μασιφ πορτα δεν ειναι μονο πιο βαρια, ειναι κ πιο σταθερη & το καταλαβαινεις απο το χτυπημα σε διαφορα σημεια της.

αν σε ενδιαφερει για οταν εισαι μεσα, τοτε μια μπαρα 50 εως 100 ευρω κανει αψογα τη δουλεια.

εξαρταται ποιοι διαρρηκτες θα ερθουν, τι θα θελουν απ'αυτα που εχεις να σου παρουν.

ο καλος κυλινδρος, προϋποθέτει καλή πόρτα. το να δωσεις 100€ για κυλινδρο που θα στηριζεται σε μια κλειδαρια των 15€....ε....

• Like 1
Δημοσ.

αν δεν ειναι μασιφ η πορτα κ ειναι σαν τα διαμμερισματα του 70-80-90, τοτε κλωτσας & μπαινεις.

η μασιφ πορτα δεν ειναι μονο πιο βαρια, ειναι κ πιο σταθερη & το καταλαβαινεις απο το χτυπημα σε διαφορα σημεια της.

αν σε ενδιαφερει για οταν εισαι μεσα, τοτε μια μπαρα 50 εως 100 ευρω κανει αψογα τη δουλεια.

εξαρταται ποιοι διαρρηκτες θα ερθουν, τι θα θελουν απ'αυτα που εχεις να σου παρουν.

ο καλος κυλινδρος, προϋποθέτει καλή πόρτα. το να δωσεις 100€ για κυλινδρο που θα στηριζεται σε μια κλειδαρια των 15€....ε....

Αν είναι μασίφ, και πάω στην λύση με πρόσθετη κλειδαριά/κύλινδρο/defender, τι επιλογές σε μάρκες έχω ?

Σε τι κόστος κυμαίνονται ?

Δημοσ.

Αν είναι μασίφ, και πάω στην λύση με πρόσθετη κλειδαριά/κύλινδρο/defender, τι επιλογές σε μάρκες έχω ?

Σε τι κόστος κυμαίνονται ?

ξεκινας απο 70€~80€ και ανεβαινεις οσο επιθυμεις. τιμες με αγορα / τοποθετηση των πραγματων !!

γενικα ξεκινας με το βασικο κυλινδρο, πηγαινοντας σε κατι σαν cisa astral s ή agb 9000 (δλδ ατσαλινο προϊον).

και μετα σκεφτεσαι για τη δευτερη κλειδαρια που θα ειναι 3 στροφων securemme ή cisa (το ιδιο πραγμα).

επιλεγοντας ενα σχετικα καλο defender σαν το disec oro και εναν κυλινδρο τυπου mauer red line 2.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ Mclein για τις αναλυτικότατες απαντήσεις

Συγνώμη που θα επανέλθω σε μια ερώτηση που ήδη την απάντησες, επειδή δεν το πολυκατάλαβα:

Αντί να αλλάξω τον κύλινδρο στην υφιστάμενη κλειδαριά και να βάλω και μια δεύτερη καλύτερη κλειδαριά και κύλινδρο, δεν μπορώ να βάλω την δεύτερη καλύτερη κλειδαριά/κύλινδρο στην θέση της υφιστάμενης και να έχω μία?

Για να μην χρειάζεται να κλειδώνω/ξεκλειδώνω δύο κλειδαριές.

Η δεύτερη είπες αποτρέπει σπάσιμο της κάσας. Τι διαφορά κάνει η μία ή οι δύο κλειδαριές αν πρόκειται να γκρεμίσει την κάσα ?

Επίσης για την μπάρα που είπες, εννοούμε κάτι τέτοιο ?

http://www.powerbar.gr/

img_0940_ca.jpg

Δημοσ.

Αντί να αλλάξω τον κύλινδρο στην υφιστάμενη κλειδαριά και να βάλω και μια δεύτερη καλύτερη κλειδαριά και κύλινδρο, δεν μπορώ να βάλω την δεύτερη καλύτερη κλειδαριά/κύλινδρο στην θέση της υφιστάμενης και να έχω μία?

Για να μην χρειάζεται να κλειδώνω/ξεκλειδώνω δύο κλειδαριές.

Η δεύτερη είπες αποτρέπει σπάσιμο της κάσας. Τι διαφορά κάνει η μία ή οι δύο κλειδαριές αν πρόκειται να γκρεμίσει την κάσα ?

Επίσης για την μπάρα που είπες, εννοούμε κάτι τέτοιο ?

http://www.powerbar.gr/

img_0940_ca.jpg

Την δεύτερη-πρόσθετη κλειδαριά που μπαίνει πάνω από την υφιστάμενη-κεντρική, δεν μπορείς να την τοποθετήσεις στη θέση της υφιστάμενης-κεντρικής γιατί η πρόσθετη δεν έχει γλώσσα. Έχει μόνο έμβολο(ή πίρρους) και γι αυτό χρησιμοποιείται μόνο ως πρόσθετη άλλα όχι ως κύρια. 

Φυσικά μπορείς να αλλάξεις την υφιστάμενη-κεντρική όπως είπε και ο mclein με μία αντίστοιχη που θα έχει τρύπες για υποδοχή defender. Και μετά χρειάζεσαι ένα defender(για ξύλινες πόρτες κατά προτίμηση) και έναν κύλινδρο της επιλογής σου.

Κι εγώ μία παλιά ξύλινη κούφια πόρτα έχω του 70κάτι αλλά έχω αλλάξει τουλάχιστον την κεντρική γιατί πριν έιχε έναν αφαλό από τους παλιούς(1970κάτι), αξίας <10€ ο οποίος προεξείχε αρκετά ώστε να μπορέσει κάποιος να τον σπάσει με κάποιο εργαλείο και να ξεκλειδώσει την πόρτα. 

Δεν χρειάζεται να δώσεις πολλά λεφτά για την αντικατάσταση της υφιστάμενης-κεντρικής.

Η πιο φθηνή κλειδαριά κάνει 12-15€, το φθηνότερο defender για ξύλινες πόρτες κάνει γύρω στα 20€(αν και προτείνω το Mauer 915123 το οποίο κάνει βέβαια ~35 αλλά είναι αισθητά πιο στιβαρό-ποιοτικό από το Disec των 20€-έχω και τα 2 στην κατοχή μου) και μετά οι κύλινδροι-αφαλοί ξεκινάνε από 20€ και πάνω. 

Εγώ πχ στην κεντρική κλειδαριά έβαλα πριν 4 χρόνια:

-Defender Mauer 915123(35€)

-Κύλινδρο Mauer Red line elite 2(μέτριος αλλά οκ για τα λεφτά του(~40€)-ο agb 9000 που πρότεινε ο mclein είναι προτιμότερος)

-Κλειδαριά Cisa logo line(~20€)

Τώρα, όσο αφορά τον ρόλο της πρόσθετης κλειδαριάς που μπαίνει πάνω από την υφιστάμενη, σίγουρα προσφέρει κάποια ασφάλεια παραπάνω αλλά σε τέτοιες παλιές και κούφιες πόρτες, πιστεύω είναι πιο πολύ χρήσιμη επειδή είναι μία επιπλέον αντίσταση.

Πολλές φορές όταν πάνω να μπω στο σπίτι, επειδή βαριέμαι να βάζω το κλειδί στην πάνω κλειδαριά για να δω αν είναι κλειδωμένη, απλά σπρώχνω λίγο την πόρτα στο σημείο της πάνω κλειδαριάς για να δω αν είναι κλειδωμένη ή όχι :P

Οπότε με αυτή την έννοια προσφέρει κάποια αντίσταση.

Εγώ πιστεύω, αναβάθμιση της υφιστάμενης, σε συνδυασμό με μία λάμα μεταλλική κατά μήκος της πλευράς της κασας που κλειδώνει η πόρτα(ώστε αν βάλουν λοστό να μην σπάσει εύκολα από μέσα η κάσα(το σημείο που μπαίνει ο πίρρος μέσα στην κάσα) και ανοίξει η πόρτα) και μία μπάρα από μέσα είναι υπεραρκετά. Η λάμα που λεω, μπαίνει εκεί που συνήθως βάζουμε αεροστόπ για να μην μπαίνει αέρας. 

Οι μπάρες σίγουρα προσθέρουν ασφάλεια όταν είσαι μέσα αλλά τις θεωρώ πολύ ακριβές. Εγώ ή θα πήγαινα σε ένα σιδεράδικο και θα ζητούσα έναν κοιλοδοκό 4χ4 συν 2 γερές γωνίες για να τον στερεώνω. Εκτός κι αν έχουν πέσει οι τιμές τους γιατί έχω καιρό να ψάξω. 

edit:

Έριξα μια ματιά. Η powerbar σίγουρα είναι πιο βολική λύση από αυτή που πρότεινα, μιας και στερεώνεται πάνω στην πόρτα και λειτουργεί σαν διπλός σύρτης αλλά κοστίζει 10 φορές παραπάνω από το να φτιάξεις τη μπάρα μόνος σου. Αυτό που προτείνω δεν νομίζω να κοστίσει πάνω από 10-15€(κοιλοδοκός, 2 τάπες, 2 γωνίες γερές, βίδες, άσπρο σπρέι ή μπογιά+πινέλο)

Η φθηνότερη έτοιμη μπάρα που βρήκα(online τουλάχιστον) με μία γρήγορη αναζήτηση, κάνει 50€ και ουσιαστικά πρόκειται για μία κυλινδρική μπάρα αλουμινίου(που πρέπει να την βγάζεις κάθε φορά που θες να ανοίξεις την πόρτα), σε άσπρο χρώμα, μαζί με 2 μαύρες γωνίες συν βίδες.

Ενημερωτικά υπάρχουν και μπάρες που στερεώνονται πάνω στην πόρτα μόνιμα και έχουν και κύλινδρο και μπορείς έτσι να κλειδώνεις την μπάρα ακόμα και όταν φεύγεις από το σπίτι. Αλλά εκεί ειδικά το κόστος ανεβαίνει πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ!

Λοιπόν πέρασα από τον κλειδαρά στην γειτονιά μου, του έδειξα την πόρτα μου και μου πρότεινε αυτό που είπατε, μια δεύτερη κλειδαριά.

Πρότεινε κλειδαριά CISA, κύλινδρο CISA, defender MAUER, σύνολο 80+ΦΠΑ με τοποθέτηση.

Για μια κεντρική μεταλλική πόρτα εισόδου που έχω, μου είπε ότι δεν παίρνει σοβαρή βελτίωση, δεν μπαίνει defender, μου πρότεινε αλλαγή κυλίνδρου με έναν που αν ο διαρρήκτης επιχειρήσει να τον σπάσει, θα σπάσει μόνο το μπροστά κομμάτι του, χωρίς να αφαιρεθεί όλος (και ο μηχανισμός του συνεχίζει να λειτουργεί). Είναι στα €33, κατασκευής μιας βουλγάρικης εταιρείας (που λέει έχει εξαγοραστεί νομίζω από την mauer ?)

Για τις συρόμενες αλουμινένιες μπαλκονόπορτες μου πρότεινε αυτά:

p_cal_doublex_s.jpg

Για το καλύτερο κύλινδρο, θεωρούσε τον DOM diamant

csm_333DIAST_DURTVDSBZ__032_032_30GRAD_M

(αλλά δεν κάνει για την πόρτα μου, και είπε ότι δεν έχει νόημα να δώσω τόσα λεφτά για μη θωρακισμένη πόρτα, γιατί θα κόψουν την πόρτα)

Για μπάρα πόρτας πρότεινε αυτό που λες να πάω σε σιδερά.

(αλλά έχω μια αμφιβολία για το αισθητικό αποτέλεσμα του σιδερά σε σχέση με μια έτοιμη :-) )

Για θωρακισμένη πόρτα μου είπε ότι δεν έχει νόημα κάτω από χιλιάρικο και μου πρότεινε τον Σιάμο.

Πέρασα από τον Σιάμο, και ζήτησα να δω τι παίρνω με χιλιά ευρώ, μου έδειξε μία που ονομάζει παραγωγικό τύπο (θωράκιση και από τις δύο πλευρές, 2 δοκοί κάθετοι, πολλοί οριζόντιοι δοκοί, πολλαπλοί πύροι, μεντεσέδες κολλημένοι όχι βιδωτοί, χοντρή κάσα), γενικά δεν φαίνεται να παραβιάζεται με brute force, πιο εύκολα σπας τον τοίχο παρά την πόρτα.

Στην κλειδαριά τώρα, έχει μια που τη λέει MOTTURA Q DEFENDER με γρανάζια και παγίδες μπλοκαρίσματος.

Κυλίνδρους δεν έχει αυτούς που γράφει το προσπέκτους (KESO ΩΜΕΓΑ 4000 και MOTTURA C4J), έχει έναν μαρκας CES.

Στην ερώτηση ότι δεν τον έχω ακούσει, μου είπαν ότι δεν έχει έρθει ακόμα ελλάδα.

(Με laminate αντί καπλαμά πάει λίγο φθηνότερα, €930.)

Από άποψη μιας αθόρυβης παραβίασης της κλειδαριάς, πόσο καλύτερα είμαι με μια τέτοια πόρτα κλειδαριά, σε σχέση με την πρώτη λύση που είπαμε της πρόσθετης κλειδαριάς στην ξύλινη πόρτα που έχω?

Σκέφτομαι ότι μήπως αντί για θωρακισμένη πόρτα είναι πιο συμφέρουσα μια ασφάλιση κλοπής.

Εδώ έχει με €85 ετησίως 

(και περιλαμβάνει όλες τις εισόδους όχι μόνο μία :-) )

Δημοσ.

Για μια κεντρική μεταλλική πόρτα εισόδου που έχω, μου είπε ότι δεν παίρνει σοβαρή βελτίωση, δεν μπαίνει defender, μου πρότεινε αλλαγή κυλίνδρου με έναν που αν ο διαρρήκτης επιχειρήσει να τον σπάσει, θα σπάσει μόνο το μπροστά κομμάτι του, χωρίς να αφαιρεθεί όλος (και ο μηχανισμός του συνεχίζει να λειτουργεί). Είναι στα €33, κατασκευής μιας βουλγάρικης εταιρείας (που λέει έχει εξαγοραστεί νομίζω από την mauer ?)

Μάλλον λέει για τον Mauer Red line elite. Αλλιώς ίσως για κάποιον HUGO με breaksecure.

Βγάλε αν θες μία φωτό την μεταλλική πόρτα στο σημείο της κλειδαριάς από έξω και ανέβασε την να την δούμε.

Πρότεινε κλειδαριά CISA, κύλινδρο CISA, defender MAUER, σύνολο 80+ΦΠΑ με τοποθέτηση.

Η τιμή είναι καλή αν και μάλλον πρόκειται για τον κύλινδρο CISA Asix που είναι πολύ φθηνός και απλός. Θα πρότεινα τουλάχιστον τον Mauer Red line elite 2 ή τον AGB 9000.

Για τις συρόμενες αλουμινένιες μπαλκονόπορτες μου πρότεινε αυτά:

Τα έχω βάλει σε δικά μου ανοιγόμενα και μη, κουφώματα αλουμινίου. Καλό προϊόν αρκεί να προσέξεις σε τί τιμή θα το πάρεις. Επίσης, αν πρόκειται να το βάλεις σε συρόμενα μεταλλικά πατζούρια, πρόσεξε λίγο συνολικά την κατασκευή των κουφωμάτων για να δεις πρώτα αν αξίζει. Δηλαδή αν είναι μεταλλικά εξωτερικά τοποθετημένα-στερεωμένα και υπάρχουν κενά αρκετά ώστε να μπει λοστός και να τα τραβήξουν προς τα έξω ίσως να μην έχει νόημα. Από την άλλη, αν μιλάμε για ένα-δύο πατζούρια τα οποία δεν κλειδώνουνε καν πλέον, τότε ντάξει τα βάζεις και ότι γίνει. 

Για το καλύτερο κύλινδρο, θεωρούσε τον DOM diamant

(αλλά δεν κάνει για την πόρτα μου, και είπε ότι δεν έχει νόημα να δώσω τόσα λεφτά για μη θωρακισμένη πόρτα, γιατί θα κόψουν την πόρτα)

Ναι είναι ας το πούμε, μέσα στο top 5 των καλύτερων κυλίνδρων που υπάρχουν παγκοσμίως αλλά είναι υπερβολή. Και είναι και ΠΑΡΑ πολύ ακριβός(250+ ανάλογα από που θα τον πάρεις).

Για μπάρα πόρτας πρότεινε αυτό που λες να πάω σε σιδερά.

(αλλά έχω μια αμφιβολία για το αισθητικό αποτέλεσμα του σιδερά σε σχέση με μια έτοιμη  :-) )

Ναι πρέπει να ασχοληθείς λίγο. Αλλά θα σου βγει αρκετά φθηνότερα. 

Για θωρακισμένη πόρτα μου είπε ότι δεν έχει νόημα κάτω από χιλιάρικο και μου πρότεινε τον Σιάμο.

Δεν συμφωνώ με το 1000ρικο(ότι δεν υπάρχει πόρτα με λιγότερα από 1000 που να μην αξίζει). Μία αξιοπρεπή πόρτα με καλό συνδυασμό defender, κλειδαριάς και κυλίνδρου ξεκινάει από 800. 

+1 για τον Σιάμο. Αν σε παίρνει οικονομικά, δεν νομίζω υπάρχει κάτι καλύτερο σε θέμα θωράκισης ειδικά.

Πέρασα από τον Σιάμο, και ζήτησα να δω τι παίρνω με χιλιά ευρώ, μου έδειξε μία που ονομάζει παραγωγικό τύπο (θωράκιση και από τις δύο πλευρές, 2 δοκοί κάθετοι, πολλοί οριζόντιοι δοκοί, πολλαπλοί πύροι, μεντεσέδες κολλημένοι όχι βιδωτοί, χοντρή κάσα), γενικά δεν φαίνεται να παραβιάζεται με brute force, πιο εύκολα σπας τον τοίχο παρά την πόρτα.

Στην κλειδαριά τώρα, έχει μια που τη λέει MOTTURA Q DEFENDER με γρανάζια και παγίδες μπλοκαρίσματος.

Κυλίνδρους δεν έχει αυτούς που γράφει το προσπέκτους (KESO ΩΜΕΓΑ 4000 και MOTTURA C4J), έχει έναν μαρκας CES.

Στην ερώτηση ότι δεν τον έχω ακούσει, μου είπαν ότι δεν έχει έρθει ακόμα ελλάδα.

Αν πας 4-5 σελίδες πίσω και διαβάσεις το thread θα πετύχεις την ίδια ακριβώς συζήτηση. Δεν τον έχω ακουστά τον CES. Η πόρτα που σου πρότεινε είναι πολύ καλή. Αν το σκέφτεσαι γι απόρτα ασφαλείας, θα σου έλεγα να πας από εκεί και να του προτείνεις να του πας τον κύλινδρο της επιλογής σου και να τον βάλει στην πόρτα που θα σου τοποθετήσει. 

Από άποψη μιας αθόρυβης παραβίασης της κλειδαριάς, πόσο καλύτερα είμαι με μια τέτοια πόρτα κλειδαριά, σε σχέση με την πρώτη λύση που είπαμε της πρόσθετης κλειδαριάς στην ξύλινη πόρτα που έχω?

Αν μιλάμε για αθόρυβη παραβίαση που συνήθως σημαίνει σπάσιμο του κυλίνδρου(αντιμετωπίσετε με το defender αυτό) ή άνοιγμα της πόρτας με λοστό, κατσαβίδι, κλπ(αυτό λύνεται σε ένα βαθμό με τη λάμα που είπαμε) ή σε πιο σπάνια περίπτωση, παραβίαση του κυλίνδρου με ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία(αυτό αντιμετωπίζεται με έναν πολύ καλό κύλινδρο) τότε αναβαθμίζοντας τις κλειδαριές και στα σχετικά στην υπάρχουσα πόρτα σου, μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες να μπουν αθόρυβα. 

Με μία πόρτα όμως, όπως αυτή που πήρες προσφορά, τις εξαλείφεις. Το ξεχνάς. Μόνος τρόπος παραβίασης μιας τέτοια πόρτας σε συνδυασμό με ένα καλό defender και έναν πολύ καλό κύλινδρο, είναι εφικτή με ηλεκτρικά εργαλεία όπως τροχό, πολύ χρόνο, φασαρία και υπομονή. Τρυπάνια, καλέμια, ποτηροκορώνες, σφυριά κλπ είναι εκτός. Πιο εύκολο είναι το ριφιφί που λένε.

image.ashx?fid=2152795

Σκέφτομαι ότι μήπως αντί για θωρακισμένη πόρτα είναι πιο συμφέρουσα μια ασφάλιση κλοπής.

Ανάλογα. Σκοπός της αναβάθμισης της ασφάλειας στην πόρτα και τα παράθυρα είναι να αποτρέψεις την είσοδο σε κάποιον ανεπιθύμητο. Η ασφάλιση κλοπής σε καλύπτει για κάτι που θα κλέψουν. Άρα θα έχουν αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο σου. Αν δεν σε πειράζει αυτό τότε ίσως να σου κάνει σαν λύση.

Πρέπει να το δεις συνολικά:

1. Σε τι όροφο είσαι? Θεωρείς ότι η πρόσβαση κάποιου στο μπαλκόνι σου είναι εύκολη σχετικά? Θεωρητικά, όσο πιο χαμηλά είσαι τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι πιθανότητες να μπουν από κάποια μπαλκονόπορτα από ότι από την κεντρική πόρτα.

2. Αν είναι εύκολη η πρόσβαση στο μπαλκόνι, δεν έχει νόημα να έχεις μία πόρτα των 1000€ όταν το συρόμενο παράθυρο ανοίγει με κατσαβίδι. Εκεί δίνεις έμφαση και στα παράθυρα. 

3. Υπάρχει φωταγωγός? Υπάρχει κάποιο παράθυρο στο σπίτι που βλέπει σε φωταγωγό? Αν ναι, η πρόσβαση στον φωτογωγό είναι εύκολη πχ από διαδρόμους της πολυκατοικίας ή από την ταράτσα? Αν ναι, είναι το παράθυρο προστατευμένο πχ με κάγκελα ή κάτι άλλο?

Δες πρώτα τα ευάλωτα σημεία πρόσβασης στο σπίτι και μετά βλέπεις αν θα αναβαθμίσεις τις κλειδαριές και τα σχετικά στην πόρτα που έχεις ή αν θα την αντικαταστήσεις.

Επίσης η αποζημίωση από την ασφάλεια κλοπής έχει φαντάζομαι συγκεκριμένους όρους. Σε χώρες του εξωτερικού πχ, αν στην πόρτα σου έχεις έναν κύλινδρο της πλάκας και είναι εύκολο να παραβιαστεί, μπορεί μετά η ασφαλιστική να μην σε καλύψει. 

Το ίδιο μπορεί να ισχύει και με τα παράθυρα.

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έβαζα τίποτα, γιατί βάσει του τι μπορεί να κλαπεί, οι πιθανότητες είναι μικρές να συμβεί κάτι. Αλλά πλέον φαίνεται οι ληστές και οι διαρρήκτες χτυπάνε χωρίς καθόλου μελετημένο στόχο, χωρίς να ξέρουν τι θα βρουν, και ακόμα και με πιθανότητα για πολύ μικρή λεία (χώρια που πολλές φορές σκοτώνουν, χωρίς να είναι προφανές ποιο είναι το όφελος τους από αυτό). Επίσης τα πραγματικά συμβάντα είναι σημαντικά πολλαπλάσια από αυτά που μαθαίνονται. Γενικά δείχνουν απεγνωσμένοι και θα πρέπει να θεωρούμε ότι σίγουρα δεν κάνουν ανάλυση κόστους/οφέλους :-) Ρισκάρουν εύκολα να φάνε πέντε χρόνια για ένοπλη ληστεία για να πάρουν €200.

Εγώ είμαι σε οροφοδιαμέρισμα 4ου ορόφου, σε παλιό κτίριο που δεν δίνει στόχο ότι μπορεί να έχεις μια καλή λεία, χωρίς δυνατότητα για οριζόντια πρόσβαση στα μπαλκόνια. Η μόνη δυνατή πρόσβαση στα μπαλκόνια είναι από πρόσβαση στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου και έξοδο στην ταράτσα, και κατεβαίνοντας από εκεί. Επίσης από την μια πλευρά του κτιρίου υπάρχει και ένα δέντρο που θεωρητικά και αυτό θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση στο ένα μπαλκόνι. Οι μπαλκονόπορτες είναι συρόμενες αλουμινένιες παλιές, υποθέτω ότι δεν θα δυσκόλευαν κάποιον διαρρήκτη. Θα βάλω αυτά που είπαμε με τους πείρους. Απ'ότι μου έχουν πει όμως, αυτές οι πόρτες μπορούν θεωρητικά να ανασηκωθούν από κάτω με λοστό. Αλλά θεωρώ μικρές τις πιθανότητες να μπει κάποιος από μπαλκόνι.

Υπάρχει συναγερμός με επαφές παντού και ραντάρ παντού (αλλά όχι συνδεδεμένος με κέντρο λήψης σημάτων).

Στο φωταγωγό υπάρχει πρόσβαση από το εσωτερικό των διαμερισμάτων, από μια χαμηλή διπλανή ταράτσα αν κόψουν το κάγκελο που υπάρχει εκεί, και από την ταράτσα αν κόψουν ένα σκέπαστρο. Ο φωταγωγός οδηγεί στην αποθήκη, το μπάνιο, και το πατάρι, εκ των οποίων μόνο το τελευταίο έχει κάγκελα.

Δεν υπάρχουν καθόλου λεφτά και τιμαλφή. Αυτά που μπορούν να κλαπούν είναι αξίας €2 χιλ σε πράγματα που μπορούν να μπουν σε σακβουαγιάζ (laptops, camera), €3 χιλ σε ηλεκτρονικές συσκευές αν φέρουν αυτοκίνητο και κουβαλήσουν (TV, AVR, PC κλπ), €10 χιλ σε λευκές ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα αν φέρουν φορτηγό και κάνουν πλήρη "μετακόμιση".

Οι ασφαλίσεις κλοπής καλύπτουν ακόμα και €30 και €40 χιλ.

Τι συστήνεις ?

• Like 1
Δημοσ.

εγω στη σιδερενια θα τοποθετουσα cisa astral s ή κατι καλυτερο / ακριβοτερο.

ολα τα υπολοιπα ΚΑΙ σπανε ΚΑΙ ανοιγουν με μεγαλο κατσαβιδι. 

οι break secure οι λεγομενοι, εχουν 5-6 μπιλιες κ αυτές σε σειρα.

οποτε οταν σπασω το πρωτο μερος μενουν 2 ή 3 μπιλιες

αρα ευκολα ο συνδιασμος μηδενιζει με ενα κατσαβιδι μακρυ + πλατύ.

ρωτηστε αυτους που ειχαν break secure σε υπογεια / αποθηκες πως καταφεραν κ τους ανοιξαν.

χωρις να χαλασουν πορτες / κλειδαριες.

οι μοναδικες σοβαρες λυσεις ειναι διπλη σειρα μπιλιες (συνδιασμος περιπλοκος)

και οσο μεγαλυτερη ανοχη σε σπασιμο / τρυπημα. 

οπως τα περιγραφει πανω κατω ο sway απλως ειναι λιγο πιο απλα στην πραξη οταν ερθει η ωρα του ανοιγματος.

επισης, διαβασα για τον Dom. η καλυτερη πορτα που εχω δουλεψει στην ελλαδα κοστιζε 3.500€.

και οχι δεν ηταν υπερκοστολογημενη κατασκευη και οχι δεν ηταν σε ενα καθημερινο σπιτι.

ετσι οπως την ειδα, μονο εκει θα τοποθετουσα Dom χωρις προβληματα.

τελος, δεν πιστευω να υπαρχει μεγαλη διαθεσιμοτητα σε ελληνικα καταστηματα.

οποτε μην προβειτε σε περιττες αγορες & σε υπερβολικες τιμες.

Με μία πόρτα όμως, όπως αυτή που πήρες προσφορά, τις εξαλείφεις. Το ξεχνάς. Μόνος τρόπος παραβίασης μιας τέτοια πόρτας σε συνδυασμό με ένα καλό defender και έναν πολύ καλό κύλινδρο, είναι εφικτή με ηλεκτρικά εργαλεία όπως τροχό, πολύ χρόνο, φασαρία και υπομονή. Τρυπάνια, καλέμια, ποτηροκορώνες, σφυριά κλπ είναι εκτός. Πιο εύκολο είναι το ριφιφί που λένε.

Εννοειται πως δεν ισχυει αυτο 100%. το πολυ χρονο εννοουμε πανω απο ποσα λεπτα ;

Στο περσινο συνεδριο ΣΑΕΚ η καλυτερη πορτα του Σιαμο, ανοιξε σε 45' ή ελαφρως λιγοτερο χωρις ζημια.

Με σοβαρα τρυπανια + εναν ηλεκτρικο τροχο, ανοιγεις σχετικα ευκολα μια θωρακισμενη πορτα.

Το θεμα ειναι τι εισαι διατεθημενος να παρεις απο μεσα απ'το σπιτι.

Εχω ξαναγραψει οτι πελατης μου, εβαλε την καλυτερη πορτα του balomenos - καπου στα 2500€ -

και τη βρηκε ξαπλα στο πατωμα και ελειπαν απο μεσα 2 χρηματοκιβωτια με χρυσαφικα + περιπου 120.000€.

• Like 2
Δημοσ.

εγω στη σιδερενια θα τοποθετουσα cisa astral s ή κατι καλυτερο / ακριβοτερο.

ολα τα υπολοιπα ΚΑΙ σπανε ΚΑΙ ανοιγουν με μεγαλο κατσαβιδι. 

οι break secure οι λεγομενοι, εχουν 5-6 μπιλιες κ αυτές σε σειρα.

οποτε οταν σπασω το πρωτο μερος μενουν 2 ή 3 μπιλιες

αρα ευκολα ο συνδιασμος μηδενιζει με ενα κατσαβιδι μακρυ + πλατύ.

ρωτηστε αυτους που ειχαν break secure σε υπογεια / αποθηκες πως καταφεραν κ τους ανοιξαν.

χωρις να χαλασουν πορτες / κλειδαριες.

οι μοναδικες σοβαρες λυσεις ειναι διπλη σειρα μπιλιες (συνδιασμος περιπλοκος)

και οσο μεγαλυτερη ανοχη σε σπασιμο / τρυπημα.

Αν δεν μπαίνει defender όμως, ένας κύλινδρος που δεν είναι break secure, μήπως θα σπάει εύκολα ολόκληρος?

...

Στο περσινο συνεδριο ΣΑΕΚ η καλυτερη πορτα του Σιαμο, ανοιξε σε 45' ή ελαφρως λιγοτερο χωρις ζημια.

Δεν είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό :-)

Με το χωρίς ζημιά εννοούμε παραβίαση του κυλίνδρου mottura c4j / keso 4000 που έβαζαν στο σιάμο?

...

Με σοβαρα τρυπανια + εναν ηλεκτρικο τροχο, ανοιγεις σχετικα ευκολα μια θωρακισμενη πορτα.

Το θεμα ειναι τι εισαι διατεθημενος να παρεις απο μεσα απ'το σπιτι.

Αν θεωρήσουμε ότι αυτό απαιτεί επαγγελματία διαρρήκτη, με καλό εξοπλισμό, και χρόνο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι όσοι κατά τεκμήριο δεν αποτελούμε στόχο για αυτούς λόγω μικρής αξίας, είμαστε εκτός της ομάδας στόχου?

...

Εχω ξαναγραψει οτι πελατης μου, εβαλε την καλυτερη πορτα του balomenos - καπου στα 2500€ -

και τη βρηκε ξαπλα στο πατωμα και ελειπαν απο μεσα 2 χρηματοκιβωτια με χρυσαφικα + περιπου 120.000€.

Την έκοψαν με τροχό ?

Δημοσ.

Εννοειται πως δεν ισχυει αυτο 100%. το πολυ χρονο εννοουμε πανω απο ποσα λεπτα ;

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Χωρίς ζημιά? Με picking ή key bumping? Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο παραβίασης της πόρτας χωρίς φυσική φθορά της.

Όταν έγραψα ότι θέλει πολύ ώρα με ηλεκτρικά εργαλεία(και εννοώ εργαλεία μπαταρίας), είχα στο νου από 1 έως 3 ώρες στα ανώτερα μοντέλα ορισμένων εταιρειών με πόρτες ασφαλείας. Σε κάποιο παλαιότερο σχόλιο σου στο ίδιο thread εδώ νομίζω-αν δεν κάνω λάθος-είχες γράψει ότι ένα μοντέλο του Σιάμου(νομίζω αναφερόσουν στον παραγωγικό τύπο), θέλει μία ώρα και κάτι για να παραβιαστεί.

Όταν είχα περάσει από κατάστημα του το 2015 που έψαχνα για πόρτες, θυμάμαι ότι καθώς ανεβαίναμε μοντέλα, δεν άλλαζε κάτι σημαντικό στη θωράκιση αλλά στον τρόπο κλειδώματος και στις κλειδαριές. 

Στην κορυφαία του πόρτα αν θυμάμαι καλά, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη θωράκιση στην πόρτα. Είχε μέσα και έξω 2 φύλλα λαμαρίνας πάχους 1mm το κάθε ένα και ενδιάμεσα είχε 3 κάθετους δοκούς. Δεν θυμάμαι να είχε οριζόντιους δοκούς τουλάχιστον στα σημεία κλειδώματος.

Χωρίς να είμαι ειδικός, ως απλός καταναλωτής, η εντύπωση που μου έδωσαν οι πόρτες του όταν τις είδα είναι ότι δίνει πολύ έμφαση στις κλειδαριές και στους πιο fancy τρόπους κλειδώματος και δεν ενισχύει την θωράκιση της πόρτας ακόμα και στα πιο ακριβά του μοντέλα. Οι θωρακίσεις που είχα δει μου είχαν φανεί πολύ average σε σχέση με 2-3 εταιρείες που έχω κατα νου οι οποίες έδιναν σημαντική έμφαση στη θωράκιση καθώς ανέβαινες μοντέλο.

Θυμάμαι είχα δει τις πόρτες του και μετά είδα την diamond από porta block και την champion από Σιάμο και ναι...καμία σχέση βασικά σε θέμα θωράκισης :P

Θέλω να καταλήξω ότι, ίσως η πόρτα των 2500€ να ξηλώθηκε γι αυτόν τον λόγο.

Εκτός κι αν ξήλωσαν την πόρτα μαζί με την κάσα που εκεί ξεφεύγει το πράγμα. No words :P

Εγώ είμαι σε οροφοδιαμέρισμα 4ου ορόφου, σε παλιό κτίριο που δεν δίνει στόχο ότι μπορεί να έχεις μια καλή λεία, χωρίς δυνατότητα για οριζόντια πρόσβαση στα μπαλκόνια. Η μόνη δυνατή πρόσβαση στα μπαλκόνια είναι από πρόσβαση στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου και έξοδο στην ταράτσα, και κατεβαίνοντας από εκεί. Επίσης από την μια πλευρά του κτιρίου υπάρχει και ένα δέντρο που θεωρητικά και αυτό θα μπορούσε να δώσει πρόσβαση στο ένα μπαλκόνι. Οι μπαλκονόπορτες είναι συρόμενες αλουμινένιες παλιές, υποθέτω ότι δεν θα δυσκόλευαν κάποιον διαρρήκτη. Θα βάλω αυτά που είπαμε με τους πείρους. Απ'ότι μου έχουν πει όμως, αυτές οι πόρτες μπορούν θεωρητικά να ανασηκωθούν από κάτω με λοστό. Αλλά θεωρώ μικρές τις πιθανότητες να μπει κάποιος από μπαλκόνι.

Πιστεύω ότι λόγω 4ου ορόφου κυρίως αλλά κι επειδή δεν δίνει στόχο το κτήριο, δεν νομίζω να κινδυνεύεις να μπουν από μπαλκόνι. Μου φαίνεται πιο λογικά να επιλέξουν το διαμέρισμα του 1ου.

Στο φωταγωγό υπάρχει πρόσβαση από το εσωτερικό των διαμερισμάτων, από μια χαμηλή διπλανή ταράτσα αν κόψουν το κάγκελο που υπάρχει εκεί, και από την ταράτσα αν κόψουν ένα σκέπαστρο. Ο φωταγωγός οδηγεί στην αποθήκη, το μπάνιο, και το πατάρι, εκ των οποίων μόνο το τελευταίο έχει κάγκελα.

Δύσκολο το κόβω να προσπαθήσουν να μπουν σε τέτοιο κόπο χωρίς να ξέρουν που πάνε. Στη χειρότερη βάζεις μία σιδεριά, είτε πακτωμένη είτε κατασκευή που να μπορεί να βγει αν χρειαστείς ποτέ πρόσβαση στον φωταγωγό. Εγώ θα έβαζα κάτι τέτοιο στα σημεία που έχουν πρόσβαση στον φωταγωγό κυρίως αν αντί για παράθυρο που κλείνει, έχεις κάτι "γυάλινες περσίδες" που βάζανε παλιά.

Γενικά η κεντρική ξύλινη πόρτα μου ακούγεται είναι το πιο ευάλωτο σημείο οπότε εκεί θα έδινα περισσότερη σημασία κα μετά στα παράθυρα.

Οι ασφαλίσεις κλοπής καλύπτουν ακόμα και €30 και €40 χιλ.

Τι συστήνεις ?

Από ασφάλειες κλοπής κλπ ή συναγερμούς δεν έχω ιδέα να πω την αλήθεια μιας και δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.

Αν δεν μπαίνει defender όμως, ένας κύλινδρος που δεν είναι break secure, μήπως θα σπάει εύκολα ολόκληρος?

Υπάρχουν πολλοί κύλινδροι που έχουν στο κάτω μέρος μία μεγάλη σχετικά χοντρή μπάρα κατά του σπασίματος. Νομίζω πως αυτοί οι κύλινδροι σπάνε σχετικά δύσκολα. Και όσο πιο λίγο προεξέχει ο κύλινδρος από έξω, τόσο πιο δύσκολο είναι να σπάσει.

Όπως είπα και πριν, μπορεί να βοηθήσει να ανεβάσεις μία φωτό που να φαίνεται η πόρτα στο σημείο της κλειδαριάς και του κυλίνδρου για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα μήπως και υπάρχει κάποια ροζέτα που να μπορεί να μπει και να προστατέψει τον κύλινδρο από σπάσιμο κλπ.

Δημοσ.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον! Χωρίς ζημιά? Με picking ή key bumping? Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο τρόπο παραβίασης της πόρτας χωρίς φυσική φθορά της.

χωρις ζημια επι της πορτας.

α) κοψιμο ακριβειας του defender απο τον καλυτερο διαρρηκτη της ελλαδος σε χρηματοκιβωτια.

β) αφαιρεση του defender χωρις να πεσει ο καταπελτης - χρησιμοποιωντας πατεντα/αντικατασταση.

γ) ενασχοληση με picking τυπου ουκρανων (πατεντα) που απετυχε & τελικως τρυπημα του mottura champion 

δ) αφου εγινε ο μηδενισμος σε αυτα τα 3, η πορτα ξεκλειδωσε σα να ειχαν κλειδια.

προφανως τα 45' ειναι απο ειδικους. 3 ατομα στο συνολο & κατω απο τελειες συνθηκες. 

Όταν έγραψα ότι θέλει πολύ ώρα με ηλεκτρικά εργαλεία(και εννοώ εργαλεία μπαταρίας), είχα στο νου από 1 έως 3 ώρες στα ανώτερα μοντέλα ορισμένων εταιρειών με πόρτες ασφαλείας. Σε κάποιο παλαιότερο σχόλιο σου στο ίδιο thread εδώ νομίζω-αν δεν κάνω λάθος-είχες γράψει ότι ένα μοντέλο του Σιάμου(νομίζω αναφερόσουν στον παραγωγικό τύπο), θέλει μία ώρα και κάτι για να παραβιαστεί.

Το μοντελο στα 1400€, θελει κατι παραπανω απο 1 ωριτσα για να μην κανουμε ζημια στην πορτα.

Όταν είχα περάσει από κατάστημα του το 2015 που έψαχνα για πόρτες, θυμάμαι ότι καθώς ανεβαίναμε μοντέλα, 

δεν άλλαζε κάτι σημαντικό στη θωράκιση αλλά στον τρόπο κλειδώματος και στις κλειδαριές. 

Στην κορυφαία του πόρτα αν θυμάμαι καλά, δεν είχε κάποια ιδιαίτερη θωράκιση στην πόρτα.

Είχε μέσα και έξω 2 φύλλα λαμαρίνας πάχους 1mm το κάθε ένα και ενδιάμεσα είχε 3 κάθετους δοκούς.

Δεν θυμάμαι να είχε οριζόντιους δοκούς τουλάχιστον στα σημεία κλειδώματος.

Χωρίς να είμαι ειδικός, ως απλός καταναλωτής, η εντύπωση που μου έδωσαν οι πόρτες του όταν τις είδα είναι ότι δίνει πολύ έμφαση στις κλειδαριές και στους πιο fancy τρόπους κλειδώματος και δεν ενισχύει την θωράκιση της πόρτας ακόμα και στα πιο ακριβά του μοντέλα. Οι θωρακίσεις που είχα δει μου είχαν φανεί πολύ average σε σχέση με 2-3 εταιρείες που έχω κατα νου οι οποίες έδιναν σημαντική έμφαση στη θωράκιση καθώς ανέβαινες μοντέλο.

Θυμάμαι είχα δει τις πόρτες του και μετά είδα την diamond από porta block και την champion από Σιάμο

και ναι...καμία σχέση βασικά σε θέμα θωράκισης :P

Θέλω να καταλήξω ότι, ίσως η πόρτα των 2500€ να ξηλώθηκε γι αυτόν τον λόγο.

Εκτός κι αν ξήλωσαν την πόρτα μαζί με την κάσα που εκεί ξεφεύγει το πράγμα. No words :P

α) ισχυει οτι ο balomenos παιζει με τις λέξεις + τις κλειδαριες. το ιδιο κανει κ ο σιαμος ομως πλεον. κριση γαρ !!!!

β) πορτα μπλοκ γελαει ο κοσμος. ειδικα με τους τεχνιτες τους. φυσικα αυτο ειναι προσωπικη γνωμη.

γ) το εχω ξαναπει, ο Σιαμος στο θεμα της θωρακισης ειναι κορυφη γιατι 30 χρονια φτιαχνει πορτες !

δ) η πορτα βγηκε απο τους μεντεσεδες για αρχη & κατοπιν εσπασε η κασα στο σημειο των κλειδωματων της κλειδαριας.

εβγαλαν το μπροστα μερος της κασας (καπακια) & αφου ανοιξαν δεξια κ αριστερα 6 τρυπες,

προφανως κατι στηριξαν και εσπρωξαν τοσο δυνατα που η πορτα επεσε.

το κακο ηταν που ο ανθρωπος δεν ηξερε ποιον να κατηγορησει.

την αστυνομια, τον balomeno ή το θεο που τον εγδυσαν.

• Like 1
Δημοσ.

προφανως τα 45' ειναι απο ειδικους. 3 ατομα στο συνολο & κατω απο τελειες συνθηκες. 

Αυτό, από μια άποψη, το βρίσκω αρκετά ενθαρρυντικό.

Έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι στον κύριο Δημήτρη Ι. που ειδικεύεται στο άνοιγμα χρηματοκιβωτίων. Αν ναι, εντάξει ο άνθρωπος ανοίγει χρηματοκιβώτια, μια πόρτα ασφαλείας δεν θα ανοίξει? :P

Είχα δει εικόνα που είχε δημοσιεύσει ο ίδιος όπου έδειχνε ένα defender να έχει κοπεί με ακρίβεια(χωρίς να έχει αφαιρεθει ολόκληρο όμως) με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή πρόσβαση στον κύλινδρο για να τρυπηθεί ή να γίνει εξώλκευση του πυρήνα του.

Πιστεύεις οι χρόνοι θα ήταν ίδιοι αν το defender ήταν το BKS200? Το έχετε δοκιμάσει και αυτό?

Επίσης, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δοκιμαστεί σε κάποιο συνέδριο του ΣΑΕΚ, μία πόρτα με defender Drumm Geminy και κάποιο κύλινδρο ιδιαίτερα ενισχυμένο ενάντια σε τρύπημα και εξώλκευση του πυρήνα, όπως τον Dom Diamant ή τον Keso 4000s CrNi(πρόκειται ενισχυμένη έκδοση του keso 4000s). Δυσεύρετα τα προϊόντα αυτά(το Geminy υπάρχει στην Ελλάδα) αλλά πιστεύω πως αυτά τα 2 μόνο, θα μπορούσαν να αυξήσουν σημαντικά τους χρόνους παραβίασης.

β) πορτα μπλοκ γελαει ο κοσμος. ειδικα με τους τεχνιτες τους. φυσικα αυτο ειναι προσωπικη γνωμη.

Σε φίλο που τοποθέτησαν το μοντέλο rock, έτυχε να ήμουν εκεί κατά την τοποθέτηση και ήταν όντως κάπως πρόχειρη και βιαστική η δουλειά που έκαναν οι 2 τεχνίτες.

δ) η πορτα βγηκε απο τους μεντεσεδες για αρχη & κατοπιν εσπασε η κασα στο σημειο των κλειδωματων της κλειδαριας.

εβγαλαν το μπροστα μερος της κασας (καπακια) & αφου ανοιξαν δεξια κ αριστερα 6 τρυπες,

προφανως κατι στηριξαν και εσπρωξαν τοσο δυνατα που η πορτα επεσε.

το κακο ηταν που ο ανθρωπος δεν ηξερε ποιον να κατηγορησει.

την αστυνομια, τον balomeno ή το θεο που τον εγδυσαν.

Άρα σίγουρα έχει να κάνει και με τη θωράκιση που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο ειδικά για τα λεφτά που είχε πληρώσει ο άνθρωπος. Ακούγεται για extreme - και λογικά σπάνια - περίπτωση. Πιθανώς να μην είχε συμβεί το ίδιο με μία πόρτα σαν την champion που ανέφερα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...