Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε περιπτωση που νοικιαζεις το σπιτι και θελεις να αλλαξεις την κλειδαρια τι γινετε,γνωριζει καποιος?

αν προκειται να γινει τροποποιηση στην πορτα σε οποιοδηποτε σημειο της, θα πρεπει να ενημερωσεις.

ειτε συμφωνει - ειτε διαφωνει. συνηθως τα βρισκουν στη μεση,

αφηνοντας την αναβαθμισμενη κλειδαρια - κ ο ιδιοκτητης δινει 50€~80€.

αν προκειται να μπει μια κλειδαρια τυπου omega plus, δεν ειναι απαραιτητο να ενημερωσεις.

κανεις την αντικατασταση & πριν φυγεις, τοποθετεις την παλια & δε φαινεται τιποτα.

προφανως και δε δινεις κλειδι σε καμια περιπτωση στον ιδιοκτητη.

αν φυσικα υπεγραψες κατι τετοιο στο συμβολαιο, δεν ηταν μια εξυπνη κινηση & δυσκολα θα το αποφυγεις.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοινή λογική δεν υπάρχει :-D

Επειδή μέχρι και πριν μερικά χρόνια είχα αλλάξει 5 σπίτια, σε όλα άλλαζα μεν κλειδαριά, αλλά στο συμφωνητικό μέσα έλεγε πως ο ιδιοκτήτης θα έχει αντικλείδι και έχει το δικαίωμα (με εσένα παρόντα) να επισκέπτεται το σπίτι μια φορά το μήνα.

Και σε κουβέντα που είχα κάνει με έναν ιδιοκτήτη, μου είχε πει πως πάντα ζητά να έχει κλειδί γιατί σε περίπτωση πυρκαγιάς, πλημμύρας κλπ πρέπει να μπορεί να μπει μέσα στο σπίτι.

Παρόλα αυτά, πάντα άλλαζα κλειδαριά και έβαζα την παλιά όταν έφευγα.

Γι'αυτο δεν υπογραφω τετοια συμβολαια :P απορω πως δέχτηκες!

Τα υπολοιπα κλειδια ας τα εχουν οι γονεις ή και καποιος φιλος που εμπιστευεσαι. Συμβολαιο που να επιτρεπει στον ιδιοκτητη να μου κανει επισκεψεις χμμμμμ....εφιαλτης!

• Like 2
Δημοσ.

Σε όσα σπίτια είχα νοικιάσει, παρόλο που κλειδιά δεν είχε κανείς, (αφού είχα αλλάξει κλειδαριά) δεν είχε έρθει ποτέ κανείς για επίσκεψη, άσχετα αν αναγραφόταν στους όρους ή όχι.

Δημοσ.

Tι λέτε ρε παιδιά. Εγω προτίμησα να δωσω 250 ευρω για νέα κλειδαριά, από το να έχω έστω την υποψία οτι έχει και άλλος το κλειδί της πόρτας μου. Ο ιδιοκτήτης έφαγε τεράστιο στράβωμα φυσικά, αλλά ξυδάκι. Πρέπει να καταλάβουν οτι όταν ενοικιάζεις ένα σπιτι, το πληρωνεις, δε σε φιλοξενουν

• Like 3
Δημοσ.

Την αλλαζεις. (Εννοειται δεν δινεις κλειδι στον ιδιοκτητη!)

Και όταν ειναι να φυγεις, ξαναβαζεις την παλια.

Συγγνώμη ρε παιδιά, ποιος σας τα λέει αυτά. Βάζεις χέρι στην περιουσία του άλλου χωρίς να του δώσεις και ενημέρωση για αυτό. Με συγχωρείς, αλλά να μου το έκανες αυτό σε δικό μου σπίτι, την επόμενη μέρα θα είχες αστυνομία στην πόρτα σου.

Να μην λέμε ότι θέλουμε εδώ μέσα, δε μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις και όποτε γουστάρεις σε ξένο σπίτι που νοικιάζεις. Αν έχεις ενδείξεις ότι κάποιος μπαίνει σπίτι απλά του κάνεις καταγγελία και τον παίρνει και τον σηκώνει.

Χέρι σε ξένη περιουσία ΔΕΝ βάζεις.

Τέτοιες νοοτροπίες δε βοηθούν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Τον ενημερώνεις και την αλλάζεις (επαγγελματίας δλδ, όχι DIY) θέλει δεν θέλει, έχει διαφορά? Όταν φύγεις βάζεις την παλιά, δεν χάλασες κάτι...

• Like 3
Δημοσ.

Τον ενημερώνεις και την αλλάζεις (επαγγελματίας δλδ, όχι DIY) θέλει δεν θέλει, έχει διαφορά? Όταν φύγεις βάζεις την παλιά, δεν χάλασες κάτι...

Aκριβως.

Εμένα η σπιτονοικοκυρά έφαγε απιστευτο στράβωμα διοτι πιστευε οτι θα μπορουσε να μπαινει οταν λείπω επειδη τυχαίνει να γνωριζω τη κορη της.

Μου έκανε ολοκληρη ιστορία, της έδειξα τη κλειδαριά, της εξηγησα οτι αν δεν επιθυμεί να έχει το σπιτι της μια νέα κλειδαριά που παραβιάζεται πολυ δυσκολότερα από εκεινη τη χαλασμένη χρηματοκιβωτίου 20ετίας που ειχε, θα φωνάξω τον mclein να βάλει τη παλιά της πισω αν και όποτε φύγω. Έσκασε και έφυγε στραβωμένη (περισσότερο στραβωμενη βέβαια ειναι που δεν υπέγραψα το συμβόλαιο περιπτέρου που ηθελε και αρκέστηκα σε αυτο του taxisnet :P )

Eδω τωρα κάνω μάχη να τους πείσω στη πολυκατοικία να βάλουν μια σοβαρή κλειδαριά στη κεντρικη εισοδο που ειναι μπάτε σκυλοι αλέστε, αλλά δε χαμπαριάζουν. Μου έχουν όλοι κάτι ξυλινες πόρτες απλές με μια κλειδαριά χρηματοκιβωτίου απο πάνω και νομίζουν οτι ειναι ασφαλείς.

• Like 3
Δημοσ.

Συγγνώμη ρε παιδιά, ποιος σας τα λέει αυτά. Βάζεις χέρι στην περιουσία του άλλου χωρίς να του δώσεις και ενημέρωση για αυτό. Με συγχωρείς, αλλά να μου το έκανες αυτό σε δικό μου σπίτι, την επόμενη μέρα θα είχες αστυνομία στην πόρτα σου.

Να μην λέμε ότι θέλουμε εδώ μέσα, δε μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις και όποτε γουστάρεις σε ξένο σπίτι που νοικιάζεις. Αν έχεις ενδείξεις ότι κάποιος μπαίνει σπίτι απλά του κάνεις καταγγελία και τον παίρνει και τον σηκώνει.

Χέρι σε ξένη περιουσία ΔΕΝ βάζεις.

Τέτοιες νοοτροπίες δε βοηθούν.

I rest my case :) υπάρχουν συμβόλαια με συγκεκριμένους όρους. Ας προσέχουμε τί υπογράφουμε.

Στο δικό μου συμβόλαιο λέει απλά να επιστρέψω το μισθίο στην κατάσταση που μου το έδωσαν. Και αυτό θα γίνει.

Δεν είπαμε να αλλάξω ολόκληρη πόρτα ή να της κάνω τρύπες! Κλειδαριά μόνο. Και όταν είναι να φύγω θα την έχει με την αρχική της κλειδαριά πάνω.

• Like 2
Δημοσ.

No. Αν δε σου παραδίδουν όλα τα κλειδιά μιας κλειδαριάς, με το προσχημα πως κάποια έχουν χαθεί, ή οτι θέλει ο ιδιοκτητης να κρατήσει ένα για τους λογους τους, δεν το έχεις υπογράψει κάπου και δεν συμφωνεις, απλά αλλάζεις κλειδαριά. Δεν χαλάς τη πορτα. Η κλειδαριά αλλάζει μονο

Δημοσ.

No. Αν δε σου παραδίδουν όλα τα κλειδιά μιας κλειδαριάς, με το προσχημα πως κάποια έχουν χαθεί, ή οτι θέλει ο ιδιοκτητης να κρατήσει ένα για τους λογους τους, δεν το έχεις υπογράψει κάπου και δεν συμφωνεις, απλά αλλάζεις κλειδαριά. Δεν χαλάς τη πορτα. Η κλειδαριά αλλάζει μονο

οπως πχ στη nenya, οπου της ειχαν δωσει 3 ή 4 κλειδιά...σε αναβαθμισμενη κλειδαρια με εναν iseo απλο κυλινδρο..

ε, προφανως επρεπε να της παραδωσουν 5 κλειδια μιας κ δεν ειχε συμφωνηθει κατι διαφορετικο.

• Like 1
Δημοσ.

update: Και άμα συνεχίσει τις ιστορίες, mclein θα έρθεις, θα αλλάξεις και τον κωδικό της κλειδαριάς χρηματοκιβωτίου που ειχε και θα την αφήσω να κλαίει. Αιντε, ουτε το πιστοποιητικο ηλεκτρολόγου δεν πλήρωσε :P :P 

• Like 2
Δημοσ.

δε νοειται να μενεις σε σπιτι που εχει καποιος κλειδι(α).

αν καποιος διαφωνει με αυτο, ας αφησει ενα κλειδι του αυτοκινητου ή της μηχανης του

στην αντιπροσωπεια ή στο συνεργειο που το φτιαχνει !!!

εδω χανουμε τα κλειδια μας & αλλαζουμε για προληψη συνδιασμους, κυλινδρους κλπ για 1 στις 100 πιθανοτητες.

Δημοσ.

Mclein και υπόλοιποι, κατόπιν ιδιαίτερα χρονοβόρας μελέτης κατέληξα στις παρακάτω επιλογές:

1) θωρακισμένη πόρτα siamo (παραγωγικός τύπος) με mottura κλειδαριά, το defender που βάζουν και τον κύλινδρο mottura c24 (στην περίπτωση που το δεχτούν και στην περίπτωση που τον βρω γιατί στο ιντερνετ δεν τον βρίσκω ειδικά στην Αθήνα - στο σημείο αυτό θα ζητούσα και άλλη πρόταση για κύλινδρο) 

2) θωρακισμένη πόρτα golden door με την κάσα κλειστού τύπου με κλειδαρια cisa revolution pro, κύλινδρο rs3s και το defender Monolito Kripton BKS200 που θα το αγοράσω από αλλού.

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν ήμουν κουραστικός.

Δημοσ.

Mclein και υπόλοιποι, κατόπιν ιδιαίτερα χρονοβόρας μελέτης κατέληξα στις παρακάτω επιλογές:

1) θωρακισμένη πόρτα siamo (παραγωγικός τύπος) με mottura κλειδαριά, το defender που βάζουν και τον κύλινδρο mottura c24 (στην περίπτωση που το δεχτούν και στην περίπτωση που τον βρω γιατί στο ιντερνετ δεν τον βρίσκω ειδικά στην Αθήνα - στο σημείο αυτό θα ζητούσα και άλλη πρόταση για κύλινδρο) 

abloy protec2, mauer new wave5, keso 4000s, cisa rs3s, kaba experT, mul-t-lock mt5 = ολοι ειναι παρομοιας δυναμικης.

2) θωρακισμένη πόρτα golden door με την κάσα κλειστού τύπου με κλειδαρια cisa revolution pro, κύλινδρο rs3s και το defender Monolito Kripton BKS200 που θα το αγοράσω από αλλού.

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν ήμουν κουραστικός.

τι defender σου προτειναν ;

• Like 1
Δημοσ.

@velaios

1. Abloy Protec 2(no.1 επιλογή για μένα)

2. Mauer NW4(ο NW5 νομίζω απλά έχει πιο ενισχυμένη μπάρα στο κάτω μέρος του κυλίνδρου για περισσότερη προστασία ενάντια στο σπάσιμο του κυλίνδρου αλλά δεν νομίζω σε αφορά αυτό εφόσον θα έχεις defender οπότε λέω τον φθηνότερο NW4)

3. Keso 4000s omega

4. KABA ExperT ή KABA Penta(αυτός μόνο από εξωτερικό)

5. EVVA 3KS plus(Μόνο στην περίπτωση που τον βρεις εδώ σε λογική τιμή(έως 140-150) γιατί πολλοί τον έχουν 200+ εδώ)

Για τον Mul-T-Lock MT5+ ενώ είναι πολύ καλός έχω διαβάσει από άτομα που τον έχουν ότι δεν μπαίνει εύκολα το κλειδί στον κύλινδρο. Ο mclein που τον έχει δουλέψει θα ξέρει καλύτερα.

Κάτι πιο οικονομικό αλλά αρκετά καλό:

-Cisa AP3S

Toν Cisa RS3S δεν τον έγραψα όχι επειδή δεν είναι καλός αλλά επειδή είναι υπερβολικά ακριβός. Μοναδική ιδιαιτερότητα του, για μένα, το ότι κλειδιά βγαίνουν μόνο από τη Cisa στην Ιταλία.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...