Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημέρα :)

τα δήθεν πασπαρτού για τα οποία η ελληνικη αστυνομια μιλάει :

https://www.youtube.com/watch?v=vtoVnkL02lc

υγ1 - αυτο που δειχνει το βιντεο δεν ειναι οπως ακριβως συμβαινει στην πραγματικοτητα.  :shifty:

υγ2 - το καθε διαρρηκτικο απ'αυτα κοστιζει απο 250€ εως 600€. 

υγ3 - οταν σπασει καποιο απ'τα δοντακια του διαρρηκτικου (πιθανοτητα 70% κυριως λογω φθορας των κλειδαριων) κανεις δε λεει πως περναμε στην περιπτωση του παραδοσιακου τρυπηματος.  :-D

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

mclein ποια είναι η άποψή σου για τα defender της Cisa; Μου το πρότειναν σήμερα λέγοντας ότι, εφόσον υπάρχει καταπέλτης, δεν έχει καμία διαφορά στην ασφάλεια σε σχέση με ένα Monolito Rok. Να το αφήσω έτσι ή να επιμείνω για Monolito;

Από κλειδαριά, τελικά, έβαλα Cisa Revolution Pro και κλειδί AP3S που είναι καλός συνδυασμός τιμής και απόδοσης.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

mclein ποια είναι η άποψή σου για τα defender της Cisa; Μου το πρότειναν σήμερα λέγοντας ότι, εφόσον υπάρχει καταπέλτης, δεν έχει καμία διαφορά στην ασφάλεια σε σχέση με ένα Monolito Rok. Να το αφήσω έτσι ή να επιμείνω για Monolito;

Από κλειδαριά, τελικά, έβαλα Cisa Revolution Pro και κλειδί AP3S που είναι καλός συνδυασμός τιμής και απόδοσης.

Ευχαριστώ.

το defender της cisa πωλεται 15€-20€ και δεν ειναι ατσαλινο & το monolito rok πωλεται 40€-50€ και ειναι ατσαλινη και η ροζετα.

αν πιστευεις οτι δεν εχει διαφορα, κρατάς το cisa που προφανως θα κοστισε στο καταστημα 6€ έως 10€. 

• Like 1
Δημοσ.

επειδή δόθηκε η αφορμή για το defender της cisa...

όποιος έχει τοποθετήσει πόρτα 400€~600€ (ενδεχομένως και 1000€) και το defender δεν ειναι disec

τότε μάλλον είναι των 10€ και αν σκεφτώ οτι κι εγώ αγοράζω τα cisa / securemme / iseo κλπ σε δεκάδες........

επειδή μου στέλνει αρκετός κόσμος μηνύματα, να ξεκαθαρίσω ΠΑΛΙ οτι δεν ειναι άμεσο πρόβλημα ένα μέτριο προς απλό προστατευτικό κυλίνδρου/κλειδαριάς ή ένας φθηνός & μέτριος κύλινδρος -όχι κινέζικος-...

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΘΕΙ & ΩΣ ΤΙ...

κι εγώ τοποθετώ cisa revo pro + securemme k2 + cisa defender + διακοσμητικά στα 120€ αλλά δεν είπα ούτε μια φορά οτι μοιάζει ή κάνει την ίδια δουλειά με κάτι στα 121€.

για παράδειγμα, κλειδαριά Moya με defender iseo/fiam και κύλινδρος iseo r6 ή de lome ή k2 ή κάτι ανάλογο...

ε, προφανώς δεν μπορείτε & δεν πρέπει να το πληρώσετε πάνω απο 100€-120€...

όσο και να χτυπιούνται οι πορτάδες, όσο και να τρελαίνονται, 8 στις 10 πόρτες που πουλάνε παίζει παραμύθι...

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Χρηματοκιβώτια αξίζουν την διαδικασία, τι πιστεύετε?

Ανοίγονται? Τα παίρνουν κ τα σηκώνουν όλα μαζί και φεύγουν? (φαντάζομαι θα έχουν ένα σχετικό βάρος..?)

Να πω και το disclaimer, δεν είναι ότι έχεις/εχω καμιά περιουσία, αλλά 2-3 πραγματάκια που τα πονάς μπορεί ο καθένας να τα έχει, νομίζω ότι θα έδινα 300€ να τα ασφαλίσω όσο λείπω.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Χρηματοκιβώτια αξίζουν την διαδικασία, τι πιστεύετε?

Ανοίγονται? Τα παίρνουν κ τα σηκώνουν όλα μαζί και φεύγουν? (φαντάζομαι θα έχουν ένα σχετικό βάρος..?)

Να πω και το disclaimer, δεν είναι ότι έχεις/εχω καμιά περιουσία, αλλά 2-3 πραγματάκια που τα πονάς μπορεί ο καθένας να τα έχει, νομίζω ότι θα έδινα 300€ να τα ασφαλίσω όσο λείπω.

θυρίδα, κατα τη γνωμη μου ειναι η ασφαλεστερη επιλογη για πραγματα που αγαπαμε.

σαν καταστημα, χρηματοκιβωτια πουλαμε με παραγγελια μονο ανω των 230€+ γιατι αν δεν ειναι ατσαλινη με καποιο κραμα ακομη η πλακα της πορτας δεν εχει νοημα & τα πλαϊνα αν δεν ειναι 2πλο τουλαχιστον το μεταλλο το ιδιο. το κοινο που αγοραζει ειναι κοσμος που δουλευε με μετρητα, αστυνομια & γεροι που εβγαζαν λεφτα απο την τραπεζα εδω και 2 χρονια.

δεν υπαρχουν διαρρηκτες που θα μπουν τυχαια σε καποιο σπιτι για να διαρρηξουν χρηματοκιβωτιο.

οχι μονο στην ελλαδα αλλα παγκοσμιως, το να ανοιχτει χρηματοκιβωτιο ειναι τεχνη.

πολυ γενικα,

οι καλυτερες λυσεις για μικρού μεγέθους χρηματοκιβωτια ειναι αυτές που μπαίνουν σε τοίχο ή μέσα στο δάπεδο.

αυτα που προσφερουν τρυπες απο μεσα προς τα εξω στα πλαγια (σπανια βρισκονται πλεον) κ στον πατο τους.

η βασικη μεθοδος διαρρηξης τους ειναι το κοψιμο με τροχο αρα μιλαμε για κουβαλημα κατι το οποιο δεν ειναι προβλημα για τους διαρρηκτες μιας και εχουμε 2 ή 3 τσιλιαδορους αναλογα τον οροφο + 2 ατομα μεσα στο σπιτι.

ενα χρηματοκιβωτιο χωνευτο στα 300€ ειναι τελεια λυση.

βεβαιως αν μιλαμε για ξυλινη πορτα διαμμερισματος του '90 τοτε δε θα το προτεινα ως αγορα.

• Like 2
Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

πως βρέθηκε η πόρτα όμως στην κουβέντα μας?
Εννοείς ότι αν δεν έχεις προβλέψει πρώτα μια καλή πόρτα, δεν έχει νόημα να σκεφτείς το χρηματοκιβώτιο?

Αυτό που λες, για τρύπες κτλ, εννοείς αυτό που λέω, "πακτωμένο", δλδ βιδωμένο στον τοίχο-πάτωμα. ναι?

Τελικά μπερδεύτηκα, την μία λες "δεν θα μπουν τυχαία στο σπίτι και θα διαρρήξουν χρηματοκιβώτιο" (ενθαρρυντικό αυτό, το τυχαίο θέλω να προστατέψω, δεν νομίζω ότι ποτέ θα αποτελούσα στόχο). Δλδ φαντάζομαι λες, ότι έχουν ανοίξει σπίτια συνήθεις διαρρήκτες, βρέθηκαν μπροστά σε χρηματοκιβώτιο, και έφυγαν χωρίς να καταφέρουν να το παραβιάσουν. 

Και από την άλλη λες, η βασική μέθοδος είναι κουβάλημα, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα. 

Εννοείς, αν τελικά σε έχουν σταμπάρει και το αποφασίσουν, τότε έτσι θα στο φάνε. Αλλά πρέπει να έρθουν γνωρίζοντας ότι πάνε για χρηματοκιβώτιο. 

Δημοσ.

ΟΚ ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

πως βρέθηκε η πόρτα όμως στην κουβέντα μας?

Εννοείς ότι αν δεν έχεις προβλέψει πρώτα μια καλή πόρτα, δεν έχει νόημα να σκεφτείς το χρηματοκιβώτιο?

Αυτό που λες, για τρύπες κτλ, εννοείς αυτό που λέω, "πακτωμένο", δλδ βιδωμένο στον τοίχο-πάτωμα. ναι?

Τελικά μπερδεύτηκα, την μία λες "δεν θα μπουν τυχαία στο σπίτι και θα διαρρήξουν χρηματοκιβώτιο" (ενθαρρυντικό αυτό, το τυχαίο θέλω να προστατέψω, δεν νομίζω ότι ποτέ θα αποτελούσα στόχο). Δλδ φαντάζομαι λες, ότι έχουν ανοίξει σπίτια συνήθεις διαρρήκτες, βρέθηκαν μπροστά σε χρηματοκιβώτιο, και έφυγαν χωρίς να καταφέρουν να το παραβιάσουν. 

Και από την άλλη λες, η βασική μέθοδος είναι κουβάλημα, κάτι που δεν αποτελεί πρόβλημα. 

Εννοείς, αν τελικά σε έχουν σταμπάρει και το αποφασίσουν, τότε έτσι θα στο φάνε. Αλλά πρέπει να έρθουν γνωρίζοντας ότι πάνε για χρηματοκιβώτιο. 

ειναι σαν την περιπτωση -> αγοραζω ferrari και μενω στα προσφυγικα στη Δραπετσωνα....(τυχαια η περιοχη)

φυσικα και αν το σπιτι δεν εχει το απαραιτητο υποβαθρο δεν ασχολουμαστε με τα γυρω-γυρω.

ασφαλιζουμε πορτες, παραθυρα και οτι αλλο χρειαζεται προσοχη και υστερα βαζουμε 5000€ σε μετρητα ή οτιδηποτε αλλο.

είτε βίδωμα - είτε χτίσιμο.

το αν καποιος ειναι στοχος, ειναι συνηθως πολλοι παραγοντες και σπανια το καταλαβαινει καποιος λογω καθημερινοτητας.

μπορει να μην ενδιαφερονται να το κουβαλησουν ή να μην εχουν χρονο να το ανοιξουν ή να μη γνωριζουν.

μπορει να μην το βρηκαν ή να εγινε θορυβος ή να ηταν ψιλικατζιδες και βολεψε να παρουν οτι ετυχε να γυαλισει στο ματι τους.

οι βασικες αναφορες της ασφαλειας προς εμας ειναι "κλοπες χρηματοκιβωτιων" και οχι "διαρρηξεις χρηματοκιβωτιων".

αλλωστε το 80% πηγαινει στο Lidl, praktiker, leroy κλπ και αγοραζει με 40€ - 80€ - 120€ χρηματοκιβωτιο.

(αφου περασει βολτα απο καποιον γνωστη και ακουσει τιμες για σοβαρα εργαλεια)

• Like 3
Δημοσ.

mclein πραγματικά σου βγάζω το καπέλο.

Χαίρομαι που δίνεις τις γνώσεις σου. Οφείλω να στο αναγνωρίσω :)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mclein θα ήθελα τα φώτα σου αν μπορείς σε παρακαλώ. Πρόσφατα έβαλα μια κλειδαριά στο σπίτι μου.Κύλινδρος agb scudo dck,defender monolito rok και βάση cisa(αγνώστων λοιπών στοιχείων καθότι δεν ήταν μέσα σε κουτί). Στην ερώτηση γιατί δεν έχει κουτί πήρα την απάντηση ότι ο προμηθευτής τις φέρνει πολλές μαζί σε μεγάλο κιβώτιο. Στην ερώτηση ποιό μοντέλο είναι μου απάντησε αυτό με τον διπλό καταπέλτη. Δίπλα στους πυρρους γράφει έναν κωδικό D425.Χτυπώντας στο google το μόνο που βρήκα γι αυτόν τον κωδικό ήταν σε ένα ρωσσικό σάιτ που έλεγε ότι ή κλειδαριά είναι τουρκική και κοστίζει περίπου 7,5 €.Έχω την εντύπωση ότι με κορόιδεψαν λίγο. Το θέμα είναι τί προβλήματα μπορεί να αντιμετωπισω με αυτό που μου έβαλαν. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από Iraklis 1908
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...