Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νοικιάζω σπιτι που δυστυχώς δεν έχει θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αλλα παλιά ξύλινη. Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αναβάθμιση της ασφάλειας της πόρτας.

Καταρχήν οι μεταλλικές ράβδοι που τοποθετούνται στα κουφώματα κάνουν τίποτα ουσιαστικό η πεταμένα λεφτά και με μια κλωτσιά ανοίγει ούτως η άλλως; Έχει νόημα να γίνει ενίσχυση και στους μεντεσεδες; Ποσό μπορεί να μου κοστίσει αυτό;

Επιςης, μου πρότεινε ένας κλειδαράς να βάλω την omega plus hexagono που έρχεται με δικό της αφαλό και defender. Ξέρει κάποιος κάτι για την κλειδαριά;

Καμία ιδέα για ενίσχυση της πόρτας πέρα απο τοποθετηςη εσωτερικής μπάρα που μου δημιουργεί μια κλειστοφοβία;

Βοηθάει στην ενίσχυση η τοποθέτηση περισσότερων κλειδαριων; Για παράδειγμα μια που να πιάνει μόνο απο μέσα αλλα επάνω , η δεν έχει νόημα το θέμα ασφάλεια με την παλιά ξύλινη πόρτα;

Το έχω ήδη ψιλό μετανιώσει το καινούργιο σπιτι μόνο και μόνο απο θέμα ασφαλείας μιας και είμαστε και στον πρώτο..

Πείτε τίποτα ενθαρρυντικό ελπίζω!

Επίσης δεύτερο defender στην κυρια κλειδαριά έχει νόημα ;

εξαρταται την πορτα.

αν ειναι κουφια, διαμμερισματος, κλασσικη...τοτε τα μισα & παραπανω ειναι ανουσια.

αν ειναι μασιφ, το συζηταμε. 

Επεξ/σία από mclein
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως καταλαβαίνω αν ειναι κούφια η μασίφ? ειναι η κλασική πόρτα παλιάς πολυκατοικίας

Γνωρίζω οτι ολα ανοίγουν, απλά επειδή νοικιάζω με ενδιαφέρει να την αςφαλιςω οςο γίνεται περισσότερο. Δεν μπορω να βάλω άλλη πόρτα . Αν και μάλλον θα βάλω συναγερμό. Απλώς με ενδιαφέρει η πρόληψη. Επίσης στην πολυκατοικία δεν έχει κανεις συναγερμό και φοβάμαι μην γινει στόχος το σπιτι.

Ποια θα κράταγες και ποια δεν θα έβαζες ως άχρηστα ?

Δημοσ.

δεν μπορω να το εξηγησω γραπτα. η διαφορα ειναι στο βαρος αν μπορουσαμε να το πουμε παρα πολυ απλα..

αυτα τα "ολα ανοιγουν"..."ολα κλεινουν"...ειναι του μπακαλη που ειναι 70 χρονων κ ισως λιγο παραπανω.

πρεπει να καταλαβετε οτι δεν αγοραζετε την μυστικη συνταγη απολυτης ασφαλειας

ΑΛΛΑ

χρόνο. χρονο. χρόνο. όσο περισσότερο δυσκολευει η κατασταση για την εισβολη, τοσο πιο καλη η επενδυση.

αν ειναι κουφια η πορτα, δε νομίζω να αξιζει να κανεις πολλα.

ίσως μια μπαρα που κλειδωνει και οταν φευγεις αλλα ειναι αρκετα μεγαλο το κοστος.

μια προσθετη κλειδαρια σε αρκετα διαφορετικο υψος απ την ηδη υπαρχουσα κλειδαρια ειναι μια καποια λυση αλλα αν ο αλλος ειναι 160 κιλα κ πεσει επανω στην πορτα θα μπουν ολα μεσα...(η προσθετη μπορει να ειναι των 50€...μπορει και των 150€ δεν εχει διαφορα πρακτικη οσον αφορα τον παραπανω τροπο διαρρηξης / αν μιλαμε για εντελως αθορυβα, ισως εχει λιγη σημασια)

οι μεταλλικες ραβδοι που ανεφερες δε γνωριζω αν κανουν δουλεια γιατι δεν τις τοποθετω. εχω ακουσει καλα λογια & ολη η αθηνα (παγκρατι κλπ) ειναι γεματη. για τους μεντεσεδες, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, στην ξυλινη πορτα θα βγαινουν για πλακα :)

• Like 1
Δημοσ.

Με κλοτσιά η με αλλο τροπο εννοείς θα βγαίνουν οι μεντεσεδες

η κλωτσια ακουγεται. ο λοστος ειναι το ευκολοτερο αλλα υπαρχουν και αλλες μεθοδοι.

ειδικευση εγινε με το ξεσπασμα στις αλουμινοπορτες που εχουν εντελως της πλακας μεντεσεδες.

Δημοσ.

Έχουμε συνηθίσει στα φόρουμ να μπαίνουμε για να πούμε τον "πόνο" μας και για να κράξουμε κάποιον (επαγγελματία ή μη) του οποίου η αντιμετώπιση δεν ήταν όπως θέλουμε.

Λογικό και αναμενόμενο.

Θεωρώ όμως ότι πρέπει επίσης και να αναφέρουμε συμπεριφορές οι οποίες μας άρεσαν ή ήταν σωστές.

Γι' αυτό το λόγο θέλω να αναφέρω την χθεσινή επαφή μου με τον "mclein".

Από καιρό μου είχε κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του μέσα στο νήμα. Άνθρωπος που δείχνει να έχει γνώσεις και ο οποίος δεν βαριέται να τις μοιραστεί, απαντώντας άμεσα σε κάθε ερώτηση. Αν και είναι επαγγελματίας του χώρου και άρα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι ψάχνει πελάτες (μπορεί και να το κάνει) δείχνει σωστός επαγγελματίας αφού απαντάει/βοηθάει σε ερωτήσεις ανθρώπων από την άλλη άκρη της Ελλάδας (και άρα μάλλον αδύνατο να γίνουν ποτέ πελάτες του). Επίσης δεν προσπαθεί να προμοτάρει (πασάρει) την ακριβή λύση αλλά πολλές φορές μιλάει και αποτρεπτικά όταν θεωρεί ότι πχ μια ακριβή κλειδαριά είναι υπερβολική για μια φθηνή πόρτα.

Βλέποντας όλα τα παραπάνω μίλησα λίγο μαζί του αναφορικά με μια κλειδαριά που ήθελα να αντικαταστήσω. Μου τα εξήγησε όλα ιδιαίτερα αναλυτικά, απαντώντας άμεσα σε κάθε ερώτηση και τελικά ήρθε χθες και μου άλλαξε την κλειδαριά.

Έκανε μια όμορφη και σωστή (μέχρι εκεί που μπορώ να καταλάβω) δουλειά, για την οποία και τον ευχαριστώ

• Like 11
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια όσων γράφουν για εμένα & για την εμπιστοσύνη.

Στόχος μας είναι να μην υπάρχει παραπληροφόρηση !!!

Την εποχή της μέγιστης παροχής πληροφορίας δεν μπορεί να έχουμε κοστολογήσεις προϊόντων & παροχή υπηρεσιών 3 ή 4 φορές επάνω απ'το νορμάλ κέρδος. Όλα εχουν ενα όριο & η αισχροκερδια πρέπει να τιμωρείται.

Επειδή υπήρξε μια συζήτηση σχετικά με τον κύλινδρο της cisa, τον astral tekno με τα κλειδιά που αντιγράφονται με ταυτότητα/κάρτα

ένας συγκριτικός πίνακας με τις δυνατότητες των κυλίνδρων της cisa :

image.jpg

παρατηρούμε (δεν ξέρω αν φαίνεται καθαρά) οτι μόνο οι cisa ap3s & cisa rs3s θεωρούνται vfm.

εννοείται πως δεν είναι άχρηστοι -ισα ισα το αντιθετο- οι αλλοι κυλινδροι απλως καλό είναι να ξέρουμε τι αγοράζουμε & σε ποια τιμή !!!!
  • Like 3
Δημοσ.

Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον mclein. 

μετά από μια σειρά ερωτοαπαντήσεων που ήτανε κατατοπιστηκότατος και αναλυτικός, ήρθε και μου άλλαξε μια κλειδαριά ασφαλείας. 

Καθαρή δουλειά, επιμονή στην τελειότητα και το αποτέλεσμα ήτανε εξαιρετικό.

Τυπικότατος σε ότι είχαμε συμφωνήσει.

Mclein σε ευχαριστώ,  

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

όπως είναι γνωστό, το 80% των νέων θωρακισμένων πορτών έρχονται πακέτο με κλειδαριά.

ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτούς που τους προτείνουν κύλινδρο securemme K2.

εμφανίστηκαν στην αγορά τον τελευταίο μήνα παραεισαγωγές - αντίγραφα.

προφανώς ο κύλινδρος κοστίζει 25€-30€ αλλά αυτό δε σημαίνει οτι είναι για πέταμα όπως το αντίγραφο που έφτασε απο Τουρκία.

Δημοσ.

Στην περιοχή γίνανε κάποιες κλοπές τώρα τελευταία, οπότε αποφασίσαμε με την γυναίκα να αναβαθμίσουμε το σπίτι. Έτσι, λοιπόν, αγόρασα συναγερμό που θα μπει οσονούπω, τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας που χτυπάνε με εικόνα και ήχο, ενώ ψάχνουμε πόρτα ασφαλείας για να αλλάξουμε την παλιά και απλή. Στα θέματα τεχνολογίας ηλεκτρονικών που είναι το πεδίο μου είμαι εντάξει, αλλά τώρα θέλω να μάθω και σχετικά με πόρτες και κλειδαριές.

Πριν αρχίσω τις ερωτήσεις να εξηγήσω ότι στο σπίτι θα μείνω ακόμη 5-6 χρόνια και μετά θα πάω σε καινούργιο που φτιάχνεται τώρα. Το παρόν θα νοικιάζεται μάλλον, αλλά είναι και πάλι ιδιόκτητο. Αν δεν είχαμε, λοιπόν, το παιδί θα έβαζα έναν συναγερμό μόνο (δεν έχω και τίποτε να πάρουν), αλλά τώρα θέλω κάτι καλύτερο.

Από πλευράς πόρτας ασφαλείας δεν ψάχνω κάτι ιδιαίτερο εμφανισιακά, ούτε και τα 15-20-1000 σημεία πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά τελικά, όπως έχω καταλάβει. Αυτό που παίζει ρόλο είναι μια κλειδαριά που δεν ανοίγει εύκολα = ασύμφορη χρονικά η διάρρηξη και μια πόρτα που δεν ανοίγει με συνηθισμένο εξοπλισμό. Πάμε τώρα στα ερωτήματα:

1. Πόρτα 14 σημείων 650€, 16 σημείων 750€ ή με αντιδιαρρηκτική προστασία 3 (βλ. λοστός) με 800€; Αυτές είναι οι βασικές τιμές που δίνουν όλοι με laminate. Τα σχέδια παντογράφου πάνε +50€. Εξαίρεση ο balomenos που δίνει τα πάντα 600€, αλλά έχω αμφιβολίες περί της ποιότητας που παίρνει κανείς.

2. Οι περισσότεροι δίνουν μια βασική κλειδαριά (βλ. Balomenos και πόρτα των 600€) και μετά πάνε σε magnum με +50€ ή R50 με +100€. Μετά το πράγμα ανεβαίνει. Τί αξίζει να βάλουμε, ώστε να έχουμε κάτι καλό, αξιόπιστο και, κυρίως, ασφαλές; Αναφέρομαι σε πλήρες σύστημα: δηλαδή κλειδαριά, κλειδί, defender, καταπέλτης κτλ. Αυτά τα θέλω για να ξέρω τί να ζητήσω να βάλουν στην πόρτα και με απασχολούν περισσότερο από την ίδια τη πόρτα.

Να σημειώσω ότι γονείς και αδέλφια έχουν omega 3, αλλά θα ήθελα κάτι πιο σύγχρονο και με πιο μικρό κλειδί για ευκολία. Επίσης, την πόρτα θα καλύπτει κάμερα που θα παρακολουθεί και οποίος πλησιάσει... Alarm. Μέσα θα υπάρχουν δίπλα συστήματα παντού: επαφές, ραντάρ, κάμερες, με Wi-Fi, pstn, GSM να στέλνουν σήμα, ενώ τα GSM σε πολλαπλά σημεία για να μην μπορεί να γίνει jamming (φίλος που τα συστήματα ασφαλείας μου τα δίνει σε τιμή κόστους). Επίσης, η πόρτα της πολυκατοικίας είναι τελείως της πλάκας, οπότε η πρόσβαση στα διαμερίσματα είναι άνετη (εγώ, ο άσχετος, ανοίγω την κεντρική πόρτα σε 1 λεπτό).

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

1. Πόρτα 14 σημείων 650€, 16 σημείων 750€ ή με αντιδιαρρηκτική προστασία 3 (βλ. λοστός) με 800€; Αυτές είναι οι βασικές τιμές που δίνουν όλοι με laminate. Τα σχέδια παντογράφου πάνε +50€. Εξαίρεση ο balomenos που δίνει τα πάντα 600€, αλλά έχω αμφιβολίες περί της ποιότητας που παίρνει κανείς.

2. Οι περισσότεροι δίνουν μια βασική κλειδαριά (βλ. Balomenos και πόρτα των 600€) και μετά πάνε σε magnum με +50€ ή R50 με +100€. Μετά το πράγμα ανεβαίνει. Τί αξίζει να βάλουμε, ώστε να έχουμε κάτι καλό, αξιόπιστο και, κυρίως, ασφαλές; Αναφέρομαι σε πλήρες σύστημα: δηλαδή κλειδαριά, κλειδί, defender, καταπέλτης κτλ. Αυτά τα θέλω για να ξέρω τί να ζητήσω να βάλουν στην πόρτα και με απασχολούν περισσότερο από την ίδια τη πόρτα.

και οι τρεις πορτες ειναι ιδιες, απλως σε διαφορετικη τιμη.

αν τις ειδες σε παρουσιαση το πως ειναι εσωτερικα, να ζητησεις να στη φερουν λυτη και να τη δεσουν μπροστα σου.

450 σημεια κλειδωματος να εχει, δεν υπαρχει καποια διαφορα.

ο μηχανισμος στις 11 απ'τις 10 ειναι ενας αρα αχρηστα τα 450 σημεια αφου αν απενεργοποιησω το ενα τελειωσαν τα υπολοιπα.

μετα απο 2.5 χρονια καθημερινων τοποθετησων και 5 συνολικα, οι λυσεις για την κλειδαρια ειναι cisa revo pro ή mul-t-lock los.

για τον κυλινδρο/αφαλο, τα εχουμε ξαναπει : ο καθενας αγοραζει οτι αντεχει η τσεπη του.

πρακτικα για τις πορτες κοστους έως 1000€, ενας cisa astral s με ατσαλινες μπιλιες / μπαρα πλαστικη κ ατσαλινη ειναι οτι καλυτερο με vfm. τωρα αυτο μπορει να γινει ειτε ως astral s, είτε ως ap3s, ειτε ως rs3. φυσικα υπαρχουν και αλλες μαρκες που προσφερουν το ιδιο αποτελεσμα αλλα στην τιμη δεν ανταγωνιζεται κανεις τη cisa. για την ποιοτητα ειναι ολες ιδιες.

για το defender τα πραγματα παλι ειναι περιπου γνωστα : σε πορτες μεχρι 1000€ ενα sferik rok ειναι οκ και ενα monolito kripton ειναι top. αν θελουμε υπερβολες, ασχολουμαστε με μαγνητικο ή αυτό με το συναγερμο αλλα ειναι πρακτικα αδιαφορα.

• Like 1
Δημοσ.

Για κλειδαριά και defender τα βρήκαμε, μια χαρά. Ο κύλινδρος είναι το θέμα τώρα. Αυτά τα βίντεο που βλέπω είναι αληθινά; Δηλαδή ένας rs3 ανοίγει σε 5 λεπτά και άλλοι ανοίγουν σε 2 λεπτά; Αν είναι έτσι να μην βάλω καθόλου νέα πόρτα. Είδα ένα π.χ. που είχε έναν kaba expert και άνοιγε σε 5 δευτερόλεπτα με ένα μικρό χτύπημα. Αν κύλινδρος 150€ ανοίγει σε τόσο ποιό το νόημα να τα χρησιμοποιήσεις; Μόνο για τον άσχετο χωρίς εργαλεία τα κάνεις αυτά; Εντάξει, 99% είναι άσχετοι, αλλά, πρακτικά, στον σχετικό δεν κερδίζεις χρόνο (2-3 λεπτά δεν σε σώζουν το καλοκαίρι που λείπεις ή το βράδυ που κοιμάσαι). Μήπως όλα αυτά τα βίντεο δεν λένε 100% την αλήθεια και είναι οι καλύτεροι χρόνοι μετά από προπόνηση, ενώ δεν φαίνονται και "κόλπα" του παρουσιαστή; Σε ένα π.χ. είδα ένα κατσαβίδι που έβαλε στο κέντρο του κυλίνδρου πράγμα που, προφανώς, όταν η κλειδαριά είναι στην πόρτα δεν μπορεί να γίνει. Ή το άλλο το βίντεο απάτη από Βουλγαρία που είχα δει παλαιότερα, όταν βάλαμε τις omega, όπου τις ξεκλείδωνε με ένα εργαλείο σε ελάχιστο χρόνο.

Θα ήθελα την επαγγελματική σου άποψη στο θέμα. Πόση ώρα τυπικά κάνει κάποιος να ανοίξει μια κλειδαριά, όπως αυτές που ανέφερες, ασχέτως καταστροφής που θα προκληθεί (δεν μιλάω για υδραυλική πρέσα ή εκρηκτικά βέβαια);

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έχω πει πολλές φορές, με τα συστήματα ασφαλείας κάποιος αγοράζει χρόνο.

τα βιντεο δεν τα παρακολουθώ, δεν με απασχολούν.

μπορώ να βγάλω βίντεο που με δείχνει να καρφώνω σε μπασκέτα ενώ είμαι 1.72....

στα σεμιναρια σε ελλαδα & κυρίως εξωτερικό, υπάρχουν φοβεροί τύποι που ξεκλειδώνουν χρηματοκιβώτια ή άλλα συστήματα με πολύπλοκους μηχανισμούς πολύ γρήγορα αλλά μιλάμε για διαφορετικές συνθήκες.

σε μια διαρρηξη θωρακισμενης πορτας, παλιας ή νεας το θέμα μας ως τεχνικοι ειναι να έχουμε την ελάχιστη δυνατή ζημιά στην πόρτα. αυτο ειναι πολυ σημαντικο για εμας αλλα οχι για τους διαρρηκτες.

στην ελλαδα, σε παλιες κλειδωμενες ή μπλοκαρισμενες κλειδαριες ασφαλειας ο βασικος τροπος διαρρηξης ειναι αφαιρεση της κασας εξωτερικα. επομενος τροπος το μπαλκονι, μετα διαρρηκτικα και τελευταια επιλογη τρυπημα στην πορτα & αλλαγη ή στοκαρισμα του εξωτερικου της στο τελος.

(για τις κλειδωμενες, εννοειται πως δοκιμαζουμε το μαστερ για καθε μαρκα μιας και 6 στις 10 κλειδαριες ειναι χωρις συνδιασμο, οπως παραδοθηκαν από τον κατασκευαστη. ειμαι σιγουρος πως οι διαρρηξεις χωρις αποτυπωματα & χωρις ιχνη παραβιασης ειναι τετοιες περιπτωσεις αλλα πρεπει να πουληθουν omega plus και η ελληνικη αστυνομια κανει πολυ καλα τη δουλεια της).

παλι στην ελλαδα, για τις νεες κλειδαριες ασφαλειας ισχυουν περιπου τα ιδια με παραπανω...

γενικως ομως το τρυπημα ειναι πολυ δημοφιλες γιατι συνηθως ο κοσμος καλει αυτους που βαζουν πορτες να τους ξεκλειδωσει οποτε οι εξυπνοι τρυπανε & πουλανε κλειδαρια + το εξωτερικο της πορτας.

συνοψιζοντας, μια κλειδαρια omega plus ή μια mul-t-lock los ή cisa revo pro (συνδιασμενες οι 2 τελευταιες με απλο monolito + κυλινδρο τουλαχιστον astral s ή των χαρακτηριστικών αυτού) που και οι τρεις εχουν τον ιδιο μηχανισμο, ανοιγουν σε 5' με τρυπανι και αρκετο θορυβο αλλιως 60'+ με διαφορες αλλες μεθοδους.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ, ΤΥΧΑΙΑ, 1 ΦΟΡΑ ΣΕ 1 ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ & ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ.

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ.

στην ελλαδα, σε παλιες κλειδωμενες ή μπλοκαρισμενες κλειδαριες ασφαλειας ο βασικος τροπος διαρρηξης ειναι αφαιρεση της κασας εξωτερικα. επομενος τροπος το μπαλκονι, μετα διαρρηκτικα και τελευταια επιλογη τρυπημα στην πορτα & αλλαγη ή στοκαρισμα του εξωτερικου της στο τελος. (για τις κλειδωμενες, εννοειται πως δοκιμαζουμε το μαστερ για καθε μαρκα μιας και 6 στις 10 κλειδαριες ειναι χωρις συνδιασμο, οπως παραδοθηκαν από τον κατασκευαστη. ειμαι σιγουρος πως οι διαρρηξεις χωρις αποτυπωματα & χωρις ιχνη παραβιασης ειναι τετοιες περιπτωσεις αλλα πρεπει να πουληθουν omega plus και η ελληνικη αστυνομια κανει πολυ καλα τη δουλεια της).

τι εννοείς εδώ φίλε mclein;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...