Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πόρτα πλαίσιο 7ετιας. :)

12647859_1297893320236355_920238860_n.jp 12659658_1297893313569689_1811343196_n.j

κάπως έτσι (κούφιες) είναι και οι πόρτες που έχουν securemme κλειδαριές !!!
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τι είναι αυτό που κάνει μια θωρακισμένη πόρτα "καλή" ;

Ρωτάω γιατί πρόσφατα τσέκαρα λίγο την αγορά, θέλω κάποια στιγμή να αλλάξω την πόρτα στην δουλειά μου. Από τους 4-5 που πήγα, ένας μόνο μπήκε στην φάση να μου εξηγείσει μερικά πράγματα, η καλύτερη πόρτα που είχε να μου προτείνει ήταν μία με 1 χιλιοστό πάχος λαμαρίνας και βιδωτή κάσα, περίπου στα 600 ευρώ με φτηνή κλειδαριά και μύλο, γύρω στα 750 όπως του την ζήτησα εγώ (με cisa revolution + astral tekno + disec + ηλεκτρικό κυπρί).

Γενικά, τι κοιτάμε όταν αγοράζουμε θωρακισμένη, πέραν της κλειδαριάς;

Δημοσ.

τι είναι αυτό που κάνει μια θωρακισμένη πόρτα "καλή" ;

Ρωτάω γιατί πρόσφατα τσέκαρα λίγο την αγορά, θέλω κάποια στιγμή να αλλάξω την πόρτα στην δουλειά μου. Από τους 4-5 που πήγα, ένας μόνο μπήκε στην φάση να μου εξηγείσει μερικά πράγματα, η καλύτερη πόρτα που είχε να μου προτείνει ήταν μία με 1 χιλιοστό πάχος λαμαρίνας και βιδωτή κάσα, περίπου στα 600 ευρώ με φτηνή κλειδαριά και μύλο, γύρω στα 750 όπως του την ζήτησα εγώ (με cisa revolution + astral tekno + disec + ηλεκτρικό κυπρί).

Γενικά, τι κοιτάμε όταν αγοράζουμε θωρακισμένη, πέραν της κλειδαριάς;

σε θωρακισμενη πορτα δεν κοιταμε την κλειδαρια σε πρωτη φαση.

η γνωμη μου ειναι πως η κλειδαρια ειναι αξεσουαρ ασφαλειας.

1. μονωση

2. ατσαλι στην περιοχη της κλειδαριας, τουλαχιστον

3. να μην ειναι μονο φελιζολ γεμισμενη

4. κατα την τοποθετηση να χτιστει & οχι να τραβαω την κασα με το χερι και να κουνιεται ή να χτυπαω & να ναι κουφια

5. οι μεντεσεδες να ειναι ατσαλινοι, όπως και οι πυροι κλειδωματος

6. τα ξυλα να ειναι ποιοτικα κ οχι κοντρα πλακε απο τη λαϊκη

*η πορτα στα 750, του κοστιζει 200 & ειναι δεδομενο οτι ειναι μετρια ως κακης ποιοτητας..θα φανει σε 4-5 χρονια.

• Like 1
Δημοσ.

mul-t-lock los + cisa revo pro αλλα τη δευτερη δε θα στην πουλησει κανενα μαγαζι με πορτες.

(χρησιμοποιουν τη cisa gear, με μονό καταπέλτη) 

Φιλε μου εχεις καποια λινκ να με στειλεις για τις κλειδαριες?στο σπιτι που νοικιαζω εχει θωρακισμενη με κλειδι απο τα μακρια(χρηματοκιβωτιου?).αμα θελω να αλλαξω κλειδαρια την πληρωνω απο την τσεπη μου?γνωριζει καποιος?

Δημοσ.

Φιλε μου εχεις καποια λινκ να με στειλεις για τις κλειδαριες?στο σπιτι που νοικιαζω εχει θωρακισμενη με κλειδι απο τα μακρια(χρηματοκιβωτιου?).αμα θελω να αλλαξω κλειδαρια την πληρωνω απο την τσεπη μου?γνωριζει καποιος?

σπάνια κάποιος ιδιοκτήτης πληρώνει για αλλαγή κλειδαριάς, οπότε μην ανοιχτείς πολύ γιατί δε γνωρίζεις αν θα ταιριάζει αυτό που θα βάλεις στο επόμενο σπίτι.

στη θέση σου θα κοιτούσα για cisa κλειδαριά, ανάλογα την τσέπη κύλινδρο τον οποίο οταν θα φυγεις τον παιρνεις μαζι σου & βάζεις έναν απλό (10€-20€) & defender (προστατευτικό) τουλάχιστον disec sferik rok.

μια ιδεα μπορεις να παρεις απ'το http://klidariesasfalias.blogspot.gr/2015/07/citykey-2104914500.html

• Like 2
Δημοσ.

διακρίνω μια σύγχηση. :-D

χωρις να δει καποιος την πορτα, δυσκολα μπορει να προτεινει το οτιδηποτε. :ph34r:

με δεδομενο ομως οτι υφισταται κλειδαρια securemme, μιλαμε για μια απλη θωρακισμενη πορτα χωρις προδιαγραφες.

τουλαχιστον κατα το 99% που εγω εχω δει. :shifty:

αν ηταν σπιτι μου, δε θα τοποθετουσα κατι με κοστος μεγαλυτερο των 220€-250€.

omega plus, μεγαλη ιστορια, εξαιρετικη κλειδαρια αλλα τα εχουμε ξαναπει : υπερεκτιμημενη & ακριβη σε κοστος χωρις ιδιαιτερο λογο.

τα κοντα κλειδια, δεν πρεπει να ειναι κριτηριο επιλογης μιας κλειδαριας. αυτα μονο κατι τυποι ουρανοκατεβατοι τα παρουσιαζουν σαν πλεονεκτημα.

η omega κατασκευαζοταν απο το εργοστασιο της esety, πλεον κατασκευαζεται & απο την mul-t-lock.

το mul-t-lock los (lock out system) ειναι οτι πιο προηγμενο υπαρχει αυτη τη στιγμη σχετικα με το μπλοκαρισμα της κλειδαριας. (ουσιαστικα ειναι το ιδιο με τη cisa revo pro, μονο που στη mul-t-lock ειναι φανερο το συστημα)

mul-t-lock mt5+, ειναι κυλινδρος. προφανως ειναι μεγαλο λαθος να τοποθετηθει τοσο ακριβο συστημα σε μια πορτα που τη φυσαει καποιος και πεφτει. βεβαια δικα σας τα λεφτα, τα επενδυετε οπως νομιζετε.

για την εισοδο της πολυκατοικιας, καλο ειναι να μπει συστημα αυτοματου κλειδωματος αλλα αν μιλαμε για πανω απο 5-6 διαμμερισματα εγω θα το απεφευγα. προς το παρον, δεν ειναι τοσο αξιοπιστα τα συστηματα αυτοματισμου.

(καιγονται πλακετες, χαλανε τα button εσωτερικα, δεν υπαρχει υπομονη των 20'' απο τους ενοικους κ τραβανε την πορτα κ αρκετα ακομη)

διακρίνω μια σύγχηση. :-D

χωρις να δει καποιος την πορτα, δυσκολα μπορει να προτεινει το οτιδηποτε. :ph34r:

με δεδομενο ομως οτι υφισταται κλειδαρια securemme, μιλαμε για μια απλη θωρακισμενη πορτα χωρις προδιαγραφες.

τουλαχιστον κατα το 99% που εγω εχω δει. :shifty:

αν ηταν σπιτι μου, δε θα τοποθετουσα κατι με κοστος μεγαλυτερο των 220€-250€.

omega plus, μεγαλη ιστορια, εξαιρετικη κλειδαρια αλλα τα εχουμε ξαναπει : υπερεκτιμημενη & ακριβη σε κοστος χωρις ιδιαιτερο λογο.

τα κοντα κλειδια, δεν πρεπει να ειναι κριτηριο επιλογης μιας κλειδαριας. αυτα μονο κατι τυποι ουρανοκατεβατοι τα παρουσιαζουν σαν πλεονεκτημα.

η omega κατασκευαζοταν απο το εργοστασιο της esety, πλεον κατασκευαζεται & απο την mul-t-lock.

το mul-t-lock los (lock out system) ειναι οτι πιο προηγμενο υπαρχει αυτη τη στιγμη σχετικα με το μπλοκαρισμα της κλειδαριας. (ουσιαστικα ειναι το ιδιο με τη cisa revo pro, μονο που στη mul-t-lock ειναι φανερο το συστημα)

mul-t-lock mt5+, ειναι κυλινδρος. προφανως ειναι μεγαλο λαθος να τοποθετηθει τοσο ακριβο συστημα σε μια πορτα που τη φυσαει καποιος και πεφτει. βεβαια δικα σας τα λεφτα, τα επενδυετε οπως νομιζετε.

για την εισοδο της πολυκατοικιας, καλο ειναι να μπει συστημα αυτοματου κλειδωματος αλλα αν μιλαμε για πανω απο 5-6 διαμμερισματα εγω θα το απεφευγα. προς το παρον, δεν ειναι τοσο αξιοπιστα τα συστηματα αυτοματισμου.

(καιγονται πλακετες, χαλανε τα button εσωτερικα, δεν υπαρχει υπομονη των 20'' απο τους ενοικους κ τραβανε την πορτα κ αρκετα ακομη)

Τα διαμερίσματα είναι 12! Οπότε τι προτείνεις να μπει στην είσοδο ώστε να έχει και ασφάλεια;

Ναι η πόρτα δεν νομίζω ότι είναι και καμιά ακριβή οι κλασσικές "θωρακισμένες " είναι! ! Οπότε περίπου στα 220-250 τι να δω για να μη μου πουλήσουν φουμαρα για μεταξωτές κορδέλες;

Επίσης τι εννοείς φανερό σύστημα; αυτό είναι καλύτερο σε σχέση με τη cisa;

Δημοσ.

κάπως έτσι (κούφιες) είναι και οι πόρτες που έχουν securemme κλειδαριές !!!

Για να καταλάβω... το αν είναι "κούφια" μια πόρτα η αν έχει στρώσεις μετάλλου μέσα που βοηθάει;

Ο μόνος προφανής λόγος που μπορώ (σαν άσχετος που είμαι) να σκεφτώ είναι αν την πέσει ο άλλος στην πόρτα με κανένα τσεκούρι/βαριοπούλα. Αν έχει βαριοπούλα ο άλλος μαζί σου σπάει το παράθυρο η και τον τοίχο αν θέλει τόσο πολύ να μπει μέσα.

Δημοσ.

σπάνια κάποιος ιδιοκτήτης πληρώνει για αλλαγή κλειδαριάς, οπότε μην ανοιχτείς πολύ γιατί δε γνωρίζεις αν θα ταιριάζει αυτό που θα βάλεις στο επόμενο σπίτι.

στη θέση σου θα κοιτούσα για cisa κλειδαριά, ανάλογα την τσέπη κύλινδρο τον οποίο οταν θα φυγεις τον παιρνεις μαζι σου & βάζεις έναν απλό (10€-20€) & defender (προστατευτικό) τουλάχιστον disec sferik rok.

μια ιδεα μπορεις να παρεις απ'το http://klidariesasfalias.blogspot.gr/2015/07/citykey-2104914500.html

ευχαριστω για την απαντηση!! :) την συγκεκριμενη μπορω να την περασω και μονος μου?

Δημοσ.

1. Τα διαμερίσματα είναι 12! Οπότε τι προτείνεις να μπει στην είσοδο ώστε να έχει και ασφάλεια;

2. Ναι η πόρτα δεν νομίζω ότι είναι και καμιά ακριβή οι κλασσικές "θωρακισμένες " είναι! ! Οπότε περίπου στα 220-250 τι να δω για να μη μου πουλήσουν φουμαρα για μεταξωτές κορδέλες;

3. Επίσης τι εννοείς φανερό σύστημα; αυτό είναι καλύτερο σε σχέση με τη cisa;

1. απλά αποφασίστε να κλειδώνετε. χειροκίνητα. όσο περισσότερες απ'τις 24 ώρες, τόσο καλύτερα.

2.

κλειδαρια : cisa revo pro ή mul-t-lock los 

κύλινδρο : cisa ap3 ή mauer ml plus ή mul-t-lock interactive (την έκδοση 3+1)

εξωτερικο προστατευτικό : disec sferik rok ή disec monolito bd200 (κατι ακριβοτερο δεν αξιζει)

3. θεωρητικα ειναι καλυτερο σε περιπτωση που μπλοκαρει η κλειδαρια και αυτο γιατι δε θα χρειαστει ουτε ενα χιλιοστο ζημιας για επαναφορα της. πρακτικα ειναι δυσκολο να μπλοκαρει μια τετοια κλειδαρια, εκτος αν εχει γινει λαθος στην τοποθετηση ή αν ειναι μαϊμου.

Για να καταλάβω... το αν είναι "κούφια" μια πόρτα η αν έχει στρώσεις μετάλλου μέσα που βοηθάει;

Ο μόνος προφανής λόγος που μπορώ (σαν άσχετος που είμαι) να σκεφτώ είναι αν την πέσει ο άλλος στην πόρτα με κανένα τσεκούρι/βαριοπούλα. Αν έχει βαριοπούλα ο άλλος μαζί σου σπάει το παράθυρο η και τον τοίχο αν θέλει τόσο πολύ να μπει μέσα.

υπάρχουν και τα τρυπανια, δεν ειναι απαραιτητο να μιλαμε για "πρεζονια". οι επαγγελματιες διαρρηκτες, ερχονται σωστα προετοιμασμένοι στην πορτα σας & προφανως μελετημενα μετα απο κανενα μήνα ερευνας στην πολυκατοικια.

γενικως, οσο πιο στιβαρη κατασκευη - τόσο καλύτερα ακόμη και για περιπτωσεις αναγκης (σεισμοι κλπ)

ευχαριστω για την απαντηση!! :) την συγκεκριμενη μπορω να την περασω και μονος μου?

αν κρινω απ'τους πελατες που ερχονται να αγορασουν απ'το καταστημα μου & να την περασουν μονοι τους, ναι.

• Like 2
Δημοσ.

επειδη τα λεω χρονια οτι τα κλεφτρονια δεν εχουν διαρρηκτικα & αυτοί που τα έχουν είναι 1 στους 50 (μπορεί και λιγότεροι)

δυο φωτογραφιες που επεσαν μπροστα μου :

image.jpg image.jpg

ειναι και αυτές αποδεικτικο οτι κλειδωμενες θωρακισμένες πόρτες -->>>

ΜΕ ΑΛΛΑΓΜΕΝΟ, ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ, ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ

δεν ξεκλειδωνουν τοσο ευκολα οσο νομιζουν ή οσο πουλανε καποιοι !!!!

υγ - οποιος θελει να τεσταρει την φερεγγυότητα κάποιου κλειδαρά / μάστορα / πορτά / αλουμινά κλπ...αφου βεβαιωθει οτι δεν εχει τον μαστερ συνδιασμο για κλειδαρια (οπως ερχεται απ'το εργοστασιο) καλεί για αυτοψία στην πόρτα του. λέει πως ειναι δηθεν κλειδωμενη & τα κλειδιά χαμένα. ρωτήστε κόστος, τρόπο & χρόνο διάρρηξης !!! ( και μετά το τρύπημα ή ξεκούμπωμα της κάσας...δώρο η κλειδαριά στα 300€ )

Φιλικά & επαναστατικά  :-D  :-D  :-D
Δημοσ.

αν κρινω απ'τους πελατες που ερχονται να αγορασουν απ'το καταστημα μου & να την περασουν μονοι τους, ναι.

Με αυτην εδω ειμαι καλυμμενος φιλε μου?

http://klidariesasfalias.blogspot.gr/2015/07/citykey-1-15500.html

ειναι η πιο οικονομικη που βλεπω!αυτες οι παλιες κλειδαριες χρηματοκιβωτιου ανοιγουν τοσο ευκολα?οπως ειπα εχω μια τετοια και μια ακομα απλη απο κατω με απλο κλειδι.

• Like 1
Δημοσ.

Με αυτην εδω ειμαι καλυμμενος φιλε μου?

http://klidariesasfalias.blogspot.gr/2015/07/citykey-1-15500.html

ναι εισαι μια χαρα, για τα επομενα 3 χρονια θα εισαι σιγουρα οκ ! 

μπορεις φυσικα οποιαδηποτε στιγμη να αναβαθμισεις τον κυλινδρο σε κατι ποιοτικοτερο αλλα οσο κλειδωνεις ειναι δυσκολο να πεσεις θυμα διαρρηξης. :)

στη Σαλονικη ομως δεν ξερω που μπορεις να βρεις αυτη την τιμη.. :shifty:

ειναι η πιο οικονομικη που βλεπω!αυτες οι παλιες κλειδαριες χρηματοκιβωτιου ανοιγουν τοσο ευκολα ?

οπως ειπα εχω μια τετοια και μια ακομα απλη απο κατω με απλο κλειδι.

απο 5' έως ποτέ !

ανάλογα το χέρι, την τύχη & το διαρρηκτικό.

απο διαρρηκτες δν ανοιγει ευκολα αν εχεις αλλαξει συνδιασμο, έστω μια φορα !!!!

(εκτος αν σε παρακολουθουν οτι λειπεις 10 ωρες και εχουν απειρο χρονο για προσπαθειες)

τι εννοεις ;;;;

• Like 2
Δημοσ.

Εχει 2 κλειδαριες η πορτα.μια χρηματοκιβωτιου και μια με απλο κλειδι.αυτο εννοω φιλε μου!εχω αλλαξει συνδιασμο μια φορα γιατι ειχε χαλασει!!ειμαι καλυμενος λες ετσι?δοξα τον θεο μεχρι στιγμης ολα καλα!! 

To βραδυ εννοειται κλειδωμενες και οι 2 με το συρτι προστασιας ο οποιος πιανει στο πανω μερος της πορτας!

• Like 1
Δημοσ.

Εχει 2 κλειδαριες η πορτα.μια χρηματοκιβωτιου και μια με απλο κλειδι.αυτο εννοω φιλε μου!εχω αλλαξει συνδιασμο μια φορα γιατι ειχε χαλασει!!ειμαι καλυμενος λες ετσι?δοξα τον θεο μεχρι στιγμης ολα καλα!! 

To βραδυ εννοειται κλειδωμενες και οι 2 με το συρτι προστασιας ο οποιος πιανει στο πανω μερος της πορτας!

αν θες στειλε πμ μια φωτο γιατι αν εχεις διπλη κλειδαρια αλλαζουν οι τιμες αλλα προφανως εισαι ασφαλισμενος περισσοτερο απ'τους αλλους ακομη και τωρα !!!

• Like 1
Δημοσ.

Νοικιάζω σπιτι που δυστυχώς δεν έχει θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αλλα παλιά ξύλινη. Έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την αναβάθμιση της ασφάλειας της πόρτας.

Καταρχήν οι μεταλλικές ράβδοι που τοποθετούνται στα κουφώματα κάνουν τίποτα ουσιαστικό η πεταμένα λεφτά και με μια κλωτσιά ανοίγει ούτως η άλλως; Έχει νόημα να γίνει ενίσχυση και στους μεντεσεδες; Ποσό μπορεί να μου κοστίσει αυτό;

Επιςης, μου πρότεινε ένας κλειδαράς να βάλω την omega plus hexagono που έρχεται με δικό της αφαλό και defender. Ξέρει κάποιος κάτι για την κλειδαριά;

Καμία ιδέα για ενίσχυση της πόρτας πέρα απο τοποθετηςη εσωτερικής μπάρα που μου δημιουργεί μια κλειστοφοβία;

Βοηθάει στην ενίσχυση η τοποθέτηση περισσότερων κλειδαριων; Για παράδειγμα μια που να πιάνει μόνο απο μέσα αλλα επάνω , η δεν έχει νόημα το θέμα ασφάλεια με την παλιά ξύλινη πόρτα;

Το έχω ήδη ψιλό μετανιώσει το καινούργιο σπιτι μόνο και μόνο απο θέμα ασφαλείας μιας και είμαστε και στον πρώτο..

Πείτε τίποτα ενθαρρυντικό ελπίζω!

Επίσης δεύτερο defender στην κυρια κλειδαριά έχει νόημα ;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...