mclein Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 είμαστε για να αλλάζουμε μύλο λες; Σκέψου το για όταν έρθει η στιγμή που θα χρειαστείς κάποιο νέο αντίγραφο. Αν εχεις την εκδοση με τα 5 κλειδιά, φανταζομαι θα αργησει. Επισης, αν ειναι συνδιασμενος ο κυλινδρος με monolito, ακομη και το πιο απλο - μην το σκεπτεσαι καν. Δε βλεπω κανενα λογο ανησυχιας. Γιατι αν εσυ φοβασαι, τι να πουν κι αυτοι με τους κυλινδρους 25€-30€ !!!
leftermann Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 ναι, με 5 κλειδιά είναι, και ναι, έχω και defender, disec monolito, δεν ξέρω ποιό ακριβώς, μου είχε πει πως είναι ένα με κωνικο σχήμα για να μην πιάνεται κλπ, αν σου λέει κάτι αυτό... Όταν λες έβγαλες αντικλείδι για την γιαγιά, εννοείς σε απλό μηχάνημα όπως αυτά που έχουν τα κλειδαράδικα; Εντελώς μούφα η κάρτα ιδιοκτησίας; Κανονικά υποτίθεται ότι μόνο με την κάρτα και τον αριθμό που γράφει επάνω μπορεί να βγάλει κλειδί, και μάλιστα όχι σε όλα τα κλειδαράδικα, αλλά κάπου κεντρικά νομίζω;
mclein Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 ναι, με 5 κλειδιά είναι, και ναι, έχω και defender, disec monolito, δεν ξέρω ποιό ακριβώς, μου είχε πει πως είναι ένα με κωνικο σχήμα για να μην πιάνεται κλπ, αν σου λέει κάτι αυτό... Όταν λες έβγαλες αντικλείδι για την γιαγιά, εννοείς σε απλό μηχάνημα όπως αυτά που έχουν τα κλειδαράδικα; Εντελώς μούφα η κάρτα ιδιοκτησίας; Κανονικά υποτίθεται ότι μόνο με την κάρτα και τον αριθμό που γράφει επάνω μπορεί να βγάλει κλειδί, και μάλιστα όχι σε όλα τα κλειδαράδικα, αλλά κάπου κεντρικά νομίζω; Δεν υπαρχει λογος θορυβου. ηρεμια & ολα καλα !!! Ετσι κι αλλιως ακομη και με το πιο απλο σχημα στις νεες κλειδαριες, ειναι μια Χ διαδικασια για την παραβιαση. Ενας κλειδαρας μπορει να εχει μηχανηματα των 500-1000 αλλα και των 10000+ ευρω. Το θεμα ειναι να υπαρχουν τα ακατεργαστα κλειδια & μυαλο για να διαμορφωσει ή μεταποιησει καποιος. Τα πατενταρισμενα κλειδια, δεν κρυβουν καμια επιστημη. Απλως τα εργοστασια με τους αντιπροσωπους τους σκεφθηκαν τροπους αυξησης του κοστους για τους πελατες κατα βαση & σε καποιες περιπτωσεις την ασφαλεια τους. Πρωτο παντως ηταν τα λεφτα. Το πατενταρισμενο λοιπον κλειδι, δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο ενα απλο κλειδι το οποιο με καποια διαφορετικα χαρακτηριστικα γινεται "σπανιο". Ενα κλειδι μπορει να εχει μια εξτρα ριγα μεχρι μαγνητακι ή αποσπώμενα μέρη. Το πατενταρισμα λοιπον, ειναι η κοπη απο εξουσιοδοτημενα καταστηματα (omega plus πχ) ή απο τον αντιπροσωπο (cisa ap3, iseo r50, mul-t-lock interactive plus, mauer ml plus κλπ) ή απο την ιδια την εταιρεια στην κεντρικη της εδρα (cisa rs3, mul-t-lock mt5, abloy, keso κλπ). Εσυ που εχεις cisa astral tekno λοιπον, ενας κλειδαρας με ματι / εμπειρια / γνωσεις κλπ - αν θελει να κανει εξυπηρετηση / παρανομια κλπ, θα παρει ενα κλειδακι ακοπο απ'τα cisa astral και θα το μαστορεψει ωστε να μπαινει στον tekno. Το παρουσιασα οσο πιο απλα γινοταν. Δεν το κανω σε κανεναν πελατη που δεν ειναι καταγεγραμενος ο κυλινδρος στο μαγαζι μου. Σπανια γινονται εξυπηρετησεις αλλα σε κεντρικα σημεια πχ κεντρο Θεσσαλονικη ή Ομονοια κλπ, υπαρχουν πολυ καλοι μαστορες & το κανουν χωρις να ενδιαφερονται για το πως, που, γιατι κλπ..(ειναι πολλα τα 10€-15€ / κλειδι) Γενικως το προβλημα ειναι το παραμυθι. Γι αυτο ξεκινησα να γραφω εδω. Επειδη καποιοι ανθρωποι μπορει να γλιτωσουν τα 300αρια χωρις λογο & ισως καποιοι που εχουν οικονομικη δυνατοτητα να αγορασουν αυτα που αξιζουν τα χρηματα τους. 2
Tmark Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Σε εμάς στην γειτονιά τα έχουν ανοίξει σχεδόν όλα παρότι οι περισσότεροι έχουν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας.
kostasmed Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 άψογα !!! περιοχή ; (αν δε θελεις εδω, στειλε πμ) η τοποθετηση εγινε αργυρουπολη αλλα ο κλειδαρας ηταν απο ζωγραφου.οι τιμες που μου εδωσαν απο τις τριγυρω περιοχες μου ηταν απο 50 ευρω και πανω.αλλοι μου προτειναν κλειδαριες που πρωτη φορα ακουγα .γενικα ενα μπαχαλο. 1
mclein Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 η τοποθετηση εγινε αργυρουπολη αλλα ο κλειδαρας ηταν απο ζωγραφου.οι τιμες που μου εδωσαν απο τις τριγυρω περιοχες μου ηταν απο 50 ευρω και πανω.αλλοι μου προτειναν κλειδαριες που πρωτη φορα ακουγα .γενικα ενα μπαχαλο. αν σκεφτω αυτα που μου εχουν μεταφερει πελατες σε ελληνικο, βουλιαγμενη, γλυφαδα τοτε ναι, εχετε ενα θεματακι εκει. (το ιδιο θεμα εχουν και Μαρουσι, Χαλανδρι & λιγο στην Κηφισια) !!! κλειδαρας απο ζωγραφου με τετοια τιμη, λογικα τα παιδια απο γνωστο site που δουλευουν με errebi/iseo θα ηταν υγ - το οτι εσυ ακουγες πρωτη φορα τα ονοματα καποιων κλειδαριων, δεν τις κανει & σκαρτες. (αν και το πιθανοτερο να ηταν γιατι δε συμφερει να χρησιμοποιες κατι που δεν κυκλοφορει πολυ (cisa, iseo/fiam, mu-t-lock)
Avatar_GR Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 πομολοκυλινδρος για οποιον φοβαται πως δε θα προλαβει Αν βάλω πομολοκύλινδρο στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας που την κλειδώνουμε κάθε βράδυ, θα μπορώ από πίσω να κλειδώνω κανονικά μόνο γυρνώντας το πόμολο ε; Εννοώ δεν είναι μόνο για να ανοίγουμε την πόρτα αντί για πόμολο ε; Για απλή πόρτα εξώπορτας πολυκατοικίας (όχι θωρακισμένη και σε επαρχία) τι προτείνεις με πομολάκι από μέσα που να κλειδώνει όταν το γυρίζουμε; 1
mclein Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Για απλή πόρτα εξώπορτας πολυκατοικίας (όχι θωρακισμένη και σε επαρχία) τι προτείνεις με πομολάκι από μέσα που να κλειδώνει όταν το γυρίζουμε; αν ειναι αλουμινοπορτα & οχι με κλειδαρια 3 σημειων, αγοραζετε κατι μεχρι 30-40€. 1.Αν βάλω πομολοκύλινδρο στην κεντρική είσοδο πολυκατοικίας που την κλειδώνουμε κάθε βράδυ, θα μπορώ από πίσω να κλειδώνω κανονικά μόνο γυρνώντας το πόμολο ε; 2.Εννοώ δεν είναι μόνο για να ανοίγουμε την πόρτα αντί για πόμολο ε; 1.ναι 2.καλο ειναι να ανοιγετε με το πομολο κ οχι με το πομολακι του κυλινδρου αλλιως το πομολακι δε θα αντεξει για πολυ. 1
haris_216 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2016 χάλασε = ? (πιο πιθανό είναι να έχεις χάλια κλειδιά, παρά να χάλασε η κλειδαριά) ! mul-t-lock + disec sferik rok + securemme K2 = αγορά, 120€ / τοποθέτηση 160€ safe, για τα επομενα 2~3 χρονια ! Το ίδιο (χάλασε η κλειδαριά) συνέβει και σε μένα. Για να μην κάνω όμως τον ειδικό, χωρίς να είμαι, να πω τα "συμπτώματα": Κλειδαριά potent με κλειδί χρηματοκιβωτίου. Εδώ και κάποιο διάστημα μερικές φορές δυσκολευόταν να τραβήξει τη "γλωσσα". Κάποια στιγμή αυτό χειροτέρεψε πολύ κι έτσι την μπλοκάρισα τραβηγμένη μέσα και ανοιγοκλείνω την πόρτα κλειδώνοντάς την (έτσι κι αλλιώς πάντα την κλειδώνω άσχετα αν είναι μέρα ή νύχτα ή του πόσα άτομα είναι στο σπίτι). Τελευταία παρατηρείται δυσκολία και στο ξεκλείδωμα. Μεγαλύτερη με το ένα κλειδί (που όπως είδα είναι λίγο φαγωμένα τα δόντια) αλλά και με τα υπόλοιπα, σε μικρότερο βαθμό. Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνω ότι είναι θέμα κλειδαριάς (λάθος?) Ερώτημα: Επισκευάζεται; Έχω παρακολουθήσει αρκετά το νήμα και έχω δει όλα αυτά (τα πολύ σωστά, με την λογική μου) που λέγονται. Δυστυχώς πρακτικοί λόγοι ($$$) δεν μου επιτρέπουν να κοιτάξω επιλογές των 200-250 ευρώ που, όπως έχει επισημανθεί, είναι αξιόλογες. Επειδή το θέμα της ασφάλειας όταν είμαστε μέσα το έχω (ας πούμε) ψιλολύσει με τη χειροκίνητη τοποθέτηση πείρων που μπλοκάρουν εσωτερικά το άνοιγμα για δε την απουσία μας σχεδόν δεν με νοιάζει αφού δεν υπάρχει κάτι να πάρουν (ευπρόσδεκτος όποιος θέλει να μου κλέψει 29άρα crt τηλεόραση ή laptop 10ετίας το οποίο είναι κάνα 5άρι κιλά, αλλά να έχει φάει πριν ) υπάρχει κάτι γύρω στα 90-100 ευρώ (ακόμα και η ίδια κλειδαριά που έχουμε) έτσι ώστε να κάνω τη δουλειά μου (το μπες/βγες δηλαδή);
mclein Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Το ίδιο (χάλασε η κλειδαριά) συνέβει και σε μένα. Για να μην κάνω όμως τον ειδικό, χωρίς να είμαι, να πω τα "συμπτώματα": Κλειδαριά potent με κλειδί χρηματοκιβωτίου. Εδώ και κάποιο διάστημα μερικές φορές δυσκολευόταν να τραβήξει τη "γλωσσα". Κάποια στιγμή αυτό χειροτέρεψε πολύ κι έτσι την μπλοκάρισα τραβηγμένη μέσα και ανοιγοκλείνω την πόρτα κλειδώνοντάς την (έτσι κι αλλιώς πάντα την κλειδώνω άσχετα αν είναι μέρα ή νύχτα ή του πόσα άτομα είναι στο σπίτι). Τελευταία παρατηρείται δυσκολία και στο ξεκλείδωμα. Μεγαλύτερη με το ένα κλειδί (που όπως είδα είναι λίγο φαγωμένα τα δόντια) αλλά και με τα υπόλοιπα, σε μικρότερο βαθμό. Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνω ότι είναι θέμα κλειδαριάς (λάθος?) Ερώτημα: Επισκευάζεται; υπάρχει κάτι γύρω στα 90-100 ευρώ (ακόμα και η ίδια κλειδαριά που έχουμε) έτσι ώστε να κάνω τη δουλειά μου (το μπες/βγες δηλαδή); η κλειδαριά κάποια στιγμή θα μπλοκάρει εντελώς. πιθανολογώ οτι ειναι 7-8 ετων. εγω δεν επισκευαζω, για να μην παω φυλακη. δεν ξερω καποιον που να το κανει, στο συλλογο ομως λεγεται πως ανθρωποι χωρις καταστηματα το προσπαθουν. αν εισαι αθηνα, στειλε μου πμ να σου πω τι μπορώ να κανω. (να μη διαφημιζω) 1
haris_216 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2016 η κλειδαριά κάποια στιγμή................ Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων για την διάθεσή σου να βοηθήσεις. Έχεις pm
angelinaaaa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα θα ήθελα να μου προτείνετε τι κλειδαριά να πάρω ( de3fender, κύκλινδρο, κλειδαριά) . Στο διαμέρισμά μου έχω κλειδαριά securemme παλαιού τύπου με μακρύ κλειδί . Έλεγα για την omega plus αλλα δε ξέρω μπερεδευτικα επειδή δεν έχει κοντό κλειδί όπως είναι οι καινούριες cisa pro. επίσης ποια η διαφορά της omega esety απο omega mul-t-lock? H mul-t-lock out τι είναι και τι η mul-t-lock mt5? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη, στην είσοδο της πολυκατοικίας μας έχουμε θωρακισμένη με την κλειδαριά securemme παλαιού τύπου με μακρύ κλειδί, επίσης θέλει αλλαγή, αλλά τι να βάλουμε δεδομένου ότι η πόρτα αυτή ποτέ δεν κλειδώνει. Υπάρχει κάποιο σύστημα αυτόματου κλειδώματος ΄΄η κάτι παρόμοιο? Ευχαριστώ πολύ 1
mclein Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Καλησπέρα θα ήθελα να μου προτείνετε τι κλειδαριά να πάρω ( de3fender, κύκλινδρο, κλειδαριά) . Στο διαμέρισμά μου έχω κλειδαριά securemme παλαιού τύπου με μακρύ κλειδί . Έλεγα για την omega plus αλλα δε ξέρω μπερεδευτικα επειδή δεν έχει κοντό κλειδί όπως είναι οι καινούριες cisa pro. επίσης ποια η διαφορά της omega esety απο omega mul-t-lock? H mul-t-lock out τι είναι και τι η mul-t-lock mt5? Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμη, στην είσοδο της πολυκατοικίας μας έχουμε θωρακισμένη με την κλειδαριά securemme παλαιού τύπου με μακρύ κλειδί, επίσης θέλει αλλαγή, αλλά τι να βάλουμε δεδομένου ότι η πόρτα αυτή ποτέ δεν κλειδώνει. Υπάρχει κάποιο σύστημα αυτόματου κλειδώματος ΄΄η κάτι παρόμοιο? Ευχαριστώ πολύ διακρίνω μια σύγχηση. χωρις να δει καποιος την πορτα, δυσκολα μπορει να προτεινει το οτιδηποτε. με δεδομενο ομως οτι υφισταται κλειδαρια securemme, μιλαμε για μια απλη θωρακισμενη πορτα χωρις προδιαγραφες. τουλαχιστον κατα το 99% που εγω εχω δει. αν ηταν σπιτι μου, δε θα τοποθετουσα κατι με κοστος μεγαλυτερο των 220€-250€. omega plus, μεγαλη ιστορια, εξαιρετικη κλειδαρια αλλα τα εχουμε ξαναπει : υπερεκτιμημενη & ακριβη σε κοστος χωρις ιδιαιτερο λογο. τα κοντα κλειδια, δεν πρεπει να ειναι κριτηριο επιλογης μιας κλειδαριας. αυτα μονο κατι τυποι ουρανοκατεβατοι τα παρουσιαζουν σαν πλεονεκτημα. η omega κατασκευαζοταν απο το εργοστασιο της esety, πλεον κατασκευαζεται & απο την mul-t-lock. το mul-t-lock los (lock out system) ειναι οτι πιο προηγμενο υπαρχει αυτη τη στιγμη σχετικα με το μπλοκαρισμα της κλειδαριας. (ουσιαστικα ειναι το ιδιο με τη cisa revo pro, μονο που στη mul-t-lock ειναι φανερο το συστημα) mul-t-lock mt5+, ειναι κυλινδρος. προφανως ειναι μεγαλο λαθος να τοποθετηθει τοσο ακριβο συστημα σε μια πορτα που τη φυσαει καποιος και πεφτει. βεβαια δικα σας τα λεφτα, τα επενδυετε οπως νομιζετε. για την εισοδο της πολυκατοικιας, καλο ειναι να μπει συστημα αυτοματου κλειδωματος αλλα αν μιλαμε για πανω απο 5-6 διαμμερισματα εγω θα το απεφευγα. προς το παρον, δεν ειναι τοσο αξιοπιστα τα συστηματα αυτοματισμου. (καιγονται πλακετες, χαλανε τα button εσωτερικα, δεν υπαρχει υπομονη των 20'' απο τους ενοικους κ τραβανε την πορτα κ αρκετα ακομη) 1
dioz Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2016 Θωρακισμένη πόρτα "ΠΛΑΙΣΙΟ" 12 ετίας....ποιο είναι το σχόλιό σας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις