akistdm Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2013 Η Omega έχει όντως περίπλοκο μηχανισμο και η πλάκα μαγγανίου που αναφέρεις είναι όντως πολύ καλή και αποτρέπει κάποιον να τρυπήσει την κλειδαριά. Ένα πλεονέκτημα αλλά και μειονέκτημα ταυτοχρόνως για εμένα είναι ότι είναι αυτορυθμιζόμενη. Μπορείς δηλαδή χρησιμοποιόντας απλά το δεύτερο κλειδί που περιέχεται στη συσκευασία, να αλλάξει συνδιασμό και να καταργεί έτσι τα πρώτα κλειδιά. Εδώ έρχεται το ερώτημα που λέει.: Αν κάποιος φτιάξει ένα εργαλείο (κλειδί - όπως αυτά στις τύπου χρηματοκιβωτίου) που προγραμματίζει τη κλειδαριά στο δικό του κλειδί, τι κάνουμε? Πρέπει να αλλάξουμε όλη την κλειδαριά ξανά. Ενώ με τις κλειδαριές κυλίνδρου, αν σε κάτι απο ολα αυτά ( κλειδαριά - κυλινδρος - Defender) βρεθεί εργαλείο που το ανοίγει, αλλάζεις μόνο το ένα π.χ. τον κύλινδρο, όχι όλο το πακέτο.
pabou13 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2013 2. Σωστά εκτιμάτε πως θα ασχοληθούν οι διαρρήκτες και ήδη ασχολούνται αλλά τίποτα περισσότερο, η ιστορία δεν έχει αποδείξει καθόλου αυτό που νομίζετε, πρόκειται για εντελώς διαφορετικά αίτια και ποτέ καμιά κλειδαριά αυτού του επιπέδου δεν θα ανοίξει με μερικά πασπαρτού, μπορεί με άλλους τρόπους αλλά όχι έτσι, ( το ενδεχόμενο να ταιριάξει ένα κλειδί άλλης κλειδαριάς λόγω εξάντλησης των κωδικών είναι μεν υπαρκτό αλλά τόσο πιθανό όσο πιθανό είναι να κερδίσετε το λαχείο, οι διαρρήκτες δεν ποντάρουν σε αυτό!).3. Εν μέρη σωστή σκέψη αλλά η αναβάθμιση είναι σχετική και περιορισμένη, αν χάσετε ή σας κλέψουν 2 φορές τα κλειδιά σας και αλλάξετε κύλινδρο (ένας πολύ καλός έχει πάνω από 100 ευρώ) έχετε υπερκαλύψει το κόστος της αναβάθμισης αν και όταν χρειαστεί.4. Αν μιλήσουμε για youtube πέστε μου ποια κλειδαριά θα βάλετε τελικά να σας ανεβάσω ένα βιντεάκι που θα την ανοίγει ένας μάγος φυσώντας με το καλαμάκι... Τα μέλη του ΣΑΕΚ είναι ανεξάρτητοι επαγγελματίες και εμπορεύονται προϊόντα που θεωρούν αξιόπιστα ακολουθώντας βασικές αρχές και χωρίς αναγκαστικά η άποψη του καθενός να εκφράζει και το σύνολο, ο συνάδελφος που προτείνει μια κλειδαριά είναι υπεύθυνος και μπορείτε να τον εμπιστευτείτε ακόμη κι αν οι υπόλοιποι δεν γνωρίζουμε το προϊόν που εμπορεύεται, αν και το καλύτερο θα ήταν να μας το γνωστοποιήσει. Έχουμε πει πολλές φορές πως δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσει ένα προϊόν ως το καλύτερο και η τελική επιλογή είναι στη διάθεση του καταναλωτή και των προσωπικών του περιστάσεων και προτιμήσεων. Παραθεση μυνηματος απο επαγγελματια κλειδαρα εγγεγραμμενο μελος στο saek.gr, το κειμενο που παρεθεσα προκειται για κομματι απο το ενατο post του παρακατω λινκ http://www.saek.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=1167 1
akistdm Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Πολύ καλά τα λέει ο επαγγελματίας και σε καμμια περίπτωση εγω δεν είπα ότι ανοίγουν για πλάκα.. Είπα ότι η Omega και οι Κλειδαριές κυλίνδρου είναι αυτες που συστήνονται αυτή την περίοδο απο επαγγελματίες. Αποψή μου πάντα, είναι ότι η κλειδαριές κυλίνδρου λόγω του συνδιασμού τριών διαφορετικών προϊοντων δίνουν μια σιγουριά παραπάνω.Επίσης δίνουν και τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ρυθμίζουν κάπως το κόστος διαλλέγοντας τα προϊόντα της επιλογής τους. Πασπαρτού δεν υπάρχουν, υπάρχουν διαρρηκτικά εργαλεία, που όπως έχει αποδειχθεί κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους αυτήν την περίοδο στις κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου.. Όσο για το κόστος ενός καλού κυλίνδρου πιστεύω ότι μέχρι 70€ πλέον βρίσκεις πολύ καλούς κύλινδρους με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.
arxaggelos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Ψάχνομαι να παραγγείλω καινούρια πόρτα, αλλά μια εταιρία που μίλησα μου είπε ότι δεν δουλεύει μια κλειδαριά που του ζήτησα. Η ίδια η πόρτα κατά τα άλλα όμως μου αρέσει. Πως μπορώ να τα συνδυάσω;
sphinxgr Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Αν θες κλειδαριά κυλίνδρου + κύλινδρο της επιλογής σου και δεν στα προσφέρει η εταιρία, άλλαξε εταιρία που κατασκευάζει την πόρτα Αν δες θες κλειδαριά κυλίνδρου + κύλινδρο, μάλλον πρέπει να αλλάξεις τα θέλω σου!
pabou13 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2013 (επεξεργασμένο) Πολύ καλά τα λέει ο επαγγελματίας και σε καμμια περίπτωση εγω δεν είπα ότι ανοίγουν για πλάκα.. Είπα ότι η Omega και οι Κλειδαριές κυλίνδρου είναι αυτες που συστήνονται αυτή την περίοδο απο επαγγελματίες. Αποψή μου πάντα, είναι ότι η κλειδαριές κυλίνδρου λόγω του συνδιασμού τριών διαφορετικών προϊοντων δίνουν μια σιγουριά παραπάνω.Επίσης δίνουν και τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να ρυθμίζουν κάπως το κόστος διαλλέγοντας τα προϊόντα της επιλογής τους. Πασπαρτού δεν υπάρχουν, υπάρχουν διαρρηκτικά εργαλεία, που όπως έχει αποδειχθεί κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους αυτήν την περίοδο στις κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου.. Όσο για το κόστος ενός καλού κυλίνδρου πιστεύω ότι μέχρι 70€ πλέον βρίσκεις πολύ καλούς κύλινδρους με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Στο μυνημα που παρεθεσα γραφει πως η συγκεκριμενη κλειδαρια ειναι απιθανο να ανοιχτει με πασπαρτου καθως και στα τοσα χρονια που κυκλοφορει εχει κανει την ζωη των διαρρηκτων πολυ δυσκολη Γνωμη μου ειναι πως προσφερουν την ιδια ασφαλεια αρκει να ειναι καλος ο κυλινδρος, να εχει defender και καταπελτη. Δεν εχει καμια σημασια που στην κυλινδρου εχει τρια κομματια. Οσες τεχνικες γνωσεις χρειαζονται για ν'ανοιχτει η μια τοσες χρειαζονται και για την αλλη, αυτο το διαβασα στο saek.gr και νομιζω πως το εχω παραθεσει και σε προηγουμενο post. Eχεις δει το κλειδι της; Δεν εχει καμια σχεση με χρηματοκιβωτιου, καποιες απ'αυτες εχουν και πασπαρτου, ενω οσες δεν εχουν ανοιγουν αρκετα γρηγορα με διαρρηκτικα εργαλεια. Ακομα και με διαρρηκτικα εργαλεια ομως η Omega ειναι πολυ δυσκολο και χρονοβορο να παραβιαστει μιας και εχει περιπλοκο μηχανισμο. Mην ξεχνας επισης πως στην περιπτωση που χασεις το κλειδι στην κυλινδρου πρεπει να την αλλαξεις με καινουργια (επιπλεον κοστος) ενω στην Omega σε καθε περιπτωση εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Ξανακανω παραθεση κειμενου απο απαντηση κλειδαρα: Η OMEGA ως μηχανισμός δεν έχει καμία σχέση με τις κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου, η ασφάλεια του συνδυασμού της βασίζεται σε μπίλιες (ατσάλινες) και όχι σε πλακίδια, η ασφάλειά της είναι σε κορυφαίο επίπεδο και παραμένει στο ίδιο επίπεδο και όταν αλλάξει ο συνδυασμός του κλειδιού, η αλλαγή συνδυασμού ΔΕΝ γίνεται για να αυξηθεί η ασφάλεια της κλειδαριάς ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση παρά μόνο για να καταργηθούν τα παλιά κλειδιά, ΝΑΙ είναι μόνο για περιπτώσεις απώλειας κλειδιών. Οριστε και το λινκ για οποιον ενδιαφερεται, προτελευταιο μυνημα http://www.saek.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=1207 @arxaggelos: Θωρακισμενη να υποθεσω; Επεξ/σία 12 Μαρτίου 2013 από pabou13
akistdm Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Εχεις δίκιο φίλε σε αυτά που λές. Απλά κάνουμε κουβέντα με όσα έχουμε ακούσει ο καθένας απο πιστοποιημένους κλειδαράδες. Προς το παρόν λένε ότι δεν υπάρχει διαρρηκτικο εργαλείο για την Omega.Βεβαια κανένας δεν παιρνει όρκο ότι δεν θα βγεί. Για να καταλήξουμε κάπου: Οι κλειδαριές που συστήνονται αυτή τη περίοδο είναι : -Omega plus -Κλειδαριές κυλίνδρου με καταπέλτη Ψάχνομαι να παραγγείλω καινούρια πόρτα, αλλά μια εταιρία που μίλησα μου είπε ότι δεν δουλεύει μια κλειδαριά που του ζήτησα. Η ίδια η πόρτα κατά τα άλλα όμως μου αρέσει. Πως μπορώ να τα συνδυάσω; Παραγγειλε την πόρτα που σου αρέσει χωρίς την κλειδαριά. Βρες έναν κλειδαρά να σου περάσει την κλειδαριά που θες. Απλα θα ανεβάσεις το κόστος όμως.
arxaggelos Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ναι για θωρακισμένη πόρτα μιλάω. Ουσιαστικά ζήτησα από τον πορτά [sic] κλειδαριά Omega (ή τύπου omega τέλος πάντων, δεν ξέρω αν πρόκειται για μια και μοναδική μάρκα ή για τύπο κλειδαριάς που έχει πάρει αυτό το όνομα, διορθώστε με). Και μου είπε αυτό, "δεν τις δουλεύει πια ο προμηθευτής μου". Αυτό έχει κάμποσο καιρό, αλλά στο μεταξύ έχω αρχίσει να πείθομαι ότι όντως είναι η πιο καλή λύση σε σχέση με άλλες παρά το αυξημένο κόστος της. Οπότε από ότι καταλαβαίνω, αν επιλέξω τη συγκεκριμένη επιχείρηση για πόρτα και επιμένω επίσης στη συγκεκριμένη κλειδαριά, πρέπει να την πάρω σκέτη. Και λογικά, να έρθει την ίδια μέρα και ώρα με τους πορτάδες ο κλειδαράς να βάλει την κλειδαριά, σωστά; Μπελάς μου φαίνεται ρε γμτ. Και μετά αν προκύψει πρόβλημα ακρίβειας στη συναρμογή/κλείσιμο της πόρτας, θα κάνουν εκατέρωθεν τις πάπιες. Δεν έχω και ιδέα από το σπορ.
pabou13 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2013 @akistdm: Oντως κουβεντα να γινεται, και οι δυο λυσεις παντως ειναι οτι καλυτερο μπορει να επιλεξει καποιος σημερα. @arxaggelos: Omega plus ειναι το μοντελο, αρχικα ηταν της ΕSETY και στην συνεχεια αγοραστηκε απο την Mul-T-lock. Nαι οπως τα λεει ο akistdm ειναι, απο την στιγμη που δεν μπαινει η συγκεκριμενη κλειδαρια απο τον κατασκευαστη πρεπει να φωναξεις κλειδαρα να στην βαλει την ιδια μερα για να ασφαλιστει και το σπιτι. Η omega μπαινει σε ολες τις θωρακισμενες, γνωμη μου πως δεν θα εχεις προβλημα, το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να πεις στον κλειδαρα πρωτου ερθει εαν η πορτα σου ειναι αριστερη ή δεξια για να σου φερει την σωστη Υ.Γ: Καλο θα ταν να επιλεξεις κλειδαρα που εισαι σιγουρος για την δουλεια του ή καποιον πιστοποιημενο απο το saek. Στην συγκεκριμενη κλειδαρια η τοποθετηση παιζει πολυ σημαντικο ρολο. 1
Socratis_g Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2013 εγώ εχω βάλει omega plus κανα δυο χρόνια τώρα. http://www.balomenosdoors.gr/products/securitylock/17 εχει βγάλει ο balomenos με 350 ευρώ καινούρια τεχνολογία http://www.balomenosdoors.gr/products/securitylock/11
akistdm Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2013 Σωστός ο pabou13, πρέπει να προσέξεις την φορά της πόρτας.(αριστερή ή δεξιά). Επίσης το χρώμα πομόλου για να σου φέρει τα ίδια χρώματα διακοσμητικά της κλειδαριάς.
Alxnks Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2013 Μπορεις να ξαναβαλεις το λινκ διοτι δεν φαινεται το προϊόν;; Διαλεξε και παρε: http://www.ebay.co.uk/itm/Touch-Knob-Door-Entry-Alarm-Alert-Security-Anti-Theft-/320615589361?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item4aa62da5f1 http://www.ebay.co.uk/itm/Touch-Knob-Door-Entry-Alarm-Alert-Security-Anti-Theft-/120645093895?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c17020a07 http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-Touch-Sensitive-Door-Knob-Theft-Against-Alarm-/170784590152?pt=UK_Burglar_Alarms&hash=item27c38e0948 http://www.ebay.co.uk/itm/Touch-Door-Knob-Entry-Alarm-Alert-Security-Anti-Theft-/200690338594?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2eba138b22 http://www.ebay.co.uk/itm/Touch-Door-Knob-Entry-Alarm-Alert-Security-Anti-Theft-/290494966991?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item43a2d96ccf http://www.ebay.co.uk/itm/Touch-Door-Knob-Entry-Alarm-Alert-Security-Anti-Theft-/200690338344?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2eba138a28 ξαναλεω...ΔΕΝ κανει σιγουρα για πορτες αλουμινιου (το εχω δοκιμασει) και δεν ξερω αν κανει για ασφαλειας! Σε κλασσικες ξυλινες ομως δουλευει αψογα!
paris.gr Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Παιδια εχει βαλει κανεις την Axi Home 3d απο τον Μπαλομενο; Επισης οταν ρωτησα μου ζητησαν να προπληρωσω την κλειδαρια κατι που μου φανηκε πολυ περιεργο. Εκτος της Axi ποια αλλη προτεινετε; Για την Omega ολοι λενε οτι ειναι μαλλον ξεπερασμενη.
akistdm Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Απο ότι βλέπω αυτή είναι μια κλειδαριά κυλίνδρου με έναν προτότυπο κύλινδρο και ένα defender που δεν γράφουν χαρακτηριστικά. Βάλε μια Mul-t-lock κυλίνδρου που έχει τα ίδια χαρακτηριστικά (Relock-καταπέλτης). Εναν κύλινδρο Mauer Red line με προστασία κατά του σπασίματος (ή τον Mauer NW4 με προστασία αντιγραφής) και τέλος ένα Defender Disec BD200 που είναι όλο ατσάλινο,ακόμη και η ροζέτα!
pabou13 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2013 Παιδια εχει βαλει κανεις την Axi Home 3d απο τον Μπαλομενο; Επισης οταν ρωτησα μου ζητησαν να προπληρωσω την κλειδαρια κατι που μου φανηκε πολυ περιεργο. Εκτος της Axi ποια αλλη προτεινετε; Για την Omega ολοι λενε οτι ειναι μαλλον ξεπερασμενη. Ποιοι ειναι ολοι; Ποιος σου το ειπε; Παραπληροφορηση σε ολο της το μεγαλειο. Οριστε ενα λινκ για οποιον ενδιαφερεται να μαθει περισσοτερα: http://www.saek.gr/forum/viewtopic.php?f=7&t=1343
Προτεινόμενες αναρτήσεις