Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 4/7/2018 στις 9:27 ΠΜ, mclein είπε

το θεμα ειναι οτι θεσσαλονικη μαθαινω πως κυκλοφορει ap4s στα 100€ με 5 κλειδια αλλα εχει ελευθερο προφιλ αντιγραφης

Ειναι πολυ κακο αυτο? Δλδ δεν συνισταται με τιποτα?

(Οι περισσοτεροι εδω στη φτωχομανα φαινεται οτι εχουν ελευθερο προφιλ

και μονο ενας μου μιλησε για "κλειστο")

Δημοσ.
Στις 5/2/2018 στις 8:43 ΜΜ, K.TGS. είπε

Καλησπέρα, ποια πόρτα επέλεξες, με τι συνδυασμό κλειδαριών, πόσο κόστισε και ποιο το κόστος για τα επιπλέον της rock;

Καλησπέρα, δεν έχω καταλήξει ακόμα, ρώτησα siamo και δεν μου βάζουν τον keso 8000 που λένε εδώ τα παιδιά ότι είναι καλύτερος, αλλά ξαναείδα την αυτόματη μηχανική της abloy που έχουν και μου φάνηκε καλή απο την άποψη του ότι μένει κλειδωμένη και όταν κλειδώσεις την κεντρική. Η άλλη της porta block ξεκλειδώνει όταν κλειδώνεις οπότε έχει νόημα μόνο όταν κλείνεις την πόρτα να κλειδώσει επιτόπου. Αν είσαι λίγο επιμελής και φέρνεις έναν γύρο το κλειδί δεν έχει νόημα.

Επίσης στο porta block ρώτησα και αν δεν σε ικανοποιούν οι κύλινδροι, κλειδαριές, defender που έχουν τους φέρνεις εσύ οποιοδήποτε άλλο και στο βάζουν. Σου αφαιρεί γύρω στα 30 ευρώ για δικό σου defender και 70 ευρώ για δικό σου κύλινδρο. Η κλειδαριά είναι η cisa revolution pro που απ'ότι καταλαβα εδώ στο forum είναι καλή οπότε δεν τον ρώτησα τιμή. 

Αν πάω σε διπλή θα πάω στο siamo (εκτός αν η αυτοματη abloy που βάζει υπάρχει στο εμπόριο και την πάω στο porta block να μου τη βάλει), αν πάω σε μονή θα πάω στο Porta block που έχει καλύτερους κυλίνδρους ή που μπορει να μου βάλει όποιον καλύτερο του πάω εγώ. 

Τα επιπλέον της rock:

- kryptos 550 ευρώ

-sla alarm 260 ευρώ

-auto lock 97 ευρώ (πρέπει να μπει εξ'αρχης)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, drg1974 είπε

αυτό είναι αποτελεσματικό? Η καλύτερα μπάρα ασφαλείας?

abus.jpg

προσωπικα δεν το γνωριζω.

9 ώρες πριν, ringboy είπε

Ειναι πολυ κακο αυτο? Δλδ δεν συνισταται με τιποτα?

(Οι περισσοτεροι εδω στη φτωχομανα φαινεται οτι εχουν ελευθερο προφιλ

και μονο ενας μου μιλησε για "κλειστο")

στα 100€ ???? προφανως δε συνισταται...βαλε καλυτερα astral s, ειναι το ιδιο πραγμα !

dck, securemme k64, winkhaus o-ntra, iseo r50 και παει λεγοντας !!!

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mclein είπε

dck, securemme k64, winkhaus o-ntra, iseo r50 και παει λεγοντας !!!

Δεν περίμενα ποτέ να προτείνεις εσύ Κ64! Και στην ίδια πρόταση με DCK!

😀

• Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Δεν περίμενα ποτέ να προτείνεις εσύ Κ64! Και στην ίδια πρόταση με DCK!

😀

μαθαινω σαλονικη παιζει στα 60€, οποτε θα μπει αναγκαστικα στην προταση  !!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mclein είπε

στα 100€ ????

Απο 110 εως 130€.

Και κατι αλλο: Οταν λεμε ελευθερο προφιλ στον AP4

σημαινει οτι δεν ειναι πατενταρισμενος?

Επισης στον MT5  ή στον NW5 θα βρουμε  σε αλλα καταστηματα ελευθερα και σε αλλα κλειστα προφιλ?

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα..
Για αλλαγή κλειδαριάς σε σπίτι που νοικιάζω (παλιά πόρτα ξύλινη)

υπάρχει κάποιος κάλος κυλίνδρος ή κάποια λύση μέχρι να αλλαχτεί η πόρτα με ασφαλείας??? 

θα ήθελα μέχρι να μπει η πόρτα να κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου με δικό μου κόστος...
υπάρχει κάτι ή όλα είναι το ίδιο...??   ( αναφέρομαι στη κλειδαριά όχι μπάρες και τέτοια...)

Ευχαριστώ προκαταβολικά...:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, norther είπε

Παιδιά καλησπέρα..
Για αλλαγή κλειδαριάς σε σπίτι που νοικιάζω (παλιά πόρτα ξύλινη)

υπάρχει κάποιος κάλος κυλίνδρος ή κάποια λύση μέχρι να αλλαχτεί η πόρτα με ασφαλείας??? 

θα ήθελα μέχρι να μπει η πόρτα να κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου με δικό μου κόστος...
υπάρχει κάτι ή όλα είναι το ίδιο...??   ( αναφέρομαι στη κλειδαριά όχι μπάρες και τέτοια...)

Ευχαριστώ προκαταβολικά...:)

Ναι, υπάρχουν αρκετές επιλογές και διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας.

Στις ξύλινες πόρτες(και όχι μόνο), οι πλέον σοβαρές λύσεις περιλαμβάνουν κύλινδρο + defender.

Άρα η ιδανική λύση είναι καλός κύλινδρος και ένα καλό defender.

Αν όμως σκοπεύεις να βάλεις πόρτα ασφαλείας σχετικά σύντομα, μπορείς να πάρεις απλά έναν κύλινδρο διάστασης 30-30=60mm, με προστασία κατά του σπασίματος κυρίως.

Κύλινδρος:

-Cisa Astral S

-AGB Scudo 9000

Κόστος 40~50€ περίπου. 

Φυσικά υπάρχουν και πολύ καλύτεροι αλλά παράλληλα και αρκετά ακριβότεροι κύλινδροι αλλά το σπίτι είναι στο ενοίκιο οπότε δεν τους αναφέρω καν. Μη σου πω θα έβαζα και κάτι φθηνότερο από τους 2 που αναφέρω πιο πάνω - ειδικά όταν υπάρχει η προοπτική αλλαγής της πόρτας.

Αν θες να βάλεις και defender στην ξύλινη πόρτα μέχρι να την αλλάξεις, έχε υπόψιν μερικές επιλογές:

-MAUER 915123 (35~40€)

-Disec OR02(35~40€)

-Disec BD54(20~25€)

Σημ: Αν βάλεις και defender στην ξύλινη, λογικά θα χρειαστεί να αλλάξεις και την κλειδαριά με κάποια που να υποστηρίζει defender. Κόστος: 10~20€ επιπλέον.

Αυτά όσον αφορά την κύρια κλειδαριά.

Ενημερωτικά, αναφέρω και τη λύση της Omega Exagono ως δεύτερη-πρόσθετη κλειδαριά, η οποία αντικαθιστά την υπάρχουσα παλιά κλασική "ασφαλείας" που μπαίνει πάνω από την κύρια - ΑΝ έχει ήδη η πόρτα σου - αλλά είναι περιττή/overkill εφόσον σκοπεύεις να αλλάξεις την πόρτα. Συν ότι το νοικιάζεις το σπίτι.

Προσωπικά, για όσο διάστημα ενοικιάζεται το σπίτι, θα έβαζα στην ξύλινη έναν από τους 2 κυλίνδρους που ανέφερα(που έχουν προστασία κατά του σπασίματος), στα 40~50€. Τίποτα άλλο.

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.

Καλημέρα σας.. 

Θα ήθελα να ρωτήσω για αναβάθμιση σε tesio πόρτα με κλειδαριά χρηματοκιβωτιου. Ποια κλειδαριά προτείνετε? Defender μάλλον προς μαγνητικό κλίνω. Επίσης αξίζει mcs από Γερμανία ebay στα 220 ή 4ksplus/abloy από Ελλάδα? Ο mcs έχει version ή κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω?

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Tsouskas είπε

Καλημέρα σας.. 

Θα ήθελα να ρωτήσω για αναβάθμιση σε tesio πόρτα με κλειδαριά χρηματοκιβωτιου. Ποια κλειδαριά προτείνετε? Defender μάλλον προς μαγνητικό κλίνω. Επίσης αξίζει mcs από Γερμανία ebay στα 220 ή 4ksplus/abloy από Ελλάδα? Ο mcs έχει version ή κάτι άλλο που πρέπει να προσέξω?

Καλημέρα. 

Φωτογραφία της κλειδαριάς σου θα βοηθούσε. 

Τον MCS μπορείς να τον βρεις σε γερμανικά online κλειδαράδικα από 190 (διάσταση 30-50=80mm για πόρτα ασφαλείας, με 3 κλειδιά και τα μεταφορικά μέσα / +40€ αν θες 5 κλειδιά) ΑΛΛΑ, δεν ξέρω 2 πράγματα. Πρώτον αν τα κλειδιά θα είναι μακρύλαιμα (δεν το νομίζω) για να μπαίνουν στο defender χωρίς πρόβλημα και δεύτερον, αν μετά υπάρχει η πιθανότητα να μπορείς να βγάλεις αντικλείδια εδώ. Και να μπορείς να βγάλεις εδώ θα είναι πολύ πιο ακριβά όμως. Έτσι κι αλλιώς μόνο στην Αυστρία λένε υπάρχει η μηχανή κοπής κλειδιών για τον MCS, οπότε..

Επίσης, νομίζω θα μπορούν να βγάλουν μακρύλαιμα κατά παραγγελία γιατί πχ για τον 4KS υπάρχει η επιλογή αλλά ανεβαίνει το κόστος μετά. Γενικά θέλει λίγο ψάξιμο αλλά ίσως αξίζει αν το ψήνεις γιατί εδώ τον βρίσκεις 300+. Προσωπικά θα προτιμούσα να τον πάρω από γερμανικό online κλειδαράδικο και όχι από ebay γιατί δεν ξέρω τι εξυπηρέτηση θα έχεις μετά από ebay(πχ αν χρειαστείς κλειδιά). Τα site είναι πιο σοβαρά.

Αλλιώς αν δεν θες πολύ μανούρα, παίρνεις από εδώ τον 4KS που είναι λίγο πιο ακριβός από ότι στην Γερμανία ή τον Abloy που μπορείς να τον βρεις σε πολύ καλή τιμή εδώ. Αν προτιμήσεις Abloy, θα πρότεινα να τον δοκιμάσεις λίγο πρώτα γιατί έχει ιδιαίτερη συμπεριφορά όταν γυρνάς το κλειδί και όταν θες να το βγάλεις. Κατά τα άλλα, είναι κορυφή από θέμα ασφάλειας. 

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ήδη έχω θέσει τα ερωτήματα στο πωλητή στο ebay. 220 τον υπογιζω με 4 κλειδιά και μεταφορικά 31-51 μέγεθος. Αν ασχοληθώ με εξωτερικό θα είναι μόνο για τον κύλινδρο mcs. Η πόρτα είναι αυτή. Υπάρχει περίπτωση να θέλω άλλο μέγεθος κύλινδρο? 

SPhotoEditor-20180520_135342.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tsouskas είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ήδη έχω θέσει τα ερωτήματα στο πωλητή στο ebay. 220 τον υπογιζω με 4 κλειδιά και μεταφορικά 31-51 μέγεθος. Αν ασχοληθώ με εξωτερικό θα είναι μόνο για τον κύλινδρο mcs. Η πόρτα είναι αυτή. Υπάρχει περίπτωση να θέλω άλλο μέγεθος κύλινδρο? 

SPhotoEditor-20180520_135342.jpg

Νομίζω η κλειδαριά που θες είναι η Mul-t-lock Los CTT4S01. Και λέω νομίζω, γιατί η πόρτα σου φαίνεται να παίρνει την διπλή CTT4S01 (γι αυτό έχει τις 2 μαύρες τάπες πάνω) αλλά αυτή που έχεις είναι μονή. Βέβαια δεν φαίνεται να υπάρχει και άλλη τύπου tesio για αντικατάσταση. Μόνο διπλές. Οπότε λογικά βάζεις την διπλή και την χρησιμοποιείς σαν μονή όπως τώρα. Θα μας το επιβεβαιώσει ο @mclein αυτό για σιγουριά.

Για τον κύλινδρο, 99% θες 30-50 (ή 31-51, εντάξει) αλλά καλό είναι πάντα να το επιβεβαιώνουμε. Με ένα μέτρο ή χάρακα, μέτρα από το κέντρο των πίρρων, πόσα χιλιοστά πρέπει να είναι το μέσα και πόσο το έξω. Ουσιαστικά μετράς από το κέντρο των πίρων μέχρι εκεί που τελειώνουν οι καπλαμάδες. 

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.

Τα μαγνητικά defender για κλειδαριές χρηματοκιβωτίου όπως το disec MG220 κάνουν τίποτα; Το κόστος τους είναι κοντά σε αυτό της αντικατάστασης της κλειδαριάς αλλά ανεξάρτητα από αυτό, μια χρηματοκιβωτίου με αυτό το defender σε τι επίπεδο ασφάλειας θα την τοποθετούσατε;

Δημοσ.

Παντού διαβάζω για 30-50 διάσταση. Μόλις μέτρησα 2.7 cm εξωτερικά και 3.5 cm εσωτερικά. Χωρίς να είναι ακριβής μέτρηση και χωρίς να ξέρω αν έχω μετρήσει σωστά. Τώρα αν ο κύλινδρος χρειάζεται να εξέχει πιθανόν να είναι εντάξει 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...