Alejandro Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, bobptz είπε Άρα όταν έκανα την αλλαγή και έβαλα τη cippierre, μου άλλαξαν μόνο τον κύλινδρο. Οπότε αν χάλασε θα μου βάλουν καινούριο? Άλλα 140 ευρώ? Να πάρω την ίδια ή κάτι άλλο. Αυτή σε 2-3 χρόνια πάλι θα χαλάσει. Τώρα που το σκέφτομαι. Εγγύηση δεν έχουν αυτές? Ε'ιναι δυνατό να χαλάνε σε 3 χρόνια και να θέλουν άλλαγμα? Κάτι δεν καταλαβαίνω. Αυτό το πράγμα που λέγεται cippierre και το πλήρωσα 140 ευρώ. Είναι ο τετράγωνος μηχανισμός ή μόνο ο κύλινδρος? Αν αλλάξω κύλινδρο δε πρέπει να βάλω πάλι cippierre? Αν βάλω απλό κύλινδρο δε θα έχω και "απλά" κλειδιά? Λογικά παλιά είχες κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου. Σου άλλαξαν την κλειδαριά (το σώμα) και έβαλαν επάνω στη νέα κλειδαριά, τον κύλινδρο και το defender. Αν χάλασε μου φαίνεται απίθανο να σου βάλουν καινούριο δωρεάν. Αν αλλάξεις κύλινδρο μπορείς να βάλεις όποιον κύλινδρο της αγοράς επιθυμείς και μπορείς να σηκώσεις οικονομικά αρκεί να είναι στις ίδιες διαστάσεις με τον υπάρχοντα.
mclein Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 12 ώρες πριν, AntiCambeR είπε Κόστος για την κάθε περίπτωση; σοβαρός κύλινδρος = από 30€ / σοβαρό defender = από 25€ -- αυτά για τη βασική κλειδαριά. / αν ειναι πανω απο 7 ετων η βασικη κλειδαρια, θες 10€~15€ για μια νεα. προσθετη κλειδαρια + defender = από 60€ / κυλινδρος για προσθετη κλειδαρια = από 30€ 1 ώρα πριν, bobptz είπε Άρα όταν έκανα την αλλαγή και έβαλα τη cippierre, μου άλλαξαν μόνο τον κύλινδρο. Οπότε αν χάλασε θα μου βάλουν καινούριο? Άλλα 140 ευρώ? Να πάρω την ίδια ή κάτι άλλο. Αυτή σε 2-3 χρόνια πάλι θα χαλάσει. Τώρα που το σκέφτομαι. Εγγύηση δεν έχουν αυτές? Ε'ιναι δυνατό να χαλάνε σε 3 χρόνια και να θέλουν άλλαγμα? Κάτι δεν καταλαβαίνω. Αυτό το πράγμα που λέγεται cippierre και το πλήρωσα 140 ευρώ. Είναι ο τετράγωνος μηχανισμός ή μόνο ο κύλινδρος? Αν αλλάξω κύλινδρο δε πρέπει να βάλω πάλι cippierre? Αν βάλω απλό κύλινδρο δε θα έχω και "απλά" κλειδιά? οταν εκανες αλλαγη, πληρωσες : α) κλειδαρια = σιπιερε. β) κυλινδρο = mg γ) defender = σφερικό ατσαλινο δ) εργασια ε) φπα (αυτο δε νομιζω να το εχεις πληρωσει) ======================================================= στο παρασυνθημα τωρα, το προβλημα σου βρισκεται στο (β), δηλαδη στον κυλινδρο !!! λογω κακής/φθηνής ποιοτητας του κυλινδρου ήρθε απλως νωρίς η φθορά του λόγω χρήσης. μπορεις να τον αλλαξεις και μονος σου / μπορεις να απευθυνθεις κ σ'εναν κλειδαρα, αλουμινα, πορτά... κόστος για αναλογο προϊον με αυτο που εχεις, υπολογιζεις απο 30€. ======================================================= αφου δεν μπορεις να λιμαρεις / μπορεις να δοκιμασεις με ενα wd40 ή οποιοδηποτε καθαρο λιπαντικο να λιπανεις ελαφρως τον κυλινδρο. με ενα τετοιο, θα βαλεις τη μυτη του απο την εξωτερικη μερια μεσα στον κυλινδρο κ θα ψεκασεις 1-2 φορες. στη συνεχεια, βαλε / βγαλε το κλειδι για να λιπανθουν οσο περισσοτερο γινεται ολες οι μπιλιες του κυλινδρου. οταν το βαλεις 2η φορα, μπορεις να κλειδωσεις / ξεκλειδωσεις να δεις αν βελτιωθηκε η κατασταση. 3
ΠΑΛΑΒΟΥΡΗΣ Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον mclein για την άμεση εξυπηρέτηση που είχα σήμερα και τον άψογο επαγγελματισμο του , ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέτης να μας εξηγείς πράγματα που για μας είναι άγνωστα. 1
dioz Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 Δημοσ. 16 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Με τη σειρά μου να ευχαριστήσω κι εγώ τον φίλο @mclein για την άμεση εξυπηρέτηση που είχα σήμερα...!!! Επεξ/σία 16 Μαΐου 2018 από dioz 1
mclein Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 επειδη υπηρξαν 2-3 περιστατικα κλειδωμενων για χαζο, κατ'εμε, λογο... οταν καποιος επαγγελματιας σας προτεινει εναν κυλινδρο με φαρδυ κλειδι (winkhaus o-ntra, iseo r50 κλπ) τοτε θα πρεπει να ξερει οτι το defender θελει ειδικο ροτορα για να χωραει το κλειδι... και αναρωτιεμαι ο χαζος, γιατι δε δοκιμαζετε την πορτα σας μετα την αναβαθμιση ή οποια εργασια κανατε ; ειναι δυνατον να ερθει ο γνωστος ή αγνωστος σας μαστορας, να κανει 1-2-10 ωρες εργασια κ να μη δοκιμασετε ή εστω να δοκιμασει εκεινος ;;; 1
swayback Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Γιατί παίρνει 30-60 λεπτά, στην καλύτερη, η αλλαγή και άλλο τόσο το ρεγουλάρισμα μετά. Ακόμα θυμάμαι που όταν είχες έρθει να βάλεις πέρυσι τον Αύγουστο μία Omega Plus σε μία παλιά Siamo που σας πήρε 30’ το πολύ(!) η αλλαγή και παραπάνω το ρεγουλάρισμα. Οπότε ξέρουν αυτοί τι κάνουν. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2018 από swayback
Nikos3648 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Στις 22/3/2010 στις 8:54 ΠΜ, Γιάννης Platano είπε Να ρωτησω κατι αλλα να απαντησει οποιος ξερει... Οταν κλειδωνουμε πορτα ασφαλειας τα κλειδια τα βγαζουμε απο την κλειδαρια ή τα αφηνουμε επανω ? Καλύτερα να τα αφήνεις πάνω στην πόρτα ώστε ακόμα κι λ αν έχουν κάποιο αντικλείδι να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.
tommybertsen Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, Nikos3648 είπε Καλύτερα να τα αφήνεις πάνω στην πόρτα ώστε ακόμα κι λ αν έχουν κάποιο αντικλείδι να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. Ναι , και να μπορούν να ξεκλειδώσουν με ένα καλό μαγνήτη ας πούμε...
bobptz Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Ναι , και να μπορούν να ξεκλειδώσουν με ένα καλό μαγνήτη ας πούμε... Είναι εφικτό αυτό? Όταν το κλειδί είναι πάνω στην πόρτα, να ξεκλειδώσουν με μαγνήτη? Δε θα επιρεάζεται ολόκληρη η κλειδαριά?
Nikos3648 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Ναι , και να μπορούν να ξεκλειδώσουν με ένα καλό μαγνήτη ας πούμε... Αυτό ίσως να γίνεται που λες αλλά καλύτερα να τους δυσκολέψεις παρά τους διευκολύνεις. Μόλις τώρα, bobptz είπε Είναι εφικτό αυτό? Όταν το κλειδί είναι πάνω στην πόρτα, να ξεκλειδώσουν με μαγνήτη? Δε θα επιρεάζεται ολόκληρη η κλειδαριά? Ναι κι εγώ αυτό σκέφτηκα. Δηλαδή γυρνάει με ολόκληρο το κλειδί μέσα ;
swayback Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tommybertsen είπε Ναι , και να μπορούν να ξεκλειδώσουν με ένα καλό μαγνήτη ας πούμε... Σχεδόν πάντα, τα κλειδιά είναι φτιαγμένα από κάποιο μη σιδηρούχο μέταλλο (πχ ορείχαλκο, αλουμίνιο - είναι πιο εύκολα επεξεργάσιμα έτσι) και άρα δεν αντιδρούν σε μαγνήτες. Έχω δοκιμάσει πολλά κλειδιά με πολύ δυνατό μαγνήτη νεοδυμίου - συγκρατεί 10κιλο βαράκι - και δεν γίνεται τίποτα. Αλλά και κάποιο σιδηρούχο μέταλλο να είχαν μέσα τα κλειδιά, θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γυρίσει για πολλούς λόγους. Επεξ/σία 18 Μαΐου 2018 από swayback 3 1
bobptz Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Ας μας πει ένας κλειδαράς από εδώ, αν είναι πιο εύκολο, με κάποιο τρόπο, να ανοιξει η κλειδαριά όταν από πίσω υπάρχει κλειδί. Ο Ευαγγελάτος είχε δείξει, πριν την κρίση, ότι είναι εφικτό. ΜΕ τις παλιές κλειδαριές ασφαλείας.
Stamer Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, tommybertsen είπε Ναι , και να μπορούν να ξεκλειδώσουν με ένα καλό μαγνήτη ας πούμε... Τα περισσότερα καλά κλειδιά έχουν κυρίως μπρούτζο κι άλλα μεταλλα που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να επιδράσουν με μαγνήτη. 1 1
tommybertsen Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Προσφάτως το πήρε το αυτί μου παίδες, δεν ξέρω αν ισχύει. Φαντάστηκα ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι εφικτός ο μαγνήτης. Ισως να ήμουν υπερβολικός λιγουλάκι
mclein Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 48 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε Καλύτερα να τα αφήνεις πάνω στην πόρτα ώστε ακόμα κι λ αν έχουν κάποιο αντικλείδι να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν. οποιος φοβαται σεισμους, πανικους κλπ - το αφηνει επανω σε κλειδαρια κυλινδρου. στην omega + τις χρηματοκιβωτιου καλο ειναι να μην ειναι επανω το κλειδι. οι μαγνητες δε λειτουργουν αλλα υπαρχουν ταχυδακτυλουργοι που τα καταφερνουν ! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις