Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mclein είπε

ακομη και της GEVY, στα 60€~80€, προσφερουν τοσο καλο επιπεδο ασφαλειας που ανοιγει μονο η πυροσβεστικη.

Τις έχω δει αλλά μου κάνει εντύπωση το μεγάλο χάσμα στις διαφορές των τιμών σε σχέση με αλλες επώνυμες πχ Abus

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, mclein είπε

βγαινει η μονή και μπαίνει η 3 σημειων. θελει "σκαψιμο" στην πορτα + την κασα. φυσικα αν μιλαμε για αλουμινοπορτα νεα γενιάς, οχι του 80.

καλος αφαλος εγραψα τι σημαινει. defender + 3 σημειων δεν παει. δεν υπαρχει καποια λυση.

ακομη και με λοστο, 3 σημειων + ατσαλινος κυλινδρος = τεραστια ζημια στο αλουμινιο κ με αμφιβολια οτι θα υλοποιηθει το ανοιγμα.

ακομη και της GEVY, στα 60€~80€, προσφερουν τοσο καλο επιπεδο ασφαλειας που ανοιγει μονο η πυροσβεστικη.

Κ από εμένα ένα ακόμη μπράβο στον mclein που προσφέρει ολη αυτήν την ενημέρωση στο φόρουμ.  Μπράβο ειλικρινά.  Αξίζεις να έχεις πολυ δουλειά.  Αν έχεις e shop ας το γράψει κάποιος κ για εμάς από επαρχία να τον στηρίζουμε

Όπως και για κάνα δυο παιδιά ακόμα επαγγελματίες  που βοηθάνε μπράβο και σε αυτά.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, fotisaxy είπε

Τα σίδερα που λες σπανίως έχουν καλό σημείο για να πακτωθούν. Και συνήθως οι εγκαταστάτες δεν προσέχουν ιδιαίτερα, αλλά τα καρφώνουν επάνω σε απλά τούβλα. Επίσης οι διαρρήκτες δεν κουβαλούν μαζί τους ακριβά, θορυβώδη και χρονοβόρα εργαλεία όπως τροχούς κλπ. Το κενό δεν είναι συχνά μόνο 1.5cm. Πιθανόν για να μην έχουν στοκ πολλές διαφορετικές διαστάσεις.
Και προφανώς δεν βάζουν την σκύλα από την μεριά των μεντεσέδων, αλλά χαμηλά στην κλειδαριά. Με συνδυασμό σκύλας και ενός σίδερου Φ20 οι περισσότερες πόρτες ανοίγουν για πλάκα.
Επίσης αθόρυβα έχουν ανοίξει πολλές πόρτες με υδραυλικό γρύλο και καδρόνι. Αυτά τουλάχιστον γίνονται στην επαρχεία.
Πιθανόν να είσαι πολιτικός μηχανικός, όπου η σχολή σου δεν μπαίνει και πολύ στους χάλυβες πλην των δομικών, ούτε στις κατεργασίες τους, αλλιώς θα ήξερες ότι ακόμα και 2 σφυριά που δεν έχουν ειδικό κράμα πλην υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, αν τα κοπανήσεις μεταξύ τους(η χειροκίνητη κρούση που έλεγες) είναι άκρως επικίνδυνη. Ρώτα κανέναν φίλο μηχανολόγο να σου πει...
Αν θες να σου ανεβάσω μια φωτογραφία να δεις πως τραβάει ο μαγνήτης νεοδυμίου τα θραύσματα που έχω στο χέρι μου...

Κατ' αρχή να μην παρεξηγηθούμε, ξεκαθαριζω οτι δεν προκειται για αντιπαραθεση.

Οσον αφορά τις θωρακισμενες πορτες (ή πορτες ασφαλείας αλλιώς) ισχύουν οσα προανεφερα και δεν εχει σημασια αν ειναι σε επαρχία ή αν πακτωνονται σε τουβλο ή μπετον. Οι τοιχοποιίες ειναι συνήθως μπατικές (παχος min 20 εκ) και δεν βγαινουν τα σιδερα παρα μονο με σπασιμο του τοιχου (πιο ευκολα στα τουβλα δυσκολοτερα στο μπετον. Τα κενα δεν ειναι σε καμια περιπτωση πανω απο 1,5 εως 2 εκ αλλιώς λαμβανονται μετρα (ψευτοκασα κλπ) αλλιως ο εφαρμοστής ειναι ασχετος.

Η σκυλα δεν χωράει σε κανενα σημείο εκτός στο κατω τμήμα (κατωκάσι) οπου δεν προσφερει στην παραβιαση.

Κραματα υψηλής περιεκτικότητας σε ανθρακα ειναι ειδικα κραματα οπως ανεφερα. Δεν ρωτω φίλους αλλά τον αδερφό μου, γερος και αυτός ειναι μηχανολογος μηχανικός (με χρονια εμπειρίας στην κατασκευή) και λόγω προσωπικού ενδιαφεροντος ειτε κατα τη διαρκεια σπουδών είτε μετά στο επάγγελμα κοιτώ καποια πραγματα. Βεβαια ποτέ δεν αμφισβητησα γνωσεις αλλων (ειτε εμπειρικες είτε ακαδημαϊκές). Με κρουση χειροκίνητη να σπασουν δυο σφυριά μόνον ο Θωρ ισως να μπορούσε:D

Δημοσ.
2 ώρες πριν, drg1974 είπε

Τις έχω δει αλλά μου κάνει εντύπωση το μεγάλο χάσμα στις διαφορές των τιμών σε σχέση με αλλες επώνυμες πχ Abus

διαφορετικης ομορφιας + ποιοτητας γενικά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mclein είπε

διαφορετικης ομορφιας + ποιοτητας γενικά.

αντίστοιχο όμως αποτέλεσμα?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, drg1974 είπε

αντίστοιχο όμως αποτέλεσμα?

ναι. φυσικα εχουν μια διαφορα στην αντοχη. πχ η μια λεει 1T κ η αλλη 2Τ.

το πρακτικο ειναι οτι δεν παιζει να ερθει καποιος με πολιορκητη για να σε διαρρηξει.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mclein είπε

ναι. φυσικα εχουν μια διαφορα στην αντοχη. πχ η μια λεει 1T κ η αλλη 2Τ.

το πρακτικο ειναι οτι δεν παιζει να ερθει καποιος με πολιορκητη για να σε διαρρηξει.

Σ ευχαριστω για τις απαντήσεις σου νομίζω με κατατόπισες αρκετά που να κινηθώ.

• Like 1
Δημοσ.

Mclein κάπου σε παλαιότερο σου post είχα διαβάσει ότι από κλειδαριές 3 σημείων δουλεύεις - προτείνεις κάποιες dux και κάποιες opera. Αυτές βγαίνουν ακόμα γιατί εγώ μόνο αυτές με το αυτόματο κλείδωμα βρίσκω. Μπορεί να δωσει κάποιος ένα  λινκ να τις δω?  Αν έχεις και δικό σου  σάιτ γενικά με ή χωρίς e shop στείλτο μου και αυτό. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, patatoufas65 είπε

Mclein κάπου σε παλαιότερο σου post είχα διαβάσει ότι από κλειδαριές 3 σημείων δουλεύεις - προτείνεις κάποιες dux και κάποιες opera. Αυτές βγαίνουν ακόμα γιατί εγώ μόνο αυτές με το αυτόματο κλείδωμα βρίσκω. Μπορεί να δωσει κάποιος ένα  λινκ να τις δω?  Αν έχεις και δικό σου  σάιτ γενικά με ή χωρίς e shop στείλτο μου και αυτό. 

κλειδαρια 3 σημειων = Cisa Multitop

αυτοματο κλειδωμα = cdvi dux + opera σε φθηνη εκδοση / abloy motorized + eff eff σε ακριβο σεναριο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, drg1974 είπε

Η μεγάλη διαφορά είναι όταν η μπάρα μπορεί να ανοίγει με κλειδί.

. Μπάρα ασφαλείας λέει κανείς και ένα απλό σίδερο που μπαίνει και βγαίνει μόνο απο μέσα, μπάρα ασφαλείας λένε και αυτές που περιλαμβάνουν κλειδαριά, πύρους και όλα τα σχετικά.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Theban είπε

Η μεγάλη διαφορά είναι όταν η μπάρα μπορεί να ανοίγει με κλειδί.

. Μπάρα ασφαλείας λέει κανείς και ένα απλό σίδερο που μπαίνει και βγαίνει μόνο απο μέσα, μπάρα ασφαλείας λένε και αυτές που περιλαμβάνουν κλειδαριά, πύρους και όλα τα σχετικά.

Σ αυτές που ανοίγουν και απ έξω με κλειδί δεν υπάρχει κίνδυνος να την ανοίξουν όπως θα έκαναν με την κλειδαριά?

Δημοσ.

Ναι υπάρχει. Αν τις τοποθετήσεις με κύλινδρο μέσα έξω είναι σαν μια έξτρα κλειδαριά. Κλειδώνουν βέβαια και όταν δεν είσαι μέσα.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, drg1974 είπε

Σ αυτές που ανοίγουν και απ έξω με κλειδί δεν υπάρχει κίνδυνος να την ανοίξουν όπως θα έκαναν με την κλειδαριά?

εχουν προβλημα στο τρυπημα, bumping, picking αλλα το λυνεται με καλους κυλινδρους.

φυσικα ολα αυτα κοστιζουν αρκετα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για πείτε μου τι κλειδαριά να βάλω; τώρα έχω omega, πήρα κάτι τηλέφωνα και μου πρότειναν cisa, fiam

είπαν ότι υπάρχουν που να μην αντιγράφονται

γύρω στα 200 ευρώ με την τοποθέτηση έλεγα

Επεξ/σία από patrickdrd
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...