Alejandro Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, d_gkal είπε Δενέχω ιδεα Το βλεπω κάπου? Έχεις κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου ή μικρό;
Krusty Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 1/5/2018 στις 10:57 ΠΜ, dpolal είπε Μια βοήθεια πλίξ. Μετά από 20 συναπτά έτη χάλασε ο μηχανισμός επαναφοράς (σούστα) στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μας. Αυτός που έχει τώρα είναι μάρκας Cisa αλλά δεν γνωρίζω μοντέλο, χάνει λάδια και ένας «μάστορας» που το είδε μας είπε ότι πάει για πέταμα. Φρόντισε να μας ενημερώσει ότι για αλλαγή να υπολογίζουμε από 160 ευρώ και πάνω (μέχρι 300€ μας είπε για τα ποιό ακριβά μοντέλλα ) αλλά μου φαίνονται υπερβολικά τα χρήματα. Η πόρτα είναι σχετικά μεγάλη, ξύλινη και πάρα πολύ βαριά. Έχετε να προτείνεται κάτι ;;;; Υπάρχουν σούστες αέρος που δεν περιέχουν καθόλου λάδι αλλά είναι πιο ακριβές. Αν υπάρξει διαρροή λαδιού δεν υπάρχει επιδιόρθωση 100% αλλά ίσως με ρεγουλάρισμα των βιδών ρύθμισης ή μήκους να πετύχεις να ξανακλείνει η πόρτα. Ακόμα και χωρίς διαρροή οι μηχανισμοί λαδιού ίσως χρειάζονται ξανά ρύθμιση κατά την μετάβαση από τον χειμώνα στο καλοκαίρι καθώς επηρεάζει το υδραυλικό τους σύστημα η θερμοκρασία πράγμα που είναι ελάχιστο στους μηχανισμούς επαναφοράς αέρος. Κάθε σούστα ανήκει σε κατηγορία όπου δείχνει την μέγιστη ροπή της και άρα το βάρος της πόρτας που μπορεί να χειριστεί. Στις 30/4/2018 στις 9:34 ΜΜ, zevage είπε Και εγω θελω να αλλάξω τον κύλινδρο μόνος μου. Υπαρχει τιποτα στο youtube? Δεν εχω καταφερει να εντοπίσω. Τα δύο πρώτα βίντεος βοηθάνε λίγο στο που βρίσκονται οι κρυμμένες βίδες ή στο να απογοητευτούμε από την δυσκολία (ιδίως στο 2ο) και να φωνάξουμε κλειδαρά! Θέλει ξήλωμα όλη η εσωτερική επένδυση. https://www.youtube.com/results?search_query=αλλαγή+κλειδαριάς+σε+πόρτα+ασφαλείας Στις 3/5/2018 στις 5:12 ΜΜ, zevage είπε Το πιο πιθανο ειναι τα λάστιχα να πολυμεριστούν με το λάδι, να γίνουν "τσιχλα" και να κολλάει χειρότερα. Πιθανολογώ οτι δεν ειναι ακριβώς λάστιχα αλλά καποιο αφρώδες (foam). Ελαφρό καθαρισμα με αλκοόλη και προσοχή να μην παει στις κόλλες και ξεκολλήσουν. Συμφωνώ με τον zevage ότι πολλά λάδια ιδίως αντισκωριακά, έχουν επίδραση στα πλαστικά και μπορούν και να τα λιώσουν. Απ' όσο ξέρω τα πιο ασφαλή λάδια σε πλαστικό είναι τα λάδια σιλικόνης αλλά μιας και ανέφερες ότι μετά από λίγο καιρό ξανακολλάνε τα πλαστικά ίσως να σκεφτείς και το γράσο (Λιθίου) που δεν εξατμίζεται σαν το λάδι και δεν φεύγει εύκολα αλλά δεν ξέρω αν λιώνει τα πλαστικά (δεν νομίζω). Mαζί με την ψεύτικη κάμερα μου ήρθε και αυτό το αυτοκόλλητο. Όποιος θέλει μπορεί να το βάλει και ας μην έχει κάν ψεύτικη κάμερα αφού μπορεί να υπονοεί και κρυφή. Επίσης αν μπει σε χώρο κοινοχρήστων δεν στοχοποιεί κανένα συγκεκριμένο διαμέρισμα για όσους φοβούνται πιθανή στοχοποίηση από μια ψεύτικη κάμερα. http://www.econo-security.com/27-90-thickbox_default/yellow-cctv-security-system-english-sticker.jpg ψάξιμο στο google για εικόνες: cctv security system sticker Δεν μπορούσα να κάνω πολύ βαθειά τρύπα για να βάλω τα βύσματα της κάμερας στον τοίχο. Σταμάτησα σε κάτι άσπρο και δεν το ζόρισα. Καταλαβαίνω πάνω από την κάσα της πόρτας να υπάρχει σκληρή δοκός αλλά ακριβώς δίπλα στην κάσα που να σκάλωσα μέσα στον σοβά; Για το θέμα το κλειδώματος την κεντρικής εισόδου πολυκατοικίας πιστεύω ότι ο κύλινδρος με πόμολο από μέσα είναι αρκετά ασφαλής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τα περισσότερα ηλεκτρικά κυπρί (και όχι πύροι) ανοίγουν με ένα δυνατό σπρώξιμο. Εγώ περίπου στις 3πμ το βράδυ άκουσα τον δυνατό ήχο του σπρωξίματος στο κυπρί χωρίς να έχει πατήσει κανείς το θυροτηλέφωνο. Ο επίδοξος κλέφτης έκοψε βόλτες για το που μπορεί να χτυπήσει άνετα, πήγε και στα υπόγεια και μιας και κλειδώνουμε και τον προθάλαμο στα υπόγεια τον είδα να φεύγει μετά από αρκετά λεπτά κάτω από το μπαλκόνι μου. Άλλη προσπάθησαν να παραβιάσουν και τα υπόγεια με λοστό. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2018 από Krusty
zevage Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, Sebu είπε Στις ΗΠΑ δλδ ειναι βλακες και ηλιθιοι που δεν εχουν σκεφτει την "αισθητικη" του θεματος αλλα την ασφαλεια τους και υπαρχουν μεταλλικες σκαλες διαφυγης απο μπαλκονι σε μπαλκονι και που το FD (Fire Department) πιστοποιει ολες τις νεες οικοδομες ή ακομα και ανακατασκευες ή αναβαθμισεις κτιριων και πανω απο καποιες προδιαγραφες που οριζει ο νομος σε υποχρεωνει να εχεις αισθητηρες ανιχνευσης καπνου συνδεδεμενους με την πυροσβεστικη, αυτοματα συστηματα πυροσβεσης κτλ κτλ. Εδω ομως στο Ελλαντα μπορει ο αλλος να κανει εργασιες αναβαθμισης του σπιτιου του ή γενικες οικοδομικες εργασιες εντος (γκρεμισμα τοιχων, αλλαγμα κουφωματων, υδραυλικων κτλ ) και δεν ενημερωνεται καμια αρμοδια δημοσια και καμια αρχη ασφαλειας. Στις ΗΠΑ ακομα και για να κανεις αναβαθμιση υδραυλικων πρεπει να ερθει ο αρμοδιος πιστοποιημενος μηχανικος της αντιστοιχης πολεοδομιας να δωσει το οκ οτι τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν είναι καταλληλα και προβλεπομενα. Αλλα ξεχασα οι Αμερικανοι δεν ξερουν και εμεις ειμαστε ο φωτισμενος λαος. Ο ιδιος λαος που χτιζει μεσα σε δαση και πανω σε αιγιαλους και μετα νομιμοποιει τα αυθαιρετα με ενα προστιμο και μια ρυθμιση και ειναι ολοι ευτυχισμενοι. Μνημονια μεχρι να βγει η Abloy Protect 1.111.113 και η Omega extra super galactic plus Να εισαι βεβαιος οτι στις ΗΠΑ εκτός απο καουμποϋδες και πιστολάδες ειναι και βλάκες!! Και ολα τα θεματα οπως κανονισμοι ασφαλειας, ελεγχοι κλπ ειναι θεσμοθετημενα για να φροντίζουν να αδειάζουν τις τσεπες των πολιτών προς ωφελος των εταιρειών και των πασης φυσεως επαγγελματιών. Τωρα λεπτομέρειες καθώς και τα υπόλοιπα οικολογικά καλυτερα να τα συζητήσουμε σε αλλο thread στο οποίο ευχαρίστως θα συμμετείχα διοτι εχω αποψη.
Dvs Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 19 ώρες πριν, Sebu είπε Στις ΗΠΑ δλδ ειναι βλακες και ηλιθιοι που δεν εχουν σκεφτει την "αισθητικη" του θεματος αλλα την ασφαλεια τους και υπαρχουν μεταλλικες σκαλες διαφυγης απο μπαλκονι σε μπαλκονι και που το FD (Fire Department) πιστοποιει ολες τις νεες οικοδομες ή ακομα και ανακατασκευες ή αναβαθμισεις κτιριων και πανω απο καποιες προδιαγραφες που οριζει ο νομος σε υποχρεωνει να εχεις αισθητηρες ανιχνευσης καπνου συνδεδεμενους με την πυροσβεστικη, αυτοματα συστηματα πυροσβεσης κτλ κτλ. Εδω ομως στο Ελλαντα μπορει ο αλλος να κανει εργασιες αναβαθμισης του σπιτιου του ή γενικες οικοδομικες εργασιες εντος (γκρεμισμα τοιχων, αλλαγμα κουφωματων, υδραυλικων κτλ ) και δεν ενημερωνεται καμια αρμοδια δημοσια και καμια αρχη ασφαλειας. Στις ΗΠΑ ακομα και για να κανεις αναβαθμιση υδραυλικων πρεπει να ερθει ο αρμοδιος πιστοποιημενος μηχανικος της αντιστοιχης πολεοδομιας να δωσει το οκ οτι τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν είναι καταλληλα και προβλεπομενα. Αλλα ξεχασα οι Αμερικανοι δεν ξερουν και εμεις ειμαστε ο φωτισμενος λαος. Ο ιδιος λαος που χτιζει μεσα σε δαση και πανω σε αιγιαλους και μετα νομιμοποιει τα αυθαιρετα με ενα προστιμο και μια ρυθμιση και ειναι ολοι ευτυχισμενοι. Μνημονια μεχρι να βγει η Abloy Protect 1.111.113 και η Omega extra super galactic plus Υπάρχει αλλη φιλοσοφία στην Αμερική. Εκεί αν πέσεις επειδή καποιος σφουγγάριζε και δεν είχε βάλει την κίτρινη πινακίδα "ΒΡΕΓΜΕΝΟ - ΠΡΟΣΕΧΕ Μ@Λ@ΚΑ" θα ζητήσει αποζημίωση ακόμα και αν βλέπει την σφουγγαρίστρα μπροστά του! Μην συγκρίνεις το κτίσιμο στον αιγιαλό και στα δάση με την υπαρξη μιας άδεια για το οτιδήποτε. Απο το τελείως μπάχαλο που είμαστε μέχρι το να βγάλεις άδεια για να ξυστείς υπάρχουν πολλά ενδιαμεσα επίπεδα Εδω και να ενημερώσεις την αντίστοιχη υπηρεσία, πέρα απο τα χρήματα που θα δώσεις αποσκοπεί καπου αλλου; Σε περίπτωση φωτιάς θα βρεθει το σχέδιο της οικοδομής ΑΜΕΣΑ για να το χρησιμοποιήσουν οι πυροσβέστες; Υπάρχουν απαιτήσεις που εδώ δεν βλέπω να ισχύουν. Έρχεται και η ταυτότητα του κτηρίου. Πέρα απο την δουλειά στους μηχανικούς να δούμε πιο θα είναι το όφελος για τους ιδιοκτήτες. Αν ο καθένας κάνει οτι αυθαιρεσία θελει και μετά πεσει το σπίτι σε εναν σεισμό, θα τα λουστεί. Το κεφάλι του βάζει απο κάτω. Επίσης, να δούμε αν όλα αυτα τα έξοδα θα ήθελες να μεταφερθούν στο ενοίκιο ή στην πώληση μιας κατοικίας. 1
patatoufas65 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Καλησπέρα και από εμένα. Εδώ και καιρό θέλω να αλλάξω την κεντρική είσοδο της οικογενειακής πολυκατοικίας 2 διαμερισμάτων. Τώρα έχουμε μια πόρτα αλουμινίου 15 ετιας με κλειδαρια ενος σημείου. Ήθελα να βάλω πόρτα ασφαλείας αλλά επειδή το άνοιγμα είναι πολύ μεγάλο 1.80 Χ 2.40 μια προσφορά που είχα ζητήσει παλια νομίζω ήταν κοντά στα 3.500 και ζαλίστηκα και δεν ασχολήθηκα έκτοτε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια λύση ποιο οικονομική σε ασφαλείας ή αλλιώς τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την υπάρχουσα κατάσταση? Πχ κλειδαριά 3 ή 5. Σημείων μπαίνει στην υπάρχουσα πόρτα? Και αν ναι τι μύλο να πάρω. Επίσης θέλω να ρωτήσω αν μπαίνει ηλεκτροπιρος ο οποίος να ξεκλειδώνει απ' το θυροτηλεφωνο και πόσο θα στοιχίσει την περίπου όλα αυτά... Να σημειώσω ότι μένω σε επαρχιακή πόλη χωρίς εγκληματικότητα σπουδαία και με νοιάζει κυρίως να προφυλαχτω από κλεφτρονια της πλάκας... Με νοιάζει δηλαδή κυρίως μην μπει κανένας μέσα όσο είναι μέσα ή οικογένεια μου. Ευχαριστώ.
Pokemon640 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 52 λεπτά πριν, patatoufas65 είπε Καλησπέρα και από εμένα. Εδώ και καιρό θέλω να αλλάξω την κεντρική είσοδο της οικογενειακής πολυκατοικίας 2 διαμερισμάτων. Τώρα έχουμε μια πόρτα αλουμινίου 15 ετιας με κλειδαρια ενος σημείου. Ήθελα να βάλω πόρτα ασφαλείας αλλά επειδή το άνοιγμα είναι πολύ μεγάλο 1.80 Χ 2.40 μια προσφορά που είχα ζητήσει παλια νομίζω ήταν κοντά στα 3.500 και ζαλίστηκα και δεν ασχολήθηκα έκτοτε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια λύση ποιο οικονομική σε ασφαλείας ή αλλιώς τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την υπάρχουσα κατάσταση? Πχ κλειδαριά 3 ή 5. Σημείων μπαίνει στην υπάρχουσα πόρτα? Και αν ναι τι μύλο να πάρω. Επίσης θέλω να ρωτήσω αν μπαίνει ηλεκτροπιρος ο οποίος να ξεκλειδώνει απ' το θυροτηλεφωνο και πόσο θα στοιχίσει την περίπου όλα αυτά... Να σημειώσω ότι μένω σε επαρχιακή πόλη χωρίς εγκληματικότητα σπουδαία και με νοιάζει κυρίως να προφυλαχτω από κλεφτρονια της πλάκας... Με νοιάζει δηλαδή κυρίως μην μπει κανένας μέσα όσο είναι μέσα ή οικογένεια μου. Ευχαριστώ. οι πόρτες εισόδου δεν είναι τυποποιημένες, βγαίνουν κατά παραγγελία αφού μετρηθούν και υπολογιστούν οι βάσεις και τα ηλεκτρονικά μέρη που θες. Αν θες ρώτα αυτούς αν έχουν μεταπωλητή στη περιουχή σου.
vasilk Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Καλησπέρα. Πριν 4-5 χρόνια τοποθετήθηκε μια (σχετικά φθηνή) πόρτα ασφαλείας. Πάνω έχει μάλλον μια γραναζωτή κλειδαριά (δεν κάνει το κλασικό "κλικ") με καταπέλτη όπως θυμάμαι να μου είχε πει τότε ο άνθρωπος που την έβαλε. 99% είναι Securemme γιατί στη "γλώσσα" έχει το σήμα της, δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος από την φωτογραφία να καταλάβει και ποιο μοντέλο είναι. Έχει το defender που φαίνεται στην φωτογραφία και κύλινδρο "Iseo R6 Plus". Πιστεύεται πως είναι ώρα για κάποια αναβάθμιση; Αν ναι, ποιο από τα 3 (κλειδαριά, κύλινδρος, defender) θέλει πιο άμεσα και ποια θα ήταν μια VFM πρόταση συνδυασμών με κόστος 60-100€; Ή θέλει μεγαλύτερο budget από αυτό; Το διαμέρισμα είναι σε πολυκατοικία στην Αθήνα και υπάρχει σύστημα συναγερμού που ενεργοποιείται ευλαβικά όταν δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα (πριν βάλουμε συναγερμό είχε γίνει διάρρηξη από μπαλκονόπορτα). Ευχαριστώ
mclein Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, patatoufas65 είπε Καλησπέρα και από εμένα. Εδώ και καιρό θέλω να αλλάξω την κεντρική είσοδο της οικογενειακής πολυκατοικίας 2 διαμερισμάτων. Τώρα έχουμε μια πόρτα αλουμινίου 15 ετιας με κλειδαρια ενος σημείου. Ήθελα να βάλω πόρτα ασφαλείας αλλά επειδή το άνοιγμα είναι πολύ μεγάλο 1.80 Χ 2.40 μια προσφορά που είχα ζητήσει παλια νομίζω ήταν κοντά στα 3.500 και ζαλίστηκα και δεν ασχολήθηκα έκτοτε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια λύση ποιο οικονομική σε ασφαλείας ή αλλιώς τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω την υπάρχουσα κατάσταση? Πχ κλειδαριά 3 ή 5. Σημείων μπαίνει στην υπάρχουσα πόρτα? Και αν ναι τι μύλο να πάρω. Επίσης θέλω να ρωτήσω αν μπαίνει ηλεκτροπιρος ο οποίος να ξεκλειδώνει απ' το θυροτηλεφωνο και πόσο θα στοιχίσει την περίπου όλα αυτά... Να σημειώσω ότι μένω σε επαρχιακή πόλη χωρίς εγκληματικότητα σπουδαία και με νοιάζει κυρίως να προφυλαχτω από κλεφτρονια της πλάκας... Με νοιάζει δηλαδή κυρίως μην μπει κανένας μέσα όσο είναι μέσα ή οικογένεια μου. Ευχαριστώ. μια απλη κλειδαρια 3 σημειων = 100€ με την τοποθετηση. ενας καλος κυλινδρος ασφαλειας, ατσαλινος = από 50€ έως 150€. 1 ώρα πριν, vasilk είπε Καλησπέρα. Πριν 4-5 χρόνια τοποθετήθηκε μια (σχετικά φθηνή) πόρτα ασφαλείας. Πάνω έχει μάλλον μια γραναζωτή κλειδαριά (δεν κάνει το κλασικό "κλικ") με καταπέλτη όπως θυμάμαι να μου είχε πει τότε ο άνθρωπος που την έβαλε. 99% είναι Securemme γιατί στη "γλώσσα" έχει το σήμα της, δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος από την φωτογραφία να καταλάβει και ποιο μοντέλο είναι. Έχει το defender που φαίνεται στην φωτογραφία και κύλινδρο "Iseo R6 Plus". Πιστεύεται πως είναι ώρα για κάποια αναβάθμιση; Αν ναι, ποιο από τα 3 (κλειδαριά, κύλινδρος, defender) θέλει πιο άμεσα και ποια θα ήταν μια VFM πρόταση συνδυασμών με κόστος 60-100€; Ή θέλει μεγαλύτερο budget από αυτό; Το διαμέρισμα είναι σε πολυκατοικία στην Αθήνα και υπάρχει σύστημα συναγερμού που ενεργοποιείται ευλαβικά όταν δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα (πριν βάλουμε συναγερμό είχε γίνει διάρρηξη από μπαλκονόπορτα). Ευχαριστώ Στη θεση σου, θα αλλαζα μονο τον κυλινδρο και τιποτα αλλο. 80€, agb dck / 100€, mauer nw4 / 120€, abloy protec2 Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από mclein 2 1
geo02003 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Καλησπέρα... σκέφτομαι την αλλαγή κλειδαριάς σε μια θωρακισμένη πορτα (Gardesa)... προσανατολίζομαι σε Mul-t-lock LOS με AbloyProtec2 (και ενα Disec Diamond). Υπάρχει κανένα θέμα συμβατότητας/ασυμβατότητας? ...θα ήταν καλύτερη κάποια άλλη λύση σε σχέση τιμή/απόδοσης?
mclein Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, geo02003 είπε Καλησπέρα... σκέφτομαι την αλλαγή κλειδαριάς σε μια θωρακισμένη πορτα (Gardesa)... προσανατολίζομαι σε Mul-t-lock LOS με AbloyProtec2 (και ενα Disec Diamond). Υπάρχει κανένα θέμα συμβατότητας/ασυμβατότητας? ...θα ήταν καλύτερη κάποια άλλη λύση σε σχέση τιμή/απόδοσης? ετσι κι αλλιως, λογω ιδιαιτετεροτητας θα πατε ειτε σε Los - ειτε σε Fiam. (3 πυρροι) abloy protec 2, απο τους κορυφαιους κυλινδρους της αγορας με μοναδικο μειον τη συμπεριφορα του κλειδιου / κυλινδρου στο κλειδωμα & ξεκλειδωμα. diamond = το κορυφαιο defender της αγορας. φυσικα και bd200, bks200 ειναι εξαιρετικες επιλογες αλλα το diamond επειδη ειναι βιδωτο ειναι στην τοπ κλαση μαζι με το μαγνητικο. με δεδομενο οτι θα δωσεις κοντα στα 300€, δυσκολα να παρεις κατι καλυτερο. μονο στη συμπεριφορα του κυλινδρου, τσεκ evva 4ks ως εναλλακτική. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από mclein 2
patatoufas65 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, mclein είπε μια απλη κλειδαρια 3 σημειων = 100€ με την τοποθετηση. ενας καλος κυλινδρος ασφαλειας, ατσαλινος = από 50€ έως 150€. Στη θεση σου, θα αλλαζα μονο τον κυλινδρο και τιποτα αλλο. 80€, agb dck / 100€, mauer nw4 / 120€, abloy protec2 Δηλαδή εφαρμόζεται τριών σημείων και ας είναι η υπάρχουσα ενός σημείου??? Και αν κατάλαβα καλά από τα προηγούμενα ποστ κάνοντας αυτή την αναβάθμιση βάζοντας και τον καλο αφαλό και defender αν μπαίνει δεν ξέρω είμαι σχετικά καλά και είμαι εκτεθημενος μόνο αν έρθει το παλικαρι οργανωμένο με λοστό εναντίον αλουμινοπορτας οπότε εκεί πλέον αναγκαστικά κατεβάζω το δίκανο και μετά star channel???? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις
drg1974 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Μια ερώτηση ήθελα να θέσω στο φόρουμ, οι μπάρες ασφαλείας που μπαίνουν πίσω από την πόρτα προσφέρουν κάποιο επίπεδο ασφάλειας γι αυτόν που είναι μέσα στο σπίτι? Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πρόταση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
ringboy Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Στις 4/9/2018 στις 11:57 ΠΜ, mclein είπε ολοι οι κυλινδροι που ειναι modular ή τουλαχιστον υπαρχουν στις επισημες ελληνικες αντιπροσωπειες, μπορουν να αλλαξουν συνδιασμο. ειτε κυκλοφορουν σε εκδοσεις 3+1+1 Μπορεις να μας πεις τους κυριοτερους σε 3+1+1 ?
fotisaxy Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Στις 5/4/2018 στις 3:12 ΜΜ, zevage είπε Αν μιλαμε για τους σταθερούς πείρους (προς τη μεριά των μεντεσέδων) δεν υποχωρούν με τη χρήση "σκύλας" (μοχλός) γιατι ενισχύονται και απο τους ηλεκτροσυγκολλημένους μεντεσεδες. Αν μιλαμε για τους κινητούς πειρους της κλειδαριάς πάλι δεν ειναι ευκολο, απλό και κυρίως αθόρυβο να υποχωρήσει θωρακισμένη πόρτα με τη χρήση "σκυλας" διότι, εκτός απο το γεγονός όπως αναφερθηκε πιο πάνω οτι δεν επαρκεί το διάκενο για να μπεί το εργαλείο, οι πείροι (τουλαχιστο 6 στον αριθμό) μπαινουν πάνω απο 5 εκ μεσα στο κάσωμα οπότε δεν βλεπω τον αθόρυβο τρόπο με τον οποίο θα σπρωξουν το κάσωμα και θα βγούν απο αυτό. Τα σιδερα που ασφαλίζουν το κάσωμα σε μια θωρακισμένη πόρτα εχουν συνήθως διασταση είτε Φ12 (οικοδομικός χάλυβας) είτε 12Χ12 (μαλακος χάλυβας) και πακτώνονται στον τοίχο κάτα 15-20 εκ (τουλάχιστο) ενώ το ελευθερο τμήμα, το οποίο ηλεκτροσυγκολλείται στο μεταλλικό κάσωμα εξέχει το πολύ 2-3 εκ. Το κενό ανάμεσα στο κάσωμα και στον τοιχο δεν ξεπερνά συνήθως το 1-1,5 εκ. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ταλάντωσης (σουσταρισμα!!) ή κάμψης. Επίσης το να βγεί η επένδυση, που ειναι βιδωμένη στο κάσωμα, και να σκαφτεί ο αφρός για να αποκαλυφθούν τα σίδερα (τζινέτια) καινα κοπούν με τροχαδάκι δεν νομίζω οτι είναι αθόρυβο και απαρατήρητο, ιδιαίτερασε πολυκατοικία. Παντως καλάθα είναι να μπαίνει λίγο τσιμεντάκι για κάλυψη. Να μην ξεχνάμε οτι η τοποθετηση πολλών μεταλλικών στοιχείων (τζινέτια) στον τοίχο, τρυπώντας και κοπανώντας, αδυνατίζουν την τοιχοποιϊα και μπορεί να φύγει η πόρτα μαζί με τον τοίχο. Η γνώμη είναι (σαν μηχανικός) οτι 4-5 τζινέτια είναι αρκετά και δεν προκαλούν βλαβη στον τοίχο. Εχοντας γνώσεις αντοχής υλικών (λόγω επιστήμης) "εβαψα" ενα τσεκούρι που αγόρασα, ξέροντας οτι είναι της πλάκας και απο μαλακό χαλυβα αλλά μου αρεσε το σχήμα και μεγεθος, και ραγισε στο "ματι" (υποδοχή στηλιαριου), όπου και το χτύπησα. Ομολογώ οτι το "βάψιμο" έγινε εμπειρικά και όχι επιστημονικά. Πάντως δεν φεύγουν θραυσματα με χειροκίνητη κρούση συνηθισμένων χαλυβων. Ειδικότερα κραματα μπορεί να εχουν ψαθυρή συμπεριφορά με ισχυρές μηχανικές θλιπτικές δυνάμεις ή δυνάμεις κάμψης. Τα σίδερα που λες σπανίως έχουν καλό σημείο για να πακτωθούν. Και συνήθως οι εγκαταστάτες δεν προσέχουν ιδιαίτερα, αλλά τα καρφώνουν επάνω σε απλά τούβλα. Επίσης οι διαρρήκτες δεν κουβαλούν μαζί τους ακριβά, θορυβώδη και χρονοβόρα εργαλεία όπως τροχούς κλπ. Το κενό δεν είναι συχνά μόνο 1.5cm. Πιθανόν για να μην έχουν στοκ πολλές διαφορετικές διαστάσεις. Και προφανώς δεν βάζουν την σκύλα από την μεριά των μεντεσέδων, αλλά χαμηλά στην κλειδαριά. Με συνδυασμό σκύλας και ενός σίδερου Φ20 οι περισσότερες πόρτες ανοίγουν για πλάκα. Επίσης αθόρυβα έχουν ανοίξει πολλές πόρτες με υδραυλικό γρύλο και καδρόνι. Αυτά τουλάχιστον γίνονται στην επαρχεία. Πιθανόν να είσαι πολιτικός μηχανικός, όπου η σχολή σου δεν μπαίνει και πολύ στους χάλυβες πλην των δομικών, ούτε στις κατεργασίες τους, αλλιώς θα ήξερες ότι ακόμα και 2 σφυριά που δεν έχουν ειδικό κράμα πλην υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα, αν τα κοπανήσεις μεταξύ τους(η χειροκίνητη κρούση που έλεγες) είναι άκρως επικίνδυνη. Ρώτα κανέναν φίλο μηχανολόγο να σου πει... Αν θες να σου ανεβάσω μια φωτογραφία να δεις πως τραβάει ο μαγνήτης νεοδυμίου τα θραύσματα που έχω στο χέρι μου...
mclein Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 12 ώρες πριν, patatoufas65 είπε Δηλαδή εφαρμόζεται τριών σημείων και ας είναι η υπάρχουσα ενός σημείου??? Και αν κατάλαβα καλά από τα προηγούμενα ποστ κάνοντας αυτή την αναβάθμιση βάζοντας και τον καλο αφαλό και defender αν μπαίνει δεν ξέρω είμαι σχετικά καλά και είμαι εκτεθημενος μόνο αν έρθει το παλικαρι οργανωμένο με λοστό εναντίον αλουμινοπορτας οπότε εκεί πλέον αναγκαστικά κατεβάζω το δίκανο και μετά star channel???? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις βγαινει η μονή και μπαίνει η 3 σημειων. θελει "σκαψιμο" στην πορτα + την κασα. φυσικα αν μιλαμε για αλουμινοπορτα νεα γενιάς, οχι του 80. καλος αφαλος εγραψα τι σημαινει. defender + 3 σημειων δεν παει. δεν υπαρχει καποια λυση. ακομη και με λοστο, 3 σημειων + ατσαλινος κυλινδρος = τεραστια ζημια στο αλουμινιο κ με αμφιβολια οτι θα υλοποιηθει το ανοιγμα. 9 ώρες πριν, drg1974 είπε Μια ερώτηση ήθελα να θέσω στο φόρουμ, οι μπάρες ασφαλείας που μπαίνουν πίσω από την πόρτα προσφέρουν κάποιο επίπεδο ασφάλειας γι αυτόν που είναι μέσα στο σπίτι? Υπάρχει κάποια αξιόπιστη πρόταση? Ευχαριστώ εκ των προτέρων ακομη και της GEVY, στα 60€~80€, προσφερουν τοσο καλο επιπεδο ασφαλειας που ανοιγει μονο η πυροσβεστικη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις