Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mclein είπε

στα 50€ δυσκολα βρισκεις κατι καλυτερο με πατενταρισμενο κλειδι !

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Κάτι τελευταίο: CISA Revolution Pro +DISEC BD200 ROK+IFAM WX ή OMEGA PLUS με πλάκα μαγγανίου;Βγαίνουν ακριβώς στα ίδια χρήματα μαζί με τοποθέτηση και Φ.Π.Α.

Επεξ/σία από manosathens21
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, manosathens21 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Κάτι τελευταίο: CISA Revolution Pro +DISEC BD200 ROK+IFAM WX ή OMEGA PLUS με πλάκα μαγγανίου;Βγαίνουν ακριβώς στα ίδια χρήματα μαζί με τοποθέτηση και Φ.Π.Α.

αυτο που λες δεν μπορει να γινει :D

170€ + φπα = cisa + bd200 + ifam + 1x ροζετα disec ===> σε νορμαλ πορτες. (υπο προϋποθεσεις κατεβαινει κι αλλο η τιμη) !

200€ + φπα = omega plus + μαγγανιο + 2x ροζετες disec  ===> σε νορμαλ πορτες. (υπο προϋποθέσεις ανεβοκατεβαίνει η τιμη) !

με λιγα λογια, το 2ο σεναριο προκρινεται με ανεση !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mclein είπε

αυτο που λες δεν μπορει να γινει :D

170€ + φπα = cisa + bd200 + ifam + 1x ροζετα disec ===> σε νορμαλ πορτες. (υπο προϋποθεσεις κατεβαινει κι αλλο η τιμη) !

200€ + φπα = omega plus + μαγγανιο + 2x ροζετες disec  ===> σε νορμαλ πορτες. (υπο προϋποθέσεις ανεβοκατεβαίνει η τιμη) !

με λιγα λογια, το 2ο σεναριο προκρινεται με ανεση !

Ακόμα και για πιο μακροπρόθεσμα καλύπτομαι καλύτερα;Γιατί έχω την εντυπωση πως δεν προτείνεται συνήθως η Omega plus λόγω μη ευελιξίας σε ενδεχόμενη μελλοντική της παραβίαση με διαρρηκτικό εργαλείο (Θα πρέπει να αλλαχθεί όλη).Ενώ στην πρώτη περίπτωση αλλάζει μόνο ο κύλινδρος.Συγνώμη που ρωτάω αλλά με προβληματίζει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mclein Ενδιαφέρον αυτό γιατί Δεκέμβριο του 2017 που είχα ξαναπάει, μου είχε δείξει το σενάριο που φαίνεται στις photos που πόσταρα πιο πάνω.

Μου είχε πει 1050 ή 1100 +ΦΠΑ για τον παραγωγικό τύπο με την Abloy.

Η πόρτα στις photos είναι η group s5 αλλά μου είπε μπορούν να μπουν οι κλειδαριές αυτές στον παραγωγικό.

Και είχε αναφέρει και άλλα 2 σενάρια αυτόματου κλειδώματος, ένα με την X1R που είναι αρκετά πιο ακριβή και ένα με μία mottura (όχι την ηλεκτρική που μπαίνει σε εισοδους πολυκατοικίας) για την οποία δεν θυμάμαι πολλά. Την mottura δεν την είχε διαθέσιμη στο κατάστημα.

Επεξ/σία από swayback
Δημοσ.
1 ώρα πριν, manosathens21 είπε

Ακόμα και για πιο μακροπρόθεσμα καλύπτομαι καλύτερα;Γιατί έχω την εντυπωση πως δεν προτείνεται συνήθως η Omega plus λόγω μη ευελιξίας σε ενδεχόμενη μελλοντική της παραβίαση με διαρρηκτικό εργαλείο (Θα πρέπει να αλλαχθεί όλη).Ενώ στην πρώτη περίπτωση αλλάζει μόνο ο κύλινδρος.Συγνώμη που ρωτάω αλλά με προβληματίζει...

μονο που ο Ifam Wx δεν φτανει σε καμια περιπτωση το επιπεδο της Omega κ δεν ξερω ποσο ανιδεος (ως επαγγελματιας) ηταν αυτος που τα εθεσε ως προτασεις.

1 ώρα πριν, swayback είπε

@mclein Ενδιαφέρον αυτό γιατί Δεκέμβριο του 2017 που είχα ξαναπάει, μου είχε δείξει το σενάριο που φαίνεται στις photos που πόσταρα πιο πάνω.

Μου είχε πει 1050 ή 1100 +ΦΠΑ για τον παραγωγικό τύπο με την Abloy.

Η πόρτα στις photos είναι η group s5 αλλά μου είπε μπορούν να μπουν οι κλειδαριές αυτές στον παραγωγικό.

Και είχε αναφέρει και άλλα 2 σενάρια αυτόματου κλειδώματος, ένα με την X1R που είναι αρκετά πιο ακριβή και ένα με μία mottura (όχι την ηλεκτρική που μπαίνει σε εισοδους πολυκατοικίας) για την οποία δεν θυμάμαι πολλά. Την mottura δεν την είχε διαθέσιμη στο κατάστημα.

μα οι φωτο δε δειχνουν abloy. δειχνουν 2 κλειδαριες θωρακισμενης κλασικες...

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, mclein είπε

μονο που ο Ifam Wx δεν φτανει σε καμια περιπτωση το επιπεδο της Omega κ δεν ξερω ποσο ανιδεος (ως επαγγελματιας) ηταν αυτος που τα εθεσε ως προτασεις.

μα οι φωτο δε δειχνουν abloy. δειχνουν 2 κλειδαριες θωρακισμενης κλασικες...

Βασικά είναι δικός μου συνδυασμός βάση του budget που έχω,κι επειδή μάλλον θα ψωνίσω από συγκεκριμένο άνθρωπο(Θεσσαλονίκη) και δεν υπάρχει και περιθώριο για κάτι καλύτερο επομένως βουρ για omega plus,εε;Επειδή είχες αναφέρει για νέα έκδοση omega plus το καλοκαίρι,πώς μπορώ να καταλάβω τί omega plus θα μου βάλουν;Από το serial number;Μπορώ να ζητήσω κάτι τέτοιο ή θα μου βάλουν καμιά stock;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, fotisaxy είπε

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά. Βάζουν ένα λοστό, σκύλα, όπως τον λένε οι οικοδόμοι, στα σημεία που βγαίνουν οι πείροι, και χωρίς καθόλου θόρυβο, ούτε κοπανήματα, σπρώχνουν το κάσωμα όσο χρειάζεται για να βγουν οι πείροι έξω. Αν έχει αφρό το κάσωμα περιμετρικά γίνεται πολύ εύκολα και χωρίς θόρυβο. Τα σιδεράκια και τα τζινέτια σουστάρουν σε αυτή την περίπτωση.
Υπερβολές ίσως και να είναι αλλά όταν για κάποιον που είναι της δουλειάς είναι πολύ εύκολο γιατί να μην το κάνει; Ειδικά όταν σου αρέσει το ωραίο στις κατασκευές σου, το διασκεδάζεις κιόλας.
Σχετικά με το τσεκούρι σου, είναι βασική γνώση ότι ποτέ δεν χτυπάς 2 σκληρυμένα αντικείμενα μεταξύ τους, διότι φεύγουν θραύσματα με απίστευτη ταχύτητα.
Επίσης αν ήθελες να κάνεις σωστή δουλειά έπρεπε να σκληρύνεις μόνο την κόψη 4-5mm, γίνεται.

Αν μιλαμε για τους σταθερούς πείρους (προς τη μεριά των μεντεσέδων) δεν υποχωρούν με τη χρήση "σκύλας" (μοχλός) γιατι ενισχύονται και απο τους ηλεκτροσυγκολλημένους μεντεσεδες. Αν μιλαμε για τους κινητούς πειρους της κλειδαριάς πάλι δεν ειναι ευκολο, απλό και κυρίως αθόρυβο να υποχωρήσει θωρακισμένη πόρτα με τη χρήση "σκυλας" διότι, εκτός απο το γεγονός όπως αναφερθηκε πιο πάνω οτι δεν επαρκεί το διάκενο για να μπεί το εργαλείο, οι πείροι (τουλαχιστο 6 στον αριθμό) μπαινουν πάνω απο 5 εκ μεσα στο κάσωμα οπότε δεν βλεπω τον αθόρυβο τρόπο με τον οποίο θα σπρωξουν το κάσωμα και θα βγούν απο αυτό. Τα σιδερα που ασφαλίζουν το κάσωμα σε μια θωρακισμένη πόρτα εχουν συνήθως διασταση είτε Φ12 (οικοδομικός χάλυβας) είτε 12Χ12 (μαλακος χάλυβας) και πακτώνονται στον τοίχο κάτα 15-20 εκ (τουλάχιστο) ενώ το ελευθερο τμήμα, το οποίο ηλεκτροσυγκολλείται στο μεταλλικό κάσωμα εξέχει το πολύ 2-3 εκ. Το κενό ανάμεσα στο κάσωμα και στον τοιχο δεν ξεπερνά συνήθως το 1-1,5 εκ. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ταλάντωσης (σουσταρισμα!!) ή κάμψης.

Επίσης το να βγεί η επένδυση, που ειναι βιδωμένη στο κάσωμα, και να σκαφτεί ο αφρός για να αποκαλυφθούν τα σίδερα (τζινέτια) καινα κοπούν με τροχαδάκι δεν νομίζω οτι είναι αθόρυβο και απαρατήρητο, ιδιαίτερασε πολυκατοικία. Παντως καλάθα είναι να μπαίνει λίγο τσιμεντάκι για κάλυψη. Να μην ξεχνάμε οτι η τοποθετηση πολλών μεταλλικών στοιχείων (τζινέτια) στον τοίχο, τρυπώντας και κοπανώντας, αδυνατίζουν την τοιχοποιϊα και μπορεί να φύγει η πόρτα μαζί με τον τοίχο. Η γνώμη είναι (σαν μηχανικός) οτι 4-5 τζινέτια είναι αρκετά και δεν προκαλούν βλαβη στον τοίχο.

Εχοντας γνώσεις αντοχής υλικών (λόγω επιστήμης) "εβαψα" ενα τσεκούρι που αγόρασα, ξέροντας οτι είναι της πλάκας και απο μαλακό χαλυβα αλλά μου αρεσε το σχήμα και μεγεθος, και ραγισε στο "ματι" (υποδοχή στηλιαριου), όπου και το χτύπησα. Ομολογώ οτι το "βάψιμο" έγινε εμπειρικά και όχι επιστημονικά. Πάντως δεν φεύγουν θραυσματα με χειροκίνητη κρούση συνηθισμένων χαλυβων. Ειδικότερα κραματα μπορεί να εχουν ψαθυρή συμπεριφορά με ισχυρές μηχανικές θλιπτικές δυνάμεις ή δυνάμεις κάμψης.

Επεξ/σία από zevage
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, manosathens21 είπε

Βασικά είναι δικός μου συνδυασμός βάση του budget που έχω,κι επειδή μάλλον θα ψωνίσω από συγκεκριμένο άνθρωπο(Θεσσαλονίκη) και δεν υπάρχει και περιθώριο για κάτι καλύτερο επομένως βουρ για omega plus,εε;Επειδή είχες αναφέρει για νέα έκδοση omega plus το καλοκαίρι,πώς μπορώ να καταλάβω τί omega plus θα μου βάλουν;Από το serial number;Μπορώ να ζητήσω κάτι τέτοιο ή θα μου βάλουν καμιά stock;

οπως και να εχει, omega plus vs ifam wx δεν υπαρχει ως συγκριση ! :) 

δεν μπορεις να την ξεχωρισεις. αν ειναι νεα, υπαρχει 50% πιθανοτητα να εχει μεσα ενα μαυρο καλυμα για το κλειδι.

σε καποιες υπαρχει ως δωρο + σε καποιες οχι. δεν υπαρχει αλλη διαφορα εμφανης.

Δημοσ.
Στις 03/05/2018 στις 2:02 ΜΜ, Sebu είπε

Εισαι στο Ελλαντα. Στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλέας. Σε αυτη τη χωρα λοιπον που υπαρχουν εκατομμυρια νομοι αλλα δεν εφαρμοζονται, γιατι η Πυροσβεστικη Υπηρεσια δεν ειναι υποχρεωμενη να δινει πιστοποιητικο στις πολυκατοικιες οπως γινεται στα επαγγελματικα κτιρια? Γιατι να μην πρεπει η πυροσβεστικη να πιστοποιησει την τελικη κατασκευη και να απαιτησει αυτα που λεει ορθα ο νομος?

Γιατι πρεπει στα επαγγελματικα κτιρια μονο να επιβαλλεται δευτερο κλιμακοστασιο διαφυγης και δευτερη εξοδος κινδυνου και οχι και στις πολυκατοικιες? Δλδ 300 ανθρωποι που δουλευουν σε ενα 6οροφο κτιριο ειναι πιο σημαντικες οι ζωες τους απο 12 οικογενειες, συνολικα 40-50 ατομων που ζουν σε μια πολυκατοικια?

Αντιλαμβανομαστε προφανως την παρωδια του νομου και την αποτυχια των οργανων.

Και στο τελος αυτος που θα την πληρωσει ειναι ο εκαστοτε διαχειριστης.

Θα γεμίσουμε με εξωτερικές σιδερένιες σκάλες, όπωες ξαφνικά γέμισε η αθήνα με ατομικούς καυστήρες σε όλα τα μπαλκόνια.

Δημοσ.

Ναι αλλα θα μπορεις να φυγεις να σωθεις απο κει αντι να αλλαξεις πλευρο οπως λεει ο Τόσκας :P

Δημοσ.

απο που να παρω κλειδαρια/μυλο;

τωρα νοικιασα σπιτι και θελω να αλλαξω κλειδι. τι αγοραζω;

τιμη για να τι περασει ενας κλειδαρας; 

Θεσσαλονικη

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, d_gkal είπε

απο που να παρω κλειδαρια/μυλο;

τωρα νοικιασα σπιτι και θελω να αλλαξω κλειδι. τι αγοραζω;

τιμη για να τι περασει ενας κλειδαρας; 

Θεσσαλονικη

Αρχικά πρέπει να μας πεις τι κλειδαριά έχει τώρα η πόρτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Dvs είπε

Θα γεμίσουμε με εξωτερικές σιδερένιες σκάλες, όπωες ξαφνικά γέμισε η αθήνα με ατομικούς καυστήρες σε όλα τα μπαλκόνια.

Στις ΗΠΑ δλδ ειναι βλακες και ηλιθιοι που δεν εχουν σκεφτει την "αισθητικη" του θεματος αλλα την ασφαλεια τους και υπαρχουν μεταλλικες σκαλες διαφυγης απο μπαλκονι σε μπαλκονι και που το FD (Fire Department) πιστοποιει ολες τις νεες οικοδομες ή ακομα και ανακατασκευες ή αναβαθμισεις κτιριων και πανω απο καποιες προδιαγραφες που οριζει ο νομος σε υποχρεωνει να εχεις αισθητηρες ανιχνευσης καπνου συνδεδεμενους με την πυροσβεστικη, αυτοματα συστηματα πυροσβεσης κτλ κτλ.

Εδω ομως στο Ελλαντα μπορει ο αλλος να κανει εργασιες αναβαθμισης του σπιτιου του ή γενικες οικοδομικες εργασιες εντος (γκρεμισμα τοιχων, αλλαγμα κουφωματων, υδραυλικων κτλ ) και δεν ενημερωνεται καμια αρμοδια δημοσια και καμια αρχη ασφαλειας. Στις ΗΠΑ ακομα και για να κανεις αναβαθμιση υδραυλικων πρεπει να ερθει ο αρμοδιος πιστοποιημενος μηχανικος της αντιστοιχης πολεοδομιας να δωσει το οκ οτι τα υλικα που χρησιμοποιηθηκαν είναι καταλληλα και προβλεπομενα.

Αλλα ξεχασα οι Αμερικανοι δεν ξερουν και εμεις ειμαστε ο φωτισμενος λαος. Ο ιδιος λαος που χτιζει μεσα σε δαση και πανω σε αιγιαλους και μετα νομιμοποιει τα αυθαιρετα με ενα προστιμο και μια ρυθμιση και ειναι ολοι ευτυχισμενοι.

Μνημονια μεχρι να βγει η Abloy Protect 1.111.113 και η Omega extra super galactic plus :P

Επεξ/σία από Sebu
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...