Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η βαφή ατσαλιού δεν είναι απλή ιστορία. Πάντως αν την χρειάζεται κάποιος, υπάρχουν εταιρείες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Ένα σοβαρό μηχανουργείο σίγουρα έχει κάποιον που συνεργάζεται. 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, dpolal είπε

Μια βοήθεια πλίξ. :)

Μετά από 20 συναπτά έτη χάλασε ο μηχανισμός επαναφοράς (σούστα) στην κύρια είσοδο της πολυκατοικίας μας.
Αυτός που έχει τώρα είναι μάρκας Cisa αλλά δεν γνωρίζω μοντέλο, χάνει λάδια και ένας «μάστορας» που το είδε μας είπε ότι πάει για πέταμα.

Φρόντισε να μας ενημερώσει ότι για αλλαγή να υπολογίζουμε από 160 ευρώ και πάνω (μέχρι 300€ μας είπε για τα ποιό ακριβά μοντέλλα :o )  αλλά μου φαίνονται υπερβολικά τα χρήματα.

Η πόρτα είναι σχετικά μεγάλη, ξύλινη και πάρα πολύ βαριά.
Έχετε να προτείνεται κάτι ;;;;

IMG_20180501_110357 (Custom).jpg

IMG_20180501_110411 (Custom).jpg

IMG_20180501_110427 (Custom).jpg

Εγω ξερω οτι οτι εχει βίδες πριν το πετάξουμε το ξεβιδώνουμε προσπαθώντας να το επισκευάσουμε. Κατά προτίμηση μόνοι μας.

Ριξε μια ματια εδώ διαβαζοντας τι λενε μερικοί για την περίπτωση επισκευής. Πιθανόν να λύνεται το θεμα με ενα απλό o-ring μερικών ευρώ:

Επίσης κοίτα και για κανενα άλλο τρόπο επισκευής.

Δεν μπορεί να ειναι δύσκολο, δεν εχει τιποτα ηλεκτρονικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zevage είπε

Εγω ξερω οτι οτι εχει βίδες πριν το πετάξουμε το ξεβιδώνουμε προσπαθώντας να το επισκευάσουμε. Κατά προτίμηση μόνοι μας.

Ριξε μια ματια εδώ διαβαζοντας τι λενε μερικοί για την περίπτωση επισκευής. Πιθανόν να λύνεται το θεμα με ενα απλό o-ring μερικών ευρώ:

Επίσης κοίτα και για κανενα άλλο τρόπο επισκευής.

Δεν μπορεί να ειναι δύσκολο, δεν εχει τιποτα ηλεκτρονικά.

Ευχαριστώ για το video.
Αφενώς ο δικός μας μηχανισμός είναι διαφορετικός (τύπου μπουκάλα), αφετέρου διάβασα σε κάποιο site ότι αν χάσει υγρά είναι για «πέταμα».

Δημοσ.
15 ώρες πριν, K.TGS. είπε

Για την omega plus, defender MRM 10800 - MRM 29 SK ή disec scorpion;

εμας ρωτας ;;; εσυ βαζεις οτι θες. 

η πλακα μαγγανιου ειναι μια χαρα προς το παρον !

--------------------------------

για το βιντεο που εβαλε ο μαστορας δε λεω τιποτα.

δειχνει μια πορτα 50 κιλων με σουστα πλακε κ ο ανθρωπος εχει μπουκαλα με ελατηριο / λαδι !!!

8 ώρες πριν, dpolal είπε

Ευχαριστώ για το video.
Αφενώς ο δικός μας μηχανισμός είναι διαφορετικός (τύπου μπουκάλα), αφετέρου διάβασα σε κάποιο site ότι αν χάσει υγρά είναι για «πέταμα».

ετσι κι αλλιως ο μηχανισμος ειναι απαρχαιομενος. οποιος πουλαει / επισκευαζει μπουκαλες εμεινε στο '90 κ τωρα εχουμε 2018.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, mclein είπε

εμας ρωτας ;;; εσυ βαζεις οτι θες. 

η πλακα μαγγανιου ειναι μια χαρα προς το παρον !

--------------------------------

για το βιντεο που εβαλε ο μαστορας δε λεω τιποτα.

δειχνει μια πορτα 50 κιλων με σουστα πλακε κ ο ανθρωπος εχει μπουκαλα με ελατηριο / λαδι !!!

ετσι κι αλλιως ο μηχανισμος ειναι απαρχαιομενος. οποιος πουλαει / επισκευαζει μπουκαλες εμεινε στο '90 κ τωρα εχουμε 2018.

Καλημέρα, ρωτώ καποιον που είναι ειδικός, ποιο από τα δύο  defender να προτιμήσω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, K.TGS. είπε

Καλημέρα, ρωτώ καποιον που είναι ειδικός, ποιο από τα δύο  defender να προτιμήσω.

για μενα και τα 3 ειναι ιδια. δεν εχω δει κανενα τρυπημενο. θα προτιμουσα να το παραλαβω σε εκδοση με 3 κλειδια.

omega plus = 3 αρχικα κλειδια + 3 μαγνητικα ! Το κλεψιμο με τα 2κλειδα και 25€ για καθε επιπλεον ειναι επιστημονικο / ελληνικο φαινομενο !

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mclein είπε

για μενα και τα 3 ειναι ιδια. δεν εχω δει κανενα τρυπημενο. θα προτιμουσα να το παραλαβω σε εκδοση με 3 κλειδια.

omega plus = 3 αρχικα κλειδια + 3 μαγνητικα ! Το κλεψιμο με τα 2κλειδα και 25€ για καθε επιπλεον ειναι επιστημονικο / ελληνικο φαινομενο !

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, K.TGS. είπε

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

προσοχη στην καρτουλα ! ειναι παντα σφραγισμενη ή εστω μη-ξυσμενη ! ο κωδικος να μην εχει εμφανιστει επανω στην καρτα.

αν εχει συμβει το τελευταιο, σημαινει οτι εβγαλαν αντιγραφο μαγνητακι !

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φιλος σκεφτεται να αλλαξει κλειδαρια γιατι εχασε προσφατα τα δικα του κλειδια και απλα του ανοιξε ο κλειδαρας και του εβγαλε αντικλειδια.

Του ειπε λοιπον οτι υπαρχει ειδικη κλειδαρια τελευταιας τεχνολογιας που αν δοκιμασει καποιος να βαλει αλλο κλειδι μεσα πεφτει ενας μηχανισμος λεει εσωτερικα και κοβει το αλλο κλειδι στη ριζα και το κραταει το μισο μεσα και η κλειδαρια αχρηστευεται και δεν παραβιαζεται.

Και πως κανει 300 ευρω + ΦΠΑ + εγκατασταση αλλα για φιλικη τιμη του την αφηνει 280 μαυρα

Εκλαιγα απο τα γελια μεχρι το πρωι

Υπαρχει κλειδαρια που πεφτει λαιμητομος εσωτερικα και κοβει εχθρικο/ξενο κλειδι και το κραταει μαγκωμενο μεσα και την αχρηστευει???

Πολυ Ιντιανα Τζόουνς και Τζεημς Μποντ κατασκευη μου ακουγεται :D

Επεξ/σία από Sebu
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sebu είπε

Φιλος σκεφτεται να αλλαξει κλειδαρια γιατι εχασε προσφατα τα δικα του κλειδια και απλα του ανοιξε ο κλειδαρας και του εβγαλε αντικλειδια.

Του ειπε λοιπον οτι υπαρχει ειδικη κλειδαρια τελευταιας τεχνολογιας που αν δοκιμασει καποιος να βαλει αλλο κλειδι μεσα πεφτει ενας μηχανισμος λεει εσωτερικα και κοβει το αλλο κλειδι στη ριζα και το κραταει το μισο μεσα και η κλειδαρια αχρηστευεται και δεν παραβιαζεται.

Και πως κανει 300 ευρω + ΦΠΑ + εγκατασταση αλλα για φιλικη τιμη του την αφηνει 280 μαυρα

Εκλαιγα απο τα γελια μεχρι το πρωι

Υπαρχει κλειδαρια που πεφτει λαιμητομος εσωτερικα και κοβει εχθρικο/ξενο κλειδι και το κραταει μαγκωμενο μεσα και την αχρηστευει???

Πολυ Ιντιανα Τζόουνς και Τζεημς Μποντ κατασκευη μου ακουγεται :D

πληροφοριες παρακαλω ! το κοβει στις 90 μοιρες ή λιγοτερες ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/4/2018 στις 6:15 ΜΜ, willoby είπε

Καλησπέρα, πρώτη φορά κι εγώ εδώ στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών. (Κοινώς ακολουθεί μακροσκελές μήνυμα). 

Διάβασα αρκετές από τις προηγούμενες σελίδες και με βάση αυτά που λέγονταν πήγα και πήρα προσφορές από τα πιο αξιόπιστα μαγαζιά για θωρακισμένες πόρτες: Siamo, Portablock, Balomeno και Golden Door.

Tην Golden Door και τον Balomeno τους έχω απορρίψει γιατί η μεν Golden Door κάνει εγκατάσταση με αφρό (βέβαια μου είπαν ότι έχουν κάσα κλειστού τύπου και δεν χρειάζεται τσιμέντο, αλλά δεν πείστηκα – αν και πρέπει να πω ότι ήταν η οικονομικότερη προσφορά) ο δε Balomenos είχε δυο πωλητές ο οποίος ένας μου έλεγε μόνο τιμή και δεν εμπαινε σε λεπτομέρειες ακόμη και όταν τον ρωτούσα συγκεκριμένα πράγματα ο δε δεύτερος παρενέβη για να βοηθήσει την κατάσταση αλλά και πάλι ήταν μια χοντράδα του τυπου δεν σου χρειάζεται η ακριβή πόρτα πάρε την φτηνή και βάλε την ακριβή κλειδαριά και είσαι κομπλέ.

Siamo και Portablock ήταν και πολύ εξυπηρετικοί και αμφότεροι κάνουν εγκατάσταση με τσιμέντο. (Για τον φίλο πιο πάνω που έγραψε ότι η Portablock δεν βάζει τσιμέντο, εμένα μου είπαν ότι στην φτηνή τους (shell) βάζουν αφρο, ενώ στην πιο ακριβή (rock) τσιμέντο).

Και στα δυο παω για laminate για να γλυτωσω χρηματα από αποψη αισθητικης και να τα ρίξω στην ασφάλεια. Επίσης αυτό που κατάλαβα έιναι ότι και στα δυο μαγαζια μπορείς να παίξεις με τις επιλογές και να μην πας σε κάτι από τα προκαθορισμένα μοντέλα τους

Θα γράψω αναλυτικά αυτά που μου είπαν μπας και βοηθηθούν και άλλοι που ψάχνουν.

Οπότε έχουμε και λέμε:

SIamo

Παραγωγικός τύπος – διπλή θωράκιση με χαλυβδοφυλλα πάχους 1,25mm, κάσα ανοιχτού τυπου 2mm, δυο μεντεσέδες, παραμπλοκ πατεντα siamo αντι για σύρτη που δεν ανοιγει έυκολα όπως οι κοινοι σύρτες, 15 πυρροι κλειδώματος, 2 κάθετοι δοκοί, 10 οριζόντιοι δοκοί ακανόνιστα (οι 4 ακουμπάνε στις κλειδαριές), ατσάλινη πλάκα 4mm + μαγγανέζα 2mm για προστασία της κλειδαρίας, κλειδαριά mottura Q defender, κύλινδρος mottura champion pro, defender κωνικό mottura

775 + ΦΠΑ

Portablock

Rock – διπλή θωράκιση με ατσαλινα φύλλα 1.25mm, κάσα κλειστού τυπου 2mm, δύο μεντεσέδες, σύρτης ασφαλείας νυκτός σταθερός (δεν ανοιγει δηλαδή όπως όλοι οι σύρτες αλλά μένει μεσα κλειδωμενος για να μην ανοιγει η πορτα), 17 πύρροι κλειδώματος, 3 κάθετοι δοκοί, 9 οριζόντιοι δοκοί σε ευθεία, πλάκα μαγγανίου 4mm για προστασία της κλειδαριάς, κλειδαριά cisa, κύλινδορς cisa rs3s ή cisa ap4s, defender cisa

740 + ΦΠΑ

Αυτά σαν βάση. Οι διαφορές κατασκευαστικα είναι στην κάσα (κλειστού - ανοιχτού τύπου), στα φύλλα (ατσάλινα - χαλύβδινα), στο defender (κανονικό - κωνικό) και στην πλάκα της κλειδαριάς(μαγγάνιο - μαγγάνιο+ατσάλι). Από εκει και πέρα είναι οι κλειδαριές και οι κύλινδροι.

Εγώ σκέφτομαι να βάλω κάτι έξτρα τύπου διπλή κλειδαριά ή αυτό με το αυτόματο κλείδωμα. Οπότε πήρα και αυτές τις προσφορές

Siamo

Με διπλή κλειδαριά (κύλινδροι mottuta + ces dm5 ή wsm) που να μπλοκάρει 900 + ΦΠΑ

Mε μονή και αυτόματη μηχανική abloy 1000 + ΦΠΑ

(πάντως στο προσπέκτους έχουν και τον tesa st8)

Portablock

Mε διπλή κλειδαριά (κύλινδροι cisa ap4s + cisa rs3s) 1050 + ΦΠΑ

Με μονή και αυτόματη μηχανική 837 + ΦΠΑ

(βάζουν και την omega plus με 60 ευρώ λιγότερα αλλά χωρίς defender)

Αυτά. Η Portablock έχει και έξτρα επιλογές για συναγερμό ή ηλεκτρικό κρυφό κλείδωμα, μαγνητικό defender κλπ αλλά προς το παρών δεν με απασχολούν. Πήρα τιμές πάντως αν θέλει κάποιος μου λέει και τα γράφω.

Αν μπορούσατε να μου πείτε ποια επιλογή σε κάθε κατηγορία φαίνεται καλύτερη και γιατί θα βοηθούσατε πολύ.

Καλησπέρα, ποια πόρτα επέλεξες, με τι συνδυασμό κλειδαριών, πόσο κόστισε και ποιο το κόστος για τα επιπλέον της rock;

Επεξ/σία από K.TGS.
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ενδιαφέρομαι να βάλω μια πόρτα καινούργια οικονομική στο διαμέρισμα γιατί έχουμε μια παλιά απλή πολλά χρόνια,που να είναι στα 500-600ευρώ, αφού έψαξα λίγο βρήκα σε κάποια κοντινά μαγαζιά που είναι αρκετά χρόνια στήν περιοχή σκέφτομαι για κάποια απο αυτές,το πολύ να αλλάξω την κλειδαριά η κάποια λεπτομέρεια αν μου πείτε,σε κάτι καλύτερο εαν χρειάζεται,αλλά δεν θέλω να ανέβει το κόστος πάνω απο (100) ευρώ

Η μία είναι SIAMO http://www.siamo.gr/530/atros-neo-montelo με defender κλειδαριά απο τα νέα μοντέλα τους είπε κάπου στα 560ευρώ με τοποθέτηση τελική (χωρίς φπα)

Και η άλλη είναι Portablock η Shell με Κ2 και Tekno Cisa κλειδαριά τελική τιμή στα 600 μου είπε επειδή ρώτησα διαβάζοντας κάποιες παλιές σελίδες για τσιμέντο αν θέλω τσιμέντωμα γύρω κλπ δεν υπάρχει διαφορά στήν τιμή.

Ξέρω οτι θα το έχετε αναφέρει πολλές φορές αλλά για να μην κάτσω να  ψάχνω τα παλιά πόστ,αν μπορεί να μου πεί κάποιος που κατέχει το θέμα  ποιά θεωρείται καλύτερη και πιό ποιοτική και αν υπάρχει και ίσως κάποια πρόταση ίσως για κάποια μικρή βελτίωση η κάτι που δεν έχουν ήδη οι πόρτες,με μικρό κόστος όπως αναφέρω στήν αρχή,Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 9/15/2017 στις 10:18 ΠΜ, mclein είπε

τελος, αν καποιος καταφερει να ανοιξει omega plus χωρις καταστροφές / ζημιές,

τότε θα έχει έρθει το τέλος των γραναζωτών κλειδαριών, στο επίπεδο που τις γνωρίζουμε τώρα.

Και ποσο χρονο χρειαζεται να ανοιξει καποιος που ξερει

με καταστροφες-ζημιες  μια κλειδωμενη omega plus?

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.

Μιά και το θέμα αναφέρεται γενικότερα σε κλειδαριές και πόρτες, απλα ενημερωτικά να προσθεσω κατι. 

Επειδή δημιουργήθηκε ένα θέμα σε πολυκατοικία που διαμενει μια φίλη με το κλείδωμα της κεντρικής  πόρτας είτε επι 24ωρου βάσεως είτε το βράδυ, και τελικά κατέληξαν να χρησιμοποιήσουν κύλινδρο κλειδαριάς με πομολάκι, όπως και επίσης το οτι σχεδόν  σε όλες τις πολυκατοικίες υπάρχει ενα χαρτί κολλημενο στην είσοδο που γραφει "να κλειδωνετε την πορτα", παραθέτω το παρακάτω.
Πολλοί ένοικοι πολυκατοικιών στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων έναντι διαρρήξεων συνηθίζουν να κλειδώνουν - ειδικά κατά τις νυχτερινές ώρες - την πόρτα της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας, κάτι το οποίο απαγορευεται.

Ειδικότερα, ο Κανονισμός Πυροπροστασίας Κτιρίων (Π.Δ. 71/88 ), προβλέπει τα εξής (άρθρο 2, παρ 2.5.3):

Κάθε πόρτα πρέπει να έχει κατάλληλο εξοπλισµό, έτσι ώστε να ανοίγει αµέσως προς την πλευρά της όδευσης διαφυγής. Σύρτες ή άλλα µέσα ασφαλίσεως της πόρτας πρέπει να έχουν χειρολαβές ευκολόχρηστες ακόµη και στο σκοτάδι.

Οι κλειδαριές, αν υπάρχουν, πρέπει να είναι τέτοιου τύπου ώστε να µην απαιτείται η χρησιµοποίηση κλειδιού για να ανοίξουν προς την κατεύθυνση της διαφυγής. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...