swayback Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Lside είπε Έχω σκοπό να βάλω και συναγερμό οπότε θα ήθελα και ένα καλό κλειδί-αφαλό. Αν μπορείς κατοτόπισέ μέχρι πόσο κοστίζει ένας αφαλός απαραβίαστος (αν υπάρχει) και μέχρι πόσα αξίζει να δώσω. Εγώ πχ. σκεφτομουν γύρω στα 100 Ευρώ αλλά αν δεν αγοράζω κάτι καλό θα δώσω και 150.... -Όλοι ανοίγουν με τον Α ή Β τρόπο. Αλλά υπό πραγματικές συνθήκες, υπάρχουν κύλινδροι που τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα πλησιάζουν το «απαραβίαστο». Ανοίγουν δηλαδή ή υπό συνθήκες εργαστηρίου (δηλαδή όχι πάνω στην πόρτα σου και πίσω από defender) από γνώστες ή με βίαιους τρόπους (ηλεκτρικά εργαλεία πχ τροχό) - πάλι από κάποιον που γνωρίζει τι κάνει. Με +-100 μπορείς να πάρεις έναν αρκετά καλό κύλινδρο, όπως: -AGB Scudo DCK (τη νέα έκδοση) -EVVA ICS -Cisa AP4S -Dom ix 6 SR Και μετά πας στους top (110+), όπως: -Abloy Protec 2 -EVVA 4KS -Mul-T-Lock MT5+ (Εκτός του πομολοκύλινδρου) -Mauer NW5 Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από swayback 1
mclein Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 3 ώρες πριν, Lside είπε Το κλειδί είναι στην είκόνα: ο Κ2, ανοιγει με φυσημα του ανεμου πλεον ! παρολο που αγαπω τον sway, εχει λαθος στη διατυπωση δε χρειαζονται γνωσεις μιας κ εχω δει γυφτακια -συγγνωμη, ρομα- να τον ανοιγουν μπροστα μου στον ασπροπυργο ! 3
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 Δημοσ. 23 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μου είπε για τη συγκεκριμένη πόρτα, με τσιμέντο εγκατάσταση, με los, r50 και disec 250...800 ευρώ Πείτε μου καμία.αλλη εταιρεία οι εριααοτερες δε γράφουν specs στις πόρτες τους αναλυτικά. Ούτε θέλω με αφρό εγκατασταση Επεξ/σία 23 Απριλίου 2018 από deismus
Lside Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, swayback είπε -Όλοι ανοίγουν με τον Α ή Β τρόπο. Αλλά υπό πραγματικές συνθήκες, υπάρχουν κύλινδροι που τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα πλησιάζουν το «απαραβίαστο». Ανοίγουν δηλαδή ή υπό συνθήκες εργαστηρίου (δηλαδή όχι πάνω στην πόρτα σου και πίσω από defender) από γνώστες ή με βίαιους τρόπους (ηλεκτρικά εργαλεία πχ τροχό) - πάλι από κάποιον που γνωρίζει τι κάνει. Με +-100 μπορείς να πάρεις έναν αρκετά καλό κύλινδρο, όπως: -AGB Scudo DCK (τη νέα έκδοση) -EVVA ICS -Cisa AP4S -Dom ix 6 SR Και μετά πας στους top (110+), όπως: -Abloy Protec 2 -EVVA 4KS -Mul-T-Lock MT5+ (Εκτός του πομολοκύλινδρου) -Mauer NW5 Οι top (110+) είναι θεωρητικά απροσπέλαστοι? Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρίζω ποιος είναι καλύτερος ή πάει με την τιμή ? Επίσης βλέπω και τα μαγνητικά defender και ήθελα να ρωτήσω αν έχουν αξιοπιστία ή τα παραβιάζουν? Αξίζει κάτι τέτοιο τι γνώμες έχετε? Επεξ/σία 24 Απριλίου 2018 από Lside
mclein Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 12 ώρες πριν, deismus είπε Μου είπε για τη συγκεκριμένη πόρτα, με τσιμέντο εγκατάσταση, με los, r50 και disec 250...800 ευρώ Πείτε μου καμία.αλλη εταιρεία οι εριααοτερες δε γράφουν specs στις πόρτες τους αναλυτικά. Ούτε θέλω με αφρό εγκατασταση Ειναι αψογα ! Μην το ψαχνεις περισσοτερο ! Ακομη και μετρια να ειναι η πορτα, τα πραγματα ειναι πολυ δυνατα & δεν εχεις κατι να φοβασαι ! Οσο για την εγκατασταση, νομιζω οτι θα πεσει αρκετος αφρος στην περιπτωση των 800 αλλα μπορεις να πιεσεις ελαφρως για λιγο τσιμεντο περιμετρικα ! 9 ώρες πριν, Lside είπε Οι top (110+) είναι θεωρητικά απροσπέλαστοι? Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρίζω ποιος είναι καλύτερος ή πάει με την τιμή ? Επίσης βλέπω και τα μαγνητικά defender και ήθελα να ρωτήσω αν έχουν αξιοπιστία ή τα παραβιάζουν? Αξίζει κάτι τέτοιο τι γνώμες έχετε? DCK = ναι / Abloy = ναι / ICS = ναι / NW4 = ναι 1
Lside Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Τελικά θα μπει iseo R50 + συναγερμός. Αν και θα ήθελα τον "Abloy Protec 2" δεν τον βάζει η εταιρία που μου έβαλε την πόρτα και βασικό μειονέκτημα δεν μας φτάνουν 3 κλειδιά που δίνει... Ελπίζω να μην έχουμε ξανά κρούσμα! Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές swayback και mclein!
willoby Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Καλησπέρα, πρώτη φορά κι εγώ εδώ στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών. (Κοινώς ακολουθεί μακροσκελές μήνυμα). Διάβασα αρκετές από τις προηγούμενες σελίδες και με βάση αυτά που λέγονταν πήγα και πήρα προσφορές από τα πιο αξιόπιστα μαγαζιά για θωρακισμένες πόρτες: Siamo, Portablock, Balomeno και Golden Door. Tην Golden Door και τον Balomeno τους έχω απορρίψει γιατί η μεν Golden Door κάνει εγκατάσταση με αφρό (βέβαια μου είπαν ότι έχουν κάσα κλειστού τύπου και δεν χρειάζεται τσιμέντο, αλλά δεν πείστηκα – αν και πρέπει να πω ότι ήταν η οικονομικότερη προσφορά) ο δε Balomenos είχε δυο πωλητές ο οποίος ένας μου έλεγε μόνο τιμή και δεν εμπαινε σε λεπτομέρειες ακόμη και όταν τον ρωτούσα συγκεκριμένα πράγματα ο δε δεύτερος παρενέβη για να βοηθήσει την κατάσταση αλλά και πάλι ήταν μια χοντράδα του τυπου δεν σου χρειάζεται η ακριβή πόρτα πάρε την φτηνή και βάλε την ακριβή κλειδαριά και είσαι κομπλέ. Siamo και Portablock ήταν και πολύ εξυπηρετικοί και αμφότεροι κάνουν εγκατάσταση με τσιμέντο. (Για τον φίλο πιο πάνω που έγραψε ότι η Portablock δεν βάζει τσιμέντο, εμένα μου είπαν ότι στην φτηνή τους (shell) βάζουν αφρο, ενώ στην πιο ακριβή (rock) τσιμέντο). Και στα δυο παω για laminate για να γλυτωσω χρηματα από αποψη αισθητικης και να τα ρίξω στην ασφάλεια. Επίσης αυτό που κατάλαβα έιναι ότι και στα δυο μαγαζια μπορείς να παίξεις με τις επιλογές και να μην πας σε κάτι από τα προκαθορισμένα μοντέλα τους Θα γράψω αναλυτικά αυτά που μου είπαν μπας και βοηθηθούν και άλλοι που ψάχνουν. Οπότε έχουμε και λέμε: SIamo Παραγωγικός τύπος – διπλή θωράκιση με χαλυβδοφυλλα πάχους 1,25mm, κάσα ανοιχτού τυπου 2mm, δυο μεντεσέδες, παραμπλοκ πατεντα siamo αντι για σύρτη που δεν ανοιγει έυκολα όπως οι κοινοι σύρτες, 15 πυρροι κλειδώματος, 2 κάθετοι δοκοί, 10 οριζόντιοι δοκοί ακανόνιστα (οι 4 ακουμπάνε στις κλειδαριές), ατσάλινη πλάκα 4mm + μαγγανέζα 2mm για προστασία της κλειδαρίας, κλειδαριά mottura Q defender, κύλινδρος mottura champion pro, defender κωνικό mottura 775 + ΦΠΑ Portablock Rock – διπλή θωράκιση με ατσαλινα φύλλα 1.25mm, κάσα κλειστού τυπου 2mm, δύο μεντεσέδες, σύρτης ασφαλείας νυκτός σταθερός (δεν ανοιγει δηλαδή όπως όλοι οι σύρτες αλλά μένει μεσα κλειδωμενος για να μην ανοιγει η πορτα), 17 πύρροι κλειδώματος, 3 κάθετοι δοκοί, 9 οριζόντιοι δοκοί σε ευθεία, πλάκα μαγγανίου 4mm για προστασία της κλειδαριάς, κλειδαριά cisa, κύλινδορς cisa rs3s ή cisa ap4s, defender cisa 740 + ΦΠΑ Αυτά σαν βάση. Οι διαφορές κατασκευαστικα είναι στην κάσα (κλειστού - ανοιχτού τύπου), στα φύλλα (ατσάλινα - χαλύβδινα), στο defender (κανονικό - κωνικό) και στην πλάκα της κλειδαριάς(μαγγάνιο - μαγγάνιο+ατσάλι). Από εκει και πέρα είναι οι κλειδαριές και οι κύλινδροι. Εγώ σκέφτομαι να βάλω κάτι έξτρα τύπου διπλή κλειδαριά ή αυτό με το αυτόματο κλείδωμα. Οπότε πήρα και αυτές τις προσφορές Siamo Με διπλή κλειδαριά (κύλινδροι mottuta + ces dm5 ή wsm) που να μπλοκάρει 900 + ΦΠΑ Mε μονή και αυτόματη μηχανική abloy 1000 + ΦΠΑ (πάντως στο προσπέκτους έχουν και τον tesa st8) Portablock Mε διπλή κλειδαριά (κύλινδροι cisa ap4s + cisa rs3s) 1050 + ΦΠΑ Με μονή και αυτόματη μηχανική 837 + ΦΠΑ (βάζουν και την omega plus με 60 ευρώ λιγότερα αλλά χωρίς defender) Αυτά. Η Portablock έχει και έξτρα επιλογές για συναγερμό ή ηλεκτρικό κρυφό κλείδωμα, μαγνητικό defender κλπ αλλά προς το παρών δεν με απασχολούν. Πήρα τιμές πάντως αν θέλει κάποιος μου λέει και τα γράφω. Αν μπορούσατε να μου πείτε ποια επιλογή σε κάθε κατηγορία φαίνεται καλύτερη και γιατί θα βοηθούσατε πολύ. 1
korniza Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 @willoby καλησπέρα, ως μη ειδικός στον χώρο, επέλεξα τον SIAMO (μετά από μια κουβέντα με τον φίλο πλεόν @mclein). Μέχρι τώρα όλα πάνε καλώς προς την παραγγελία, οπότε χαρούμενος. Αν προχωρήσεις σε SIAMO και πιάσετε κουβέντα με τον Κ. Σιάμο, θα δεις ότι μπορεις να βάλεις και στην προσφορά που έχεις κρυφή παγίδα για τον συναγερμό. Αν ανατρέξεις μερικές σελίδες πίσω θα βρείς και μια ιδιοκατασκευή που κάνει την πόρτα εξυπνότερη και συνεργάζεται με τον συναγερμό. Τελικά ο Σιάμος δέχτηκε να την εγκαταστήσει!!! (Ευχαριστώ ) Και από ότι κατάλαβα θα είναι και η πρώτη πόρτα του που θα έχει φτιαχτεί με αυτό το σύστημα και μάλιστα με βιομηχανικές προδιαγραφές! Τώρα σειρά έχουν τα αλουμίνια. Η ερώτηση είναι αν μπαίνουν κλειδαριες πολλαπλών σημείων σε υπάρχουσες σειρομενες 2 φυλλες μπαλκονοπορτες. Γενικά τι συστήνετε για μπαλκονόπτες αλουμινίου?
26ska Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Δημοσ. 24 Απριλίου 2018 Με διπλή κλειδαριά στον Σιαμο σου κοστίζει 125 ευρώ από την προσφορά που σου έχει δώσει και στο portablock 310 ευρώ παραπάνω;
willoby Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 @korniza Η προσφορά που μου έδωσε δεν περιλαμβάνει συναγερμό. Δεν ξέρω έλεγα να μην μπω σε τέτοια μονοπάτια. Εσύ εννοείς ότι είναι μέσα στην τιμή ή είναι εξτρα; Επίσης το συστηματάκι που λες είναι για να ενεργοποιέιται αυτόματα ο συναγερμός όταν κλειδώνεις; Τώρα όσων αφορά το ερώτημα σου για τα αλουμίνια (μιας και μόλις παρήγγειλα κι απο αυτά ) αυτό που κατάλαβα είναι ότι τα ανοιγόμενα έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια απο τα συρόμενα γιατι κλειδώνουν περιμετρικά ενώ τα συρόμενα μόνο δεξια - αριστερά (πανω - κάτω είναι οι οδηγοί οπότε δεν μπορούν να πάρουν κλειδαριές). Στα παλιά δεν ξέρω αν μπορείς να βάλεις τέτοιους μηχανισμούς, υπάρχουν όμως κάτι κλειδαριές που τις βάζεις εξτρα πάνω στο αλουμίνιο. Και ίσως καμια μεμβράνη για το τζάμι ώστε να μην σπάει τόσο έυκολα (ενω στα καινούργια θα έβαζες τριπλεξ) @26ska Ναι είναι λίγο περίεργο, και μάλιστα στην άλλη προσφορά με τον μηχανισμό αυτόματου κλειδώματος συμβαίνει το αντίθετο! Στο siamo είναι 225 ευρώ παραπάνω και στο portablock είναι 97 ευρώ... Οπότε είτε έχει να κάνει με την πολιτική της κάθε εταιρείας και πόσο κοστολογεί τα προϊόντα της, είτε με το γεγονός ότι στο Siamo μου έδωσε 3 συγκεκριμένες τελικές προσφορές και ίσως έκανε κάποιο σκόντο ενώ στο portablock μου έδωσε την βασική που ανέφερα και μετά μου έλεγε το κάθε πράγμα πόσο παραπάνω θα κοστίσει. Ενδεχομένως οταν έρθει η ώρα για κάτι τελικό να κόψει κι αυτός κάτι(;)...
swayback Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, willoby είπε Καλησπέρα, πρώτη φορά κι εγώ εδώ στο φόρουμ και θα ήθελα την βοήθεια των ειδικών. (Κοινώς ακολουθεί μακροσκελές μήνυμα). Διάβασα αρκετές από τις προηγούμενες σελίδες και με βάση αυτά που λέγονταν πήγα και πήρα προσφορές από τα πιο αξιόπιστα μαγαζιά για θωρακισμένες πόρτες: Siamo, Portablock, Balomeno και Golden Door. Tην Golden Door και τον Balomeno τους έχω απορρίψει γιατί η μεν Golden Door κάνει εγκατάσταση με αφρό (βέβαια μου είπαν ότι έχουν κάσα κλειστού τύπου και δεν χρειάζεται τσιμέντο, αλλά δεν πείστηκα – αν και πρέπει να πω ότι ήταν η οικονομικότερη προσφορά) ο δε Balomenos είχε δυο πωλητές ο οποίος ένας μου έλεγε μόνο τιμή και δεν εμπαινε σε λεπτομέρειες ακόμη και όταν τον ρωτούσα συγκεκριμένα πράγματα ο δε δεύτερος παρενέβη για να βοηθήσει την κατάσταση αλλά και πάλι ήταν μια χοντράδα του τυπου δεν σου χρειάζεται η ακριβή πόρτα πάρε την φτηνή και βάλε την ακριβή κλειδαριά και είσαι κομπλέ. Siamo και Portablock ήταν και πολύ εξυπηρετικοί και αμφότεροι κάνουν εγκατάσταση με τσιμέντο. (Για τον φίλο πιο πάνω που έγραψε ότι η Portablock δεν βάζει τσιμέντο, εμένα μου είπαν ότι στην φτηνή τους (shell) βάζουν αφρο, ενώ στην πιο ακριβή (rock) τσιμέντο). Και στα δυο παω για laminate για να γλυτωσω χρηματα από αποψη αισθητικης και να τα ρίξω στην ασφάλεια. Επίσης αυτό που κατάλαβα έιναι ότι και στα δυο μαγαζια μπορείς να παίξεις με τις επιλογές και να μην πας σε κάτι από τα προκαθορισμένα μοντέλα τους Θα γράψω αναλυτικά αυτά που μου είπαν μπας και βοηθηθούν και άλλοι που ψάχνουν. Οπότε έχουμε και λέμε: SIamo Παραγωγικός τύπος – διπλή θωράκιση με χαλυβδοφυλλα πάχους 1,25mm, κάσα ανοιχτού τυπου 2mm, δυο μεντεσέδες, παραμπλοκ πατεντα siamo αντι για σύρτη που δεν ανοιγει έυκολα όπως οι κοινοι σύρτες, 15 πυρροι κλειδώματος, 2 κάθετοι δοκοί, 10 οριζόντιοι δοκοί ακανόνιστα (οι 4 ακουμπάνε στις κλειδαριές), ατσάλινη πλάκα 4mm + μαγγανέζα 2mm για προστασία της κλειδαρίας, κλειδαριά mottura Q defender, κύλινδρος mottura champion pro, defender κωνικό mottura 775 + ΦΠΑ Portablock Rock – διπλή θωράκιση με ατσαλινα φύλλα 1.25mm, κάσα κλειστού τυπου 2mm, δύο μεντεσέδες, σύρτης ασφαλείας νυκτός σταθερός (δεν ανοιγει δηλαδή όπως όλοι οι σύρτες αλλά μένει μεσα κλειδωμενος για να μην ανοιγει η πορτα), 17 πύρροι κλειδώματος, 3 κάθετοι δοκοί, 9 οριζόντιοι δοκοί σε ευθεία, πλάκα μαγγανίου 4mm για προστασία της κλειδαριάς, κλειδαριά cisa, κύλινδορς cisa rs3s ή cisa ap4s, defender cisa 740 + ΦΠΑ Αυτά σαν βάση. Οι διαφορές κατασκευαστικα είναι στην κάσα (κλειστού - ανοιχτού τύπου), στα φύλλα (ατσάλινα - χαλύβδινα), στο defender (κανονικό - κωνικό) και στην πλάκα της κλειδαριάς(μαγγάνιο - μαγγάνιο+ατσάλι). Από εκει και πέρα είναι οι κλειδαριές και οι κύλινδροι. Εγώ σκέφτομαι να βάλω κάτι έξτρα τύπου διπλή κλειδαριά ή αυτό με το αυτόματο κλείδωμα. Οπότε πήρα και αυτές τις προσφορές Siamo Με διπλή κλειδαριά (κύλινδροι mottuta + ces dm5 ή wsm) που να μπλοκάρει 900 + ΦΠΑ Mε μονή και αυτόματη μηχανική abloy 1000 + ΦΠΑ (πάντως στο προσπέκτους έχουν και τον tesa st8) Portablock Mε διπλή κλειδαριά (κύλινδροι cisa ap4s + cisa rs3s) 1050 + ΦΠΑ Με μονή και αυτόματη μηχανική 837 + ΦΠΑ (βάζουν και την omega plus με 60 ευρώ λιγότερα αλλά χωρίς defender) Αυτά. Η Portablock έχει και έξτρα επιλογές για συναγερμό ή ηλεκτρικό κρυφό κλείδωμα, μαγνητικό defender κλπ αλλά προς το παρών δεν με απασχολούν. Πήρα τιμές πάντως αν θέλει κάποιος μου λέει και τα γράφω. Αν μπορούσατε να μου πείτε ποια επιλογή σε κάθε κατηγορία φαίνεται καλύτερη και γιατί θα βοηθούσατε πολύ. Και οι 2 είναι πολύ καλές πόρτες. Του Σιάμου από θέμα θωράκισης είναι ίσως ένα κλικ πιο πάνω αλλά σίγουρα ένα κλικ πιο κάτω όσο αφορά τους κυλίνδρους, δυστυχώς. Αν σε ενδιαφέρει το αυτόματο κλείδωμα, προτίμησε του Σιάμου που έχει την Abloy. Αν θυμάμαι καλά, ο Porta Block βάζει κάτι σαν το memolock. Προσωπικά θα εμπιστευόμουν την Abloy που είναι και χρόνια δοκιμασμένη. Θα επέλεγα αυτόματο κλείδωμα αντί για 2πλή κλειδαριά, αν είχα στο σπίτι άτομα που βαριούνται να κλειδώνουν και την αφήνουν ξεκλείδωτη συνέχεια. Αλλιώς νομίζω πιο πολύ συμφέρει η 2πλή που είναι πιο οικονομική λύση (και εξηγούμαι πιο κάτω). 7 ώρες πριν, 26ska είπε Με διπλή κλειδαριά στον Σιαμο σου κοστίζει 125 ευρώ από την προσφορά που σου έχει δώσει και στο portablock 310 ευρώ παραπάνω; Έχει λογική. Η λύση της 2πλης στην PortaBlock είναι σημαντικά πιο ακριβή γιατί έχει τον Cisa RS3S που είναι σημαντικά πιο ακριβός από τους κυλίνδρους του Σιάμου. Μόνο ο κύλινδρος (RS3S) κάνει 160+ κι αυτό μόνο αν το ψάξεις καλά. Ο PortaBlock θα τον χρεώνει σίγουρα πιο πολύ οπότε καταλαβαίνεις πως προκύπτει η διαφορά. Μπορείς βέβαια να του πεις να σου βάλει δύο Cisa AP4S αντί για AP4S + RS3S για να μειωθεί το κόστος (αλλά και το επίπεδο ασφάλειας παράλληλα). Από την άλλη, η λύση αυτόματου κλειδώματος είναι σημαντικά πιο φθηνή στην PortaBlock γιατί δεν πρόκειται για ανεξάρτητη κλειδαριά με δικό της defender και δικό της κύλινδρο, όπως απαιτεί η Abloy που βάζει ο Σιάμος. Άρα δεν σου χρεώνουν defender και κύλινδρο. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε την τελευταία φορά που τους επισκέφθηκα πριν κάποιους μήνες. Η rock της portablock έχει καλή θωράκιση με καλές κλειδαριές Cisa (αφήνω εκτός την αυτόματου κλειδώματος), καλούς κυλίνδρους και οκ-μέτρια defenders. Επίσης είναι πιο ανοιχτοί σε αλλαγές-τροποποιήσεις κατόπιν αιτήματος του πελάτη, από ότι θυμάμαι. Πχ, δέχονται να τους πας defender και κύλινδρο της επιλογής σου. Του Σιάμου έχει λίγο καλύτερη συνολική θωράκιση, καλύτερες επιλογές όσον αφορά το αυτόματο κλείδωμα, καλύτερο defender και ακούγεται ότι κάνουν και καλύτερη δουλειά όσον αφορά την τοποθέτηση (σημαντικό αυτό). Έχει όμως κατώτερους κυλίνδρους πλέον, γραναζωτές κλειδαριές που ίσως είναι ένα κλικ πιο κάτω σε θέμα ποιότητας και αξιοπιστίας από τις αντίστοιχες Cisa και δεν είναι ανοιχτοί σε τροποποιήσεις που δεν είναι δικές τους. Πχ πολύ δύσκολα θα δεχτεί να του πας δικό σου κύλινδρο. Γιατί να του πας δικό σου κύλινδρο; Γιατί δυστυχώς αυτοί που βάζει πλέον, είναι κατηγορίας μέτριοι προς καλοί. Κρίμα γιατί έχει ΠΟΛΥ καλές πόρτες. Γενικά είναι λίγο δύσκολο να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτές τις 2, αλλά όποια και να επιλέξεις θα είσαι super. Προσωπικά θα απέφευγα τη λύση μηχανικού αυτόματου κλειδώματος της PortaBlock. Επειδή είναι πολύ σημαντικό το αυτόματο κλείδωμα για μένα, όταν είχα ρωτήσει για την αξιοπιστία, δεν ήταν και πολύ «θερμός» για αυτή τη λύση ο τύπος στην PortaBlock. Πιό σίγουρος φάνηκε για την ηλεκτρομηχανική της Cisa, η οποία όμως έκανε από μόνη της 900€. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2018 από swayback
korniza Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Ο Σιάμος φέρνει και τους KESO 8000 πλεον, πέρα από τα γνωστά. απόψεις για τον συγκεκριμένο κίλυνδρο?
swayback Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, korniza είπε Ο Σιάμος φέρνει και τους KESO 8000 πλεον, πέρα από τα γνωστά. απόψεις για τον συγκεκριμένο κίλυνδρο? Καλό αυτό. Είναι ανανεωμένη έκδοση του Keso 4000S. Ο 8000 είναι στην κατηγορία των πολύ καλών κυλίνδρων, ανάμεσα στους γνωστούς που αναφέρουμε συνήθως. Σίγουρα είναι ανώτερος του Mottura Champion Pro και των άλλων που βάζει τα τελευταία δύο περίπου χρόνια. Σημαντική αδυναμία του Keso 4000S είναι το bumping. Πιθανολογώ γι' αυτό τον λόγο τους έχει αποσύρει εδώ και 1-2 χρόνια ο Σιάμος. Δεν το έχω ψάξει να δω αν ο 8000 προσφέρει καλύτερη προστασία ενάντια στο bumping ή αν απλά βγήκε για να ανανεωθεί η πατέντα της Keso, μέχρι το 2034. Είναι λίγο νωρίς για να υπάρχουν bump keys για τον 8000, εκτός κι αν αυτά που υπάρχουν για τον 4000S, παίζει να είναι συμβατά και με τον 8000. Θα επέλεγα να τον βάλω, ανάλογα με το πόσο παραπάνω ζητάει για τον 8000 (ο Σιάμος). Πχ, αν στην πόρτα των 775€ με Mottura Champion Pro τον βάζει με +100€, παλεύεται. Αν ζητάει +150 όμως, προσωπικά θα έπαιρνα κάποιον άλλον και θα τον έβαζα μετά εγώ. @willoby Αν θες ρώτα πόσα θέλει για να σου βάλει τον Keso 8000.
mamos1975 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 καλημέρα σε όλους ποιά είναι η άποψή σας για την dierre sparta 17 με κύλινδρο new power?
26ska Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Εγώ άραγε που σκέφτομαι να αλλάξω πορτα ασφαλείας και έχω στην υπάρχουσα πόρτα τον rs3s θα δεχτούν στην portablock να τοποθετήσουν στην καινούργια πόρτα τον κύλινδρο που έχω κ πόσο άραγε θα πέσει το κόστος,όσο έχει ο κύλινδρος,περί τα 180 ευρώ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις