Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, zevage είπε

α) Τα 5+1 λειτουργουν ως εξής (απ' οτι διαβασα): τα 5 και το 1 εργοταξιακο λειτουργούν μαζί και ταυτόχρονα. Με το 7 (το ακυρωτικό) μπορεί να ακυρωθεί το εργοταξιακό και η ακύρωση είναι μόνιμη.

β) Δηλαδή το video ειναι fake?  Θεωρείς οτι o astral ειναι καλυτερος απο τον securemme?

a) ισχυει αλλα ειναι λαθος αυτο το σεναριο ! 

β) καλα αυτο δε το συζηταμε. εννοειται οτι ο cisa ακομη και στη μη πατενταρισμενη εκδοση του ειναι καλυτερος.

υγ - δεν ξερω τι δειχουν τα βιντεακια - ξερω μονο τι συμβαινει οταν παμε να κανουμε διαρρηξεις για διαφορους λογους !

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, mclein είπε

a) ισχυει αλλα ειναι λαθος αυτο το σεναριο !

Τι εννοείς λάθος σενάριο?

Ετσι κι αλλιώς θα ζητήσω σφραγισμένη συσκευασία ωστε να τον τοποθετήσω εγώ και τα 5+1 κλειδια θα χρησιμοποιούνται μεταξύ των μελών της οικογένειας.

β) έλεγα για τον securemme διοτι σπαει και αυτό που μενει δημιουργεί ενα προσθετο εμπόδιο. Ομολογω οτι με τρομαξε η ευκολία που εσπασε o cisa. Βεβαια σε πιστεύω οτι δεν ειναι τοσο ευκολο, αλλά ο τρόπος έχει λογική και πιθανόν να μην απέχει πολύ η πραγματικότητα.

Επεξ/σία από zevage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, zevage είπε

Τι εννοείς λάθος σενάριο?

Ετσι κι αλλιώς θα ζητήσω σφραγισμένη συσκευασία ωστε να τον τοποθετήσω εγώ και τα 5+1 κλειδια θα χρησιμοποιούνται μεταξύ των μελών της οικογένειας.

β) έλεγα για τον securemme διοτι σπαει και αυτό που μενει δημιουργεί ενα προσθετο εμπόδιο. Ομολογω οτι με τρομαξε η ευκολία που εσπασε o cisa. Βεβαια σε πιστεύω οτι δεν ειναι τοσο ευκολο, αλλά ο τρόπος έχει λογική και πιθανόν να μην απέχει πολύ η πραγματικότητα.

εννοω οτι ο κυλινδρος προοριζεται να εχει 5 κλειδια και οχι 6. 

επισης, η σφραγισμενη σου συσκευασια περιλαμβανει :

image.jpg

οταν σας λεω οτι βλεπετε βιντεακια και ειστε ημιμαθεις τσατιζεστε....

ειναι δυνατον φιλε μου ενας κυλινδρος ατσαλινος, με ατσαλινη κ πλαστικη μπαρα να σπασει ευκολοτερα απο καποιον που δεν εχει τιποτα ;;;;

επειδη δεν εψαξες ή δε βρηκες τιποτα για τον αστειο k64...δε σημαινει οτι ειναι ενας κυλινδρος της προκοπης !

οπως μπαινουν σε κλειδωμενες με Κ2, το ιδιο θα γινει και με τον Κ64 + κ22 !!

δικαιωμα σου να πιστευεις οτι ο astral s σπαει. εγω μπορω να σου διαθεσω χωρο, κυλινδρο + εργαλεια και να ελα να δοκιμασεις !!!

αν καταφερεις, να τον ανοιξεις σε 5' θα σου δωσω και 50€ για τον κοπο + χρονο σου.

δες και μια φωτογραφια που ειναι εκτος πορτας με μια απλη πενσα να δεις που πιανει η σκυλα στον Κ64 και που θα σπασει οταν τον πιεσω !

image.jpg

Επεξ/σία από mclein
  • Like 2
Δημοσ.
19 ώρες πριν, mclein είπε

οι μπαταριες αν ειναι αλκαλικες & σχετικα επωνυμες νομιζω θα κρατησουν αρκετα

Μόνο για το λόγο πως είναι με ρεύμα/μπαταρίες δεν θα το έβαζα ούτε να μου το χάριζαν. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στραβή αν δεν είναι fail safe. Ακόμα και σε καινούργιες συστοιχίες μπορεί στα καλά καθούμενα μια μπαταρία να χαλάσει με διαρροή μην επιτρέποντας να περάσει αρκετό ρεύμα, μου έχει τύχει κατά καιρούς και γι αυτό μάλιστα στις οδηγίες χρήσης πολλών συσκευών γράφει να αφαιρούνται οι μπαταρίες όταν αποθηκεύεται.

Παρατηρώ πως το συγκεκριμένο έχει  μία συστοιχία 4 ΑΑ για το ηλεκτρομηχανικό και μία μικρή 12V για το δέκτη (αυτή αποτελείται από 4 στοιχεία εσωτερικά)...

Και δε βλέπω ούτε καν ένδειξη κατάστασης των στοιχείων στη συσκευή, εεε...

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, PCharon είπε

Μόνο για το λόγο πως είναι με ρεύμα/μπαταρίες δεν θα το έβαζα ούτε να μου το χάριζαν. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στραβή αν δεν είναι fail safe. Ακόμα και σε καινούργιες συστοιχίες μπορεί στα καλά καθούμενα μια μπαταρία να χαλάσει με διαρροή μην επιτρέποντας να περάσει αρκετό ρεύμα, μου έχει τύχει κατά καιρούς και γι αυτό μάλιστα στις οδηγίες χρήσης πολλών συσκευών γράφει να αφαιρούνται οι μπαταρίες όταν αποθηκεύεται.

Παρατηρώ πως το συγκεκριμένο έχει  μία συστοιχία 4 ΑΑ για το ηλεκτρομηχανικό και μία μικρή 12V για το δέκτη (αυτή αποτελείται από 4 στοιχεία εσωτερικά)...

Και δε βλέπω ούτε καν ένδειξη κατάστασης των στοιχείων στη συσκευή, εεε...

εγω μαζι σου ειμαι ! γι'αυτο δεν ασχολουμαι με τετοιες πατεντες !

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ερώτηση για περιφερειακό θέμα ( δηλαδή για κλειδαριά αλλά όχι για εξώπορτα).

Οι κλειδαριές με τα κλειδάκια σταυρού που τοποθετούνται απο θέμα ασφαλείας; (σε σύγκριση με κλειδαριά κυλίνδρου αντίστοιχου μεγέθους συνδυασμένη με ένα κύλινδρο της σειράς.)

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Theban είπε

Ερώτηση για περιφερειακό θέμα ( δηλαδή για κλειδαριά αλλά όχι για εξώπορτα).

Οι κλειδαριές με τα κλειδάκια σταυρού που τοποθετούνται απο θέμα ασφαλείας; (σε σύγκριση με κλειδαριά κυλίνδρου αντίστοιχου μεγέθους συνδυασμένη με ένα κύλινδρο της σειράς.)

σε αλουμινοπορτες σωζουν. σε σιδερενιες + φυσαρμονικες ειναι αξιοπρεπεις ! γενικως ειμαι υπερ της χρησης εφοσον μιλαμε για κατι επωνυμο πχ FEB !

Δημοσ.

Πρόσφατα έφερα κλειδαρά να μου ανοίξει κλειδαριά με astra S, μετά απο (ευτυχώς) αποτυχημένη διάρρηξη.

Ο κλειδαράς προσπάθησε να τον σπάσει χρησιμοποιώντας σκύλα, τρυπάνι και 6 μύτες, καλέμι, πένσα, κατσαβίδια και πολύ ιδρωτα

Μετά απο 2 ώρες δεν τα καταφέρε. Έσπασε/Αχρήστευσε ακόμα και την κλειδαριά για να την βγάλει, χωρίς επιτυχία.

Συμπέρασμα: αν δεν ξέρεις την σωστή διαδικασία δεν θα σπάσει / βγει ποτέ. Ένα απλό τράβηγμα δεν φθάνει

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, mclein είπε

image.jpg

ειναι δυνατον φιλε μου ενας κυλινδρος ατσαλινος, με ατσαλινη κ πλαστικη μπαρα να σπασει ευκολοτερα απο καποιον που δεν εχει τιποτα ;;;;

επειδη δεν εψαξες ή δε βρηκες τιποτα για τον αστειο k64...δε σημαινει οτι ειναι ενας κυλινδρος της προκοπης !

δικαιωμα σου να πιστευεις οτι ο astral s σπαει. εγω μπορω να σου διαθεσω χωρο, κυλινδρο + εργαλεια και να ελα να δοκιμασεις !!!

αν καταφερεις, να τον ανοιξεις σε 5' θα σου δωσω και 50€ για τον κοπο + χρονο σου.

δες και μια φωτογραφια που ειναι εκτος πορτας με μια απλη πενσα να δεις που πιανει η σκυλα στον Κ64 και που θα σπασει οταν τον πιεσω !

image.jpg

Κατ' αρχή να μην παρεξηγούμαστε!! Ειμαι ευγνώμων για τη βοήθεια και την αφιλοκερδή διάθεση γνώσεων δεδομένου οτι δεν εχω σχεση με το θεμα κλειδαριών αλλά ως τεχνικός μηχανεύομαι και προσπαθώ να προσφέρω και εγω οτι μπορώ. Ακολούθως σε οτι αναφέρω εκφράζω προβληματισμούς και διαπιστώσεις και σε καμία περίπτωση αμφισβητήσεις γνωσεων ή διαπιστώσεων πιο ειδικών. Δεν πιστευω οτι ο αστραλ σπαει ευκολα γι' αυτό και τον έβαλα στο γραφείο μου μετά απο διάρρηξη πριν απο 6-7 χρονια (αν θυμαμαι καλά).

Οπότε δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί κλπ, που δημιουργούν και εντάσεις. Ειμαστε στην ίδια πλευρά (νομίζω).

Εγω δεν ισχυρίζομαι οτι ο Securemme K64 EVO σπαει πιο δυσκολα απο τον Astral S. Αντίθετα σπαει ευκολα αφήνοντας ανεπαφο τον υπόλοιπο κύλινδρο και θεωρώ οτι βαζει σε προβληματισμό τον διαρρήκτη γιατι θα πρεπει να σκεφτεί τι άλλο να κάνει. Πιστευω και θα το ερευνήσω αναρτώντας και φωτος, αν ειναι βασιμη η σκέψη μου, οτι στην δική μου περίπτωση πορτας δεν εξεχει τοσο ο κυλινδρος (απο την κλειδαριά) για να τον πιασει εργαλείο μετά την εγκοπή θραύσης.

Παντα φιλικά και καλοπροαίρετα.

Επεξ/σία από zevage
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, zevage είπε

Κατ' αρχή να μην παρεξηγούμαστε!! Ειμαι ευγνώμων για τη βοήθεια και την αφιλοκερδή διάθεση γνώσεων δεδομένου οτι δεν εχω σχεση με το θεμα κλειδαριών αλλά ως τεχνικός μηχανεύομαι και προσπαθώ να προσφέρω και εγω οτι μπορώ. Ακολούθως σε οτι αναφέρω εκφράζω προβληματισμούς και διαπιστώσεις και σε καμία περίπτωση αμφισβητήσεις γνωσεων ή διαπιστώσεων πιο ειδικών. Δεν πιστευω οτι ο αστραλ σπαει ευκολα γι' αυτό και τον έβαλα στο γραφείο μου μετά απο διάρρηξη πριν απο 6-7 χρονια (αν θυμαμαι καλά).

Οπότε δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί κλπ, που δημιουργούν και εντάσεις. Ειμαστε στην ίδια πλευρά (νομίζω).

Εγω δεν ισχυρίζομαι οτι ο Securemme K64 EVO σπαει πιο ευκολα απο τον Astral S. Αντίθετα σπαει ευκολα αφήνοντας ανεπαφο τον υπόλοιπο κύλινδρο και θεωρώ οτι βαζει σε προβληματισμό τον διαρρήκτη γιατι θα πρεπει να σκεφτεί τι άλλο να κάνει. Πιστευω και θα το ερευνήσω αναρτώντας και φωτος, αν ειναι βασιμη η σκέψη μου, οτι στην δική μου περίπτωση πορτας δεν εξεχει τοσο ο κυλινδρος (απο την κλειδαριά) για να τον πιασει εργαλείο μετά την εγκοπή θραύσης.

Παντα φιλικά και καλοπροαίρετα.

ειμαστε στην ιδια πλευρα, ισχυει.

μονο που εγω εχω καποιες γνωσεις. οχι ατελειωτες - ουτε καν πολλες - αλλα εσυ εισαι εντελως εξω απο το χωρο + το χορό !!!

δεν εισαι υποχρεωμενος να εχεις διαβασει ολες τις σελιδες αλλα μιας κ εισαι τεχνικός κ θεωρεις οτι καταλαβαινεις κατι απ'τα βιντεο...

θα επρεπε να καταλαβεις οτι αυτο που σου εδειξα με την απλη πενσα, αν κανω το κρακ κ τον σπασω δε θα σπασει στο κομματι που ισχυριζονται αλλα ο μισος στη ροδελα !!!

μιλαμε για θωρακισμενη πορτα ; αν ναι, ποιος κυλινδρος εξεχει & που περισσευει ; αφου εχει defender....

υγ - λες να ειναι τοσο μ@λακες εκει στη cisa και να εχουν πατενταρει ΑΚΡΙΒΩΣ τον ιδιο κυλινδρο (astral s) σε 3 μορφές ; (ap3s, ap4s, rs3s) !!!

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ.
5 ώρες πριν, mclein είπε

image.jpg

image.jpg

Λογικά όμως, αν είναι πάνω στην πόρτα δεν θα προεξέχει τόσο πολύ όσο την πιάνεις τώρα που είναι εκτός. Συνήθως περισσεύουν πολύ λιγότερο, στη μέση περίπου από εκεί που ξεκινά ο κύλινδρος και μέχρι την εγκοπή. Οπότε αν πιαστούν αυτά τα λίγα χιλιοστά που προεξέχει, δεν θα σπάσει εκεί μόνο που έχει σχεδιαστεί να σπάει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Λογικά όμως, αν είναι πάνω στην πόρτα δεν θα προεξέχει τόσο πολύ όσο την πιάνεις τώρα που είναι εκτός. Συνήθως περισσεύουν πολύ λιγότερο, στη μέση περίπου από εκεί που ξεκινά ο κύλινδρος και μέχρι την εγκοπή. Οπότε αν πιαστούν αυτά τα λίγα χιλιοστά που προεξέχει, δεν θα σπάσει εκεί μόνο που έχει σχεδιαστεί να σπάει;

σε μια ξυλινη πορτα, κανω τρυπα γυρω γυρω που καλυπτεται απο το διακοσμητικο και τον σπαω τον κυλινδρο.

οσον αφορα τη θωρακισμενη, εξεχει πολυ πισω απο το defender αλλα γι'αυτο υπαρχει το τελευταιο.

(κι ο λογος που αναρωτιεμαι τι σημασια εχει για το φιλο ο break secure) !

δες το βιντεακι που υποτιθεται σπανε τον astral s..θα καταλαβεις τι εννοω κενο.

Επεξ/σία από mclein
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κυλινδρος κανονικα δεν πρέπει να εξέχει μόνο απο την μέσα πλευρα, ωστε να μην μπορεί να τον πιάσει η σκύλα απέξω.

Θα έρχεται περασιά με το ξύλο ή το αλουμίνιο της πόρτας ή όσο επιτρέπει το defender αν υπάρχει

Απεξω θα μπορεί θεωρητικά να τον πιάσει μόνο αμα τρυπήσει την πορτα σύρω απο τον κύλινδρο, κάνοντας και τον ανάλογο θορυβο. Σωστα;

Επεξ/σία από Dvs
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mclein είπε

σε μια ξυλινη πορτα, κανω τρυπα γυρω γυρω που καλυπτεται απο το διακοσμητικο και τον σπαω τον κυλινδρο.

οσον αφορα τη θωρακισμενη, εξεχει πολυ πισω απο το defender αλλα γι'αυτο υπαρχει το τελευταιο.

(κι ο λογος που αναρωτιεμαι τι σημασια εχει για το φιλο ο break secure) !

δες το βιντεακι που υποτιθεται σπανε τον astral s..θα καταλαβεις τι εννοω κενο.

Αυτη ειναι η πορτα μου και η disec mrm29 που εχω βαλει.

Οπως βλεπεις ο κύλινδρος εξέχει 1,5 εκ.

Πιστευω οτι ενας τυπου "χαραγμενος" ( break secure) δεν πιανεται για snaping οπως δειχνεις στη φωτό σου.

disec mrm29 3.jpg

disec mrm29 2.jpg

dicec mrm29 1.jpg

Επεξ/σία από zevage
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχεις μπερδευτει (μαλλον).

εχεις τοποθετησει MRM. εχεις θωρακισμενη πορτα. ταυτοχρονα μιλας για break secure ! ΟΕΟ !

χωρις το defender ο κυλινδρος σου θα γινει 3 κομματια. 1 το μεσα, 1 το εξω & 1 το κυλινδρακι (επειδη ειναι μαπα το καρπουζι) που θα πεσουν οι μπιλιες οταν το σπασει καποιος !!

δε σε αφορα το θεμα break secure ! δε σου χρειαζεται ! ειναι περιττο σε μια θωρακισμενη πορτα με defender ! ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ DEFENDER !

γι'αυτο σου λεω :  κοιτας τα βιντεακια - εχεις χαθει, εχει χαθει και η μπαλα !!!

ο κυλινδρος K64 κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει τα λεφτα του εκτος αν τον αγορασες 40€ που κοστιζε ο Κ2 οταν πρωτοβγηκε.

εσυ καλα εκανες και τον αγορασες και καλα θα κανεις οταν θα θελεις κλειδια να πληρωσεις 20€/τμχ.

εγω θα ειχα τοποθετησει ICS ή Abloy και θα εβγαζα κλειδια με 10€ και θα μπορουσα να αλλαξω και το συνδιασμο του κυλινδρου σε περιπτωση που το θελησω.

τελειωνει η συζητηση για το σπασιμο του κυλινδρου σου γιατι οπως με τον Krusty δεν μπορω να συμβαδισω.

υγ - οταν εχεις τον Κ64 στο χερι σου, μετρα 1.5 εκατοστο και πες μου αν φτανει στο δηθεν σημειο σπασιματος ή πιο μεσα ! :D 

1 ώρα πριν, Dvs είπε

Ο κυλινδρος κανονικα δεν πρέπει να εξέχει μόνο απο την μέσα πλευρα, ωστε να μην μπορεί να τον πιάσει η σκύλα απέξω.

Θα έρχεται περασιά με το ξύλο ή το αλουμίνιο της πόρτας ή όσο επιτρέπει το defender αν υπάρχει

Απεξω θα μπορεί θεωρητικά να τον πιάσει μόνο αμα τρυπήσει την πορτα σύρω απο τον κύλινδρο, κάνοντας και τον ανάλογο θορυβο. Σωστα;

ο κυλινδρος καλο ειναι να μην εξεχει πουθενα για λογους ομορφιας + ασφαλειας γενικως !

εξωτερικα δυστυχως εξεχουν οι περισσοτεροι κυλινδροι. ειτε ειναι bs - ειτε ατσαλινοι - ειτε τιποτα !

επισης, η μεθοδος σπασιματος δεν ειναι μονοδρομος. υπαρχει και το τρυπημα + οι περισσοτεροι κυλινδροι δεν εχουν προστασια γι'αυτο !!!

Επεξ/σία από mclein
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...