Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, gsf είπε

Σε καμία περιπτωση δεν θέλω να ακυρωσω τις γνώμες των ειδικών αλλά λόγω άγνοιας του αντικειμένου αλλά και της αγωνίας για την προστασία του σπιτιού στο χωριό το οποίο έχει ανοιχτεί ήδη μια φορά με ξύλινη όμως πόρτα  ,αυτά τα βίντεο με προβληματίζουν.

Τέλος πάντων. Εγώ θα ακολουθήσω τις συμβουλές των ειδικών και ότι ήθελε προκύψει.

ειδικα σε μικρες πολεις οπου το 85% των διαρρηξεων ειναι απο μικροαπατεωνες που διαθετουν ελαχιστα εργαλεια + τεχνογνωσια, θα ελεγα να μην ανησυχεις !

αν σ'αρεσει το MRM και αντεχεις οικονομικα, τοποθετησε το !

συμβουλη μου : βαλε πισω του εναν σοβαρο κυλινδρο σε περιπτωση που καποιος ειναι περιεργος για το τι κρυβεται πισω απο τη σχισμη !!!

πχ στα 100€ : agb dck / iseo r50 / ap3s οπου βρεις / mul-t-lock interactive+ / evva ics / 

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Abloy θα έχω 😁

Γι αυτό ρωτάω για πλάκα προστασίας, για πιθανό τρύπημα κλειδαράς η οποία βρίσκεται πίσω απο 10 χιλιοστά ξύλο. Ξέχωρα από το defender.

(Με σπαθόσεγα ή haligan πυροσβέστη εντάξει ξέρω τι θα γίνει. 😂)

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Theban είπε

Abloy θα έχω 😁

Γι αυτό ρωτάω για πλάκα προστασίας, για πιθανό τρύπημα κλειδαράς η οποία βρίσκεται πίσω απο 10 χιλιοστά ξύλο. Ξέχωρα από το defender.

(Με σπαθόσεγα ή haligan πυροσβέστη εντάξει ξέρω τι θα γίνει. 😂)

ειναι δυσκολο να τρυπησεις την κλειδαρια σωστα + να παιξεις με το ροτορα του κυλινδρου.

δε χρειαζεται τιποτα περισσοτερο απο μια απλη κλειδαρια κυλινδρου + ενα defender + εναν καλο κυλινδρο.

φυσικα το σετακι που θες θα φτασει 200€ αλλα αν δεν υπαρχουν 500€ για θωρακισμενη, εισαι οκ !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mclein είπε
16 ώρες πριν, zevage είπε

Εχω δύο θέματα. Το ενα ειναι το οικονομικό αλλά δεν βαριέσαι μια φορά θα τα δώσω. Αμ δε!!!

Ειμαστε 5μελης οικογενεια με τρια παιδιά και αυτό ειναι το άλλο θεμα. Ειναι βεβαιο (και απο στατιστικη αποψη) οτι μια φορά το χρόνο ή στα δύο χρόνια κάποιος απ'όλους θα χάσει τα κλειδιά του, οπότε τα 150αρια δεν ειναι εύκολα.

Αυτοι ειναι οι βασικοι λόγοι που κοιτώ κατι πιο οικονομικό.

Επίσης ειναι βασικό να μπορεί να ξεκλειδώνει απ'εξω με κλειδί πάνω του απο μέσα ή να εχει πομολάκι μεσα.

νομιζω η λυση σου ειναι ο abloy protec2. μπορει να αλλαξει συνδιασμο ο κυλινδρος και θα χρεωθεις τα νεα κλειδια.

Πως ακριβώς γίνεται η αλλαγή συνδυασμού?

Πόσο κοστίζει συνήθως η αναπαραγωγή κλειδιών, διότι είδα οτι δίνουν μόνο 3 κλειδιά ενώ θα χρειαστούμε άλλα 4!!!

Επεξ/σία από zevage
Δημοσ.

Τα περισσοτερα video με ανοιγματα κυλινδρων στο youtube οπως εχει αναφερθει οχι μονο εδω αλλα στο φορουμ του ΣΑΕΚ ειναι ψευτικα.Αρκετοι κυλινδροι ειναι πειραγμενοι(πχ εχουν αφαιρεθει τα πιν κτλ) και εχουν γινει δεκαδες δοκιμες για την δημιουργια των συγκεκριμμενων video.Διαφορετικα ειναι σε  συνθηκες εργαστηριου και διαφορετικα  στην πραξη με τον κυλινδρο πισω απο το defender,το αγχος,το φως του διαδρομου να σβηνει αν προκειται για πολυκατοικια,να ειναι καποιος σκυμμενος αρκετη ωρα με περιορισμενη ορατοτητα(λογο defender),την υπαρξη καμερων,συναγερμου κτλ. Στην ουσια για ενα διαρρηκτη πιστευω οτι ειναι πρακτικα αδυνατο να ανοιξει με picking κυλινδρους οπως τον Mauer NW4,Mauer NW5,Cisa RS3S κτλ.Και οσες θωρακισμενες εχουν ανοιξει χωρις ιχνος παραβιασης συνηθως ειναι κυλινδροι των 20-40 ευρω.Και οπως εχει πολλες φορες ειπωθει απο τους ειδικους με ενα καλο κυλινδρο αγοραζεις χρονο,καθως το πιο σημαντικο ειναι να καθυστερησεις-αγχωσεις τον διαρρηκτη οσο το δυνατο περισσοτερο γινεται.

Οι περισσοτεροι διαρρηκτες εχουν ενα καβουρα που εχουν οι υδραυλικοι και κανουν θραυση του κυλινδρου,ελαχιστοι ειναι αυτοι που εχουν τοσο τα εξειδικευμενα εργαλεια,οσο και τις γνωσεις.

Οσο αφορα τον mclein πιστευω με τις γνωσεις τους εχει βοηθησει παρα πολλα μελη,και παντα ειναι προθυμος να απαντησει σε καθε μελος που εχει καποια απορια.

• Like 5
Δημοσ.
6 ώρες πριν, zevage είπε

Πως ακριβώς γίνεται η αλλαγή συνδυασμού?

Πόσο κοστίζει συνήθως η αναπαραγωγή κλειδιών, διότι είδα οτι δίνουν μόνο 3 κλειδιά ενώ θα χρειαστούμε άλλα 4!!!

ειτε στον αντιπροσωπο - ειτε σε καποιο σοβαρο καταστημα της εμπιστοσυνης σας που γνωριζουν τη διαδικασια !

τα κλειδια ειναι 3 ή 5. ο κυλινδρος ειναι modular, η αρχικη του μορφη ειναι 31x31 και κατασκευαζεται κατα παραγγελια. 

αν καποιοι τον στοκαρουν στα 3 κλειδια ειναι ο λογος που χρεωνουν 10, 15, 20 ευρω καθε επιπλεον κλειδι !

τα κλειδια κοστιζουν 10€ + φπα συνηθως.

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω μία απορία που ίσως να έχει απαντηθεί αλλά δεν την βρήκα δυστυχώς. 

Κάποιος κύλινδρος, κοστίζει (πχ ο mauer nw4) 100+ €. Βλέπω έχει διάφορα μεγέθη (δεν ξέρω τι είναι αυτά). Για να τοποθετηθεί σε μία πόρτα, χρειάζεται κάτι άλλο πέρα από τον ειδικό που θα έρθει να το κάνει; Μπορώ να το κάνω μόνος μου ή κάποιος που πιάνει το χέρι του; 

Πόσο θα μου κοστίσει το όλο εγχείρημα σε περίπτωση που θελήσω να αντικαταστήσω την υπάρχουσα κλειδαριά; Στο περίπου. 

Θέλει κάτι περισσότερο από έναν κύλινδρο; Μία απλή "ασφαλείας " πόρτα έχει το σπίτι, το οποίο νοικιάζω btw... Συνεπώς δεν έχω ιδέα αν αξίζει όλο το παραπάνω σαν σκέψη. 

Σόρρυ για τις μαζεμένες απαντήσεις , αλλά γενικά όπου έμενα, δεν είχε καλές κλειδαριές, μέχρι και εγώ θα τις παραβίαζα που λέει ο λόγος... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Καλησπέρα. Έχω μία απορία που ίσως να έχει απαντηθεί αλλά δεν την βρήκα δυστυχώς. 

Κάποιος κύλινδρος, κοστίζει (πχ ο mauer nw4) 100+ €. Βλέπω έχει διάφορα μεγέθη (δεν ξέρω τι είναι αυτά). Για να τοποθετηθεί σε μία πόρτα, χρειάζεται κάτι άλλο πέρα από τον ειδικό που θα έρθει να το κάνει; Μπορώ να το κάνω μόνος μου ή κάποιος που πιάνει το χέρι του; 

Πόσο θα μου κοστίσει το όλο εγχείρημα σε περίπτωση που θελήσω να αντικαταστήσω την υπάρχουσα κλειδαριά; Στο περίπου. 

Θέλει κάτι περισσότερο από έναν κύλινδρο; Μία απλή "ασφαλείας " πόρτα έχει το σπίτι, το οποίο νοικιάζω btw... Συνεπώς δεν έχω ιδέα αν αξίζει όλο το παραπάνω σαν σκέψη. 

Σόρρυ για τις μαζεμένες απαντήσεις , αλλά γενικά όπου έμενα, δεν είχε καλές κλειδαριές, μέχρι και εγώ θα τις παραβίαζα που λέει ο λόγος... 

Αν έχεις κλειδί χρηματοκιβωτίου, σίγουρα αξίζει η αλλαγή. Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν ξέρω αν γνωρίζεις πώς να κάνεις την αλλαγή με δεδομένο ότι θα χρειαστεί να αλλάξεις κλειδαριά, κύλινδρο και defender. Οι κύλινδροι έχουν διαφορετικά μεγέθη για να προσαρμόζονται στην κάθε διαφορετική πόρτα. Αν καλέσεις ειδικό, δε χρειάζεσαι κάτι άλλο. Αν πας να το κάνεις μόνος θα χρειαστεί να μετρήσεις διαστάσεις κλειδαριάς και κυλίνδρου, διάταξη κλειδαριάς και διακοσμητικά, που με τη σωστή καθοδήγηση δεν είναι κάτι δύσκολο.

Η τοποθέτηση απαιτεί να ανοίξεις εσωτερικά την επένδυση της πορτας, να βγάλεις την παλιά κλειδαριά, να βάλεις την καινούργια και αν μιλάμε για κυλίνδρου, να τρυπήσεις για να μπει το defender. Αν μιλάμε για Omega, γλυτώνεις τη διαδικασία του defender.

Τέλος αφού νοικιάζεις μπορείς φεύγοντας κάποια στιγμη, να πάρεις τον κυλινδρό σου και να βάλεις στη θέση του κάποιον των 5-10 ευρώ με την ελπίδα ότι εκεί που θα πας θα μπορείς να τον αξιοποιήσεις. Στην περίπτωση της Omega φροντίζεις να έχεις κρατήσει την παλιά κλειδαριά και θα κάνεις την ίδια διαδικασία.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tommybertsen είπε

αφου απαντησε ο alex, εγω να προσθεσω :

30x30 = διασταση για ξυλινη, σιδερενια πορτα !

30x40 + 30x45 = διασταση για αλουμινοπορτα.

30x50 = διασταση για θωρακισμενη.

μεγαλυτερες ή πιο περιεργες διαστασεις, σπανιοτερες περιπτωσεις διαφορων πορτων !

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα σας!

Έχει κάποιος ιδέα η Delome τι κυλίνδρους βάζει και τι προστασία παρέχουν; (http://www.delome.gr/dl1/)

Μου έχει δώσει ένας γνωστός τιμή για 550 ευρώ για θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αλλά δεν ξέρω ακόμα περαιτέρω χαρακτηριστικά.

Αν δεν γνωρίζει κάποιος, μπορείτε να μου πείτε τι συγκεκριμένα πρέπει να ρωτήσω και να ζητήσω για να είμαι καλυμμένος;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά! Θα δω τι θα κάνω.

Έχω μια απλή "ασφαλείας" πόρτα εδώ, το κλειδί είναι το κλασικό μακρύ κλειδί , όχι το χρηματοκιβωτίου. Οκ, κλειδώνει 4 φορές κλπ, αλλά θαρρώ ότι παραβιάζεται εύκολα, από κάποιον που ξέρει. Αν και στο μέρος που είμαι δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα (ίσως η κάμερα που έχει κάτω να απωθεί πολλούς περίεργους), ποτέ δεν ξέρεις ;) 

Thanx!

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, mhortis είπε

Καλημέρα σας!

Έχει κάποιος ιδέα η Delome τι κυλίνδρους βάζει και τι προστασία παρέχουν; (http://www.delome.gr/dl1/)

Μου έχει δώσει ένας γνωστός τιμή για 550 ευρώ για θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας αλλά δεν ξέρω ακόμα περαιτέρω χαρακτηριστικά.

Αν δεν γνωρίζει κάποιος, μπορείτε να μου πείτε τι συγκεκριμένα πρέπει να ρωτήσω και να ζητήσω για να είμαι καλυμμένος;

Ευχαριστώ!

iseo κλειδαρια + iseo R6 κυλινδρος + iseo απλό defender !

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, mclein είπε

iseo κλειδαρια + iseo R6 κυλινδρος + iseo απλό defender !

Σ'ευχαριστώ πολύ! Πιστεύεις πως υπάρχει λόγος να ζητήσω κάτι διαφορετικό ή είμαι "καλυμμένος"; (ποτέ δεν μπορείς να είσαι πλήρως καλυμμένος φαντάζομαι...)

Μέχρι τώρα ήμουν με μια απλή ξύλινη πόρτα (όχι θωρακισμένη ή ασφαλείας), οπότε όλα αυτά μου είναι κάπως ξένα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mhortis είπε

Σ'ευχαριστώ πολύ! Πιστεύεις πως υπάρχει λόγος να ζητήσω κάτι διαφορετικό ή είμαι "καλυμμένος"; (ποτέ δεν μπορείς να είσαι πλήρως καλυμμένος φαντάζομαι...)

Μέχρι τώρα ήμουν με μια απλή ξύλινη πόρτα (όχι θωρακισμένη ή ασφαλείας), οπότε όλα αυτά μου είναι κάπως ξένα.

ζητησε να μπει τουλαχιστον iseo R50 αν δουλευουν  μονο iseo !

αν διαθετουν κι αλλες μαρκες απο κυλινδρους, πες μας τι μπορουν να τοποθετησουν & θα σου γραψουμε τι θεωρουμε καλυτερο !

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν εχει σχολιασθεί και παλιότερα (έχω μείνει στην σελίδα 160), αυτό το έχετε δει?

https://www.diamandino.gr/ασύρματη-απαραβίαστη-κλειδαριά-diamandino.html

Για να αποτρέπει κάποιον που απλα θα ανοιξει την κλειδαριά και θα θέλει να μπει....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...