Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@swayback

Δεν μίλησα για συνδυασμό defender, κυλίνδρου και κλειδαριάς ότι παραβιάζονται εύκολα. Για μια προτίμηση μου στις μονοκόμματες μίλησα και ότι αν ένας πανάκριβως κύλινδρος μένει χωρίς defender και καταπέλτη μπορεί να πάθει τα παρακάτω σε μεγάλο ποσοστό.

Εδώ και με defender σε 15 σεγκούντος έχει γίνει καπνός ο σούπερ-ντούπερ κύλινδρος! Μια και αναφέραμε την εξόλκυση κυλίνδρου να βάλω και το βίντεο δεν είναι μεγάλη αποκάλυψη.
https://www.youtube.com/watch?v=XlA158Li3w0

Εδώ διαμπερής τρύπα σε ABUS κύλινδρο
https://www.youtube.com/watch?v=elmUDgz72nk

Εδώ μια ιουνιβερσάλ μέθοδος για κυλίνδρους που στροφάρουν πολύ!
https://www.youtube.com/watch?v=dyN9FtugboM

Επεξ/σία από Krusty
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Ή επιθυμητό, βλέπε συγγενή/φίλο που απλά σκέφτηκε να περάσει να σου χτυπήσει το κουδούνι για να ανέβει για έναν καφέ; Ή ο ταχυδρόμος να αφήσει κάτι; Ή ο καταμετρητής της ΔΕΗ να χτυπήσει να του ανοίξει κάποιος να μετρήσει στα ρολόγια;

Τέτοια σενάρια πως θα τα αποφεύγει ο συναγερμός; Ή θα χτυπάει κάθε λίγο και λιγάκι, που θα οδηγήσει στο να τον αγνοούν οι γείτονες, ο ιδιοκτήτης να μην τον ενεργοποιεί για να μην του χτυπάει άδικα και τελικά έτσι να κάτσει η στραβή;

Οσον αφορά πολυκατοικία οι συγγενείς, ταχυδρόμοι, κλπ επιθυμητοί χτυπούν το κουδούνι της εξωτερικής εισόδου (ισόγειο) και αν δεν τους ανοίξεις σημαίνει οτι απουσιαζεις και δεν υπάρχει λογος να ανέβουν. Οι ταχυδρόμοι και καταμετρητές περιορίζονται στο ισόγειο. Σε κάθε περίπτωση η δέσμη του συναγερμού εφάπτεται στην πόρτα, οπότε αν καποιος πλησιάσει για να  χτυπήσει το κουδούνι αυτό βρίσκεται πρίν την πόρτα και ειναι δύσκολο να τον πιασει η δεσμη, ακόμη και αν ακουμπήσει με ενα χερι για να στηριχθεί. Αν αρχίσει να "αγκαλιάζει" την πόρτα για κάποιο λόγο (αγάπη, συμπάθεια ή μίσος :P) τότε θα ενεργοποιηθεί (δικαίως) ο συναγερμός.

Στις μονοκατοικίες όλοι οι παραπάνω θα διαπιστώσουν οτι απουσιάζεις, έξω απο την αυλόπορτα,οπότε δεν υπάρχουν λόγοι να μπούν σαλτάροντας τη μάντρα (αλλιώς πως θα μπούν?). Τα ρολόγια της ΔΕΗ και ύδρευσης είναι απ' έξω.

Επεξ/σία από zevage
Δημοσ.
2 ώρες πριν, zevage είπε

Τελικά λόγω κόστους και επειδή χρειαζόμαστε 6 κλειδιά προσανατολίζομαι στους παρακάτω: CISA 0Α3S2 ASTRAL S ΜΕ ΠΟΜΟΛΑΚΙ , CISA ASTRAL S OA3SO , AGB U-TECH PS.

μαλλον ξεπερασμενες επιλογες....

6 ώρες πριν, Krusty είπε

Πιστεύω και με κατσαβίδι αν δεν λυγίσει ο κύλινδρος δεν θα ενεργοποιηθεί ο καταπέλτης. Επίσης έχω δει και με κατσαβίδι και άλλα σύνεργα να ανοίγουν ακριβοί κύλινδροι... Το κατσαβίδι περνάει και το defender γενικά.

Δινω 1000€ σε οποιον μου ανοιξει μια απλη ξυλινη πορτα κλειδωμενη δυο φορες. Θα εχει απλη κλειδαρια cisa logo, κυλινδρο απλό cisa logo.

Μοναδικα εργαλεια του, ενα κατσαβιδι + ενα σφυρι. οποιο κατσαβιδι θελει και η εργασια θα γινει μεσω του κυλινδρου και μονο.

Αν ανοιξει τον απλο κυλινδρο, εγω θα δωσω τα 1000€.

17 λεπτά πριν, Krusty είπε

@swayback

Δεν μίλησα για συνδυασμό defender, κυλίνδρου και κλειδαριάς ότι παραβιάζονται εύκολα. Για μια προτίμηση μου στις μονοκόμματες μίλησα και ότι αν ένας πανάκριβως κύλινδρος μένει χωρίς defender και καταπέλτη μπορεί να πάθει τα παρακάτω σε μεγάλο ποσοστό.

Εδώ και με defender σε 15 σεγκούντος έχει γίνει καπνός ο σούπερ-ντούπερ κύλινδρος! Μια και αναφέραμε την εξόλκυση κυλίνδρου να βάλω και το βίντεο δεν είναι μεγάλη αποκάλυψη.
https://www.youtube.com/watch?v=XlA158Li3w0

Εδώ διαμπερής τρύπα σε ABUS κύλινδρο
https://www.youtube.com/watch?v=elmUDgz72nk

Εδώ μια ιουνιβερσάλ μέθοδος για κυλίνδρους που στροφάρουν πολύ!

παραπληροφορεις τον κοσμο & δηλητηριαζεις τον εαυτο σου βλεποντας παντου κακους που θελουν τα λεφτα σου.

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mclein

Σ' αυτό το βίντεο που πόσταρα και πριν έχει μια δυνατή άκρη σαν κατσαβίδι philips και απλά για να πιάνει την άκρη καλύτερα έχει την λαβή τύπου καστάνιας, χτυπάει με το σφυράκι μέσα την σφήνα και μια χαρά στροφάρει ο κύλινδρος χωρίς πολύ φασαρία και πολύ χρόνο. Αν πάρει στροφές ο κύλινδρος ή φύγει μόνο το μέρος που μπαίνει το κλειδί όπως στο βίντεο μετά εύκολα ξεκλειδώνει και διπλοκλειδωμένη κλειδαριά

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εισαι πολυ αιρετικος και γι'αυτο δε θα σου εξηγησω ποσο ανοητος ειναι αυτος στο βιντεο...

παντως ειναι τελειως ανιδεος ως μαστορας & η τεχνικη του ειναι τουλαχιστον νηπιαγωγειου.

αν ισχυαν οι βλακειες που δειχνει, ακομη στο πρωτο ανοιγμα της ημερας θα ημασταν....

υγ - ειμαι 100% βεβαιος οτι πλεον αν πεσεις θυμα ληστειας θα γινει με τον πλεον ηλιθιο τροπο που ποτε δε θα πιστευες...(οπως δηλαδη και η αστυνομια που κρυβει την ανικανοτητα & υποστελεχωση της σε δηθεν διαρρηκτες με μαγικα εργαλεια + φοβερες τεχνικες) !

Επεξ/σία από mclein
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Krusty είπε

@mclein

Σ' αυτό το βίντεο που πόσταρα και πριν έχει μια δυνατή άκρη σαν κατσαβίδι philips και απλά για να πιάνει την άκρη καλύτερα έχει την λαβή τύπου καστάνιας και μια χαρά στροφάρει ο κύλινδρος χωρίς πολύ φασαρία και πολύ χρόνο. Αν πάρει στροφές ο κύλινδρος ή φύγει μόνο το μέρος που μπαίνει το κλειδί όπως στο βίντεο μετά εύκολα ξεκλειδώνει και διπλοκλειδωμένη κλειδαριά

Εξακολουθείς να νομίζεις ότι είναι τόσο απλά όσο τα βλέπεις. Δικαίωμά σου αλλά είσαι μακριά από την πραγματικότητα.

Αν μαθαίνονταν όλα αυτά και άλλα τόσα από το YouTube, θα είμασταν όλοι διαρρήκτες και κλειδαράδες.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, korniza είπε

Καλημέρα στην παρέα,

θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον @mclein για τις πολύτιμες συμβουλές του. Είμαι και εγώ σε διαδικασία που βάζω πόρτα ασφαλείας.

Θέλω να μοιραστώ μια ιδέα που έχω που ίσως προσθέσει κάτι στην ασφάλεια του χώρου μας. 

Μέχρι τώρα όσοι έχουν πόρτα ασφαλείας και συναγερμό, πρέπει να κάνουν 2 πράγματα. Ενεργοποίηση συναγερμού και Κλέιδωμα πόρτας. Από όσο γνωρίζω οι παγίδες του συναγερμού για τις πόρτες καταλαβαίνουν αν μια πόρτα είναι κλειστή ή ανοιχτή. Η δικιά μου ιδέα είναι να προσθέθεί μια ακόμα επαφή (μικροδιακόπτης) μέσα στην κάσα που να καταλαβαίνει αν η πόρτα είναι κλειδωμένη όταν οι πύροι της κλειδαριάς βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη.

Έτσι με το κλείδωμα να ενεργοποιείται και η περιμετρική ζώνη του συναγερμου. Οπότε υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να κλειδώνει κάποιος την πόρτα του.

Βλέπετε το ανθρώπινο είδος είναι εκ φύσεως τεμπέλικο και γενικά υπάρχει και η ανθρώπινη βλακεία (συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό).

Το καλό με αυτό το συστηματάκι είναι πολύ φτηνό στην υλοποίηση και απλό.

Περιμένω τα σχόλια σας, προτάσεις.

1 ώρα πριν, zevage είπε

Οταν ενα σύστημα συναγερμού ειναι "οπλισμενο", δηλαδή σε ετοιμότητα, και ενας αισθητηρας εντοπίσει παραβίαση του χώρου, περνάει λίγος χρόνος (η υστέρηση ενεργοποίησης που ειπα παραπανω ), ο οποίος είναι ρυθμιζόμενος, για την έναρξη της σειρήνας ή αποστολής κλήσης, sms, ή ειδοποίησης καποιου αρμόδιου (αστυνομια, security). Σ' αυτον το χρόνο ο ιδιοκτήτης απενεργοποιεί (χειροκίνητα ή με τηλεχειρισμό) το σύστημα ωστε να μη γίνει η εναρξη των παραπάνω.

Θα το γράψω μια ακόμα φορά σχετικά με τους μικροδιακόπτες μέσα στην κάσα: δεν είναι για να ανιχνεύουν  αν η πόρτα είναι κλειστή/ ανοιχτή αλλά ΑΝ η Πόρτα είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ. Στην ουσία κάθε φορά που κλειδώνει κάποιος, ΟΠΛΙΖΕΙ την ΠΕΡΙΜΕΤΡΟ (κουρτίνα, laser, σύστημα καπνού κτλ). οπότε το βράδυ αν κλειδώσει κάποιος, έχει ενεργοποιήσει και τον συναγερμό σε κατάσταση HOME.

Επειδή όσοι νομίζουν ότι ο συναγερμός είναι απλά κάτι που σφυρίζει μόνο και ανάβει φωτάκια, καλύτερα να πάρουν κανέναν από τα lidl. ένας συναγερμός με την κλασσική πλακετούλα και την συρήνα ανοίκει στην εποχή του 80. Υπάρχουν περίπλοκα συστήματα που έχουν δυνατότητα για PRE-ARM, POST-ARM. οπως επίσης όπως είχε αναφέρει ο @mclein για την εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας, έχει σημασία η υλοποίηση. Ένα Setup που από το σχεδιασμό του θα δίνει false alarm, δεν είναι συναγερμός. Πεταμένα λεφτά.

Όσω για τις κάμερες στην είσοδο θα διαφωνίσω ότι αποτρέπουν ή έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Εκτός και αν μιλάμε για κρυφές....

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε και δεν πρόκειται να μπω στις λεπτομέριες.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Krusty είπε

Αν δεν υπήρχε ο θεριστής
θα ΄μουνα παραθεριστής.

μη γινεσαι εριστικός, απλά θα γελάνε οι αναγνωστες. 

προσπαθουμε να σου εξηγησουμε και νομιζεις θελουμε τα λεφτα σου & μονο αυτα.

κανεις τεραστιο λαθος οσον αφορα εμενα τουλαχιστον.

θελω να εισαι οσο πιο ασφαλης γινεται κ φυσικα να κανεις την εργασια σου οικονομικα..

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mclein είπε

αληθινο φαινεται να ειναι. γιατι να μην ειναι ;

Μα αν ένας κύλινδρος σαν τον  maure nw4  ανοίγει σε 1 λεπτό για ποιο λόγο να αλλάξω τον mg x8 και να μην βάλω μόνο τον disec magnetic για defender;

Προβληματισμό μου προκάλεσε το video και αμηχανία.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, gsf είπε

Μα αν ένας κύλινδρος σαν τον  maure nw4  ανοίγει σε 1 λεπτό για ποιο λόγο να αλλάξω τον mg x8 και να μην βάλω μόνο τον disec magnetic για defender;

Προβληματισμό μου προκάλεσε το video και αμηχανία.

Αυτο λεω και εγω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@gsf

@zevage

Από τη μία είναι λογικό να σας προκαλεί αμηχανία και ανασφάλεια. Από την άλλη, όσο δύσκολο και να σας είναι να είναι να το πιστέψετε, 10/10 βιντεάκια που ανοίγουν κυλίνδρους με picking, ναι μεν πολλές φορές είναι αληθινά αλλά απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, λόγω συνθηκών. Αν έχετε όρεξη, ψάξτε το θέμα προς τα πίσω, έχει συζητηθεί άπειρες φορές το θέμα αυτό. 

Τώρα αν σε επηρέασε τόσο πολύ αυτό το βίντεο αλλά και άλλα αντίστοιχα, τότε πάρε τον Abloy Protec 2 και λύθηκε και το ψυχολογικό κομμάτι. Είναι από τους ελάχιστους για τους οποίους δεν υπάρχει βιντεάκι που να τους pickάρουν και γενικά δεν έχει αποδειχθεί ότι ανοίγει, παρά μόνο με το κλειδί του ή με τρύπημα. Εφόσον θα είναι και πίσω από defender, δεν έχεις να φοβάσαι το τρύπημα. Όμως και χωρίς defender να ήταν, αμφιβάλλω αν ο μέσος διαρρήκτης με τρυπάνι, θα ξέρει πως να τρυπήσει τον abloy και να τον παραβιάσει.

Σε αγχώνει και το τρύπημα? Δώσε 250€ και πάρε τον Dom Diamant :P.

Ο κύλινδρος που έχεις, είναι "του κιλού" που λέμε. Αυτοί οι κύλινδροι όντως είναι ευάλωτοι για πολλούς λόγους. Το ότι έχεις το μαγνητικό defender όμως, αλλάζει το παιχνίδι. Τον προστατεύει αρκετά προς το παρόν. Γιατί να τον αλλάξεις τότε? Γιατί θεωρητικά με τον καιρό εξοικειώνονται και προσαρμόζονται όλο και περισσότερο στα νέα δεδομένα οι διαρρήκτες. Οπότε όταν θα αρχίσουν κάποια στιγμή να ξέρουν πως να ανοίγουν το μαγνητικό defender, καλό είναι από πίσω να έχεις κάτι καλό.
Αν κάνεις την έρευνα σου (όχι στο youtube) αλλά βάσει των ελληνικών δεδομένων, θα δεις ότι προς το παρόν, οι περισσότερες πόρτες ασφαλείας με κλειδαριά κυλίνδρου και defender που να παραβιάζονται χωρίς ζημιά, είναι αυτές που έχουν κύλινδρο του κιλού ή defender της πλάκας.

Έχω απλή ξύλινη πόρτα του '70, με 2 κυλίνδρους των 100+ € (έκαστος) και 2 μέτρια defenders να τους προστατεύουν. Με τα δεδομένα που έχω, μπορώ να πω πως έχω το κεφάλι μου ήσυχο σε ένα βαθμό μιας και ξέρω ότι για να την ανοίξουν, θα πρέπει να την σπάσουν. Χρειάζονται 2 τόσο ακριβοί κύλινδροι σε μία τόσο κακή πόρτα? Εννοείται πως όχι. Γιατί το έκανα? Για ψυχολογικούς λόγους (και γιατί είναι χόμπι για μένα αυτή η ενασχόληση). Έκανα το καλύτερο δυνατό που μπορούσα. Για τώρα. 

Αυτό μπορείς να κάνεις κι εσύ. Το καλύτερο δυνατό με βάση τα οικονομικά σου και τις απαιτήσεις σου. Και τελειώνω με το αυτονόητο: όσο αυξάνεται το επίπεδο ασφαλείας (με καλύτερες κλειδαριές, συναγερμούς, κάμερες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς), τόσο μειώνεται το ποσοστό-πιθανότητα διάρρηξης του χώρου σου. Και αυτό ουσιαστικά προσπαθείς να επιτύχεις. Χωρίς να χρειάζονται υπερβολές όπως αυτά που έχω κάνει εγώ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mclein είπε
6 ώρες πριν, zevage είπε

Τελικά λόγω κόστους και επειδή χρειαζόμαστε 6 κλειδιά προσανατολίζομαι στους παρακάτω: CISA 0Α3S2 ASTRAL S ΜΕ ΠΟΜΟΛΑΚΙ , CISA ASTRAL S OA3SO , AGB U-TECH PS.

μαλλον ξεπερασμενες επιλογες....

Σε σχεση με τον MG X8 ειναι καλύτεροι ή χειρότεροι?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...