Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 10/4/2018 στις 5:28 ΜΜ, SavvinDiesel είπε

Καλησπέρα στην παρέα.. Μετά από καιρό υπομονής, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αναβαθμίσω την εξώπορτα του σπιτιού. Μιας και μιλάμε για βόρειο Ελλάδα και συγκεκριμένα για Θεσσαλονίκη, υπάρχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον καλό κατασκευαστή/εγκαταστάτη στην πόλη μας; Δεν έχω βάλει ταβάνι στο τελικό ποσό που θα δαπανήσω, μιας και πόρτα ασφαλείας μία φορά βάζεις (εξαιρώντας τις αναβαθμίσεις της κλειδαριάς κ.πλ.). Τί συνδιασμό πόρτας-κλειδαριάς-κύλινδρου-defender μου προτείνετε σαν λύση αρκετά άνω του μέσου όρου και στα όρια της υπερβολής για ένα τυπικό διαμέρισμα, σε ''δύσκολη'' όμως περιοχή. Ίσως κάποιοι γελάσουν με την προαναφερθήσα περιγραφή, αλλά με αυτά που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά, έχει φοβηθεί το μάτι μας. Δεν έχω να κρύψω θησαυρό, αλλά η παραβίαση της ιδιωτικότητας μας από μόνη της , νομίζω ότι πολυτιμότερη από οτιδήποτε θα μπορούσαν να αφαιρέσουν από ένα διαμέρισμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Καλησπέρα... Κάποιος φίλος που να γνωρίζει να προτείνει κάτι;

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SavvinDiesel είπε

Καλησπέρα... Κάποιος φίλος που να γνωρίζει να προτείνει κάτι;

Δεν γνωρίζω κάποια εταιρεία στη Θεσαλλονίκη αλλά σου γράφω κάποια κριτήρια επιλογής να έχεις κατά νου:

Θωράκιση:

Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει τόσο το οικονομικό, μπορείς να δώσεις κάποια έμφαση στη θωράκιση. Δηλαδή να έχει ΚΑΙ οριζόντιους κοιλοδοκούς (πέρα από τους κάθετους που είναι στάνταρ), λαμαρίνες πάχους 1mm τουλάχιστον, εσωτερική και εξωτερική "θωράκιση", οπωσδήποτε έξτρα ενίσχυση με πιο ανθεκτικά μέταλλα(πχ μαγγάνιο, ατσάλι) τα οποία θα έχουν κάποιο πάχος (2mm τουλάχιστον) στα ευαίσθητα σημεία (κλειδαριά και εκτροπείς/πίροι πάνω και κάτω). Σημαντικό ρόλο φυσικά παίζει και η τοποθέτηση αλλά εκεί δυσκολεύουν τα πράγματα με την έννοια ότι δεν μπορείς να ξέρεις εύκολα τι δουλειά κάνει το κάθε συνεργείο.

Κλειδαριά: 

Επιλογή Α: Omega Plus

Επιλογή Β: Κλειδαριά κυλίνδρου

Επιλογή Γ: Διπλή κλειδαριά

Η Omega Plus (επιλογή Α) είναι στάνταρ, δεν έχουμε κάτι να πούμε. Καλή και αξιόπιστη επιλογή εδώ και χρόνια. Πλέον και αρκετά οικονομική.

Αν πας σε κλειδαριά κυλίνδρου, δες για γραναζωτή κλειδαριά με καταπέλτη (πχ Cisa Revolution Pro, Mul-T-Lock LOS), κάποιο καλό defender όπως το Disec BKD250 και κάποιον πολύ καλό κύλινδρο (πχ Mauer NW5, Abloy Protec 2, Mul-T-Lock MT5+, EVVA 4KS).

Η διπλή κλειδαριά προσφέρει περισσότερη ασφάλεια από τις "απλές" κλειδαριές. Η διπλή μπορεί να είναι τύπου Omega Plus ή διπλή κυλίνδρου

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιθανότητα εταιρείες με πόρτες ασφαλείας στην Αθήνα να κάνουν τοποθετήσεις και Θεσσαλονίκη. Προσωπικά θα έκανα 2-3 τηλέφωνα σε μερικές εταιρείες (πχ δες Siamo, Porta Block, Porta Nova, Steel Door)  να δω αν παίζει αυτό το σενάριο μιας και με μία γρήγορη ματιά δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο από εταιρείες με πόρτες στη Θεσσαλονίκη. Μόνο την ΚΕΤΕ έχω ακούσει να αναφέρουν κάποιοι για Θεσσαλονίκη αλλά αυτά που είδα στο site δεν μου γέμισαν το μάτι :P (σε σύγκριση πάντα με τις επιλογές που έχουμε εντός Αθηνών).

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.

Κυριως οι ειδικοι του νηματος αν φυσικα το γνωριζουν ας μας πουν τι ειναι αυτο:

Gateman assa abloy A20-CH

http://www.11street.my/productdetail/assa-abloy-gateman-a20-fd-sh-ch-produced-in-korea-16201745

Ειναι κυρια κλειδαρια? Ειναι για δευτερη? Ειναι για εισοδους πολυκατοικιων? Ειναι κινεζια καμαρωτη? Εχει καμια σχεση με Abloy?

Ταιριαζει σε θωρακισμενες?

Εδω στη Θεσαλονικη  το περναει καποιος 350 ευρω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ringboy είπε

Κυριως οι ειδικοι του νηματος αν φυσικα το γνωριζουν ας μας πουν τι ειναι αυτο:

Gateman assa abloy A20-CH

http://www.11street.my/productdetail/assa-abloy-gateman-a20-fd-sh-ch-produced-in-korea-16201745

Ειναι κυρια κλειδαρια? Ειναι για δευτερη? Ειναι για εισοδους πολυκατοικιων? Ειναι κινεζια καμαρωτη? Εχει καμια σχεση με Abloy?

Ταιριαζει σε θωρακισμενες?

Εδω στη Θεσαλονικη  το περναει καποιος 350 ευρω.

ειναι προσθετη κλειδαρια. 

υπαρχουν 2 gateman. του abloy & της κορέας/σιγκαπουρης. προφανως το 2ο σεναριο ειναι το φθηνο.

δεν ξερω αν ταιριαζει σε θωρακισμενη αλλα δε νομιζω οπως ειδα τα σχεδια.

θεσσαλονικη το τοποθετει ο safekey νομιζω. μπορεις να ρωτησεις αν το τοποθετουν σε θωρακισμενες.

5 ώρες πριν, prometheas είπε

Καλά ολα αυτά για τις πόρτες αλλά με τα παράθυρα τι κάνουμε ;

Νομίζω οτι πολλοί διαρρήκτες θα προτιμήσουν να μπούν σε ένα σπίτι από μπαλκονόπορτα /παράθυρο έστω και ασφαλείας αντί να παιδεύονται να διαπεράσουν μια καλή πόρτα.

Τι λένε οι γνώστες ; 

cal doublex new / domus wk - ειτε μονη - ειτε διπλη τοποθετηση = αδυνατο το ανοιγμα με κλασικους τροπους. 

προφανως αν πρεπει να γινει φυσαρμονικα το αλουμινιο, θα μπουν.

5 ώρες πριν, villasg είπε

Η πιο καλη λυση στα παραθυρα ειναι εξωτερικα καγκελα ! ! ! !

===============================================================

Πρόσφατα οπως εγραψα αλλαξα  τον αφαλο απο την πόρτα ασφαλείας στην Αθηνα .
Ειχα Mauer Elite 2 Red Line Series και έβαλα τον εβαλα τον scudo dck .
Τον Mauer Elite 2  τον εβαλα στην πόρτα εισόδου ( αλουμινίου ) που εχω στο εξοχικό .
Απλα με ανησυχεί που "εξεχει" λιγο ο αφαλος .
Υπάρχει κίνδυνος νατον "σπάσουν" με καποιο κάβουρα - γκαζοταναλια κλπ ?

ldFh1yC.jpgLqNKrkw.jpg

αν εξεχει λιγο, disec sg08. αν εξεχει περισσοτερο και εχεις μονη κλειδαρια, τοτε OG01 και εισαι ετοιμος.

αν εχεις τριων σημειων δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα. λυσε και δες τις τρυπες της.

αν ειναι cisa γραναζωτη δε χρειαζεται να κανεις τιποτα. αν ειναι domus λογικα θα εχει τρυπες για καποιο αλλο defender.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsiro7 είπε

Για θεσ/νικη δες την sabadoor

Δεν ήθελε να βάλει πετροβάμβακα / ορυκτοβάμβακα ανάμεσα στα 2 μεταλικά φύλλα της πόρτας του. Επέμενε ότι λόγω αλληλουχίας των διαφορετικών υλικών έχεις έτσι κι αλλιως ηχομόνωση - θερμομόνωση. Αυτό μου κακοφάνηκε και δεν τον προτίμησα.

• Like 1
Δημοσ.

Πέρυσι έβαλα πόρτα ασφαλείας αλλά μου τοποθέτησαν μη γραναζωτη κλειδαριά. Το ερώτημα είναι αν μπορώ να βάλω defender. Επειδή θα αλλάξω κύλινδρο

πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξω και κλειδαριά;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gsf είπε

Πέρυσι έβαλα πόρτα ασφαλείας αλλά μου τοποθέτησαν μη γραναζωτη κλειδαριά. Το ερώτημα είναι αν μπορώ να βάλω defender. Επειδή θα αλλάξω κύλινδρο

Αυτή που έχεις τώρα είναι κυλίνδρου; Χωρίς defender;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Alejandro είπε

Αυτή που έχεις τώρα είναι κυλίνδρου; Χωρίς defender;

Ναι , χωρίς defender

Επεξ/σία από gsf
Δημοσ.
2 ώρες πριν, gsf είπε

βαλε φωτογραφια να δουμε...

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, gsf είπε

Δεν μπορώ είναι επαρχια

στειλε μου με προσωπικο μηνυμα αν δε θελεις εδω, φωτογραφια του κλειδιου μηπως καταλαβω τι εχεις τοποθετησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, villasg είπε

Πρόσφατα οπως εγραψα αλλαξα  τον αφαλο απο την πόρτα ασφαλείας στην Αθηνα .
Ειχα Mauer Elite 2 Red Line Series και έβαλα τον εβαλα τον scudo dck .
Τον Mauer Elite 2  τον εβαλα στην πόρτα εισόδου ( αλουμινίου ) που εχω στο εξοχικό .
Απλα με ανησυχεί που "εξεχει" λιγο ο αφαλος .
Υπάρχει κίνδυνος νατον "σπάσουν" με καποιο κάβουρα - γκαζοταναλια κλπ ?

Spoiler

ldFh1yC.jpgLqNKrkw.jpg

17 ώρες πριν, mclein είπε

αν εξεχει λιγο, disec sg08. αν εξεχει περισσοτερο και εχεις μονη κλειδαρια, τοτε OG01 και εισαι ετοιμος.

αν εχεις τριων σημειων δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα. λυσε και δες τις τρυπες της.

αν ειναι cisa γραναζωτη δε χρειαζεται να κανεις τιποτα. αν ειναι domus λογικα θα εχει τρυπες για καποιο αλλο defender.

Η πόρτα αλουμινίου  , κλειδώνει με ενα γύρισμα κλειδιού  και βγαίνουν 3 γλώσσες , 1 εκει που ειναι η κλειδαριά ( βγαίνει προς τα έξω) και απο μια πάνω και κάτω ( που πέφτουν προς τα εξω  )

Τι παιζει και πως μπορει να γινει ?

Φωτο με το παλιο κλειδι , τις γλωσσες και το ποσο βγαινει εξω ο αφαλος .

Spoiler

IMG_20180412_144836.jpg

IMG_20180412_144901.jpg

IMG_20180412_144907.jpg

IMG_20180412_144921.jpg

IMG_20180412_144935.jpg

IMG_20180412_145220_1.jpg

IMG_20180412_145245.jpg

Επεξ/σία από villasg
Δημοσ.

μιας κ η κλειδαρια ειναι domus μαχαιρωτη δεν μπορεις να βαλεις καποιο defender προσαρμοζομενο.

το μονο που μπορεις να κανεις ειναι ν'αγορασεις εναν κοντυτερο κυλινδρο + ενα disec sg08 αν θελεις οπωσδηποτε defender.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...