swayback Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Συν ότι πες την βγάζεις και την παίρνεις μαζί όταν φύγεις. Τι θα αφήσεις πίσω Spoiler Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2018 από swayback
Alejandro Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2018 13 λεπτά πριν, swayback είπε Συν ότι πες την βγάζεις και την παίρνεις μαζί όταν φύγεις. Τι θα αφήσεις πίσω Απόκρυψη περιεχομένων Θεωρητικά την παλιά, αν βγει intact. Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει τον κόπο. 1
mclein Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 απ'τη στιγμη που υπαρχουν πορτες με 400€, δε συζηταμε καν το σεναριο της αποξηλωσης...
orck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Γιατί πόσο κοστίζει μια τοποθέτηση νέας πόρτας και πόση η αποξήλωση της νέας και τοποθέτησης της παλιάς;
Alejandro Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Τοποθέτηση 80-100 ευρώ. Αποξήλωση θωρακισμένης (χωρίς ζημιές ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί πάλι) και τοποθέτηση παλιάς ξύλινης (αν καταφέρει να βγει χωρίς ζημιές), αν ζητήσει το συνεργείο 200 ευρώ, θα τους κάνω και το τραπέζι. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από Alejandro 1
Theban Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Mclein, είμαστε πολλοί με ξύλινες πόρτες. Για πες λίγα περισσότερα για το πως ανοίγονται συνήθως και τι μπορεί να γίνει σαν βελτίωση.
Krusty Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) @Mclein Ενδιαφέρομαι τόσο γιατί όπως έγραψα κλέψαν το διαμέρισμα που μένει ενοικιαστής μας λόγω κλειδί χρηματοκιβωτίου και μιας και θα κάνουμε αλλαγή κλειδαριάς σκέφτομαι τις καλύτερες λύσεις. Φυσικά ανησυχώ και για μένα περισσότερο. Στο παρελθόν κλέψαν και το διπλανό μας διαμέρισμα με το σπάσιμο μόνο της βίδας που κρατούσε τον κύλινδρο και δεν ακούσαμε τίποτα. Για την τεχνική της απόκρυψης επιμένω και μάλιστα θα βάλω και ψεύτικη κάμερα ή dummy camera χωρίς να φαίνεται η μάρκα της. Αν πάει κάποιος να την ρίξει ρισκάρει γιατί σε περίπτωση που ρίξει αληθινή, η φωτογραφία του άνετα μπορεί να πάει στην αστυνομία αφού θα είναι προφανές γιατί την έριξε. Όσον αφορά το ξύσιμο μάρκας πχ κυλίνδρου για εσένα που έχεις γνώσεις μπορείς να καταλάβεις πολλά και χωρίς την μάρκα αλλά άλλος που ξέρει μόνο την μέθοδο χτυπάω τον κύλινδρο, σπάει η βίδα και ξεκλειδώνω με στραβό σιδεράκι μπορεί να παραπλανηθεί όταν ψαρεύει στόχους. Νομίζω μερικοί συναγερμοί έχουν και φάρο στον μπαλκόνι οπότε θα μπορούσε να μπει και ψεύτικος! Ψεύτικος αισθητήρα κίνησης και συναγερμός πληκτρολόγιο υπάρχουν σίγουρα. Υπάρχει και η ιδέα να βάζουμε αυτοκόλλητο στην είσοδο ότι "ο τάδε χώρος προστατεύεται από την ΜΟΥΦΑ security"! @Theban Εννοεί απ' όσο κατάλαβα ότι και με τρίαινα ανοίγει και λυγίζει με δυο λοστούς όλη η ξύλινη πόρτα. Ειδικά εκεί που είναι η κλειδαριά δεν έχει και πολλά χιλιοστά ξύλο να την καλύπτει. Κάτι παραπάνω προσφέρει και αυτό όταν μπει χημικό βύσμα στο τούβλο. https://www.youtube.com/watch?v=BhQfHY7K_4Y Επίσης ο συναγερμός τύπου σφήνα των 5 ευρώ μπορεί να λειτουργήσει και όταν είμαστε έξω αν τον σταθεροποιήσουμε με κολλητική ταινία και βγούμε έξω με προσοχή χωρίς να ανοίξουμε πολύ την πόρτα. Σήμερα μόλις έβγαλα κατά λάθος έναν κύλινδρο υποτίθεται ασφαλείας που έχει το γλωσσίδι του παράκεντρα να μην φεύγει με το σπάσιμο της βίδας του. Τον έβγαλα χωρίς να στρίψω το κλειδί! Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Krusty
mclein Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 7 ώρες πριν, Theban είπε Mclein, είμαστε πολλοί με ξύλινες πόρτες. Για πες λίγα περισσότερα για το πως ανοίγονται συνήθως και τι μπορεί να γίνει σαν βελτίωση. τοποθετηση θωρακισμενης πορτας. αν ειναι ξυλινη μασιφ κ εχει σοβαρη αξια, τοτε : α) ατσαλινος κυλινδρος σαν αυτους που βαζει ο sway (abloy, 4ks) β) μπαρα 1 μετρου στην μερια της κασας γ) προσθετη κλειδαρια κυλινδρου με defender & εναν ατσαλινο κυλινδρο ή μια omega exagono ! 6 ώρες πριν, Krusty είπε @Mclein Ενδιαφέρομαι τόσο γιατί όπως έγραψα κλέψαν το διαμέρισμα που μένει ενοικιαστής μας λόγω κλειδί χρηματοκιβωτίου και μιας και θα κάνουμε αλλαγή κλειδαριάς σκέφτομαι τις καλύτερες λύσεις. Φυσικά ανησυχώ και για μένα περισσότερο. Στο παρελθόν κλέψαν και το διπλανό μας διαμέρισμα με το σπάσιμο μόνο της βίδας που κρατούσε τον κύλινδρο και δεν ακούσαμε τίποτα. Για την τεχνική της απόκρυψης επιμένω και μάλιστα θα βάλω και ψεύτικη κάμερα ή dummy camera χωρίς να φαίνεται η μάρκα της. Αν πάει κάποιος να την ρίξει ρισκάρει γιατί σε περίπτωση που ρίξει αληθινή, η φωτογραφία του άνετα μπορεί να πάει στην αστυνομία αφού θα είναι προφανές γιατί την έριξε. Όσον αφορά το ξύσιμο μάρκας πχ κυλίνδρου για εσένα που έχεις γνώσεις μπορείς να καταλάβεις πολλά και χωρίς την μάρκα αλλά άλλος που ξέρει μόνο την μέθοδο χτυπάω τον κύλινδρο, σπάει η βίδα και ξεκλειδώνω με στραβό σιδεράκι μπορεί να παραπλανηθεί όταν ψαρεύει στόχους. Νομίζω μερικοί συναγερμοί έχουν και φάρο στον μπαλκόνι οπότε θα μπορούσε να μπει και ψεύτικος! Ψεύτικος αισθητήρα κίνησης και συναγερμός πληκτρολόγιο υπάρχουν σίγουρα. Υπάρχει και η ιδέα να βάζουμε αυτοκόλλητο στην είσοδο ότι "ο τάδε χώρος προστατεύεται από την ΜΟΥΦΑ security"! @Theban Εννοεί απ' όσο κατάλαβα ότι και με τρίαινα ανοίγει και λυγίζει με δυο λοστούς όλη η ξύλινη πόρτα. Ειδικά εκεί που είναι η κλειδαριά δεν έχει και πολλά χιλιοστά ξύλο να την καλύπτει. Κάτι παραπάνω προσφέρει και αυτό όταν μπει χημικό βύσμα στο τούβλο. https://www.youtube.com/watch?v=BhQfHY7K_4Y Επίσης ο συναγερμός τύπου σφήνα των 5 ευρώ μπορεί να λειτουργήσει και όταν είμαστε έξω αν τον σταθεροποιήσουμε με κολλητική ταινία και βγούμε έξω με προσοχή χωρίς να ανοίξουμε πολύ την πόρτα. Σήμερα μόλις έβγαλα κατά λάθος έναν κύλινδρο υποτίθεται ασφαλείας που έχει το γλωσσίδι του παράκεντρα να μην φεύγει με το σπάσιμο της βίδας του. Τον έβγαλα χωρίς να στρίψω το κλειδί! ποιο σπασιμο βιδας ; οεο ποια καμερα κ ποια φωτο ; οτι και να τραβηξεις, αφενως θα βρεις το μπελα σου - αφετερου, κανε μια βολτα στο φβ και δες ποσοι κλαινε αμαξια / μηχανακια και εχουν φωτογραφιες ή ολοκληρα βιντεο και ακομη ψαχνουν. κανεις δεν ψαρευει στοχους με τον τροπο που αναφερεις. εχουν ερθει εξω απο την πορτα σου τοσες πολλες φορες που ουτε φανταζεσαι. σου χτυπησαν το κουδουνι και δεν ηταν τελικα κανεις αλλες τοσες κλπ κλπ. αυτα που γραφεις για πιστα αντιγραφα χαρτιων, συναγερμων κλπ με βρισκουν καθετα αντιθετο. καλυτερα να τα βαλεις αληθινα & να προστατευεσαι αληθινα. επισης, με βαση ευρωπαϊκες ερευνες ο ξαφνιασμενος διαρρηκτης ειναι αυτο που θελουμε. οποτε οταν τον προειδοποιεις οτι τον παρακολουθεις απο καμερα, οτι θα προκαλεσει θορυβο ανοιγοντας την πορτα μεσα απο συναγερμο κ παει λεγοντας, καλο ειναι να ισχυουν αυτα γιατι αν δεν ισχυουν μαλλον υπερστοχευεις το σπιτι οτι κρυβει μεγαλη λεια & θα ερθουν καλυτεροι διαρρηκτες. ενδεχομενως πιο θαρραλέοι & πιο αποφασισμένοι. οσο για την τελευταια προταση - ευχομαι να κανεις πλακα γιατι αυτα που λες δεν υπαρχουν. 2 1
Alejandro Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Αντί να βάλεις 10 ψεύτικα προστατευτικά μέτρα, βάλε μια αληθινή πόρτα ασφαλείας με μια κλειδαριά της προκοπής και ότι άλλο αληθινό σηκώνει η τσέπη σου γιατί όπως μας έχει διδάξει η ζωή, "το φθηνό, το πληρώνεις ακριβά". Επίσης μεθόδους διάρρηξης δεν μαθαίνεις από το YouTube. 1
Theban Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Αν αντικαταστήσει κανείς μια τρίαινα κλειδιού χρηματοκιβωτίου με omega-hexagono, τι τρύπα χρειάζεται να ανοίξει; εννοώ αντί για τις μικρές που περνούσε το παλιό κλειδί.
mclein Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Theban είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Αν αντικαταστήσει κανείς μια τρίαινα κλειδιού χρηματοκιβωτίου με omega-hexagono, τι τρύπα χρειάζεται να ανοίξει; εννοώ αντί για τις μικρές που περνούσε το παλιό κλειδί. λογικα καμια. το προβλημα αν υπαρχει ειναι στο defender που ειναι στρογγυλο. το κλειδι χωραει ευκολα.
Theban Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Την omega την έχω δει μόνο σε φωτογραφίες και φαίνεται να έχει και δύο κυλινδρικά εξαρτήματα από τις δύο πλευρές του κλειδιού. Δεν χρειάζεται τρύπα στην πόρτα για αυτά; μάλλον πρέπει να δω μια από κοντά. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Theban
mclein Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 4 ώρες πριν, Theban είπε Την omega την έχω δει μόνο σε φωτογραφίες και φαίνεται να έχει και δύο κυλινδρικά εξαρτήματα από τις δύο πλευρές του κλειδιού. Δεν χρειάζεται τρύπα στην πόρτα για αυτά; μάλλον πρέπει να δω μια από κοντά. αφου η πορτα ειναι τρυπημενη απο την προηγουμενη κλειδαρια...η οποια ελπιζω να ειναι 4 στροφων
Krusty Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) "καλο ειναι να ισχυουν αυτα γιατι αν δεν ισχυουν μαλλον υπερστοχευεις το σπιτι οτι κρυβει μεγαλη λεια & θα ερθουν καλυτεροι διαρρηκτες. ενδεχομενως πιο θαρραλέοι & πιο αποφασισμένοι. " Δηλαδή αν ισχύουν τότε δεν υπερστοχεύω το σπίτι; Στην πολυκατοικία μας πάντως έγινε διάρρηξη σε μη πόρτα ασφαλείας με χτύπημα στον κύλινδρο και σπάσιμο της βίδας που τον κρατά, χτύπημα στον κύλινδρο με κάτι βαρύ και η βίδα έσπασε. Έγινε απόπειρα σε άλλη μια απλή πόρτα ενώ η πόρτες ασφαλείας δεν έχουν γρατζουνιά τόσα χρόνια. Όσο για την ημιμάθεια και για το youtube και για το πως μαθαίνονται οι τρόποι διάρρηξης και γιατί να τους ξέρω εγώ... "μήπως έχω και όπλο;", από την άλλη μεριά και κλειδαράδες ήταν αυτοί που περνούσαν τις κλειδαριές ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβωτίου και η απάντηση από τους γνώστες κλειδαράδες ότι θα δώσω 200-250 ευρώ για μια κλειδαριά αλλά σε 5 χρόνια μπορεί να παραβιάζεται ακόμα και με πασπαρτού δεν μου είναι ικανοποιητική αλλά έχει και αλήθεια. Όσον αφορά την κάμερα εγώ ξέρω περιπτώσεις που λύθηκε και έγκλημα από φώτο στο facebook! Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Krusty
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Krusty είπε "καλο ειναι να ισχυουν αυτα γιατι αν δεν ισχυουν μαλλον υπερστοχευεις το σπιτι οτι κρυβει μεγαλη λεια & θα ερθουν καλυτεροι διαρρηκτες. ενδεχομενως πιο θαρραλέοι & πιο αποφασισμένοι. " Δηλαδή αν ισχύουν τότε δεν υπερστοχεύω το σπίτι; Στην πολυκατοικία μας πάντως έγινε διάρρηξη σε μη πόρτα ασφαλείας με χτύπημα στον κύλινδρο και σπάσιμο της βίδας που τον κρατά, χτύπημα στον κύλινδρο με κάτι βαρύ και η βίδα έσπασε. Έγινε απόπειρα σε άλλη μια απλή πόρτα ενώ η πόρτες ασφαλείας δεν έχουν γρατζουνιά τόσα χρόνια. Όσο για την ημιμάθεια και για το youtube και για το πως μαθαίνονται οι τρόποι διάρρηξης και γιατί να τους ξέρω εγώ... "μήπως έχω και όπλο;", από την άλλη μεριά και κλειδαράδες ήταν αυτοί που περνούσαν τις κλειδαριές ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβωτίου και η απάντηση από τους γνώστες κλειδαράδες ότι θα δώσω 200-250 ευρώ για μια κλειδαριά αλλά σε 5 χρόνια μπορεί να παραβιάζεται ακόμα και με πασπαρτού δεν μου είναι ικανοποιητική αλλά έχει και αλήθεια. Όσον αφορά την κάμερα εγώ ξέρω περιπτώσεις που λύθηκε και έγκλημα από φώτο στο facebook! Δεν είναι διαφορετικό να το υπερστοχεύεις με μέσα ασφαλείας που μπορούν να κάνουν τους διαρρήκτες να εγκαταλείψουν την προσπαθεία, από το να το υπερστοχεύεις με μέτρα ασφαλείας ψεύτικα, που μπορεί να αναγνωρίσουν εξαρχής ως τέτοια, ή να τα υπερνικήσουν εύκολα; Σκέψου το ως εξής. Αν ένας διαρρήκτης αναγνωρίσει μια κάμερα σαν decoy ψεύτικη από το ebay, μπορεί να σκεφτεί ότι αφενός ενδιαφέρεσαι για την ασφαλεια του σπιτιού σου ("μήπως έχει κάτι πολύτιμο;") από την άλλη επαναπαύθηκες να τον ξεγελάσεις/αποθαρρύνεις με ψεύτικα μέτρα ασφαλείας. Μ'αυτό τον τρόπο -νομίζω- μπορεί όντως να έχει μεγαλύτερο κίνητρο να προσπαθήσει να διαρρήξει εσένα από κάποιον με πραγματική κάμερα. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις