chill Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μπάρες πίσω από την πόρτα με τηλεχειρισμό έχει κανένας; Σκέφτομαι να προσπαθήσω να βρω κάποιον που να μπορεί να μου φτιάξει ένα τέτοιο σύστημα. Όταν είμαι μέσα, η πόρτα δεν ανοίγει, έχω σύρτες και στην κάσα και στο δάπεδο. Όταν λείπω όμως;
Alxnks Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 θα ρθω να στο κλεψω! Be my guest!! Μην καρφώνεσαι! κτύπα ξύλο μπορεί να συμβεί κάτι και να κυνηγάει εσένα μετά! Αν καταφέρει να το βρει εκεί που νομίζω ότι το έχω (γιατι δεν θυμάμαι καν που ακριβώς είναι), χαλάλι του!
Luxx Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μπάρες πίσω από την πόρτα με τηλεχειρισμό έχει κανένας; Σκέφτομαι να προσπαθήσω να βρω κάποιον που να μπορεί να μου φτιάξει ένα τέτοιο σύστημα. Όταν είμαι μέσα, η πόρτα δεν ανοίγει, έχω σύρτες και στην κάσα και στο δάπεδο. Όταν λείπω όμως; Πως εβαλες συρτη στο πατωμα και στη κασα; Θελει μεγαλη διαδικασια; Ποσο κοστισε; Καμια φωτογραφια;
chill Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Πως εβαλες συρτη στο πατωμα και στη κασα; Θελει μεγαλη διαδικασια; Ποσο κοστισε; Καμια φωτογραφια; Οι σύρτες είναι πάνω στην πόρτα. Η υποδοχή του ενός σύρτη είναι πάνω στην κάσα και ο σύρτης κουμπώνει εκεί. Στο δάπεδο απλά μια τρύπα με τρυπάνι στο μέγεθος του σύρτη. 10 λεπτά υπόθεση είναι. Ένα τρυπάνι θες για να ανοίξεις τις τρύπες που θα μπει η υποδοχή του σύρτη ψηλά, ομοίως ένα τρυπάνι για να ανοίξεις τρύπα στο δάπεδο. Τίποτα σπουδαίο σε κόπο με αρκετά καλά αποτελέσματα θέλω να πιστεύω. Ουσιαστικά αν θέλει να μπει κάποιος θα πρέπει να ξυλώσει την πόρτα μαζί με την κάσα. Γίνεται.....αλλά όχι χωρίς φασαρία. Αν δεν βρω κάτι έτοιμο για τις μπάρες με τηλεχειρισμό που ανέφερα πριν.....μάλλον θα διαπιστώσω αν πιάνουν τα χέρια μου και θα προσπαθήσω να το κατασκευάσω μόνος.
kage Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Τι να σας πω παιδιά... είναι κάτι το οποίο μου είπε πριν 2 χρόνια ένας κλειδαράς. Θα ρωτήσω και θα μάθω. Πάντως μου το τόνισε ότι είναι μύθος πως θεωρείται ασφαλής λύση να αφήνουμε το κλειδί πίσω απ'τη πόρτα! Αντιθέτως μάλιστα είναι επικίνδυνο. Υπάρχει ένα ειδικό εργαλείο, όχι ένας απλός μαγνήτης! Δε ξέρω τι σοφίστηκαν και βγάλανε. Κάτι που μπορεί να μπει από την έξω μεριά της κλειδαριάς και να γυρίσει το κλειδί. o μαγνητης ειναι φημη που ακουγετε εδω και χρονια και εγινε πιστευτο.απλα οταν ειναι κλειδι απο πισω ειναι σαν να του μειωνεις τον χρονο εισοδου του.Γιατι δεν θα χρειαστει να συγχρονισει ας πουμε τα "δοντακια". Μπάρες πίσω από την πόρτα με τηλεχειρισμό έχει κανένας; Σκέφτομαι να προσπαθήσω να βρω κάποιον που να μπορεί να μου φτιάξει ένα τέτοιο σύστημα. Όταν είμαι μέσα, η πόρτα δεν ανοίγει, έχω σύρτες και στην κάσα και στο δάπεδο. Όταν λείπω όμως; ηλεκτρονικη κλειδαρια ή γενικα αυτοματισμος. γινετε με καρτα rfid ή κατι παρομοιο.
Dannie Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Τι να σας πω παιδιά... είναι κάτι το οποίο μου είπε πριν 2 χρόνια ένας κλειδαράς. Θα ρωτήσω και θα μάθω. Πάντως μου το τόνισε ότι είναι μύθος πως θεωρείται ασφαλής λύση να αφήνουμε το κλειδί πίσω απ'τη πόρτα! Αντιθέτως μάλιστα είναι επικίνδυνο. Υπάρχει ένα ειδικό εργαλείο, όχι ένας απλός μαγνήτης! Δε ξέρω τι σοφίστηκαν και βγάλανε. Κάτι που μπορεί να μπει από την έξω μεριά της κλειδαριάς και να γυρίσει το κλειδί. Παρόλα αυτά είμαι της άποψης ότι μια καλή πόρτα ασφαλείας αποτελεί (πλέον) επένδυση! Αν δε τη βάλεις, στη καλύτερη περίπτωση θα σου αδειάσουν το σπίτι. Τη χειρότερη περίπτωση (να'σαι κι εσύ μέσα) δε θέλω να την αναλύσω........ Ειχαν γινει ρεπορταζ σε δελτια ειδησεων γιαυτο...αληθευει(σιγουρα για τις παλιες κλειδαριες ασφαλειας)δεν ξερω αν ισχυει για τις καινουργιες που τα κλειδια ειναι μυτερα και πολυ λεπτα!
chill Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 o μαγνητης ειναι φημη που ακουγετε εδω και χρονια και εγινε πιστευτο.απλα οταν ειναι κλειδι απο πισω ειναι σαν να του μειωνεις τον χρονο εισοδου του.Γιατι δεν θα χρειαστει να συγχρονισει ας πουμε τα "δοντακια". ηλεκτρονικη κλειδαρια ή γενικα αυτοματισμος. γινετε με καρτα rfid ή κατι παρομοιο. --------- ηθελα και γω να βαλω σε μια κλειδαρια ενα πιν και στο εμποριο ζητανε 500-1000ε.ενας ηλεκτρονικος το φτιανει με λιγα ευρω...http://www.grobot.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=232:-pin-puk&catid=43:2008-04-19-14-02-08&Itemid=82 Δεν μιλάω για κλειδαριά αλλά για μπάρες. Σκέψου την πύλη ενός μεσαιωνικού κάστρου με την μπάρα από πίσω κάτι τέτοιο. Έχω σκεφτεί το όλο σχέδιο.....ουσιαστικά οι μπάρες θα κλειδώνουν στον τοίχο.
kage Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 εχεις το κομματι τηλεχειρισμου.τωρα πως θα βρεις ενα μοτερακι που να μετακινει οσο χρειαζετε την μπαρα ειναι το θεμα... ρωτα σε κανα φορουμ http://www.hlektronika.gr http://www.grobot.gr http://www.saek.gr/forum/viewforum.php?f=57&sid=bb5832d7d39e492612a98f86b3c40251
cthulhucarbide Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ειχαν γινει ρεπορταζ σε δελτια ειδησεων γιαυτο...αληθευει(σιγουρα για τις παλιες κλειδαριες ασφαλειας)δεν ξερω αν ισχυει για τις καινουργιες που τα κλειδια ειναι μυτερα και πολυ λεπτα! Ο τρόπος με τον μαγνήτη εννοείς ότι αληθεύει; Δεν μιλάω για κλειδαριά αλλά για μπάρες. Σκέψου την πύλη ενός μεσαιωνικού κάστρου με την μπάρα από πίσω κάτι τέτοιο. Έχω σκεφτεί το όλο σχέδιο.....ουσιαστικά οι μπάρες θα κλειδώνουν στον τοίχο. Πολύ ενδιαφέρουσα λύση και δεν παραβιάζεται. Το δύσκολο θαναι να είναι και κομψή και αξιόπιστη. Και λέω αξιόπιστη γιατί αν πάθει κανα βραχυκύκλωμα ή τελειώσουν οι μπαταρίες του κοντρόλ ενώ είσαι απέξω, άντε μετά να μπεις μέσα, θα πρέπει να τα σπάσεις όλα
Luxx Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Οι σύρτες είναι πάνω στην πόρτα. Η υποδοχή του ενός σύρτη είναι πάνω στην κάσα και ο σύρτης κουμπώνει εκεί. Στο δάπεδο απλά μια τρύπα με τρυπάνι στο μέγεθος του σύρτη. 10 λεπτά υπόθεση είναι. Ένα τρυπάνι θες για να ανοίξεις τις τρύπες που θα μπει η υποδοχή του σύρτη ψηλά, ομοίως ένα τρυπάνι για να ανοίξεις τρύπα στο δάπεδο. Τίποτα σπουδαίο σε κόπο με αρκετά καλά αποτελέσματα θέλω να πιστεύω. Ουσιαστικά αν θέλει να μπει κάποιος θα πρέπει να ξυλώσει την πόρτα μαζί με την κάσα. Γίνεται.....αλλά όχι χωρίς φασαρία. Αν δεν βρω κάτι έτοιμο για τις μπάρες με τηλεχειρισμό που ανέφερα πριν.....μάλλον θα διαπιστώσω αν πιάνουν τα χέρια μου και θα προσπαθήσω να το κατασκευάσω μόνος. Κανει μεγαλη ζημια στην πορτα; Ρωταω γιατι το σπιτι το νοικιαζω. Θα το δεχθει ο ιδιοκτητης; Πολυ καλη ιδεα και αυτη με την μπαρα! Καλυτερα αυτοσχεδια πιστευω, για να μπει ο αλλος μεσα θα θελει κριο!
chill Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Κανει μεγαλη ζημια στην πορτα; Ρωταω γιατι το σπιτι το νοικιαζω. Θα το δεχθει ο ιδιοκτητης; Πολυ καλη ιδεα και αυτη με την μπαρα! Καλυτερα αυτοσχεδια πιστευω' date=' για να μπει ο αλλος μεσα θα θελει κριο![/quote'] Στην πόρτα απλά βίδωσα το κυρίως μέρος του συρτη!! Η είσοδος μου είναι επένδυμενη με ξύλο στους τοίχους. Ένα μικρό κομμάτι αφαίρεσα απο εκει για να βάλω το κούμπωμα που μπαίνει ο σύρτης. Είχα βάλει παλιότερα photo με την κατασκευή νομίζω στο παρών τοπικ κιόλας. Αν κάνω λάθος θα προσπαθήσω να το βγάλω αύριο. Το σπίτι είναι δικό μου οπότε δεν είχα θέμα....πάντως ακριβώς την ίδια μοντα έκανα και σε νοικιαζομενο σπίτι αλλού μέλους της φαμιλιας με την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη ο οποίος δεν μας έφερε καμία μα καμία αντίρρηση. Στην διακριτική ευκαιρία του καθενός είναι βέβαια. @κτουλου..... Προτιμώ να μείνω και εγώ έξω που λέει ο λόγος παρά να μπει κανένας πούστης εδώ μέσα. Sent from my New iPad using Insomnia
Luxx Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Και ποσο λες να μου κοστισει αυτο το πραγμα; Για συρτη μονο στο πατωμα σκεφτομαι.
chill Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Εγώ πάντως μιας και δεν μου περισσεύουν για πόρτα ασφαλείας έφτιαξα μαζί με τον θείο μου - ξυλουργός - την κάτωθι πόρτα * SPOILER * Κλασική κλειδαριά κάτω' date=' χρηματοκιβωτίου πάνω, δυο κλειδαριές δηλαδή + τον σύρτη πάνω για όταν είμαι μέσα.[/quote'] Αυτό είναι το post, δεν μπορώ να δώ το spoiler γιατί είμαι στο tablet άλλο λογικά θα φαίνεται ο σύρτης.... Sent from my New iPad using Insomnia Και ποσο λες να μου κοστισει αυτο το πραγμα; Για συρτη μονο στο πατωμα σκεφτομαι. Η αξία του σύρτη....από 5 ευρώ βρίσκεις. Και φυσικά κάποιος να σου δανεισει ένα τρύπανι για να κανείς την δουλειά. Αν δεν έχεις ή φοβάσαι να το αποτολμησεις απευθύνσου σε κλειδαρα/μαραγκό. Sent from my New iPad using Insomnia
KilliK Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 ηλεκτρονικη κλειδαρια ή γενικα αυτοματισμος. γινετε με καρτα rfid ή κατι παρομοιο. οι ηλεκτρονικοι τροποι ασφαλειας ειναι πιο εμπιστοι και περισσοτερο απαραβιαστοι απο οτι οι μηχανικοι; δεν ξερω αλλα νομιζω μια ηλεκτρονικη κλειδαρια ειναι πιο ευκολο να παραβιαστει απο οτι μια καλη μηχανικη κλειδαρια,εφοσων βεβαια πεσει στα "καταλληλα" χερια. εδω μοντερνα αυτοκινητα με υπερσυγχρνα συστηματα ασφαλειας και κλεβονται ευκολα απο τους επαγγελματιες κλεφτες.η ΑΤΜ μηχανηματα.οι ηλεκτρονικοι accounts μεσω social engineering,κτλ.
ntg1980 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ειχαν γινει ρεπορταζ σε δελτια ειδησεων γιαυτο...αληθευει(σιγουρα για τις παλιες κλειδαριες ασφαλειας)δεν ξερω αν ισχυει για τις καινουργιες που τα κλειδια ειναι μυτερα και πολυ λεπτα! Σου λέω, μου το τόνισε. Αλλά δε μου ξεκαθάρισε τι είδους κλειδαριάς εννοούσε! Τότε άλλωστε που μου το είπε, δε ζούσαμε τα σημερινά ευτράπελα... Ήμασταν πιο ασφαλείς στα σπίτια μας. Οπότε δεν έδωσα και ιδιαίτερη σημασία. Αλλά για να λες ότι το είδες κι εσύ σε ρεπορτάζ, τελικά αληθεύει! Πάντως θα'θελα να δω τι είναι αυτό το πράγμα. Από περιέργεια και μόνο. οι ηλεκτρονικοι τροποι ασφαλειας ειναι πιο εμπιστοι και περισσοτερο απαραβιαστοι απο οτι οι μηχανικοι; δεν ξερω αλλα νομιζω μια ηλεκτρονικη κλειδαρια ειναι πιο ευκολο να παραβιαστει απο οτι μια καλη μηχανικη κλειδαρια,εφοσων βεβαια πεσει στα "καταλληλα" χερια. εδω μοντερνα αυτοκινητα με υπερσυγχρνα συστηματα ασφαλειας και κλεβονται ευκολα απο τους επαγγελματιες κλεφτες.η ΑΤΜ μηχανηματα.οι ηλεκτρονικοι accounts μεσω social engineering,κτλ. Ε... θα συμφωνήσω. Υπάρχουν κάποια πράγματα στα οποία όσο και να εξελιχθεί η τεχνολογία, δε ξέρω αν θα τα άλλαζα με τη παλιά μέθοδο. Δε θ'αργήσουν να εξελιχθούν "κι άλλες" τεχνολογίες από πλευράς επιτηδείων! Τουλάχιστον στο σπίτι μου δε θα το επέλεγα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις