Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα κι από μένα! Προσφάτως μετακόμισα για πρώτη φορά σε διαμέρισμα χωρίς πόρτα ασφαλείας. Κατόπιν συζήτησης με τον ιδιοκτήτη η προσθήκη πόρτας ασφαλείας δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη... Η πόρτα έχει έναν απλό κύλινδρο και πιο πάνω ένα κενό όπου λογικά υπήρχε κάποια κλειδαριά ασφαλείας, μαζί με ένα defender της πλάκας. Σκεφτόμουν να αλλάξω τόσο τον κάτω κύλινδρο, όσο και να προσθέσω μια κλειδαριά ασφαλείας σε πρώτη φάση, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την αλλαγή της πόρτας γενικά.

Τι μου προτείνετε οι πιο γνώστες του χώρου, καθότι δηλώνω πλήρη άγνοια για το χώρο. Τι δυνατότητες υπάρχουν να χρησιμοποιήσω τους κύλινδρους ή/και κλειδαριά που θα αγοράσω και σε μια νέα πόρτα ασφαλείας, αν κι εφόσον αυτή τοποθετηθεί; Ο defender που υπάρχει ήδη μπορεί να αντικατασταθεί;

Με μια σύντομη έρευνα αγοράς και λίγο διάβασμα σκεφτόμουν για την exagono omega plus για κλειδαριά και Mauer NW5 για τον κάτω κύλινδρο. Είμαι στο σωστό δρόμο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και με συγχωρείτε για τον καταιγισμό ερωτήσεων. Είναι που δεν έχω ιδέα :)

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, tigkatou είπε

Καλησπέρα κι από μένα! Προσφάτως μετακόμισα για πρώτη φορά σε διαμέρισμα χωρίς πόρτα ασφαλείας. Κατόπιν συζήτησης με τον ιδιοκτήτη η προσθήκη πόρτας ασφαλείας δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη... Η πόρτα έχει έναν απλό κύλινδρο και πιο πάνω ένα κενό όπου λογικά υπήρχε κάποια κλειδαριά ασφαλείας, μαζί με ένα defender της πλάκας. Σκεφτόμουν να αλλάξω τόσο τον κάτω κύλινδρο, όσο και να προσθέσω μια κλειδαριά ασφαλείας σε πρώτη φάση, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την αλλαγή της πόρτας γενικά.

Τι μου προτείνετε οι πιο γνώστες του χώρου, καθότι δηλώνω πλήρη άγνοια για το χώρο. Τι δυνατότητες υπάρχουν να χρησιμοποιήσω τους κύλινδρους ή/και κλειδαριά που θα αγοράσω και σε μια νέα πόρτα ασφαλείας, αν κι εφόσον αυτή τοποθετηθεί; Ο defender που υπάρχει ήδη μπορεί να αντικατασταθεί;

Με μια σύντομη έρευνα αγοράς και λίγο διάβασμα σκεφτόμουν για την exagono omega plus για κλειδαριά και Mauer NW5 για τον κάτω κύλινδρο. Είμαι στο σωστό δρόμο;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας και με συγχωρείτε για τον καταιγισμό ερωτήσεων. Είναι που δεν έχω ιδέα :)

Τι εννοείς κενό? Υπήρχε πάνω κλειδαριά, την έβγαλαν όταν νοίκιασαν το σπίτι και τώρα έχει μείνει μία τρύπα? :huh:

Για αρχή θα βοηθούσε κάποια φωτό της πόρτας που να φαίνονται οι κλειδαριές και το υπάρχον defender.

Δεύτερον, ναι, μπορείς να πάρεις τώρα κύλινδρο για την ξύλινη(?) πόρτα και ΑΝ μετά βάλεις ασφαλείας, ζητάς(με κάποιο μικρό σχετικά κόστος) να αυξήσουν το μήκος του κυλίνδρου, ώστε να κάνει για την πόρτα ασφαλείας. Προσοχή - για να μπορεί να αλλάξει το μήκος του κυλίνδρου, είναι απαραίτητο ο κύλινδρος να είναι modular. Πχ ο NW5 φαίνεται να είναι μιας και η μπάρα κατά του σπασίματος στο κάτω μέρος, φαίνεται να είναι αποσπώμενη. Αυτό θα το επιβεβαιώσει ο mclein που είναι του επαγγέλματος.

Σίγουρα όμως την κλειδαριά που έχεις ή θες να βάλεις/αλλάξεις στην υπάρχουσα πόρτα, δεν θα μπορείς να την βάλεις στην ασφαλείας. Είναι διαφορετικοί και ασύμβατοι μεταξύ τους οι τύποι.

Τέλος, η Omega Exagono και ο NW5 είναι κορυφαίες λύσεις αλλά παράλληλα και υπερβολικές για απλή πόρτα. Αν αλλάξεις την πόρτα μετά, θα σου μείνει στο χέρι η Exagono εκτός κι αν σκοπεύεις να την βάλεις σε άλλη πόρτα ή να την δώσεις/πουλήσεις.

Οπότε, αν υπάρχει η βλέψη για αλλαγή της πόρτας, θα έλεγα πιο πολύ σε συμφέρει να πάρεις τώρα ένα σετ κλειδαριάς + defender + καλού έως πολύ καλού modular κυλίνδρου(τον οποίο θα βάλεις μετά στην ασφαλείας) για την κεντρική(κάτω) κλειδαριά και πάνω να βάλεις άλλο ένα αντίστοιχο σετ αλλά φθηνό (των ~50€). Έτσι γλυτώνεις 50-80€.

Τέλος, γράφω μερικούς modular κυλίνδρους ως εναλλακτική του Mauer NW5:

• EVVA 4KS
  • EVVA ICS
  • Abloy Protec 2

Ενημερωτικά, οι 4KS και Protec 2 είναι ένα κλικ πιο πάνω από τον NW5 ενώ ο ICS ένα κλικ πιο κάτω αν όχι κοντά (σε επίπεδο ασφαλείας). Και οι 4 κύλινδροι είναι πολύ καλοί γενικά. 

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, swayback είπε

Τι εννοείς κενό? Υπήρχε πάνω κλειδαριά, την έβγαλαν όταν νοίκιασαν το σπίτι και τώρα έχει μείνει μία τρύπα? :huh:

Για αρχή θα βοηθούσε κάποια φωτό της πόρτας που να φαίνονται οι κλειδαριές και το υπάρχον defender.

Δεύτερον, ναι, μπορείς να πάρεις τώρα κύλινδρο για την ξύλινη(?) πόρτα και ΑΝ μετά βάλεις ασφαλείας, ζητάς(με κάποιο μικρό σχετικά κόστος) να αυξήσουν το μήκος του κυλίνδρου, ώστε να κάνει για την πόρτα ασφαλείας. Προσοχή - για να μπορεί να αλλάξει το μήκος του κυλίνδρου, είναι απαραίτητο ο κύλινδρος να είναι modular. Πχ ο NW5 φαίνεται να είναι μιας και η μπάρα κατά του σπασίματος στο κάτω μέρος, φαίνεται να είναι αποσπώμενη. Αυτό θα το επιβεβαιώσει ο mclein που είναι του επαγγέλματος.

Σίγουρα όμως την κλειδαριά που έχεις ή θες να βάλεις/αλλάξεις στην υπάρχουσα πόρτα, δεν θα μπορείς να την βάλεις στην ασφαλείας. Είναι διαφορετικοί και ασύμβατοι μεταξύ τους οι τύποι.

Τέλος, η Omega Exagono και ο NW5 είναι κορυφαίες λύσεις αλλά παράλληλα και υπερβολικές για απλή πόρτα. Αν αλλάξεις την πόρτα μετά, θα σου μείνει στο χέρι η Exagono εκτός κι αν σκοπεύεις να την βάλεις σε άλλη πόρτα ή να την δώσεις/πουλήσεις.

Αν υπάρχει η βλέψη για αλλαγή της πόρτας, θα έλεγα πιο πολύ σε συμφέρει να πάρεις τώρα ένα σετ κλειδαριάς + defender + καλού έως πολύ καλού modular κυλίνδρου(τον οποίο θα βάλεις μετά στην ασφαλείας) για την κεντρική(κάτω) κλειδαριά και πάνω να βάλεις πάνω άλλο ένα αντίστοιχο σετ αλλά φθηνό (των ~50€). Έτσι γλυτώνεις 50-80€.

Τέλος, γράφω μερικούς modular κυλίνδρους ως εναλλακτική του Mauer NW5:

EVVA 4KS

EVVA ICS

Abloy Protec 2

Ενημερωτικά, οι 4KS και Protec 2 είναι ένα κλικ πιο πάνω από τον NW5 ενώ ο ICS ένα κλικ πιο κάτω αν όχι κοντά (σε επίπεδο ασφαλείας). Και οι 4 κύλινδροι είναι πολύ καλοί γενικά. 

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου!

Ναι πρόκειται για ξύλινη πόρτα και υπήρχε κλειδαριά ασφαλείας την οποία ο προηγούμενος ενοικιαστής είχε αγοράσει και πήρε μαζί του. Μάλλον μου διέφυγε να το αναφέρω... Την Exagono Omega θα μπορέσω να τη χρησιμοποιήσω και μετά στο πατρικό μου, οπότε δε με ενοχλεί ιδιαίτερα να επενδύσω σε αυτή. Κοιτάζω περισσότερο να σιγουρέψω ότι είναι η βέλτιση λύση για τα χρήματά της. Επίσης βολεύει γιατί έχει ενσωματωμένο defender. Μεταξύ των EVVA 4KS και Abloy Protec 2 ποια φαντάζει καλύτερη λύση για σένα προσωπικά; Με τι κλειδαριά θα ήταν καλό να τις συνδυάσω;

Φωτογραφίες θα προσπαθήσω να ανεβάσω αύριο.

ΥΓ: Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι μια μεγάλη επένδυση σε πόρτα που σπάει με δυο τρεις κλωτσιές μπορεί να φαντάζει υπερβολή, θέλω όμως να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα να εισέλθει κάποιος χωρίς να κάνει ζημιά στην πόρτα, μιας κι από όσο ξέρω γενικά αποφεύγουν τέτοιου είδους κινήσεις και προτιμούν πιο αθόρυβους στόχους (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις και συμβουλές σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω που έβλεπα την υπεροχή των κυλίνδρων έναντι των μεγάλων κλειδιών στο ότι αθόρυβα με lock picking είναι πολύ δύσκολο να ανοιχτούν τουλάχιστον οι καλοί, πέτυχα βίντεο όπου με βίαια μέθοδο αλλά χωρίς πολύ θόρυβο τύπου χτυπάω συνέχεια με την βαριά ή τρυπάω με τρυπάνι, μπορούν να ξεκλειδώσουν και αυτοί. Στο βίντεο συμπεριφέρονται στον κύλινδρο "σαν παξιμάδι έχοντας καστάνια". Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε μην δίνω και ιδέες σε επίδοξους κλέφτες. Απογοητευτικό, δεν πάει να έχει πυράκια και στις τρεις διαστάσεις μέσα ένας ακριβός κύλινδρος, με λίγη βία μπορεί να ανοίξει σε λίγα λεπτά. Αν θέλει ο mclein μπορώ να του δώσω το βίντεο γιατί ξέρω ότι είναι κλειδαράς.
Πιστεύω ο θόρυβος στο βίντεο ούτε τον επάνω όροφο δεν θα ανησυχούσε αν έπαιζε η τηλεόραση.

Ίσως βέβαια αν υπάρχει καταπέλτης επειδή είναι κάπως βίαια η μέθοδος να ενεργοποιούνταν.

Με τρυπανάκι είδα σε άλλο βίντεο και το (την μέθοδο) είχε αναφέρει και ο mclein, αλλά άλλο να το βλέπεις και άλλο να το διαβάζεις, αν δεν υπάρχει καταπέλτης την τέλειωσε την "δουλειά" σε 1' και 30''!

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 λεπτά πριν, tigkatou είπε

Μεταξύ των EVVA 4KS και Abloy Protec 2 ποια φαντάζει καλύτερη λύση για σένα προσωπικά; Με τι κλειδαριά θα ήταν καλό να τις συνδυάσω;

Δύσκολη απόφαση :D

Και οι 2 είναι πάρα πολύ καλοί. Αν κι έχω μία συμπάθεια στον Protec 2 για διάφορους λόγους, θα πρότεινα τον 4KS επειδή είναι πιο απλός στη χρήση (Ο Abloy έχει μία ιδιαιτερότητα στο βάλε-βγάλε του κλειδιού και σε κάποιους δεν αρέσει) κι επειδή είναι λιγότερο δουλεμένος στην Ελλάδα(πιο "σπάνιος" να το πω αλλιώς) - προς το παρόν. Είναι και οι δύο τόσο καλοί που πέρα από τις διαφορές τους, θα έλεγα απλά πάρε όποιον από τους δύο βρεις φθηνότερα.

45 λεπτά πριν, tigkatou είπε

ΥΓ: Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι μια μεγάλη επένδυση σε πόρτα που σπάει με δυο τρεις κλωτσιές μπορεί να φαντάζει υπερβολή, θέλω όμως να ελαχιστοποιήσω την πιθανότητα να εισέλθει κάποιος χωρίς να κάνει ζημιά στην πόρτα, μιας κι από όσο ξέρω γενικά αποφεύγουν τέτοιου είδους κινήσεις και προτιμούν πιο αθόρυβους στόχους (διορθώστε με αν κάνω λάθος)

Μία έξτρα πινελιά: πέρα από τις κλειδαριές, χρήσιμο θα ήταν να τοποθετηθεί - αν δεν υπάρχει ήδη - μία μεταλλική λάμα/βέργα, μήκος 1+ μέτρου, κατά μήκος της κάθετης επιφάνειας της κάσας, εσωτερικά, από την πλευρά που είναι τα αντικρύσματα των κλειδαριών(εκεί που μπαίνουν οι πίροι όταν κλειδώνουμε). Τα απλά αντικρύσματα που πιάνουν στην κάσα, μερικές φορές υποχωρούν σχετικά εύκολα αν προσπαθήσει κάποιος να βάλει αντικείμενα μεταξύ πόρτας και κάσας για να την ανοίξει, οπότε η πρόσθετη βέργα προσφέρει έξτρα αντίσταση.

Αν και όπως είπες, συνήθως προτιμούν τους γρήγορους και σχετικά αθόρυβους τρόπους παραβίασης.

36 λεπτά πριν, Krusty είπε

Πάνω που έβλεπα την υπεροχή των κυλίνδρων έναντι των μεγάλων κλειδιών στο ότι αθόρυβα με lock picking είναι πολύ δύσκολο να ανοιχτούν τουλάχιστον οι καλοί, πέτυχα βίντεο όπου με βίαια μέθοδο αλλά χωρίς πολύ θόρυβο τύπου χτυπάω συνέχεια με την βαριά ή τρυπάω με τρυπάνι, μπορούν να ξεκλειδώσουν και αυτοί. Στο βίντεο συμπεριφέρονται στον κύλινδρο "σαν παξιμάδι έχοντας καστάνια". Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε μην δίνω και ιδέες σε επίδοξους κλέφτες. Απογοητευτικό, δεν πάει να έχει πυράκια και στις τρεις διαστάσεις μέσα ένας ακριβός κύλινδρος, με λίγη βία μπορεί να ανοίξει σε λίγα λεπτά. Αν θέλει ο mclein μπορώ να του δώσω το βίντεο γιατί ξέρω ότι είναι κλειδαράς.
Πιστεύω ο θόρυβος στο βίντεο ούτε τον επάνω όροφο δεν θα ανησυχούσε αν έπαιζε η τηλεόραση.

Ίσως βέβαια αν υπάρχει καταπέλτης επειδή είναι κάπως βίαια η μέθοδος να ενεργοποιούνταν.

Είναι ένας από τους λόγους που πλέον είναι απαραίτητη η "συνοδεία" defender. Και πλέον έχει σημασία και η επιλογή του defender. Κι όπου δεν είναι εφικτό να τοποθετηθεί defender, καλό είναι ο κύλινδρος να προεξέχει όσο λιγότερο γίνεται.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ένα άλλο βίντεο ένα εργαλείο που μεταφέρει δύναμη με παξιμάδι, ίσως να ξέρει σε τι αναφέρομαι και ο swayback, που εξολκεί έξω τον κύλινδρο και μάλιστα μόνο το στρογγυλό μέρος του, τελειώνει την δουλειά σε 3-4 λεπτά με πολύ λίγο θόρυβο. Είναι εξαιρετικά σοκαριστικό να τα βλέπουμε αυτά, ειδικά όσοι δεν έχουμε τις προστασίες που ανέφερε μόλις πριν ο swayback. Δηλαδή πόρτα ασφαλείας κλάσης χίλια(!) αν είναι με κύλινδρο και δεν έχει τα επιπλέον παραπάνω ίσον 3 λεπτά να ξεκλειδώσει με 10 δευτερόλεπτα θόρυβο από τρυπανάκι συν 2 λεπτά αθόρυβη εργασία.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Krusty είπε

Σε ένα άλλο βίντεο ένα εργαλείο που μεταφέρει δύναμη με παξιμάδι, ίσως να ξέρει σε τι αναφέρομαι και ο swayback, που εξολκεί έξω τον κύλινδρο και μάλιστα μόνο το στρογγυλό μέρος του, τελειώνει την δουλειά σε 3-4 λεπτά με πολύ λίγο θόρυβο. Είναι εξαιρετικά σοκαριστικό να τα βλέπεις αυτά ειδικά όσoι δεν έχουμε τις προστασίες που ανέφερε μόλις πριν ο swayback. Δηλαδή πόρτα ασφαλείας κλάσης χίλια! αν είναι με κύλινδρο και δεν έχει τα επιπλέον παραπάνω ίσον 3 λεπτά να ξεκλειδώσει με 10 δευτερόλεπτα θόρυβο από τρυπανάκι συν 2 λεπτά αθόρυβη εργασία.

Σπάσιμο, εξόλκευση και τρύπημα αποτρέπονται σε σημαντικό βαθμό με ένα καλό defender. Υπάρχουν όμως και κύλινδροι που και χωρίς defender έχουν πολύ μεγάλη αντοχή σε όλες αυτές τις επιθέσεις. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Tα εσωτερικά πόμολα που κλειδώνουν την πόρτα από μέσα χωρίς κλειδί, προσφέρονται με όλους τους κυλίνδρους/κλειδαριές ή μόνο σε κάποια μοντέλα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, xrhstoskzn είπε

Tα εσωτερικά πόμολα που κλειδώνουν την πόρτα από μέσα χωρίς κλειδί, προσφέρονται με όλους τους κυλίνδρους/κλειδαριές ή μόνο σε κάποια μοντέλα;

μονο σε καποια μοντελα.

7 ώρες πριν, swayback είπε

Σπάσιμο, εξόλκευση και τρύπημα αποτρέπονται σε σημαντικό βαθμό με ένα καλό defender. Υπάρχουν όμως και κύλινδροι που και χωρίς defender έχουν πολύ μεγάλη αντοχή σε όλες αυτές τις επιθέσεις. 

ετσι κι αλλιως σχεδον κανεις δε χρησιμοποιει τετοιες μεθοδους διαρρηξης. το "μελλον" ειναι το bumping και οσο πιο γρηγορα το πιστεψετε, τοσο πιο καλα ειναι.

δεν υπαρχει διαρρηκτης που θα κανει τοσες ζημιες & αυτο φαινεται απο τις κλειδαριες χρηματοκιβωτιου που ακομη και οι τσιγγανοι εμαθαν απο τους βουλγαρους & τους ρουμανους !!!

9 ώρες πριν, tigkatou είπε

παρολο που τα προϊοντα ειναι τελεια, δυστυχως οι μεθοδοι διαρρηξης σε απλες πορτες (ειτε μασιφ / ειτε κουφιες) ειναι 2-3.

με 2 λοστους εχει τελειωσει η Omega, o 4ks και η μιση σου πορτα. ειναι απλα θεμα το αν θα σε επιλεξουν ή οχι ! (χωρις θορυβο).

αν θελεις να προστατευτεις απο γυφτακια, πρεζακια κλπ μικροκλεφτρονια απλως δινεις 150€ σε μια προσθετη κυλινδρου + εναν κυλινδρο των 60€ και τελειωσες.

---------------------------------------------------

υγ - μη βλεπετε πολλα βιντεακια στο yt γιατι σε λιγο θα γραφουμε αν ειναι αληθινα τα σεναρια που βλεπουμε στις ταινιες !!!

υγ2 - μπορειτε να ρωτησετε στην ασφαλεια της γειτονιας σας για τις μεθοδους. 9/10 ειναι καταστροφες ξυλινων πορτών. 10/10 ειναι σπασιμο κυλινδρων. 6/10 απο ξεκλειδωτες πορτες καθε ειδους.

Επεξ/σία από mclein
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόλις έμαθα τί είναι και το bumping. Άρα η συμβουλή να ξύνουμε την μάρκα της κλειδαριάς απ' έξω ή να βάζουμε παραπλανητική πχ ροζέτα άλλης μάρκας είναι καλή, ώστε να μην επιλέξει ο διαρρήκτης το σωστό bump κλειδί.

Για το ότι ένας κύλινδρος  100% προστατεύεται από τρυπάνι μου φαίνεται δύσκολο αν το τρυπάνι έχει πιο σκληρή άκρη. Μάλιστα  πολλά defenders δεν κλείνουν δυνατά την μικρή στρόγγυλη περιοχή της κλειδαρότρυπας και μόνο από εκεί μπορεί να γίνει ζημιά. Αλλού  είδα παραβίαση και μόνο με το χώσιμο μιας δυνατής λάμας στην κλειδαρότρυπα και μετά στροφές που το επιτρέπουν αναγκαστικά πολλά defenders εκτός από το μαγνητικό.

Στην κλοπή του ενοικιαστή μας πρόσφατα με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου η αστυνομία ρώτησε τον ενοικιαστή αν η κλειδαριά ήταν ιταλική (ήταν η Mottura) και του ανέφεραν ότι έχουν κλέψει τις μήτρες από αυτήν την μάρκα. Βέβαια από πολλά μέλη του forum εδώ εχώ ενημερωθεί καλύτερα και είδα ότι υπάρχουν και τα εργαλεία για κάθε είδους κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου.

Με τα παραπάνω μου φαίνεται ότι οι ακριβές ηλεκτρονικές κλειδαριές με κωδικό υπερτερούν πάρα πολύ όλων των άλλων. Απ' έξω μπορεί κάποιος να μην ξέρει καν το ύψος στο οποίο είναι αν θέλει να χτυπήσει ή τρυπήσει. Δεν υπάρχει και η κλειδαρότρυπα ή το ότι έχασα το κλειδί μου και φοβάμαι τώρα. Και αν τελειώνει το ρεύμα μπορούμε και απέξω να τις τροφοδοτήσουμε.

Επεξ/σία από Krusty
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

υπαρχει ενα προβλημα με το ιντερνετ & τη γνωση που προσφερει. οταν καποιος ειναι εντελως εκτος θεματος, αυτα που μαθαινει ειναι κατα 99% λαθος ή μισά.

οποτε εχουμε το φαινομενο της ημιμαθειας οπου νομιζουμε οτι εχουμε γνωση του αντικειμενου. 

στο προκειμενο τωρα :

α) δεν ξυνεις τιποτα. αν καποιος θελει να βρει τι μαρκα κυλινδρο εχεις, θα το μαθει γιατι σιγουρα θα λειπεις καποιες φορες απο το σπιτι & εκεινος εχει ατελειωτο χρονο.

β) δε βαζεις καμια παραπλανητικη ροζετα γιατι θα φαινεται αστειο. απλως προμηθευεσαι καλα & επωνυμα προϊοντα.

γ) το να φτιαξει καποιος κλειδι για bumping αποτελει ενα κεφαλαιο τεραστιο στις διαρρηξεις.

ουτε ευκολο ειναι, ουτε απλό είναι, ουτε κλειδια σε πατενταρισμενους κυλινδρους βρισκεις οπουδηποτε.

φυσικα, απ'τη στιγμη που εχουν συλλαβει στο παρελθον συναδελφους για κλοπες ολοκληρων αυτοκινητων ή/και εισβολες σε πολυτελη διαμερισματα, ολα ειναι πιθανά !

δ) εννοειται οτι υπαρχουν καλα τρυπανια που τρυπανε και το πιο δυνατο ατσαλι. το θεμα ειναι οτι πρεπει να ξερεις & να εχεις χρονο για να μπεις στη διαδικασια.

......................

να φανταστω οτι ψαχνεσαι πολυ γιατι εχεις χρηματοκιβωτιο ή οπλο στο σπίτι ; δε χρειαζεται να απαντησεις καθως δεν με αφορα η απαντηση.

στη θετω μονο για να αναλογιστεις αν το σπιτι σου ειναι στοχος απο επαγγελματιες & αν οφειλεις να το κανεις φρουριο και να γινεις γνωστης της καθε μεθοδου διαρρηξης.

99% των πελατων μας, απλως θελουν να προστατευσουν τους εαυτους τους & τα παιδια τους.

99% επιλεγουν ενα βημα περισσοτερο απ'αυτο που ειχαν στο μυαλο τους.

πχ καποιος εχει μπατζετ 150€, οταν του προτεινεις τα 180€ θα τα προτιμησει για το μεγαλυτερο κερδος.

Επεξ/σία από mclein
  • Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mclein είπε

παρολο που τα προϊοντα ειναι τελεια, δυστυχως οι μεθοδοι διαρρηξης σε απλες πορτες (ειτε μασιφ / ειτε κουφιες) ειναι 2-3.

με 2 λοστους εχει τελειωσει η Omega, o 4ks και η μιση σου πορτα. ειναι απλα θεμα το αν θα σε επιλεξουν ή οχι ! (χωρις θορυβο).

αν θελεις να προστατευτεις απο γυφτακια, πρεζακια κλπ μικροκλεφτρονια απλως δινεις 150€ σε μια προσθετη κυλινδρου + εναν κυλινδρο των 60€ και τελειωσες.

Αυτό το χωρίς θόρυβο που είπες για τους λοστούς με προβλημάτισε. Λογικά θα πάρω αρχικά την exagono omega (που μου βγαίνει γύρω στα 120 ευρώ με μια σύντομη έρευνα αγοράς) και θα προσπαθήσω να επισπεύσω την αλλαγή πόρτας. Μια ερώτηση πάνω σε αυτό αλήθεια, όσο γελοία κι αν ακούγεται... Αν ο ιδιοκτήτης είναι αρνητικός στην αγορά αλλά όχι στην τοποθέτηση με δικό μου κόστος (ποιος θα ήταν άλλωστε σε τέτοια πρόταση), σε περίπτωση που κάποια στιγμή μετά από κάποια χρόνια αποχωρίσω από το διαμέρισμα, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς της πόρτας σε νέο διαμέρισμα (φυσικά με την προϋπόθεση ότι οι διαστάσεις ταιριάζουν και ότι θα υπάρχει σίγουρα ένα κάποιο κόστος για το κάσωμα) και κυρίως επιστροφής του διαμερίσματος στην παλιά του πόρτα ή απλά πρέπει όπως και δήποτε να του την κάνω δώρο;

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις προς εμένα αλλά και γενικότερα στο νήμα! Πραγματικά μου έχετε ανοίξει τα μάτια!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tigkatou είπε

Αυτό το χωρίς θόρυβο που είπες για τους λοστούς με προβλημάτισε. Λογικά θα πάρω αρχικά την exagono omega (που μου βγαίνει γύρω στα 120 ευρώ με μια σύντομη έρευνα αγοράς) και θα προσπαθήσω να επισπεύσω την αλλαγή πόρτας. Μια ερώτηση πάνω σε αυτό αλήθεια, όσο γελοία κι αν ακούγεται... Αν ο ιδιοκτήτης είναι αρνητικός στην αγορά αλλά όχι στην τοποθέτηση με δικό μου κόστος (ποιος θα ήταν άλλωστε σε τέτοια πρόταση), σε περίπτωση που κάποια στιγμή μετά από κάποια χρόνια αποχωρίσω από το διαμέρισμα, υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς της πόρτας σε νέο διαμέρισμα (φυσικά με την προϋπόθεση ότι οι διαστάσεις ταιριάζουν και ότι θα υπάρχει σίγουρα ένα κάποιο κόστος για το κάσωμα) και κυρίως επιστροφής του διαμερίσματος στην παλιά του πόρτα ή απλά πρέπει όπως και δήποτε να του την κάνω δώρο;

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις προς εμένα αλλά και γενικότερα στο νήμα! Πραγματικά μου έχετε ανοίξει τα μάτια!

Το κόστος και ο κόπος του να την πάρεις σε άλλο διαμέρισμα, αν ταιριάζει, και να ξαναβάλεις την παλιά εκεί είναι άστα να πάνε. Δεν αξίζει. Ή την αφήνεις δώρο ή τη συμψηφίζεις με ενοίκια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tigkatou είπε

Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να μπεις σε αυτη την διαδικασια,εφοσον το σπιτι δεν ειναι δικο σου και ειδικα αυτο π λες να βαλεις πορτα και μετα να την βγαζεις αμα ταιριαζει στο αλλο κλπ κλπ.

Βαλε μια οσο το δυνατον καλυτερη κλειδαρια  και κανε και τον σταυρο σου να μην μπει στο ματι το σπιτι.

Επισης καλο θα ειναι και αυτο ειναι γενικοτερη αναφορα να εχουμε τον νου μας ποιος μπαινει στην πολυκατοικια οποτε οσους περισσοτερους ξερετε τοσο το καλυτερο. Το αναφερω μιας και πολυ προσφατα συγγενικο προσωπο πετυχε στις σκαλες του 4ου οροφου να κατεβαινουν 2 αγνωστα ατομα απο τον τελευταιο οροφο.Ρωτησε τι θελουν αλλα δεν απαντησαν και συνεχισαν να κατεβαινουν ενω την ιδια στιγμη πηγε πανω  να ρωτησει την ιδιοκτητρια αν την εψαχνε κανεις και ειπε οτι κανεις δεν της χτυπησε το κουδουνι.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
6 ώρες πριν, tigkatou είπε

μηπως καλυτερα να αγορασεις κατευθειαν μια πορτα στα 399€ ;;; (μπηκε ως υπαρκτη προσφορα πριν κατι σελιδες)

οσο και για πεταμα να ειναι, το πολυ να δωσεις 100€ για εναν κυλινδρο ή να συνενοηθεις με τον τοποθετη να σου βαλει εναν καλυτερο κατευθειαν.

ουτε να σκεφτεσαι να παρεις την πορτα μαζι μετα. 150€ βγαλε απο εκει. 100€ βαλε αλλου, παλι φτανεις σε κοστος τεραστιο. (δε βαζω την αλλαγη κλειδαριας που πιθανο να χρειαζεται μετα απο Χ διαστημα).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...