Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα, ευχαριστω για τα καλα λογια αλλα το θεμα ξεκινησε για εμενα ως υποστηριξη σε οσους θελουν να ξερουν την πραγματικη αξια των προϊοντων που αγοραζουν & οχι να γινεται μπαχαλο η αγορα επειδη καποιοι αισχροκερδούν με πρόσχημα το φοβο !!!

στο θεμα :

1. Ειναι μια πορτα που ειναι της ταξης των 800€-900€. εχει εξαιρετικη μηχανικη κλειδαρια της mottura δευτερης γενιας. αν εχει αλουμινιο μεσα /εξω, μπορει να ειναι ακριβοτερη !

2. Αξιζουν τα συγκεκριμενα προϊοντα σχεδον σε 8/10 πορτες. Αλλωστε διαρρηξεις κινηματογραφικου στυλ σπανιζουν στην ελλαδα. Φυσικα και γινονται αλλα σε προσωπα που δε μαθαινονται !

3. Θα πρότεινα να περάσεις Omega Plus ! Ο λογος ειναι οτι εχω δουλεψει τη συγκεκριμενη εταιρεια με τις πορτες κ καποιος στην Αττικη θα βρει πολλές στην Πεντέλη, το Γέρακα, το Διόνυσο κλπ....δυστυχως ειναι πολυ μεγαλο μπλεξιμο..η επανω ντιζα ειναι ελαφρως κοντυτερη απ'οσο πρεπει. η αποσταση της πορτας απο την κασα απο την μερια της κλειδαριας ειναι σε στυλ αλουμινοπορτας & δεν ξερω ποσο εξω πρεπει να βγαινει στη δικη σου περιπτωση η γλωσσα της κλειδαριας. αν βαλεις μερικες φωτο την πορτα σου, μπορω να σου πω με σιγουρια αν θα καταφερεις να βαλεις πακετο με κλειδαρια κυλινδρου !!!

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα ένα φυλλάδιο στην πολυκατοικία στην είσοδο, με προσφορά για πόρτες ασφαλείας (329+τοποθέτηση+ΦΠΑ). Πήρα από περιέργεια και μετά από ερωτήσεις συνέλεξα τις εξής πληροφοριες:

Πόρτα ελληνικής εταιρείας (μέχρι εκεί η πληροφόρηση), με διπλή θωράκιση (λαμαρίνα μέσα-έξω, πάχους 1.5χιλιοστου) και 3 κάθετες μπάρες. Κλείδωμα 18 σημείων και κλειδαριά securemme k22, αφαλός securemme k22 και το defender securemme (θα μπορεί να μπει και κλειδαριά iseo με αφαλό diamond (?) στην ίδια τιμή).

Όταν σχολίασα ότι τελευταία ανοίγουν πολύ securemme μου είπε ότι αυτοι που ανοίγονται είναι οι Κ2 και όχι Κ22, ότι δεν έχουν πρόβλημα αυτοί.

Περιμετρικα βάζει πολυουρεθάνη, λέει ότι είναι άλλες οι κάσες (Ζ?) που μπορεί να μπει τσιμέντο και ότι σε αυτήν που είναι κοιλοδοκος δεν μπαίνει (ρώτησα και μου είπε ότι μπαίνουν κλασικά σίδερα στον τοίχο και κολλουνται στον κοιλοδοκό με ηλεκτροκόλληση).

Τι λέει σαν προσφορά;

Επεξ/σία από Alxnks
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mclein είπε

καλημερα, ευχαριστω για τα καλα λογια αλλα το θεμα ξεκινησε για εμενα ως υποστηριξη σε οσους θελουν να ξερουν την πραγματικη αξια των προϊοντων που αγοραζουν & οχι να γινεται μπαχαλο η αγορα επειδη καποιοι αισχροκερδούν με πρόσχημα το φοβο !!!

στο θεμα :

1. Ειναι μια πορτα που ειναι της ταξης των 800€-900€. εχει εξαιρετικη μηχανικη κλειδαρια της mottura δευτερης γενιας. αν εχει αλουμινιο μεσα /εξω, μπορει να ειναι ακριβοτερη !

2. Αξιζουν τα συγκεκριμενα προϊοντα σχεδον σε 8/10 πορτες. Αλλωστε διαρρηξεις κινηματογραφικου στυλ σπανιζουν στην ελλαδα. Φυσικα και γινονται αλλα σε προσωπα που δε μαθαινονται !

3. Θα πρότεινα να περάσεις Omega Plus ! Ο λογος ειναι οτι εχω δουλεψει τη συγκεκριμενη εταιρεια με τις πορτες κ καποιος στην Αττικη θα βρει πολλές στην Πεντέλη, το Γέρακα, το Διόνυσο κλπ....δυστυχως ειναι πολυ μεγαλο μπλεξιμο..η επανω ντιζα ειναι ελαφρως κοντυτερη απ'οσο πρεπει. η αποσταση της πορτας απο την κασα απο την μερια της κλειδαριας ειναι σε στυλ αλουμινοπορτας & δεν ξερω ποσο εξω πρεπει να βγαινει στη δικη σου περιπτωση η γλωσσα της κλειδαριας. αν βαλεις μερικες φωτο την πορτα σου, μπορω να σου πω με σιγουρια αν θα καταφερεις να βαλεις πακετο με κλειδαρια κυλινδρου !!!

Καλημέρα, ευχαριστώ για την τάχιστη απάντηση!

Ωραία λοιπόν, μια χαρά είναι η πόρτα, και προχωράμε με την αλλαγή της κλειδαριάς. Δεν τη θέλω την Omega plus, νιώθω ότι με περιορίζει για το μέλλον, προτιμώ την ελευθερία αλλαγής κυλίνδρου - defender στο μέλλον. 

Έκανα μετρήσεις στην πόρτα. Απόσταση κέντρου κλειδαριάς από πλαϊνό προφίλ, περίπου 65 mm. Οι πείροι της κλειδαριάς στο μέγιστο κλείδωμα τους, εξέχουν 37 mm από το πλαϊνό προφίλ της πόρτας. Η γλώσσα εξέχει 10 mm.

Η πόρτα στην εσωτερική πλευρά της και κοντά στην κλειδαριά, έχει δύο σαν κουμπιά, πως να το πω, τα οποία διαισθάνομαι ότι έχουν σχέση με την στήριξη της κλειδαριάς. Είναι χρυσά, στο χρώμα των διακοσμητικών, και προφανώς περιστρεφόμενα.

Έχω βγάλει φωτογραφίες για όλα αυτά, αλλά διστάζω να τις ανεβάσω δημόσια, για λόγους ασφαλείας. Θα προσπαθήσω να σου στείλω τις φωτογραφίες με πμ.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Βρήκα ένα φυλλάδιο στην πολυκατοικία στην είσοδο, με προσφορά για πόρτες ασφαλείας (329+τοποθέτηση+ΦΠΑ). Πήρα από περιέργεια και μετά από ερωτήσεις συνέλεξα τις εξής πληροφοριες:

Πόρτα ελληνικής εταιρείας (μέχρι εκεί η πληροφόρηση), με διπλή θωράκιση (λαμαρίνα μέσα-έξω, πάχους 1.5χιλιοστου) και 3 κάθετες μπάρες. Κλείδωμα 18 σημείων και κλειδαριά securemme k22, αφαλός securemme k22 και το defender securemme (θα μπορεί να μπει και κλειδαριά iseo με αφαλό diamond (?) στην ίδια τιμή).

Όταν σχολίασα ότι τελευταία ανοίγουν πολύ securemme μου είπε ότι αυτοι που ανοίγονται είναι οι Κ2 και όχι Κ22, ότι δεν έχουν πρόβλημα αυτοί.

Περιμετρικα βάζει πολυουρεθάνη, λέει ότι είναι άλλες οι κάσες (Ζ?) που μπορεί να μπει τσιμέντο και ότι σε αυτήν που είναι κοιλοδοκος δεν μπαίνει (ρώτησα και μου είπε ότι μπαίνουν κλασικά σίδερα στον τοίχο και κολλουνται στον κοιλοδοκό με ηλεκτροκόλληση).

Τι λέει σαν προσφορά;

φοβερη τιμη !!!

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mclein είπε

φοβερη τιμη !!!

Για το θέμα που υπάρχει με τους securemme? Όντως οι 22 είναι οκ; Και για πόσο...μήπως ακολουθήσουν άμεσα τους 2 αν τίθεται ενδοοικογενεικό θέμα τεχνολογικης συγγένειας;

Με τα όσα διαβάζω εδώ για τιμές, με παραξένεψε πολύ η τιμή με διπλή θωράκιση και μάλιστα 1.5 χιλιοστό. Διαβάζω για ακριβοτερες προσφορές με 0.6, 0.8 χιλιοστά.

Α, ξέχασα πριν, η κλειδαριά η securemme K22 μου είπε ότι έχει και καταπέλτη.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Για το θέμα που υπάρχει με τους securemme? Όντως οι 22 είναι οκ; Και για πόσο...μήπως ακολουθήσουν άμεσα τους 2 αν τίθεται ενδοοικογενεικό θέμα τεχνολογικης συγγένειας;

Με τα όσα διαβάζω εδώ για τιμές, με παραξένεψε πολύ η τιμή με διπλή θωράκιση και μάλιστα 1.5 χιλιοστό. Διαβάζω για ακριβοτερες προσφορές με 0.6, 0.8 χιλιοστά.

κλειδαρια securemme k22 δεν υπαρχει. μια απλη κλειδαρια securemme 2 ή 3 στροφων θα ειναι !

ο k22 εχει πατενταρισμενο κλειδακι. θα εχει προβλημα ταυτοχρονα με tekno, mauer red line κλπ...σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα...

τις διπλες θωρακισεις, τα κλειδωματα κλπ...ποιος θα τα ελεγξει, η μαρια απ'τα σεπολια ή ο μητσος απο μενιδι ;;;

11 στους 10 θα λενε οτι εχουν θωρακισμενη πορτα και οταν θα τους κλεψουν με οποιοδηποτε τροπο απλως θα πεσουν απ'τα συννεφα & καποιος θα πινει τσιπουρα στο βολο. ανοιξιατικα :D

• Like 2
Δημοσ.
Στις 7/15/2017 στις 1:47 ΜΜ, swayback είπε

Ο καταπέλτης είναι ένας μηχανισμός που σε περίπτωση που αφαιρεθεί ο κύλινδρο ή το defender, μπλοκάρει τον μηχανισμό της κλειδαριάς και δεν μπορεί να ξεκλειδώσει. Αυτό ισχύει όταν είναι πλήρως κλειδωμένη (όταν είναι δηλαδή σε πλήρη έκταση οι πίρροι της πόρτας).

Στη  los  Mul-t-lock  ο καταπελτης πεφτει στην αφαιρεση dεfender, πριν φτασουμε στο κυλινδρο.

Ισχυει αυτο και για την  cisa revo pro  ή ο καταπελτης ενεργοποιειται μονο με την αφαιρεση του κυλινδρου?

Δημοσ.

Πολλά από κλειδαριές δεν ξέρω 

Είμαι κάτοικος Μενιδίου πολλά χρόνια 

Μεγάλο προβλήμα στην γειτονιά μου δεν έχω είμαι εγώ από παιδί λίγα πράγματα θα σας πω ο καθένας να το πάρει όπως θέλει 

Υπάρχουν 2 κλέφτες επαγγελματίες και αρχάριοι 

Αρχάριοι είναι πρεζακια και γύφτοι κύριος ανοίγουν με ταυτότητα ή κανένα μικρό εργαλείο η σετάκια που έχουν σε αμαζον και ι μπεϊ

Πάμε τώρα στους επαγγελματίες τους καλούς ότι έχεις θα στο ανοίξουν απλά ίσως κάνουν θόρυβο η θέλει πολύ χρόνο 

Έχω μιλήσει με παιδιά (αν με καταλαβαίνεις τι παιδιά λέω έτσι ???) και θα μεταφέρω μερικά πράγματα

Όλα αυτά στο εμπόριο είναι απλά πο..τόσες μπλε cisca κλειδαριά άστο τελείως μακριά μουφα μεγάλη 

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση βαλτε ομεγκα η ηλεκτρονική 

Τα άλλα αν έλθει μάγκας απλά θα στο ανοίξει το σπίτι τέλος 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/3/2018 στις 11:45 ΠΜ, Alxnks είπε

Με 500ε  παίρνετε επώνυμη dierre με τοποθετηση...

http://kourtesisdoors.gr/category/πόρτες-ασφαλείας/ιταλικές-πόρτες-ασφαλείας-dierre/

http://paliourasdoors.gr/el/prosfores.html

http://www.velias.gr/porta_italiki.php

https://www.artist.com.gr/pistopoihtiko-class-3 και αυτη ειναι gr με καποια πιστοποιηση την δουλευουν αρκετα μαγαζια που πηγα

Επεξ/σία από kage
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ringboy είπε

Στη  los  Mul-t-lock  ο καταπελτης πεφτει στην αφαιρεση dεfender, πριν φτασουμε στο κυλινδρο.

Ισχυει αυτο και για την  cisa revo pro  ή ο καταπελτης ενεργοποιειται μονο με την αφαιρεση του κυλινδρου?

Στην Cisa ενεργοποιείται κατά με την αφαίρεση του κυλίνδρου.

Από όσο γνωρίζω, το πλεονέκτημα της σε σχέση με την LOS της Mul-T-Lock, είναι ο διπλός καταπέλτης που όμως δεν έχω βρει τι είναι. 

Είχα ρωτήσει μία φορά πριν χρόνια έναν κλειδαρά και μου είπε ότι είναι δύο αντίρροποι καταπέλτες, δηλαδή έχει καταπέλτη και από τις 2 πλευρές της κλειδαριάς. Η Cisa δεν αναφέρει κάτι τέτοιο και ούτε φαίνεται αυτό στα σχέδια της (φαντάζομαι για λόγους ασφαλείας;).

Στην τελευταία revolution pro που έπιασα στα χέρια μου, δεν πρόσεξα κάτι τέτοιο. 

Πάντως πλέον τα καλά defender (με ροζέτα monolito πχ) καθιστούν πολύ δύσκολη την αφαίρεση τους από την κλειδαριά.

Πιο πιθανό το βρίσκω κάποιος να τρυπήσει ή να κόψει με ακρίβεια το defender ώστε να αφαιρέσει τον ρότορα και να εξολκύσει ή τρυπήσει τον κύλινδρο, παρά να αφαιρέσει το defender και να σπάσει τον κύλινδρο.

Εκτός κι αν μιλάμε για τα απλά σετ κυλίνδρου-defender, που η περιμετρική ροζέτα του defender βιδώνει πάνω στον καπλαμά της πόρτα και είναι ΜΟΝΟ διακοσμητική αλλά και ο κύλινδρος δεν έχει καμία ιδιαίτερη προστασία ενάντια στο σπάσιμο.

Πιο σημαντικό νομίζω είναι το να μην φτάσει καν ο άλλος να ενεργοποιήσει καταπέλτη οπότε προσωπικά θα έδινα πιο πολύ έμφαση στον κύλινδρο και το defender.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, ringboy είπε

στη cisa πεφτει ο 1ος καταπελτης με το που αφαιρεσεις τις βιδες του defender ενω η κλειδαρια ειναι κλειδωμενη.

αν καποιος καταφερει να μη βγαλει τις βιδες, τοτε η κλειδαρια θα μπλοκαρει σε οποια βιαιη μετακινηση του κυλινδρου.

το ιδιο περιπου ισχυει και για τη Los, μονο που για λογους ασφαλειας το εχουν μετατρεψει σε button.

αφαιρει καποιος το defender και αυτο σημαινει οτι μένει μπλοκαρισμενη σε πρώτο & τελικο βαθμο.

οποιος ξερει να την ξεμπλοκαρει, τελειωσε το θεμα. 

και ναι, της los το ξεμπλοκαρισμα ειναι πιο απλό.

επισης η λειτουργια της cisa απο τοτε που εγινε εξαγορα απο αμερικανικο fund δε συγκρινεται με καμιας αλλης κλειδαριάς.

• Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@mclein

Πρώτη απόπειρα έρευνας αγοράς για τοπικό κλειδαρά.

Μόλις του είπα ότι θέλω πολύ καλή λύση, με κύλινδρο ασφαλείας, defender κλπ, μου πρότεινε Omega. Τιμή 300 ευρώ με τοποθέτηση και το μαγγάνιο μέσα, χωρίς ΦΠΑ.

Επέμεινα για λύση με κύλινδρο, και μου πρότεινε κάτι τέτοιο, για να μην αλλάξουμε λέει όλη την κλειδαριά:

Securemme αλλαγή σε μικρό κλειδί

Του είπα ότι η κλειδαριά είναι mottura, μου λέει αυτό (το παραπάνω) μπαίνει χωρίς πρόβλημα. Του είπα γιατί να μην πάμε σε ολοκληρωμένη λύση Cisa Revolution Pro, με κοίταξε με αμηχανία. Του λέω από κυλίνδρους τι προτείνεις, μου λέει πες μου ποιον θες, λέω Mauer NW5 ή Multilock MT5, απαντάει δεν έχω τέτοιους και δεν ξέρω πόσο κοστίζουν, διότι δεν κινούνται τέτοιοι στην τοπική αγορά, πάρε με αύριο να σου πω. Από defender μου έδειξε το disec bd200 στα 50 ευρώ, προφανώς χωρίς ΦΠΑ. Του είπα ότι θέλω το diamond, και μου είπε θα σου πω επίσης αύριο.

1. Πως σου φαίνονται οι τιμές;

2. Δεν είναι το πρόβλημα μου τόσο οι τιμές, καταλαβαίνω ότι εδώ που είμαστε το κόστος θα είναι παραπάνω, τόσο σε σχέση με Αθήνα, όσο και με τα διάφορα eshops. Το θέμα μου είναι η ποιότητα της εργασίας και οι γνώσεις. Δηλαδή τώρα αυτό με την αλλαγή του πυρήνα της κλειδαριάς, είναι σοβαρή λύση ή κοροϊδευόμαστε; Αυτό που μου έδειξε ήταν securemme σαν αυτό που παραθέτω παραπάνω, με κίτρινο αυτοκόλλητο (μπορεί να είναι και το ίδιο ακριβώς, δεν ξέρω), και μου είπε ότι μπαίνει άνετα στην κλειδαριά μου. Να αναφέρω ότι όταν αγόρασα το διαμέρισμα, η πρώτη μου δουλειά ήταν να αλλάξω τον πυρήνα (έτσι λέγεται; ) της κλειδαριάς με καινούριο, φέρνοντας έναν άλλο τοπικό κλειδαρά. Δηλαδή πράγματι αλλάζει ο πυρήνας στη συγκεκριμένη κλειδαριά.

Επεξ/σία από RTW4ever
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mul-t-lock  Los   και  cisa  evo  κλειδωνουν  μεχρι τερμα με τον ιδιο αριθμο στροφων?  

Επεξ/σία από ringboy
Δημοσ.
10 ώρες πριν, RTW4ever είπε

@mclein

Πρώτη απόπειρα έρευνας αγοράς για τοπικό κλειδαρά.

Μόλις του είπα ότι θέλω πολύ καλή λύση, με κύλινδρο ασφαλείας, defender κλπ, μου πρότεινε Omega. Τιμή 300 ευρώ με τοποθέτηση και το μαγγάνιο μέσα, χωρίς ΦΠΑ.

Επέμεινα για λύση με κύλινδρο, και μου πρότεινε κάτι τέτοιο, για να μην αλλάξουμε λέει όλη την κλειδαριά:

Securemme αλλαγή σε μικρό κλειδί

Του είπα ότι η κλειδαριά είναι mottura, μου λέει αυτό (το παραπάνω) μπαίνει χωρίς πρόβλημα. Του είπα γιατί να μην πάμε σε ολοκληρωμένη λύση Cisa Revolution Pro, με κοίταξε με αμηχανία. Του λέω από κυλίνδρους τι προτείνεις, μου λέει πες μου ποιον θες, λέω Mauer NW5 ή Multilock MT5, απαντάει δεν έχω τέτοιους και δεν ξέρω πόσο κοστίζουν, διότι δεν κινούνται τέτοιοι στην τοπική αγορά, πάρε με αύριο να σου πω. Από defender μου έδειξε το disec bd200 στα 50 ευρώ, προφανώς χωρίς ΦΠΑ. Του είπα ότι θέλω το diamond, και μου είπε θα σου πω επίσης αύριο.

1. Πως σου φαίνονται οι τιμές;

2. Δεν είναι το πρόβλημα μου τόσο οι τιμές, καταλαβαίνω ότι εδώ που είμαστε το κόστος θα είναι παραπάνω, τόσο σε σχέση με Αθήνα, όσο και με τα διάφορα eshops. Το θέμα μου είναι η ποιότητα της εργασίας και οι γνώσεις. Δηλαδή τώρα αυτό με την αλλαγή του πυρήνα της κλειδαριάς, είναι σοβαρή λύση ή κοροϊδευόμαστε; Αυτό που μου έδειξε ήταν securemme σαν αυτό που παραθέτω παραπάνω, με κίτρινο αυτοκόλλητο (μπορεί να είναι και το ίδιο ακριβώς, δεν ξέρω), και μου είπε ότι μπαίνει άνετα στην κλειδαριά μου. Να αναφέρω ότι όταν αγόρασα το διαμέρισμα, η πρώτη μου δουλειά ήταν να αλλάξω τον πυρήνα (έτσι λέγεται; ) της κλειδαριάς με καινούριο, φέρνοντας έναν άλλο τοπικό κλειδαρά. Δηλαδή πράγματι αλλάζει ο πυρήνας στη συγκεκριμένη κλειδαριά.

αν δεν εχεις προβλημα με το χρηματικο, να κανονησουμε να στειλω καποιον με ryanair να τοποθετησει :D

1. για την Omega ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη λογω οτι δε δινει φπα...περιμενα 250 + φπα με λιγα λογια !

2. προφανως δεν ειναι σοβαρη λυση. η mottura δε θυμαμαι να εχει μετατροπη σε κυλινδρου απευθειας αλλα και να εχει, θα μεινει καποιος με φθαρμενη κλειδαρια ;; 

πχ "αυριο" σου σπαει ο μηχανισμος στηριξης/λειτουργιας του πομολου, θα ξαναπληρωσεις λυσιμο πορτας & αλλαγη κλειδαριας ; 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...