Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Sebu είπε

Και του λες σου κανω δωρο και κλειδαρια 300+ ευρω, κοψε απο το τελευταιο νοικι :D

Και παίρνεις τα 3 του! :D

Πέρα από την πλάκα η μόνο καλή λύση σε περίπτωση ενοικίου είναι να αναλάβει ο ιδιοκτήτης το κόστος της κλειδαριάς και του defender και ο ενοικιαστής το κόστος του κυλίνδρου που τον παίρνει φεύγοντας και αφήνει τον φθηνότερο που μπορεί να βρει. Αρκεί βέβαια στο επόμενο σπίτι που θα πάει, να υπάρχει κλειδαριά κυλίνδρου γιατί αλλιώς... Εδώ στα σπίτια που κατοικούν δεν βάζουν τόσο ακριβές λύσεις.

Επεξ/σία από Alejandro
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το θεμα ειναι οτι 100€, με βαση τη ζωη μας το 2018, ειναι αστειο ποσο για την αρχη της επενδυσης σχετικα με την ασφαλεια ενος σπιτιου.

εγω προσωπικα θα ζηταγα το κοστος του συναγερμου ή εστω το μισο απο ενοικιαζομενο.

επισης, πλεον κοιταζω να εχει θωρακισμενη πορτα & αν δεν εχει, συζηταμε το πως θα γινει :)

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mclein είπε

το θεμα ειναι οτι 100€, με βαση τη ζωη μας το 2018, ειναι αστειο ποσο για την αρχη της επενδυσης σχετικα με την ασφαλεια ενος σπιτιου.

εγω προσωπικα θα ζηταγα το κοστος του συναγερμου ή εστω το μισο απο ενοικιαζομενο.

επισης, πλεον κοιταζω να εχει θωρακισμενη πορτα & αν δεν εχει, συζηταμε το πως θα γινει :)

Πολύ σωστός! Πολύς κόσμος υποτιμά την αξιοπρεπή πόρτα και την ασφαλή κλειδαριά, πρώτα νοικιάζει και μετά μπαίνει σε διαπραγματεύσεις να μπει κάτι καλύτερο. Δύσκολο να πετύχεις αυτό που χρειάζεσαι για ασφάλεια έτσι.

Δημοσ.

γενικα εμαθα οτι 3 πραγματα χρειαζεται ενα ενοικιαζομενο :

πορτα ασφαλειας - ενδεχομενως συναγερμο / ηλιακο θερμοσιφωνα / αυτονομη θερμανση...:D

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mclein είπε

γενικα εμαθα οτι 3 πραγματα χρειαζεται ενα ενοικιαζομενο :

πορτα ασφαλειας - ενδεχομενως συναγερμο / ηλιακο θερμοσιφωνα / αυτονομη θερμανση...:D

Και κανένα κούφωμα της προκοπής γιατί αν είναι με κλειστές μπαλκονόπορτες να κουνιούνται οι κουρτίνες...

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Alejandro είπε

Και κανένα κούφωμα της προκοπής γιατί αν είναι με κλειστές μπαλκονόπορτες να κουνιούνται οι κουρτίνες...

προφανως :)

απλα επειδη εχω πετυχει τελευταιων ανακαινισεων & στο πατρικ βαλαμε με το προηγουμενο εξοικονομω..συνηθισα :D 

• Like 1
Δημοσ.

Το λοιπόν, σε συνέχεια προηγούμενης αναζήτησης και προτάσεων, έχω τα παρακάτω.

Πόρτα μονής θωράκισης 0,6mm, 14 σημείων με
α) Omega Plus (με μαγγάνιο) στα €630 (+€50 εξτρά φύλλο λαμαρίνας εσωτερικά 0.6mm)
β) με Cisa Revo Pro/ Multi T Lock LOS - Astral Tekno/Astra S - BD200 στα €610 (+€50 εξτρά φύλλο λαμαρίνας εσωτερικά 0.6mm)

ή

Πόρτα Μονής θωράκισης 0,8mm-1mm, 18 σημείων με

α) Omega Plus (με μαγγάνιο) στα €730 (+€50 εξτρά φύλλο λαμαρίνας εσωτερικά 1mm)
β) με Cisa Revo Pro/ Multi T Lock LOS - Astral Tekno/Astral S - BD200 στα €710 (+€50 εξτρά φύλλο λαμαρίνας εσωτερικά 1mm)

Υπάρχει και μία 16 σημείων, διπλής θωράκισης 1mm, me Securemme κλειδαριά, Securemme Κ64 κύλινδρο και Defender ένα απλό του πακέτου στα €650 (+€200 για Omega Plus +80 για Disec ΜRΜ29). 

Τι πιστεύετε ότι αξίζει να πάρω αν αξίζουν τα παραπάνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πρώτο (α) ειναι το vfm.

τα β, δεν τα συζητω καν. (προσωπική άποψη) !!!

Επεξ/σία από mclein
  • Like 2
Δημοσ.
14 minutes ago, mclein said:

το πρώτο (α) ειναι το vfm.

τα β, δεν τα συζητω καν. (προσωπική άποψη) !!!

Σε ευχαριστώ πολύ. Πιστεύεις ότι 0,6mm θωράκισης είναι αρκετά ή να βάλω και δεύτερη λαμαρίνα εσωτερικά. Και μένα το πακέτο στα €630 μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Σε ευχαριστώ πολύ. Πιστεύεις ότι 0,6mm θωράκισης είναι αρκετά ή να βάλω και δεύτερη λαμαρίνα εσωτερικά. Και μένα το πακέτο στα €630 μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον.

Αν και συνήθως δεν ασχολούνται με την θωράκιση της πόρτα αλλά χτυπάνε την κλειδαριά, προσωπικά τα 0,6 μου ακούγονται πολύ λίγα. Μέχρι 0.8 ήξερα. Δηλαδή βγάζεις τον καπλαμά και την κόβεις με ανοιχτήρι κονσέρβας; :P

Η άποψη μου είναι να βάλεις και από μέσα λαμαρίνα μιας και μία φορά βάζεις πόρτα και το κόστος δεν είναι πολύ μεγάλο.

Επεξ/σία από swayback
  • Like 3
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, teo_3 είπε

μεχρι 700€ οριακα...για μια καλη πορτα μεσαιας ταξης με Omega Plus !!!

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Για μια μέση θωρακισμένη πόρτα εισόδου πολυκατοικίας με αυτόματο κλείδωμα τι θα προτείνατε ?

Σε τι επίπεδο τιμών βρίσκονται ?

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Michail2015 είπε

Καλησπέρα,

Για μια μέση θωρακισμένη πόρτα εισόδου πολυκατοικίας με αυτόματο κλείδωμα τι θα προτείνατε ?

Σε τι επίπεδο τιμών βρίσκονται ?

Το αυτόματο κλείδωμα (ηλεκτρική κλειδαριά με κυπρί, κύλινδρος) σε θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ξεκινάει από 300-400 +

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και ιδίως στον φίλο mclein. Συγχαρητήρια Γιώργο που κρατάς το θέμα με τόση συνέπεια και για τόσο καιρό!

Διάβασα ΟΛΟ το θέμα, από το πρώτο ποστ μέχρι το τελευταίο (μου πήρε κάτι... βδομάδες βέβαια). Έχω φρικάρει πραγματικά με τις κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου, φυσικά δεν ήξερα τίποτα μέχρι να βρω το θέμα τυχαία...

Στο θέμα μας, έχω αγοράσει διαμέρισμα που από κατασκευής έχει μια τέτοια πόρτα, από την Alfa Aluminium Systems http://www.alfa-press.gr/el/thorakismenes-portes/alouminiou/93-series-sa-3000

Η πόρτα μου είναι διαφορετική από αυτές που δείχνει το site στην πρόσοψη, αλλά απο τεχνικής πλευράς είναι ακριβώς η ίδια. Έχει κλειδαριά χρηματοκιβωτίου mottura, με τέσσερις πείρους και γλώσσα κάτω, ενώ είναι "αριστερή". Φυσικά θέλω να αλλάξω όσο πιο άμεσα γίνεται την κλειδαριά με κυλίνδρου υπερασφαλείας. Στο παρακάτω screen, μπορείτε να δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της πόρτας, από τον κατάλογο που ΣΗΜΕΡΑ διαθέτει η εταιρεία, όπου φαίνεται, τουλάχιστον στο site τους, ότι ακόμα πουλάει κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου!!

Alfa_Door.png

Ερωτήσεις, κυρίως προς τον φίλο mclein:

1. Πως εκτιμάτε την ποιότητα της πόρτας; Δηλαδή, σε σχέση με siamos, balomenos και λοιπές φίρμες που έχουν αναφερθεί εδώ. Είναι πόρτα των 500 ευρώ με κάσα της πλάκας, ή είναι πόρτα αντοχής που αξίζει η επένδυση πάνω της για αλλαγή ακριβής κλειδαριάς κυλίνδρου;

2. Θέλω να βάλω τα καλύτερα κατά τις συστάσεις του mclein, δηλαδή Cisa Revo Pro + Cisa Rs3s ή Mauer NW5 ή Multilock MT5 + Disec Diamond. Αξίζουν αυτά για την συγκεκριμένη πόρτα, ή είναι μάταιος κόπος, δηλαδή θα είναι αδιαπέραστη μεν η κλειδαριά, αλλά ο επίδοξος διαρρήκτης θα γκρεμίσει κάτω την πόρτα από τους μεντεσέδες ή από την κάσα από την πλευρά της κλειδαριάς, με λοστούς;

3. Επειδή είμαι σε νησί, και δεν έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στους ντόπιους "κλεφτοκοτάδες" κατά τον mclein, θα είναι άραγε σχετικά εύκολο να αλλάξω μόνος μου την κλειδαριά, αφού αγοράσω τα πράγματα από Αθήνα; Τα χέρια μου πιάνουν, έχω τρυπάνια, κατσαβίδια κλπ., αλλά δεν έχω ξανασχοληθεί με πόρτες ασφαλείας και δεν ξέρω καν πως να αρχίσω. Αν χρειάζεται τροχός, το DIY αποκλείεται, είναι too much για μένα. Πάντως όλο το πλαϊνό προφίλ της πόρτας είναι ένα μονοκόμματο μεταλλικό φύλλο, βιδωμένο στην πόρτα με πολλές βίδες.

Φίλε mclein τα φώτα σου και ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...