manolis115 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Σίγουρα έχει σημασία η μάρκα του συναγερμού, από ότι γνωρίζω και οι sigma και οι paradox είναι καλοί συναγερμοί. Αυτό που μετράει πιο πολύ από την μάρκα είναι να ξέρει ο εγκαταστάτης τις ιδιοτροπίες του κάθε συναγερμού κατά την γνώμη μου. Να μπορεί να τον ρυθμίσει σωστά να μην χτυπάει χωρίς λόγο. Γενικά όμως ο συναγερμός χρειάζεται. Να αναφερώ μία μόνο από τις περιπτώσεις που χρειάζεται. Έμενα μπήκαν κλέφτες στο εξοχικό μου το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι γείτονες του διπλανού σπιτιού, ήταν στην αυλή τους. Έβλεπαν τα φώτα ανοιχτά από τα ρολλά μέσα στο σπίτι μας, από τις 9 το βράδυ που μπήκαν οι κλέφτες μέχρι και τις 12 που πήγαν να κοιμηθούν οι γείτονες. Υπέθεσαν οι γείτονες πως ήμουν εγώ μέσα στο σπίτι. Αν υπήρχε συναγερμός, θα χτυπούσε και κάτι θα ψιλλιάζονταν πως συμβαίνει. Ούτε καν πιστεύω θα επιχειρούσαν οι κλέφτες διάρρηξη με τους γείτονες ακριβώς δίπλα στο σπίτι μας, στην αυλή τους αν έβλεπαν συναγερμό. Εγώ μέχρι να μου τύχει αυτό το περιστατικό, πίστευα πως ο γείτονας κάτι θα ακούσει σε περίπτωση διάρρηξης αλλά σκεφτόμουν λάθος. 1
azografos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Συναγερμο πας σε paradox η γνωμη μου παντα χρονια δοκιμασμενοι και σε φυλαξεις που ημουν...επισης ενα συναγερμος χωρις κεντρο ληψης ειναι απλα αχρηστος...και παει απο 100 ως 150..προτασεις εχω αρκετες να προτεινω απλα να ξερετε οτι μεγαλες εταιριες δεν ειναι οτι καλυτερο διοτι εχουν vip πελατολογιο και δεν ανταποκρινονται αμεσα σε απλα σηματα κυριως δινουν εμφαση στους μεγαλους πελατες Γράψε κάποιες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα ...
john_petrucci7 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, azografos είπε Γράψε κάποιες προτάσεις σε αυτά τα χρήματα ... Καλη ειναι και η europa που εχω οπως και η spartan...και λεγωντας καλες εννοω στην ανταποκριση ακομα και δοκιμες που καναμε με τον τεχνικο αμεσως πηραν τηλ που θεωρητικα ειναι κατι ασημαντο και τα δυο ειναι μονο κλσ χωρος φυλαξεις δηλαδη πιο ανετα κεντρα οχι τοσκ φορτωμενα. Ακομα ν αποφευγευτε ανιχνευτες θραυσης δινουν πολλα fault καλυτερα παγιδες. Γενικα το πρωτο που κανει καποιος συνδεεται με κεντρο και μετα χτιζει το συστημα του πχ gsm κλπ 1
pavloa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, manolis115 είπε Σίγουρα έχει σημασία η μάρκα του συναγερμού, από ότι γνωρίζω και οι sigma και οι paradox είναι καλοί συναγερμοί. Αυτό που μετράει πιο πολύ από την μάρκα είναι να ξέρει ο εγκαταστάτης τις ιδιοτροπίες του κάθε συναγερμού κατά την γνώμη μου. Να μπορεί να τον ρυθμίσει σωστά να μην χτυπάει χωρίς λόγο. Γενικά όμως ο συναγερμός χρειάζεται. Να αναφερώ μία μόνο από τις περιπτώσεις που χρειάζεται. Έμενα μπήκαν κλέφτες στο εξοχικό μου το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι γείτονες του διπλανού σπιτιού, ήταν στην αυλή τους. Έβλεπαν τα φώτα ανοιχτά από τα ρολλά μέσα στο σπίτι μας, από τις 9 το βράδυ που μπήκαν οι κλέφτες μέχρι και τις 12 που πήγαν να κοιμηθούν οι γείτονες. Υπέθεσαν οι γείτονες πως ήμουν εγώ μέσα στο σπίτι. Αν υπήρχε συναγερμός, θα χτυπούσε και κάτι θα ψιλλιάζονταν πως συμβαίνει. Ούτε καν πιστεύω θα επιχειρούσαν οι κλέφτες διάρρηξη με τους γείτονες ακριβώς δίπλα στο σπίτι μας, στην αυλή τους αν έβλεπαν συναγερμό. Εγώ μέχρι να μου τύχει αυτό το περιστατικό, πίστευα πως ο γείτονας κάτι θα ακούσει σε περίπτωση διάρρηξης αλλά σκεφτόμουν λάθος. Ναι paradox kai sigma είναι απο τις κορυφαίες. Σκέψου οτι ο πρώτος συναγερμός Sigma που βάλαμε στο σπίτι ήταν το 1992 και ακόμη δουλεύει, απλά τον ξήλωσα για να βάλω πιο καλό. Στο να μην χτυπάει χωρίς λόγο δεν έχει να κάνει με τον συναγερμό αλλά με τα εσωτερικά - εξωτερικά ραντάρ στο πως θα ρυθμίσει την ευαισθησία, να μην κοιτάνε προς τις ακτίνες του ήλιου και άλλα πολλά. Για παράδειγμα εγώ που έβαλα Sigma s-pro 32 πέρασα εξωτερικά ραντάρ και επειδή δεν ήξερα τις πρώτες 2 μέρες έδιναν συναγερμό, μετά ρύθμισα σωστά τα εξωτερικά ραντάρ και απο τότε ησύχασα. Να ξέρεις αυτοί δεν υπολογίζουν τίποτα μπαίνουν και σε 5 λεπτά έχουν φύγει και ας βαράει ο συναγερμός. Το σάββατο που μας πέρασε 3 τα ξημερώματα προσπάθησαν να μπουν στο συνεργείο μου. Ο συναγερμός για 5 λεπτά χτυπούσε,περνούσαν αυτοκίνητα και αυτοί εκεί. Τους έβλεπα απο τις κάμερες 2 με κουκούλες και γάντια. Είδαν οτι δεν μπορούσαν να μπουν και φύγανε. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από pavloa 2
Alejandro Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Το συγκεκριμένο thread δεν είναι για συναγερμούς, μπορείτε να ανοίξετε ένα άλλο. @azografos είναι σωστό όταν ζητάς απαντήσεις σε ένα θέμα να δίνεις και εσύ απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων. 2
mclein Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Alejandro είπε Το συγκεκριμένο thread δεν είναι για συναγερμούς, μπορείτε να ανοίξετε ένα άλλο. @azografos είναι σωστό όταν ζητάς απαντήσεις σε ένα θέμα να δίνεις και εσύ απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων. http://thesskleidara.gr/ να ενας απ'αυτους που απευθυνθηκε ο ζωγραφος. ενας κυριος που ξεφτυλιζει το επαγγελμα, καθοτι ουτε κλειδαρας ειναι ουτε το βλεπει στα σοβαρα το θεμα. μιλαμε για κερδος 15€ στην καθε κλειδαρια που δινει + οτι ως τσαγκαρης, μονο αρλούμπες μπορει να πει ως συμβουλες
manolis115 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 4 hours ago, pavloa said: Ναι paradox kai sigma είναι απο τις κορυφαίες. Σκέψου οτι ο πρώτος συναγερμός Sigma που βάλαμε στο σπίτι ήταν το 1992 και ακόμη δουλεύει, απλά τον ξήλωσα για να βάλω πιο καλό. Στο να μην χτυπάει χωρίς λόγο δεν έχει να κάνει με τον συναγερμό αλλά με τα εσωτερικά - εξωτερικά ραντάρ στο πως θα ρυθμίσει την ευαισθησία, να μην κοιτάνε προς τις ακτίνες του ήλιου και άλλα πολλά. Για παράδειγμα εγώ που έβαλα Sigma s-pro 32 πέρασα εξωτερικά ραντάρ και επειδή δεν ήξερα τις πρώτες 2 μέρες έδιναν συναγερμό, μετά ρύθμισα σωστά τα εξωτερικά ραντάρ και απο τότε ησύχασα. Να ξέρεις αυτοί δεν υπολογίζουν τίποτα μπαίνουν και σε 5 λεπτά έχουν φύγει και ας βαράει ο συναγερμός. Το σάββατο που μας πέρασε 3 τα ξημερώματα προσπάθησαν να μπουν στο συνεργείο μου. Ο συναγερμός για 5 λεπτά χτυπούσε,περνούσαν αυτοκίνητα και αυτοί εκεί. Τους έβλεπα απο τις κάμερες 2 με κουκούλες και γάντια. Είδαν οτι δεν μπορούσαν να μπουν και φύγανε. Ναι συμφωνώ ότι θα μπουν και με συναγερμό αλλά πόσα πράγματα θα προλάβουν να κλέψουν στα 5- 10 λεπτά που θα μείνουν μεσα, πόσες ζημιές θα κάνουν; Αν δεν έχεις συναγερμό μπορεί να ψάχνουν με την ησυχία τους και 5 ώρες με χειρότερο αποτέλεσμα για τον ιδιοκτήτη. Εμάς έμειναν μέσα στο σπίτι τουλάχιστον 4 ώρες, τα έκαναν όλα άνω κάτω.
azografos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 11 ώρες πριν, Alejandro είπε @azografos είναι σωστό όταν ζητάς απαντήσεις σε ένα θέμα να δίνεις και εσύ απαντήσεις σε ερωτήσεις άλλων. ?????????
azografos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, Alejandro είπε Είδες ότι δε σου απάντησα, και δε φαντάστηκες ότι ίσως ΔΕΝ είδα την ερώτηση ... και να υποθέσω ότι ένα PM ήταν δύσκολο ... Anyhow, σου στέλνω PM για να μην κάνουμε διαφήμιση ούτε θετική ούτε αρνητική. 1 1
teo_3 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά, είμαι και εγώ στην αναζήτηση μίας πόρτας ασφαλείας για το σπίτι των γονιών μου στη Θεσσαλονίκη. Απο μία σύντομη έρευνα αγοράς, βλέπω ότι παίζει πόρτα διπλής θωράκισης με λαμαρίνες πάχους 1.2mm, κλειδαριές Securemme γύρω στα €500. Άλλως μου χρεώνει κλειδαριά μάρκας Cisa πιο ακριβά, άλλος στα ίδια λεφτά, άλλος κλειδαριά μάρκας Omega στα +€200 άλλος διπλή Cisa στα €700. Έριξα μια ματιά στο νήμα εδώ, αλλά οι πληροφορίες είναι πολλές. Απο τα λίγα που διάβασα, γενικά, δε προκρίνεται την μάρκα Securemme. Δώστε αν θέλετε κάποιο μπούσουλα γιατί άκουσα πολλαπλώς φράσεις του στύλ "ε τι να βάλεις λαμαρίνα 2mm, αν είναι να μπεί ο άλλος θα μπει" ή "τι Securemme να βάλεις τι Cisa το ίδιο καλές είναι" κλπ κλπ. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από teo_3
swayback Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, teo_3 είπε Παιδιά, είμαι και εγώ στην αναζήτηση μίας πόρτας ασφαλείας για το σπίτι των γονιών μου στη Θεσσαλονίκη. Απο μία σύντομη έρευνα αγοράς, βλέπω ότι παίζει πόρτα διπλής θωράκισης με λαμαρίνες πάχους 1.2mm, κλειδαριές Securemme γύρω στα €500. Άλλως μου χρεώνει κλειδαριά μάρκας Cisa πιο ακριβά, άλλος στα ίδια λεφτά, άλλος κλειδαριά μάρκας Omega στα +€200 άλλος διπλή Cisa στα €700. Έριξα μια ματιά στο νήμα εδώ, αλλά οι πληροφορίες είναι πολλές. Απο τα λίγα που διάβασα, γενικά, δε προκρίνεται την μάρκα Securemme. Δώστε αν θέλετε κάποιο μπούσουλα γιατί άκουσα πολλαπλώς φράσεις του στύλ "ε τι να βάλεις λαμαρίνα 2mm, αν είναι να μπεί ο άλλος θα μπει" ή "τι Securemme να βάλεις τι Cisa το ίδιο καλές είναι" κλπ κλπ. Στις οικονομικές πόρτες (500-700€), είναι δύσκολο να έχεις ΚΑΙ καλή θωράκιση*, οπότε δώσε έμφαση στην κλειδαριά τουλάχιστον. Η κλειδαριά Omega Plus είναι μία πολύ καλή και οικονομική λύση. Αν προτιμήσεις αυτή, ζήτησε τους να συμπεριλάβουν και την πλάκα μαγγανίου. Η εναλλακτική της Omega Plus, είναι η κλειδαριά κυλίνδρου. Αποτελείται από το κυρίως σώμα της κλειδαριάς με τους πίρρους, τον κύλινδρο (αφαλό) της επιλογής σου και το defender (ροζέτα ασφαλείας) που προστατεύει τον κύλινδρο (αφαλό). Κλειδαριά Omega Plus: Υπάρχει κοντά μία δεκαετία και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι μπορεί να παραβιαστεί χωρίς την καταστροφή της. Αξιόπιστη όσον αφορά την λειτουργία της αλλά και την ασφάλεια που προσφέρει. Δυνατότητα αλλαγής του συνδυασμού ασφαλείας της, αν και όποτε χρειαστεί. Είναι αρκετά οικονομική (150 έως 200€). Υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Κλειδαριά κυλίνδρου: Έχεις τη δυνατότητα να ορίσεις εσύ το επίπεδο ασφαλείας - και συνεπώς το κόστος της -, επιλέγοντας από πολύ φθηνούς μέχρι και πανάκριβους κυλίνδρους(αφαλούς) και defender. Οι κλειδαριές δεν έχουν πολύ μεγάλες διαφορές, αρκεί να είναι γραναζωτές και με καταπέλτη (σημαντικά αυτά τα δύο). Χαμηλό έως πολύ υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Ενδεικτικά, κάποια προτεινόμενα προϊόντα σε περίπτωση που προτιμήσεις κλειδαριά κυλίνδρου: -Κλειδαριά: Cisa Revolution Pro, Mul-T-Lock LOS (κοστίζουν το ίδιο περίπου και οι 2) -Defender (σειρά εμφάνισης: φθηνότερο προς ακριβότερο): Disec Monolito BD200, Disec Monolito Diamond BKD250 -Κύλινδρος (σειρά εμφάνισης: φθηνότερο προς ακριβότερο): Cisa Astral S, AGB Scudo 9000, AGB Scudo DCK, Cisa AP4S, Mauer NW4, Mauer NW5, Abloy Protec 2, Mul-T-Lock MT5+, EVVA 3KS ή 4KS (θα πρότεινα κάτι από AGB Scudo DCK και μετά. Οι 2 πριν τον DCK είναι το λιγότερο που προτείνεται να βάλεις. Απέφυγε πολύ φθηνούς κυλίνδρους "του κιλού" (Securemme K2, Iseo R6, Cisa Asix, Mauer Red Line 2 Elite, Magnum Superior)) Googlαρε τα παραπάνω για να πάρεις μία ιδέα από τιμές και για να δεις λίγο τα προϊόντα. Αγνόησε τα βίντεο όπου φαίνεται να ανοίγουν κυλίνδρους με διαρρηκτικά στη μέγγενη, που σίγουρα θα σου εμφανιστούν στις αναζητήσεις. *Καλή θωράκισης πόρτας: χαλυβδόφυλλα και κοιλοδοκοί πάχους 1mm τουλάχιστον, κάσα 2mm, οριζόντιοι κοιλοδοκοί, ενισχυμένη προστασία με χοντρά μέταλλα (2+mm) στα ευάλωτα σημεία της πόρτας (κλειδαριά & εκτροπείς/πίροι). Σημαντικό ρόλο παίζει και η τοποθέτηση. Δύσκολο όμως το να ξέρεις αν το συνεργείο που την τοποθετεί είναι καλό ή όχι. Αν δεν θες να ασχοληθείς πολύ, η λύση της Omega Plus στα 700€ (μαζί με τοποθέτηση φαντάζομαι) είναι αρκετά καλή. Και δες η πόρτα να έχει τουλάχιστον ενισχυμένη θωράκιση στο σημείο της κλειδαριάς. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από swayback 1 1
orck Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 23 λεπτά πριν, swayback είπε Κλειδαριά Omega Plus: Υπάρχει κοντά μία δεκαετία και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα ότι μπορεί να παραβιαστεί χωρίς την καταστροφή της. Αξιόπιστη όσον αφορά την λειτουργία της αλλά και την ασφάλεια που προσφέρει. Δυνατότητα αλλαγής του συνδυασμού ασφαλείας της, αν και όποτε χρειαστεί. Είναι αρκετά οικονομική (150 έως 200€). Υψηλό επίπεδο ασφαλείας. Σε καθε μια απο τις δυο επιπλεον "ζωες" που εχει ομως θελει 20ευρω το καθε κλειδι
swayback Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Όντως, είναι πολύ ακριβά τα αντίγραφα κλειδιών της Omega. Και πάλι νομίζω είναι φθηνότερη λύση από το να αλλάξεις έναν κύλινδρο των 100€, εκτός κι αν θες πάνω από 5 κλειδιά ή αν πας σε οικονομικό κύλινδρο μετά (Astral S, AGB 9000, κλπ), κατώτερου επιπέδου ασφαλείας από αυτό που προσφέρει η Omega. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από swayback 1
teo_3 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 1 hour ago, swayback said: Ενδεικτικά, κάποια προτεινόμενα προϊόντα σε περίπτωση που προτιμήσεις κλειδαριά κυλίνδρου: -Κλειδαριά: Cisa Revolution Pro, Mul-T-Lock LOS (κοστίζουν το ίδιο περίπου και οι 2) -Defender (σειρά εμφάνισης: φθηνότερο προς ακριβότερο): Disec Monolito BD200, Disec Monolito Diamond BKD250 -Κύλινδρος (σειρά εμφάνισης: φθηνότερο προς ακριβότερο): Cisa Astral S, AGB Scudo 9000, AGB Scudo DCK, Cisa AP4S, Mauer NW4, Mauer NW5, Abloy Protec 2, Mul-T-Lock MT5+, EVVA 3KS ή 4KS (θα πρότεινα κάτι από AGB Scudo DCK και μετά. Οι 2 πριν τον DCK είναι το λιγότερο που προτείνεται να βάλεις. Απέφυγε πολύ φθηνούς κυλίνδρους "του κιλού" (Securemme K2, Iseo R6, Cisa Asix, Mauer Red Line 2 Elite, Magnum Superior)) Εξαιρετικός οδηγός, θα ασχοληθώ με το θέμα με βάση τα παραπάνω. Και εγώ δεν πιστεύω ότι θα βρω καλύτερη θωράκιση απο αυτά που μου προτείνανε γιαυτό και κοιτάω τις κλειδαριές. Ευχαριστώ πολύ. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις