Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, gaspazet είπε

Θέλω και εγώ να αλλάξω πόρτες εισόδου και κουζίνας(μονοκατοικία).

Είμαι ανάμεσα σε Gardesa ,Dierre kai Tesio .Όποιος μπορεί να προτείνει κάτι σε σχέση ποιότητα/τιμή ευπρόσδεκτο γιατί ακόμα το ψάχνω!

Επειδή θα ήθελα και οι δυο πόρτες να είναι από την ίδια εταιρία (στη κουζίνα θα μπει με τζάμι) ,γνωρίζει κάποιος αν έχουν καλό συντελεστή θερμομόνωσης για να μπορέσω να τις βάλω σε πρόγραμμα ενεργειακό;

Thanks mclein για τις λοιπές πληροφορίες.

Οι θωρακισμένες δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα. Επίσης θωρακισμένη με τζάμι, απλά δεν... 

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, gaspazet είπε

Θέλω και εγώ να αλλάξω πόρτες εισόδου και κουζίνας(μονοκατοικία).

Είμαι ανάμεσα σε Gardesa ,Dierre kai Tesio .Όποιος μπορεί να προτείνει κάτι σε σχέση ποιότητα/τιμή ευπρόσδεκτο γιατί ακόμα το ψάχνω!

Επειδή θα ήθελα και οι δυο πόρτες να είναι από την ίδια εταιρία (στη κουζίνα θα μπει με τζάμι) ,γνωρίζει κάποιος αν έχουν καλό συντελεστή θερμομόνωσης για να μπορέσω να τις βάλω σε πρόγραμμα ενεργειακό;

Thanks mclein για τις λοιπές πληροφορίες.

Σαν ποιοτητα κατασκευης, θα πηγαινα μονο σε Tesio απο τις επιλογες που δινεις.

Θα ηθελα να μπει η κλειδαρια της los και οχι της tesio ή της iseo !

Τελος, θα ζητουσα να μπει εξ'αρχης με διπλό κύλινδρο & διπλο defender και οχι σε μονη λειτουργια & αναμονη για το μπλοκ οπως οι παλιες !

• Like 1
Δημοσ.

@AlejandroΑσφαλείας με τζάμι δεν μπαίνει στο πρόγραμμα; Απλά μου πρότειναν ασφαλείας με τζάμι ςιναι πολύ καλύτερα από αλουμινίου. 

@mclein Ευχαριστώ, εάν υπάρχει κάποια άλλη μάρκα καλύτερη σε αυτά τα λεφτά δεν την αποκλείω 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gaspazet είπε

@AlejandroΑσφαλείας με τζάμι δεν μπαίνει στο πρόγραμμα; Απλά μου πρότειναν ασφαλείας με τζάμι ςιναι πολύ καλύτερα από αλουμινίου. 

@mclein Ευχαριστώ, εάν υπάρχει κάποια άλλη μάρκα καλύτερη σε αυτά τα λεφτά δεν την αποκλείω 

ασφαλειας με τζαμι ειναι πολυ ομορφο αλλα στην μετεπειτα διαμορφωση θα πληρωσεις πολλα λεφτα ! (ηλεκτροπυρος - αυτοματο κλειδωμα - access control)

γενικα στα  1000 με 1500, μπορεις να βρεις τη λεγομενη "τελεια πορτα" αλλα τα λεφτα ειναι πολλα !!!

επισης, αλουμινιο απο τα νεα θερμο με κλειδαρια 5 σημειων & σοβαρο κυλινδρο ειναι σε δυνατο επιπεδο ασφαλειας.

το μονο αρνητικο που εχω αντιμετωπισει ειναι πως οταν σκαει μυτη ο ανιδεος κλειδαρας ή διαρρηκτης, προκαλει φθορες με μεγαλο κοστος επαναφορας / διορθωσης.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, gaspazet είπε

Ασφαλείας με τζάμι δεν μπαίνει στο πρόγραμμα; Απλά μου πρότειναν ασφαλείας με τζάμι ςιναι πολύ καλύτερα από αλουμινίου

Οι θωρακισμένες δεν έχουν θερμογέφυρα και έτσι δεν είναι δυνατό να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Στα δικά μου αυτιά ακούγεται πολύ οξύμωρο "θωρακισμένη με τζάμι". 

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ κ τους δύο,

Υπάρχει κάποια πόρτα κουζίνας ασφαλείας(όχι θωρακισμενη αλλά να παίρνει κλειδαριές κυλινδρους κτλπ)με θερμογεφυρα από κάπου που να μπορεί να μπει σε πρόγραμμα αλλά να είναι σοβαρή κ στιβαρή και όχι σαν της ευροπα(roto 5 σημείων) πχ που έχω δει;

Δημοσ.

Είναι θερμόγεφυρα η θερμοδιακοπη; Νομίζω ότι είναι το δευτερο γιατί έχει ουσιαστικά ένα πλαστικό ενδιάμεσο κομμάτι για να μην μεταφέρει την θερμοκρασία μέσα και έξω.

Σε πόρτες ασφαλείας δεν βάζουν τέτοια κόλπα για ποιο λόγο;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, orck είπε

Είναι θερμόγεφυρα η θερμοδιακοπη; Νομίζω ότι είναι το δευτερο γιατί έχει ουσιαστικά ένα πλαστικό ενδιάμεσο κομμάτι για να μην μεταφέρει την θερμοκρασία μέσα και έξω.

Μάλλον μείωση του κοστους. Οι περισσότερες "βασικές" ασφαλείας δεν εχουν καν ηχομονωση. Δλδ ειναι ο αλλος εξω απο την πορτα σου και ακουει κανονικα μεσα ομιλιες.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, orck είπε

Θερμογέφυρα και θερμοδιακοπή είναι το ίδιο πράγμα. Ετυμολογικά είναι πιο σωστό το 2ο. Πρέπει να τοποθετηθεί και στο φύλλο και στην κάσα θυσιάζοντας ασφάλεια. 

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Sebu είπε

Μάλλον μείωση του κοστους. Οι περισσότερες "βασικές" ασφαλείας δεν εχουν καν ηχομονωση. Δλδ ειναι ο αλλος εξω απο την πορτα σου και ακουει κανονικα μεσα ομιλιες.

Το ξερω αυτο ειμαι εξω και ακουω τους μεσα λες και ειναι λεπτη γυψοσανιδα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Alejandro said:

Θερμογέφυρα και θερμοδιακοπή είναι το ίδιο πράγμα. Ετυμολογικά είναι πιο σωστό το 2ο. Πρέπει να τοποθετηθεί και στο φύλλο και στην κάσα θυσιάζοντας ασφάλεια. 

Γιατί νομίζω ότι δεν είναι το ίδιο? Θερμοδιακοπή είναι το "μονωτικό" υλικό που μπαίνει πχ ανάμεσα στα αλουμίνια ώστε να μην περνάει το κρύο και θερμογέφυρα είναι αυτό που δημιουργείται όταν λείπει σε κάποια σημείο μόνωση.

Μπακαλίστικα ftw.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ThReSh είπε

Γιατί νομίζω ότι δεν είναι το ίδιο? Θερμοδιακοπή είναι το "μονωτικό" υλικό που μπαίνει πχ ανάμεσα στα αλουμίνια ώστε να μην περνάει το κρύο και θερμογέφυρα είναι αυτό που δημιουργείται όταν λείπει σε κάποια σημείο μόνωση.

Μπακαλίστικα ftw.

Το σωστό είναι αυτό που λες εσύ. Στην καθημερινή ομιλία πολλές φορές χρησιμοποιείται η λέξη "θερμογέφυρα" αντί για τη "θερμοδιακοπή". Στη γλώσσα των αλουμινάδων έχουν γίνει συνώνυμες. 

Επεξ/σία από Alejandro
  • Thanks 1
Δημοσ.

Πολύ μπέρδεμα ρε παιδιά.....ρώτησα blokaport και europa Doors και είπαν ότι υπάρχουν πόρτες ασφάλειες με πιστοποιητικα θερμομονωσης....ρώτησα τον μηχανικό τι πιστοποιητικό χρειάζεται και με τι ποσο....αν βρω κάποια άκρη ενημερώνω πάλι.

• Like 1
Δημοσ.

λιγο προσοχη στον Πειραια,

* Πασαλιμανι αρκετες σπασμενες κλειδαριες σε αυτοκινητα

* Καλλιπολη, διαρρηξεις σε οικιες. Χθεσινοβραδινο κρουσμα : εισοδος απο ακαλυπτο, ανοιξαν αλουμινοπαραθυρα, εβαλαν συρτη και εψαξαν με ησυχια. (omega plus και τα 3 διαμμερισματα που επισκεφθηκα ν'ανοιξω το συρτη απ'εξω)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...