villasg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, mclein είπε αν διαθετεις 150€ ---> Mul-t-lock Mt5 / Evva 4ks / Abloy Protec2 Αυτα ειναι χωρις περαστικα ετσι ? Κοστος περασματος ξερεις ? ( πρεπει να λυθει το μεσα φυλο ή μπαινει αλλιως ?) πχ λυνωντας απο εκει που ειναι τα γλωσιδια ? Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από villasg
mclein Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 δεν ξερω ο καθε συναδελφος ποσο χρεωνει να περασει εναν κυλινδρο. εγραψα ποιες ειναι οι νορμαλ τιμες της αγορας σχετικα με καποιους κυλινδρους. στειλε μου πμ ή εδω μια φωτο στο πλάι της πορτας να δω αν ειναι cisa ή κατι αλλο η βαση του πακετου.
yositosi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 9 λεπτά πριν, mclein είπε εμενα πριν απο λιγο μου ειπαν 450€ + φπα στη μπλοκαπορτ για το πακετο με τον R50 ! (μαρκα κλειδαριας δεν ηξεραν - ουτε για το defender) η πορτα ειναι καλη οντως. για μια κλειδαρια ομως με γατζους & αδυναμιες στο μηχανισμο, προσωπικα δε θα εδινα πανω απο 300€. δεν υπαρχουν εναλλακτικες με βαση αυτα που ειπαν στο τηλεφωνο. αφου η κλειδαρια ειναι iseo, την αγοραζουν απο τον αντιπροσωπο της Iseo (κ. Ραπτοπουλος στον Πειραια). (πακετο αγοραζουν τις διακοσμητικες πλακες της disec, το defender & τον κυλινδρο) !!! το κλειδι ρεπλικαρεται με καποια εφαρμογη δυναμης οπως ειδατε, αυτη η εφαρμογη ειναι σχεδον αδυνατη λογω της δυναμης που πρεπει να ασκηθει για να μετακινηθουν οι γατζοι !!! Για το θέμα της τιμής πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω. Εμένα το νούμερο αυτό μου το είπε η Spitze η οποία και πουλάει Tesio πόρτες εδώ. Λέγοντας "για μια κλειδαριά με γάτζους και αδυναμίες στο μηχανισμό" τι ακριβώς εννοείς; Τι είδους αδυναμία έχει ο μηχανισμός της κλειδαριάς αυτής καθ'αυτής;
mclein Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Μόλις τώρα, yositosi είπε Για το θέμα της τιμής πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω. Εμένα το νούμερο αυτό μου το είπε η Spitze η οποία και πουλάει Tesio πόρτες εδώ. Λέγοντας "για μια κλειδαριά με γάτζους και αδυναμίες στο μηχανισμό" τι ακριβώς εννοείς; Τι είδους αδυναμία έχει ο μηχανισμός της κλειδαριάς αυτής καθ'αυτής; Εγραψες επισημος αντιπροσωπος. Ο μονος επισημος ειναι η blokaport ! Ολοι οι αλλοι απλα ειναι.... Ειναι πολυ βαρυς ο μηχανισμος. Τωρα εχεις μακρυ κλειδι κ με πτερυγια ορειχαλκινα να τραβανε το ζορι. Οταν μετα θα εχεις τον ιδιο περιπου μηχανισμο να τον κινεις με ενα μικρο κλειδι αμφιβολου αντοχης, θα υπαρξει προβλημα. (αργα ή γρηγορα, θα συμβει) ! 1
villasg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 3 λεπτά πριν, mclein είπε στειλε μου πμ ή εδω μια φωτο στο πλάι της πορτας να δω αν ειναι cisa ή κατι αλλο η βαση του πακετου. CISA λεει πανω ο πειρος
mclein Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 ξεβιδωνεις τη βιδα για περιπου 10 στροφες και με το κλειδακι σου στις 45 μοιρες βγαζεις τον κυλινδρο. με τον ιδιο τροπο (αναποδα) βαζεις το νεο και εισαι ετοιμος.
yositosi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, mclein είπε Εγραψες επισημος αντιπροσωπος. Ο μονος επισημος ειναι η blokaport ! Ολοι οι αλλοι απλα ειναι.... Ειναι πολυ βαρυς ο μηχανισμος. Τωρα εχεις μακρυ κλειδι κ με πτερυγια ορειχαλκινα να τραβανε το ζορι. Οταν μετα θα εχεις τον ιδιο περιπου μηχανισμο να τον κινεις με ενα μικρο κλειδι αμφιβολου αντοχης, θα υπαρξει προβλημα. (αργα ή γρηγορα, θα συμβει) ! Δεν το γνώριζα αυτό για τη blokaport. Δεδομένου του ότι το κατάσστημα που ανέφερα δούλευε από τότε που το θυμάμαι μόνο τις Tesio και για αυτό θεώρησα ότι ειναι απευθείας εισαγωγέας/αντιπρόσωπος (ή έστω επίσημο ή εξουσιοδοτημένο δίκτυο). Πάντως εμπειρικά, σε σχέση πχ με μια παλιά Diere Atra που έχει πχ το πατρικό μου, ποτέ δεν μου φάνηκε "βαρύ" το κλείσιμο της Tesio (μέσες άκρες βασικά και στα ίδια και με την Tesio με τις μπάρες βασικά την βλέπω). Τώρα φυσικά θα εμπιστευτώ την πείρα σου και δεν θα επιμείνω γιατί μπορεί όλα να αλλάζουν σε αίσθηση όταν φορεθεί κύλινδρος!!! Και πάλι σε ευχαριστώ θερμά που μοιράζεσαι τόσο απλόχερα τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες σου! Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από yositosi
mclein Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 εχω δει / διορθωσει 3 πορτες με γατζους κ δεν εχουν σχεση ουτε με twinstop (που εγινε διαρρηξη) ουτε με atra. αν σου φαινεται ιδια η αισθηση κλειδωμα / ξεκλειδωμα, κατι δεν παει καλα με τις αλλες πορτες επισης, μια ματια που εριξα στο site τους ειδα οτι ακομη εχουν τα παλια μοντελα & αυτο ειναι βασικος λογος να μιλησεις με καποιον που ενδιαφερεται περισσοτερο για το επαγγελμα αρα με τη blokaport αν θες να το κανεις με επισημοτητα ! οι εμπειριες μου ειναι απο πελατες. ευχαριστημενους - δυσαρεστημενους - αδιαφορους. προσπαθω παντα να μαθω & οταν μπορω δινω γνωση & τη γνωμη μου. οπως πχ η πορτα σου, μαθαινω συνεχεια & προσπαθησα να φερω την επισημη κλειδαρια απο Ιταλια αλλα το κοστος εβγαινε οσο μια νεα πορτα.. το εναυσμα το ειχε δωσει μια κυρια που εγραψε πριν κανενα χρονο αλλα δεν καταφερα να μαθω τι εκανε & που. 1
yositosi Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, mclein είπε εχω δει / διορθωσει 3 πορτες με γατζους κ δεν εχουν σχεση ουτε με twinstop (που εγινε διαρρηξη) ουτε με atra. αν σου φαινεται ιδια η αισθηση κλειδωμα / ξεκλειδωμα, κατι δεν παει καλα με τις αλλες πορτες επισης, μια ματια που εριξα στο site τους ειδα οτι ακομη εχουν τα παλια μοντελα & αυτο ειναι βασικος λογος να μιλησεις με καποιον που ενδιαφερεται περισσοτερο για το επαγγελμα αρα με τη blokaport αν θες να το κανεις με επισημοτητα ! οι εμπειριες μου ειναι απο πελατες. ευχαριστημενους - δυσαρεστημενους - αδιαφορους. προσπαθω παντα να μαθω & οταν μπορω δινω γνωση & τη γνωμη μου. οπως πχ η πορτα σου, μαθαινω συνεχεια & προσπαθησα να φερω την επισημη κλειδαρια απο Ιταλια αλλα το κοστος εβγαινε οσο μια νεα πορτα.. το εναυσμα το ειχε δωσει μια κυρια που εγραψε πριν κανενα χρονο αλλα δεν καταφερα να μαθω τι εκανε & που. Blokaport = Αθήνα, εγω = Θεσσαλονίκη. ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι επιλογές μειώνονται κατευθείαν, πόσο δεν όταν συνυπολογίσεις ότι και η ίδια η ISEO επίσημα στον κατάλογο της ΔΕΝ έχει την gripstop που σημαίνει ότι προφανώς θα είναι OEM κατασκευή της (τουλάχιστον στον ιντερνετικό της κατάλογο). Να αλλάξω πόρτα για να ξεφορτωθώ το όλο θέμα gripstop, δεν παιζει γιατί ξεφεύγουμε και πιθανώς χωρίς λόγο. Να μείνω με το χρηματοκιβωτίου κλειδί της mottura επίσης δεν παίζει γιατί έστω και ότι δέχομαι το σχόλιο σου ότι δεν παραβιάζεται και τόσο εύκολα (και πραγματικά δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω), εγώ το βράδυ δεν κοιμάμαι πλέον καλά οπότε αυτό μετράει στο τέλος. Δυστυχώς, σαν μέσος ανίδεος καταναλωτής τόσο καιρό πίστευα ότι είχα την "υπερπόρτα" και μόνο αφού έπαθα, ευτυχώς ανώδυνα γιατί μου άνοιξαν άδειο σπιτι, και άρχισα να ψάχνω για να μάθω κιόλας και να ξυπνήσω από το "όνειρο" στο οποίο ζούσα! 1
villasg Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 26 λεπτά πριν, mclein είπε ξεβιδωνεις τη βιδα για περιπου 10 στροφες και με το κλειδακι σου στις 45 μοιρες βγαζεις τον κυλινδρο. με τον ιδιο τροπο (αναποδα) βαζεις το νεο και εισαι ετοιμος. Ευχαριστω @mclein εισαι θεος . Ερωτηση πανε με νουμερα οι κυλινδροι ? γιατι πχ βλεπω για τον Mul-t-lock Mt5 διαφορετικα μοντελα τιμες : https://www.skroutz.gr/c/1420/security_locks.html?keyphrase=Mul-t-lock+Mt5 Να παω να παρω με το κουτι αυτου που εχω σαν δειγμα καλυτερα αν και δεν γραφει κατι ( εαν θυμαμαι οταν την ειχα βαλει μου ειχε πει οτι ειναι 80mm με κεντρα 30-50) ?
Alejandro Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 52 λεπτά πριν, villasg είπε Ευχαριστω @mclein εισαι θεος . Ερωτηση πανε με νουμερα οι κυλινδροι ? γιατι πχ βλεπω για τον Mul-t-lock Mt5 διαφορετικα μοντελα τιμες : https://www.skroutz.gr/c/1420/security_locks.html?keyphrase=Mul-t-lock+Mt5 Να παω να παρω με το κουτι αυτου που εχω σαν δειγμα καλυτερα αν και δεν γραφει κατι ( εαν θυμαμαι οταν την ειχα βαλει μου ειχε πει οτι ειναι 80mm με κεντρα 30-50) ? Για τη διάσταση του κυλίνδρου πρέπει να μετρήσεις από το κέντρο του πείρου μέχρι την έξω επένδυση της πόρτας και από το κέντρο του πείρου μέχρι τη μέσα επένδυση της πόρτας.
ringboy Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Νομιζω οτι στις διαστασεις που γραφεις απο το κεντρο του πειρου μεχρι τις μεσα και εξω επενδυσεις πρεπει να προστεθουν και το παχος τυχον μεσα και εξω ροζετων συν 3 το πολυ 4 χιλιοστα απο καθε πλευρα. Δεν ξερω ομως τι γινεται με τις διαστασεις του κυλινδρου σε περιπτωση defender στην εξωτερικη πλευρα της πορτας. Ποσο μεσα-εξω εχουν αερα για ρυθμιση τα defenders? Εσωτερικα φανταζομαι οτι και να ειναι ο κυλινδρος μερικα χιλιοστα μεγαλυτερος δεν παιζει κανενα ρολο, εκτος της αισθητικης πλευρας. Επεξ/σία 22 Φεβρουαρίου 2018 από ringboy
Alejandro Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Αν η πόρτα είναι 80αρα ο κύλινδρος θα είναι 30-50. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάει κανείς σε custom λύσεις 33-52 κλπ.
mclein Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 2 ώρες πριν, villasg είπε Ευχαριστω @mclein εισαι θεος . Ερωτηση πανε με νουμερα οι κυλινδροι ? γιατι πχ βλεπω για τον Mul-t-lock Mt5 διαφορετικα μοντελα τιμες : https://www.skroutz.gr/c/1420/security_locks.html?keyphrase=Mul-t-lock+Mt5 Να παω να παρω με το κουτι αυτου που εχω σαν δειγμα καλυτερα αν και δεν γραφει κατι ( εαν θυμαμαι οταν την ειχα βαλει μου ειχε πει οτι ειναι 80mm με κεντρα 30-50) ? 30/50 ειναι η πορτα σου και εισαι οκ. το 30 ειναι εξω. οταν βγαλεις τον παλιο κυλινδρο κ βαλεις το νεο ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΛΙΝΔΡΟ ΣΤΟ ΚΛΕΙΔΩΜΑ. αν θες να δεις οτι δουλευει γυρνα τον δεξια να τραβηξει τη γλωσσα κ μετα βιδωνεις αρκετα μεχρι να σταματησει η βιδα. οχι σφιξιμο δυνατα. απλα τερματιζεις. οτι χρειαζεσαι, γραφεις εδω ή σε μηνυμα κ σου απαντω/νταμε.
gaspazet Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Θέλω και εγώ να αλλάξω πόρτες εισόδου και κουζίνας(μονοκατοικία). Είμαι ανάμεσα σε Gardesa ,Dierre kai Tesio .Όποιος μπορεί να προτείνει κάτι σε σχέση ποιότητα/τιμή ευπρόσδεκτο γιατί ακόμα το ψάχνω! Επειδή θα ήθελα και οι δυο πόρτες να είναι από την ίδια εταιρία (στη κουζίνα θα μπει με τζάμι) ,γνωρίζει κάποιος αν έχουν καλό συντελεστή θερμομόνωσης για να μπορέσω να τις βάλω σε πρόγραμμα ενεργειακό; Thanks mclein για τις λοιπές πληροφορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις