Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, orck είπε

Ρε παιδια (και κλειδαραδες) τι θα γινει με τα αυτοκολλητα παντου; Ολοι οι στυλοι των σηματων ΚΟΚ, ολες οι γκαραζοπορτες, ακομη και στα θυροτηλεφωνα κολλανε.
Ενα αστερι μας κολλησε πανω στην καμερα και στο ηχειο του θυροτηλεφωνου το αυτοκολλητακι του. Να μην δουλευει καθολου το μηχανημα επειδη ειναι μαλακας.
Αηδια καταντησε αυτος ο τροπος προβολης και προωθησης.
Οπου και να εχω παει τετοιο χαλι δεν εχω ξαναδει

ΥΓ Δεν με ενδιαφερει εαν δεν τα κολλαει ο ιδιος ο κλειδαρας αλλα το παιδι που δουλευει στα αυτοκολλητα, ο κλειδαρας τον πληρωνει να κανει ακριβως αυτη την δουλεια
ΥΓ2 Δεν ειναι μομφη προς τους κλειδαραδες που συμμεταχουν στο φορουμ, μιλαω γενικα για τον κλαδο.

διαμαρτυρεσαι  αλλα δεν πιστευω να εκανες καμια καταγγελια να πεσει το 3χιλιαρο προστιμο μηπως κ ησυχασουμε...

τα λεμε, φωναζουμε κολλατε σαν ανθρωποι και οχι γυφταριο...ο ενας πανω στον αλλο, οι νεοι που εκλεισαν κ τα μαγαζια κολλανε παντου. πορτες, παραθυρα, θυροτηλεφωνα. χρωματιστα, διαφανα κ οτι φανταστει κανεις. αεριτζηδες, χωρις μαγαζια - χωρις αδειες - χωρις κανενα εγγραφο & αποδειξη για τιποτα !!!

καντε τις καταγγελιες 2-3 ατομα μαζι με 10 φωτογραφιες απο τα ενοχλητικα αυτοκολλητα και ολα θα ειναι καλυτερα !

25 λεπτά πριν, manolis115 είπε

Μπορεί να γίνει αντικατάσταση κλειδαριάς tesio gripstop με abloy protect 2 και αν ναι πόσο κοστίζει;

περιπου 250~300 η κλειδαρια, περιπου 100~130 ο κυλινδρος, 40 με 80 ενα καλο defender και η εργασια...

ειναι και η θεσσαλονικια "ηλεκτρα" που εγραψε καποτε μηνυματα, μας κατηγορησε και τελικα δεν μας ειπε ποτε τι επραξε με αυτο το σεναριο...

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mclein είπε

διαμαρτυρεσαι  αλλα δεν πιστευω να εκανες καμια καταγγελια να πεσει το 3χιλιαρο προστιμο μηπως κ ησυχασουμε...

τα λεμε, φωναζουμε κολλατε σαν ανθρωποι και οχι γυφταριο...ο ενας πανω στον αλλο, οι νεοι που εκλεισαν κ τα μαγαζια κολλανε παντου. πορτες, παραθυρα, θυροτηλεφωνα. χρωματιστα, διαφανα κ οτι φανταστει κανεις. αεριτζηδες, χωρις μαγαζια - χωρις αδειες - χωρις κανενα εγγραφο & αποδειξη για τιποτα !!!

καντε τις καταγγελιες 2-3 ατομα μαζι με 10 φωτογραφιες απο τα ενοχλητικα αυτοκολλητα και ολα θα ειναι καλυτερα !

περιπου 250~300 η κλειδαρια, περιπου 100~130 ο κυλινδρος, 40 με 80 ενα καλο defender και η εργασια...

ειναι και η θεσσαλονικια "ηλεκτρα" που εγραψε καποτε μηνυματα, μας κατηγορησε και τελικα δεν μας ειπε ποτε τι επραξε με αυτο το σεναριο...

Οχι δεν εκανα, δεν ξερω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις, μπορεις να μου πεις; Που κανω καταγγελια; Τι γινεται μετα; Εστω ενα λινκ;
Ειλικρινα δεν εχω ιδεα, ειμαι με την εντυπωση οτι ειμαστε κρατος μπαχαλο και δεν γινεται τιποτα, τουλαχιστον σε αυτο το θεμα.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, orck είπε

Στην αρχη του μυνηματος συμφωνουμε, αλλα μετα μου το χαλας ασχημα. Σε ποια σοβαρη χωρα γινονται ασκησεις πυροσβεσης που λες;
Να δω τις θειτσες που μενουν απο πανω να τρεχουν με τον πυροσεστηρα και το τσεκουρι και τι αλλο θελω απο την ζωη μου;

Ας ειχαμε εξοδους κινδυνου εξωτερικες οπως στο εξωτερικο, ας ειχαμε 2η εξοδο διαφυγης στο ισογειο πυραντοχη και χαλαλι οι ασκησεις. Επειδη ομως στην Ελλαδα δεν εχουμε τιποτα απο τα δυο σε οικιες/πολυκατοικιες πρεπει τουλαχιστον ο κοσμος να γνωριζει τα βασικα αλλιως θα καει σαν τα ποντικια.

Γινονται στην Ελλαδα στις σοβαρες εταιρειες τακτικα γυμνασια εγκαταλειψης κτιριου λογω σεισμου/πυρκαγιας, στις ναυτιλιακες στα πλοια γυμνασια εγκαταλειψης, διαρροης, πυρκαγιας κτλ. Αφου λοιπον η 50αρα θειτσα στην πολυεθνικη που δουλευει μαθαινει να εγκαταλειπει συντεταγμενα το κτιριο, μαθαινει να απασφαλιζει, να ριχνει και να ξανασφαλιζει τον πυροσβεστηρα, δεν ειναι δυσκολο να το κανει και σπιτι της ή να δειξει και σε καποιον αλλο.

Δεν σου ειπα να κατεβασει βαρκα η θεια ή να κανει απαντληση υδατων. Αλλα ειναι απαραδεκτο το 2017 ενας ανθρωπος μεταξυ 18 και 70 ετων να μην ξερει να δουλεψει ενα πυροσβεστηρα, να μην γνωριζει οτι σε περιπτωση φωτιας ή/και καπνου βρεχουμε και βαζουμε ενα μαντηλι ή πετσετα στο προσωπο και το κεφαλι μας για να μην εισπνευσουμε καπνους και αναθυμιάσεις κτλ κτλ.

Δεν χρειαζεται να εισαι ανθυποπυραγος ουτε επαγγελματιας πυροσβεστης. Αλλα τι ζηταω εδω νοικοκυρες και σε απλες οικιακες φωτιες κουζινας (πχ αρπαξε φωτια το λαδι) ριχνουν επανω νερο και φουντωνει χειροτερα. Απλη λογικη χρειαζεται και εξασκηση.

Αν καναμε ενα γκαλοπ εδω στο φορουμ ποσοι εχουν πυροσβεστηρα μεσα στο σπιτι τους (οχι στους κοινοχρηστους χωρους της πολυκατοικιας) και ποσοι πραγματικα ξερουν να τους χρησιμοποιουν (πχ οχι ριχνω στο γαμο του Καραγκιοζη γιατι το υλικο κατασβεσης ειναι περιορισμενο αλλα γονατιζω και ριχνω στη βαση της φωτιας κτλ κτλ) πολυ φοβαμαι οτι τα αποτελεσματα θα ηταν απογοητευτικα.

Αν παλι τους ρωταγες ποιοι θα παιξουν στο επερχομενο Survivor θα ηξεραν οι περισσοτεροι και θα εβγαινες και ο γραφικος του χωριου που δεν γνωριζεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, mclein said:

Δεν είναι τυχαία η έκφραση do not shoot the messenger, μάλλον δεν της άρεσε η τιμή, αλλά δεν φταίει ο άλλος που σου μεταφέρει την πληροφορία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί σας κατηγόρησε ακριβώς, αλλά εγώ βλέπω πως δίνεται χρήσιμες πληροφορίες δωρεάν πάνω στον τομέα σας και σας ευχαριστώ προσωπικά.

• Like 1
Δημοσ.

Θα το πω, λαικιζεις (η αναφορα με το survivor). Πως θα κανεις ασκηση; Αυτοσχεδια; Μηπως εισαι απο αυτους τους ιπταμενους αναρχικους;
Νομιζεις οτι στις αλλες χωρες τα κτηρια, οι πολυκατοικιες, ειναι χτισμενες οπως βλεπουμε στις ταινιες στον Μανχαταν; Τα περισσοτερα δεν ειναι.
Νομιζω οτι τσαμπα σπαταλας την ενεργεια σου
Αυτο που θα μπορουσε να γινει ειναι μαθημα στο σχολειο, και οχι εγινε σεισμος προχθες "ελατε να συζητησουμε παιδακια τι κανουμε στον σεισμο"

Δημοσ.
2 ώρες πριν, orck είπε

Θα το πω, λαικιζεις (η αναφορα με το survivor). Πως θα κανεις ασκηση; Αυτοσχεδια; Μηπως εισαι απο αυτους τους ιπταμενους αναρχικους;
Νομιζεις οτι στις αλλες χωρες τα κτηρια, οι πολυκατοικιες, ειναι χτισμενες οπως βλεπουμε στις ταινιες στον Μανχαταν; Τα περισσοτερα δεν ειναι.
Αυτο που θα μπορουσε να γινει ειναι μαθημα στο σχολειο, και οχι εγινε σεισμος προχθες "ελατε να συζητησουμε παιδακια τι κανουμε στον σεισμο"

Ρε φίλε πως ακριβώς λαικιζει;  όλα όσα αναφέρει είναι σωστά κ θα έπρεπε να γίνονται μιας κ η πιθανότητα να μας συμβούν τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας είναι πολύ μεγάλη. 

Μόνο τον τελευταίο μήνα εγώ άκουσα περίπου τρία περιστατικά με φωτιά στα οποία είχαμε κ θύματα. 

Οι ασκήσεις που αναφέρει είναι ότι πιο σωστό έχω διαβάσει σχετικά με την πρόληψη τέτοιων καταστάσεων. 

Εσύ επιχειρηματολογεις λέγοντας ότι αυτά δεν γίνονται σε άλλες χώρες.  Είναι σοβαρό επιχείρημα αυτό; Είδες πόσα θύματα έχουν έξω από πυρκαγιές (σε κλαμπ κτλ);;; 

Αν είχαν μια στοιχειώδη πυρασφάλεια θα την είχε γλυτώσει πολύς κόσμος. 

Τέλος πάντων βγήκαμε τελείως  εκτός θεματος αλλά ο φίλος έχει δίκιο σε αυτά που λέει κ μπράβο για τις επισημάνσεις κ τις προτάσεις του. 

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό που λέω είναι ότι στην θεωρία όλοι είμαστε τέλειοι στην πράξη όμως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, χωλαινουμε.

Εάν εννοείς πραγματικά ότι συμφωνείς τότε σε παρακαλώ γράψε μας τι ασκήσεις πυρασφάλειας οργανώσες και έκανες στην πολυκατοικία που μένεις. Θα ήταν ενδιαφερον να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί ο φίλος και εσύ με τις ασκήσεις πυρασφάλειας από πολίτες, χωρίς εμπλοκή πυροσβέστικης υπηρεσίας.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, orck είπε

Οχι δεν εκανα, δεν ξερω τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις, μπορεις να μου πεις; Που κανω καταγγελια; Τι γινεται μετα; Εστω ενα λινκ;
Ειλικρινα δεν εχω ιδεα, ειμαι με την εντυπωση οτι ειμαστε κρατος μπαχαλο και δεν γινεται τιποτα, τουλαχιστον σε αυτο το θεμα.

παρε ενα δειγμα τι γινεται συχνα-πυκνα στο Ίλιον...

https://files.fm/u/ga234v5t

9 ώρες πριν, manolis115 είπε

Δεν είναι τυχαία η έκφραση do not shoot the messenger, μάλλον δεν της άρεσε η τιμή, αλλά δεν φταίει ο άλλος που σου μεταφέρει την πληροφορία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί σας κατηγόρησε ακριβώς, αλλά εγώ βλέπω πως δίνεται χρήσιμες πληροφορίες δωρεάν πάνω στον τομέα σας και σας ευχαριστώ προσωπικά.

δεν κατηγορω κανενα, ισα ισα της ειχα πει πως ειναι προτιμοτερο να δωσει 600€ να παρει νεα πορτα.

μαλιστα, το ειχα πει πριν καν μπουμε σε διαδικασια συζητησης μιας και γνωριζα οτι ειτε δε θα βρει την κλειδαρια - ειτε θα κοστιζει οσο μια νεα πορτα με omega plus.

Δημοσ.

Επειδή κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται και δημόσια, θέλω από αυτό το "βήμα" να πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον @mclein για τη βοήθεια που μου προσφέρει.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, orck είπε

Αυτό που λέω είναι ότι στην θεωρία όλοι είμαστε τέλειοι στην πράξη όμως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, χωλαινουμε.

Εάν εννοείς πραγματικά ότι συμφωνείς τότε σε παρακαλώ γράψε μας τι ασκήσεις πυρασφάλειας οργανώσες και έκανες στην πολυκατοικία που μένεις. Θα ήταν ενδιαφερον να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοεί ο φίλος και εσύ με τις ασκήσεις πυρασφάλειας από πολίτες, χωρίς εμπλοκή πυροσβέστικης υπηρεσίας.

Επειδη εσυ χρησιμοποιεις προσωπικους χαρακτηρισμους και επιθεσεις εναντιον μου, ενω εγω δεν εχω καταφερθει προσωπικα εναντιον σου, παρολα αυτα θα συνεχισω να απανταω πολιτισμενα και με επιχειρηματα σε αντιθεση με εσενα που μιλας με γενικοτητες:

Στην πολυκατοικια σου μπορεις να μαζεψεις μια Κυριακη στη συνελευση και:

α) να κανεις ενημερωση στους ενοικους πως λειτουργει ενας πυροσβεστηρας, να τους δειξεις live δλδ και να βαλεις και οποιον θελει να δοκιμασει μονος του. Θα "χαλασεις" 1-2 πυροσβεστηρες οι οποιοι αναγομωνονται ανετα με χαμηλο κοστος. Δεν χρειαζεται να εισαι πυροσβεστης για την ακριβεια δεν αναγραφεται πουθενα ή δεν προβλεπεται οτι η χρηση πυροσβεστηρα γινεται μονο απο πυροσβεστες ή απο ατομα που εκπαιδευτηκαν απο πυροσβεστες. Τουναντιον για παραδειγμα ο ΚΟΚ σε υποχρεωνει να εχεις πυροσβεστηρα στο αμαξι σου και πρεπει να ξερεις πως να τον χρησιμοποιεις. Δεν σου λεει οτι σε περιπτωση φωτιας φυγε απο το αυτοκινητο και περιμενε ποτε θα ερθει η πυροσβεστικη. Εννοειται δεν σε υποχρεωνει με το ζορι να κατσεις να κανεις τον ηρωα και τον πυροσβεστη να σβησεις τη φωτια. Αν ομως μεσα στο αμαξι εχει παγιδευτει η γυναικα σου ή τα παιδια σου, δεν πρεπει να εχεις και να ξερεις πως να χρησιμοποιησεις τον πυροσβεστηρα ωστε να σβησεις τη φωτια ή να την περιορισεις μπας και κερδισει κρισιμο χρονο? Ή να ξερεις οτι ποτε τον ποτων δεν ανοιγεις το καπω σε περιπτωση φωτιας στη μηχανη για θα μπει προσθετο οξυγονο/αερας και θα μπουρλωτιασει χειροτερα? Αντιθετα ριχνεις το κατασβεστικο υλικο απο τις γριλιες της μηχανης?

β) να περασετε ολοι απο το υπογειο και το δωματιο του λεβητα, του καυστηρα και του ντεποζιτου και το μηχανοστασιο του ασανσερ και να δουνε ολοι και να γνωριζουν που ειναι το αυτοματο συστημα πυροσβεσης (συνηθως μεγαλη μπουκαλα πυροσβεστηρα με γυαλινη μπιλια πανω απο τον λεβητα/ντεποζιτο κτλ), και ποια ειναι η αρχη λειτουργιας του. Αν δεν υπαρχει πρεπει να ειναι ολοι μαρτυρες, να αντιληφθουν το ευρος της εγκληματικης ελλειψης και να συμφωνησουν σε επιτοπου αγορα και εγκατασταση καθως ειναι βασικο μεσο ασφαλειας και προστασιας.

γ) να γνωριζουν ολοι οι ενοικοι που ειναι ο πινακας πυρανιχνευσης, ποιος ειναι ο ηχητικος συναγερμος του που υποδηλωνει πυρκαγια, πως ελεγχεις σε ποια ζωνη ανιχνευτηκε πυρκαγια/καπνος, πως μηδενιζεις το συστημα κτλ κτλ. Σε πολλες συγχρονες πολυκατοικιες μετα το 2000 εχω δει τετοιους πινακες και η δικια μας που ειναι του 2005 εχει και δυστυχως υπηρχε αγνοια τι ειναι και τι κανει. Ακομα και οταν χτυπαγε ο συναγερμος γιατι ειχε κολλησει ο αισθητηρας κανεις δεν ηξερε τι ειναι αυτο που βαραει γιατι δεν ηξεραν καν οτι υπαρχει. Δλδ αν ειχαμε πιασει φωτια στον καυστηρα θα ειχαμε καει ζωντανοι γιατι κανεις δεν γνωριζε τι ειναι αυτη η σειρηνα που βαραγε μερα μεσημερι και ολοι γκρινιαζαν οτι κανει θορυβο αλλα κανεις δεν θορυβηθηκε οτι κατι στραβο συμβαινει.

δ) να γνωριζουν ολοι οι ενοικοι και δη οι ηλικιωμενοι οτι σε περιπτωσεις κινδυνου (φωτιας/σεισμου) κτλ δεν χρησιμοποιουμε ποτε το ασανσερ αλλα παντα και μονο τις σκαλες. Κ αν διαπιστωσουν οτι τους ειναι δυσκολο/επικινδυνο γιατι γλιστρανε ή γιατι δεν υπαρχει ορατοτητα γιατι πχ εχει πεσει το ρευμα και τα αυτοματα φωτα δεν δουλευουν, να μπουν αν απαιτειται προσθετες χειρολαβες στα κλιμακοστασια και φωσφοριζουσες ταινιες χαμηλα στο πατωμα/κλιμακοστασιο ωστε ακομα και αν εχει καπνα ψηλα να μπορεις να δεις προς τα που θα κινηθεις.

ε) να ξερεις εσυ για εσενα και την οικογενεια σου, ποιος ειναι ο μεσος χρονος που χρειαζεστε για να μεταβειτε απο τον Χ οροφο, στην εξωπορτα και μετα σε ανοιχτο χωρο. Αυτο αν δεν το χρονομετρησεις, δεν το κανεις επι τουτου πως θα ξερεις ποιοι ειναι οι χρονοι αντιδρασης σου οι προσωπικοι?

Και παρα πολλα αλλα.

Τις ελλεψεις και τις αδυναμιες σου ως πολυκατοικια/κατοικια θα τις δεις μονο οταν ψαχτεις και δοκιμασεις δλδ κανεις εικονικες ασκησεις. Διαφορετικα τις ανακαλυπτεις οταν ειναι πολυ αργα και ερθει το πραγματικο συμβαν και τοτε συνηθως δεν υπαρχει χρονος και το κοστος ειναι τεραστιο, δλδ σε ανθρωπινες ζωες, και οχι απλα οικονομικο να βαλε 5-10 ακομα πυροσβεστηρες ή συστημα πυρανιχνευσης ή fail safe κλειδαιρα εξωπορτας να ανοιγει με μπουτον σε περιπτωση διακοπης, σεισμου, φωτιας κτλ.

Αλλα τοτε συνηθως ως Ελληνες εχουμε μαθει να λεμε οτι φταιει το κακος κρατος που δεν προνοησε, η Πυροσβεστικη ή το ΕΚΑΒ που αργησαν, ο κακος μηχανικος που δεν προνοησε και χιλιες αλλες μυριες δικαιολογιες, αλλα οι πλειονοτητα αποφευγει να κοιταξει πρωτιστως στον καθρεφτη. Γιατι εκει θα δει εναν απο τους κυριοτερους υπαιτιους.

Και το σταματαω εδω γιατι πρωτον δεν ειναι το καταλληλο thread και δευτερον γιατι διαπιστωνω οτι η ημιμαθεια και η αγνοια πολλων ανθρωπων τους ωθει ως πρωτη ενεργεια στον αρνητισμο και τον απορριπτικο λογο χωρις επιχειρηματα αντι στο να ψαχτουν λιγο παραπανω για καποια θεματα και να βελτιωσουν συνθηκες και καταστασεις που απτονται της ασφαλειας και της ανθρωπινης ζωης.

Επεξ/σία από Sebu
  • Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω που εγραψες ολο αυτο, δεν ειχα προθεση να κανω προσωπικους χαρακτηρισμους και επιθεσεις. Για τον λαικισμο επιμενω, μου βαζεις το τηλεοπτικο σκουπιδι για να πεις οτι υπαρχουν αλλα πιο σημαντικα;
Για τους ιπταμενους αναρχικους ηταν αστειο, συγνωμη εαν σε προσεβαλε.
Ωραια ολα αυτα, τα εχετε κανει στην πολυκατοικια σου; Πως αντιδρασαν οι αλλοι; Ξαναλεω οτι σκεφτομαι την θειτσα απο πανω να κατεβει στο υπογειο για να δει τον πυροσβεστηρα (οντως εχουμε οροφης αρκετα μεγαλο και γινεται αναγωμοση οποτε πρεπει), αμφιβαλω εαν ξερει τι εχει μεσα στο δωματιο με τον καυστηρα...
Για τους πυροσβεστηρες ωραια η ιδεα σου να ριξω με αυτους πριν τους παρουν για αναγωμοση, μονος μου.
Παιζει να ειμαστε απο τις λιγες πολυκατοικιες που εχουμε φως ασφαλειας στις σκαλες, με πεθαναν να συμφωνησουν να δωσουν 20ευρω για 10χρονια που το εχουμε και δουλευει μια χαρα.
Ξαναλεω, ειναι καλη η σκεψη αλλα πραγματικα το βλεπω δυσκολο να μπορεσω να το κανω, οταν με δυσκολια τους μαζευω για συνελευση για παραδωση-παραλαβη διαχειρισης και μετρημα χρηματων "ελα μωρε, να στα φερω σπιτι και τι εγινε τωρα να γραφουμε στο βιβλιο;"

Το θεμα ολο ειναι εκτος θεματος, απο αλλου ξεκινησε αλλου κατεληξε...

Επεξ/σία από orck
  • Sad 1
Δημοσ.

Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι ευκολο.

Ο ανθρωπος ως ον αντιδρα σε καθε αλλαγη που τον βγαζει απο το comfort zone του. Δεν σημαινει ομως οτι ολες οι αλλαγες ειναι κακες.

Απλα συνηθως ως ανθρωποι η πρωτη μας αντιδραση ειναι αρνητικη οταν μας λενε να κανουμε κατι αλλο ή κατι διαφορετικά από οτι το καναμε σημερα.

Στην πολυκατοικια  δεν ηταν ευκολο αρχικα. Το καλο ομως ειναι οτι (α) ειναι καινουρια πολυκατοικια σχετικα αρα υπηρχαν αρκετες υποδομες (πχ φωτα ασφαλειας σε καθε οροφο, πυροσβεστηρας οροφης σε λεβητοστασιο και μηχανοστασιο ανελκυστηρα, αισθητηρες και συναγερμος πυρανιχνευσης)  οποτε δεν χρειαστηκαν επιπλεον εξοδα και (β) οι περισσοτεροι ειναι ιδιοκτητες αρα δειχνουν ενα παραπανω ενδιαφερον.

Οσον αφορα τους ηλικιωμενους με εκπλησουν ευχαριστα γιατι καποιοι ναι μεν ειναι ζεν και στον κοσμο τους αλλοι ομως παρολο το προχωρημενο της ηλικιας ειναι πρωτοι στο να εγειρουν θεματα ασφαλειας, αλλαγες κλειδαριας, φωτα επιπλεον κτλ. ασχετως κοστους.

Το δυσκολο ηταν να καταφερουν να μαζευτουν οι περισσοτεροι μια Κυριακη σε συνελευση για να γινει και η περιφορα και το demo (καθως καθημερινες πολλοι δουλευουν ενω ΣΚ θελουν να κανουν προσωπικες δουλειες, ψωνια, βολτες κτλ). Απαξ και επιτευχθει αυτο ηταν σχετικα ευκολο. Η δοκιμη του πυροσβεστηρα τους "αρεσε" την ειδαν λιγο και σαν παιχνιδι γιατι δεν ειχαν ξαναριξει ουτε ηξεραν πως απασφαλιζει.

• Like 2
Δημοσ.

καλησπέρα σας,

στη γειτονιά μας (Νεα Ιωνία) γίνεται ένας χαμός.Σε 10 μέρες ανοίξανε δυο διαμερίσματα εν τη απουσία των ενοίκων.Το ένα περιστατικό στην πολυκατοικία μας και το δεύτερο στη διπλανή.Η δέ πολυκατοικία μας “σημαδεύτηκε” με τα γνωστά συνθηματικά τους.

Θέλω οπωσδήποτε να αλλάξω κλειδαριά και να βάλω μια omega plus για αρχή.Είναι ακόμα μια ανθεκτική/αξιοπρεπής κλειδαριά δεδομένου οτι βγαίνει και κάποια χρόνια στην αγορά?Πώς θα αποφύγω τυχόν απομίμηση?Το οτι ο εγκαταστάτης κλειδαράς της γειτονιάς μου είναι μέλος της ένωσης κλειθροποιών (κάπως έτσι) αποτελεί εγγύηση?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Να σου παραδώσει τα κλειδιά στο γνήσιο και σφραγισμένο σακουλάκι τους (3 κλειδιά + 1 με τον επόμενο συνδυασμό + κάρτα ιδιοκτησίας) το οποίο θα αποσφραγισεις εσύ ο ίδιος.

2. Να σου την τοποθετήσει μαζί με το μαγγάνιο της (δες παλαιότερη συζήτηση στο παρόν θέμα, περίπου 1 χρόνο πριν). Να μη σου προτείνει defender (δεν χρειάζεται όταν η κλειδαριά τοποθετείται μαζί με την πλάκα μαγγανίου της).

3. Να φροντίσει να "καθίσει" καλά πάνω στην πόρτα σου (να κλειδώνει / ξεκλειδώνει άνετα, χωρίς να "βρίσκει" ή να αφήνει κενά που επιτρέπουν στην πόρτα να "κουνιέται". Η πόρτα πρέπει να κλείνει καλά και να κρατιέται εφαρμοστή στην κάσα της (χωρίς κενά) είτε είναι κλειδωμένη είτε είναι απλά κλειστή (με το γλωσσακι).

Επεξ/σία από dtzgr
  • Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dtzgr είπε

1. Να σου παραδώσει τα κλειδιά στο γνήσιο και σφραγισμένο σακουλάκι τους (3 κλειδιά + 1 με τον επόμενο συνδυασμό + κάρτα ιδιοκτησίας) το οποίο θα αποσφραγισεις εσύ ο ίδιος.

2. Να σου την τοποθετήσει μαζί με το μαγγάνιο της (δες παλαιότερη συζήτηση στο παρόν θέμα, περίπου 1 χρόνο πριν). Να μη σου προτείνει defender (δεν χρειάζεται όταν η κλειδαριά τοποθετείται μαζί με την πλάκα μαγγανίου της).

3. Να φροντίσει να "καθίσει" καλά πάνω στην πόρτα σου (να κλειδώνει / ξεκλειδώνει άνετα, χωριά να "βρίσκει" ή να αφήνει κενά που επιτρέπουν στην πόρτα να "κουνιέται". Η πόρτα πρέπει να κλείνει καλά και να κρατιέται εφαρμοστή στην κάσα της (χωρίς κενά) είτε είναι κλειδωμένη είτε είναι απλά κλειστή (με το γλωσσακι).

Αυτο με το σακουλακι ειναι λιγο παπατζα. Ο κλειδαρας και οποιοσδηποτε μπορει να δει το νουμερο ακομη και σε σφραγισμενο σακουλακι. Τουλαχιστον στο δικο μου σακουλακι εαν πατησω το ναυλο πανω στην καρτα γινεται ημιδιαφανο και διαβαζεις ευκολα το νουμερο. Παπατζα, μονο για να φαινεται ασφαλες αλλα στην πραξη τριχες. Τουλαχιστον στο θεμα του αριθμου για δημιουργεια νεου κλειδιου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...