mclein Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 11 λεπτά πριν, phanispal είπε Παιδιά μια ερώτηση/απορία που δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη: πόση διαφορά έχει αν κλειδώνεις μία φορά, δύο ή τέσσερις; εξαρταται την κλειδαρια. εξαρταται και απο την πορτα. καλο ειναι να κλειδωνεις μεχρι οσο ταιριαζει στην κλειδαρια σου. αυτο που λεει ο orck ειναι σωστο. διαφορετικο το εργαστηριο, διαφορετικη η ζεστη του σπιτιου & διαφορετικο το picking live. επισης, αυτα που βλεπετε σε video, ειναι ο αφαλος στο χερι. ουτε επανω σε κλειδαρια. ουτε μπροστα καποιο defender. γενικως το picking δε λειτουργει πουθενα εκτος απο διαγωνισμους. ακομη και ο K2 και καποιοι ακομη που ανοιξαν περσι / φετος το καλοκαιρι εχουν ανοιξει με διαρρηκτικό. διαφορετικη τεχνογνωσια χρειαζεται για καθε ενα απο αυτα και προς το παρον κοστιζουν 1-2-3 χιλιαρικα και με αμφιβολια ανοιγεις δευτερη κλειδαρια γιατι σπανε.
phanispal Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι, ποιο το νόημα να κλειδώνει κάποιος μία φορά αντί για δύο, ή ακόμα και τέσσερις, ακόμα κι αν πετάγεται στο περίπτερο; Είναι τόσο μεγάλος κόπος δηλαδή να γυρίσεις το κλειδί 1-3 φορές παραπάνω (άντε και άλλες τόσες στο έμπα), ενώ σου παρέχει περισσότερη ασφάλεια; Δεν ξέρω, με την (ανορθόδοξη ως συνήθως) λογική μου, πιο απλό θα ήταν μια πόρτα να κλείδωνε με ένα μόνο τρόπο. Εκτός κι αν το πάρουμε αλλιώς και υποθέσουμε ένα φανταστικό σενάριο, όπου έχεις κλειδωθεί απ' έξω έχοντας γυρίσει το κλειδί μόνο μία φορά, κάνοντας έτσι το έργο του κλειδαρά ευκολότερο. Αλλά και πάλι τι; Θα σου ζητήσει λιγότερα επειδή δεν τον δυσκόλεψες όσο θα μπορούσες; Αν φυσικά παίζει κάτι τέτοιο. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2018 από phanispal
mclein Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2018 γενικα εξαρταται την πορτα. θωρακισμενες πορτες με παλια κλειδαρια, το κλειδι βγαινει ειτε στις 2 ειτε στις 4 στροφες. αν το βγαλεις στις 2 ειναι περιπου το ιδιο με τις 4. το εργο του κλειδαρα ειναι πιο δυσκολο αν πρεπει να τρυπησει. αν πρεπει να χρησιμοποιησει διαρρηκτικο, τοτε θα ειναι πιο ευκολο. (το κοστος ειναι το ιδιο). θωρακισμενη πορτα με κλειδαρια κυλινδρου ή omega plus, κλειδωνει συγκεκριμενες φορες και καλο ειναι να πηγαινει ως το τελος το κλειδωμα γιατι ειναι γραναζωτο το συστημα και καποιος που γνωριζει μπορει αν κλειδωθει η πορτα να το καταστρεψει ευκολοτερα και να εισβαλει ανενοχλητος. σε ολες τις υπολοιπες πορτες, αλουμινιου - σιδηρου κατα βαση κλειδωνουμε 1 φορα. στις ξυλινες, κλειδωναμε 2 αλλα ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα. τελος, οι νεες πορτες που βγαινουν κ θα βγαινουν, κλειδωνουν + θα κλειδωνουν σε αρκετα περισσοτερα σημεια κανοντας την κλειδαρια σημειο αναφορας. για να γινει ολη αυτη η διαδικασια πρεπει να γινουν καποιες "Χ" περιστροφες ωστε να κινηθουν ολοι οι αξονες κλπ. 1
dtzgr Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Στις 1/10/2018 στις 9:46 ΜΜ, mclein είπε θωρακισμενη πορτα με κλειδαρια κυλινδρου ή omega plus, κλειδωνει συγκεκριμενες φορες και καλο ειναι να πηγαινει ως το τελος το κλειδωμα γιατι ειναι γραναζωτο το συστημα και καποιος που γνωριζει μπορει αν κλειδωθει η πορτα να το καταστρεψει ευκολοτερα και να εισβαλει ανενοχλητος. Εννοείς "αν κλειδωθεί η πόρτα λιγότερες φορές από το maximum" ; 1
mclein Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, dtzgr είπε Εννοείς "αν κλειδωθεί η πόρτα λιγότερες φορές από το maximum" ; ναι ακριβως. απλως εγραψα μιση τη σκεψη 1
manolis115 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2018 Καλήμερα σας, θέλω να ρωτήσω για μία λύση που βρηκα για να ασφαλίζω την θωρακισμένη πόρτα μου όταν βρίσκομαι μέσα στο σπίτι. Έχω μία θωρακισμένη πόρτα Tesio basic, με παλίο κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου, η κλειδαριά είναι η Τesio grip stop. Έψαξα και αγόρασα το Cal Crocodile, το οποίο κρεμιέται στο χερούλι της πόρτας και το κάτω μέρος βιδώνει πάνω στο κλειδί εμποδίζοντας το να κουνήθει. Έτσι ούτε να ξεκλείδωσει δεν μπορεί κάποιος διαρρήκτης απέξω, ούτε να βάλει αντικλείδι, ούτε να πετάξει το κλειδί στο πάτωμα. Είναι ασφαλής και φτηνή λύση όταν είσαι μέσα στο σπίτι η κάνω λάθος; Το μόνο που σκέφτηκα είναι αν μπορεί κάποιος να αντιγράψει το κλείδι όταν είναι μέσα στην τρύπα της κλειδαριάς της πόρτας σε θέση 45 μοιρών, από ότι είδα με το μάτι δεν γίνεται. Από μπάρες που κοστιζουν πολλά παραπάνω λεφτά η αλλαγή κλειδαριάς πιστεύω με τα λίγά που ξέρω πως είναι καλή λύση.
mclein Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 ειναι μια λυση για οταν ειστε στο σπιτι με δεδομενο οτι αυτος που θα ερθει δε θα χτυπησει το κλειδι να βγει εξω απο την κλειδαροτρυπα και ταυτοχρονα δεν ειναι φθαρμενος ο οδηγος της κλειδαριας (λογω 10ετιας τουλαχιστον) και αρα μπαινει/βγαινει χαλαρά. η λυση ειναι αλλαγη της κλειδαριας, κατι το οποιο στη δικη σας περιπτωση κοστιζει αρκετά, ειτε προχωρησετε σε κλειδαρια κυλινδρου, είτε Omega Plus. κανεις δεν αντιγραφει κλειδια με το ματι & ακομη και δυνατοι μαστορες δεν μπαινουν καν στη διαδικασια. τελος, οτι αντιγραφουμε με ηλεκτρονικες μηχανες, γινεται κατοπιν συνενοησης + αποδειξεως των στοιχειων. 1
orck Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, mclein είπε τελος, οτι αντιγραφουμε με ηλεκτρονικες μηχανες, γινεται κατοπιν συνενοησης + αποδειξεως των στοιχειων. Στην θεωρια αυτο, αντεγραψα κλειδι omega με κωδικο και δεν μου ζητηθηκε τιποτα, μονο το 20αρικο
mclein Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 1 ώρα πριν, orck είπε Στην θεωρια αυτο, αντεγραψα κλειδι omega με κωδικο και δεν μου ζητηθηκε τιποτα, μονο το 20αρικο δεν εδειξες την καρτα ιδιοκτησιας ;
manolis115 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Ευχαριστώ Mclein για την απάντηση σου, βασικά με ενδιέφερε αν μπορεί να αντιγραφεί το κλειδι με το μάτι, μέσα στην κλειδαρότρυπα. Το κλειδί και να το χτυπήσει κάποιος απέξω δεν μπορεί να βγεί από την κλειδαρότρυπα με την συγκεριμένη ευρυσιτεχνία. Όσον αφορά όταν λείπω από το σπίτι προτιμώ συστήμα συναγερμού και κάμερες και άλλα μέσα, γιατί δυστυχώς δεν έχω λεφτά να αλλάζω κλειδαρία κάθε φορά που καταφέρνουν οι επιτήδειοι να βρούν το κόλπο να παραβιάζουν ένα νέο σύστημα κλειδαριάς. Τουλάχιστον να είμαι ασφαλής όταν βρίσκομαι μέσα στο σπίτι.
Alejandro Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 4 λεπτά πριν, manolis115 είπε Ευχαριστώ Mclein για την απάντηση σου, βασικά με ενδιέφερε αν μπορεί να αντιγραφεί το κλειδι με το μάτι, μέσα στην κλειδαρότρυπα. Το κλειδί και να το χτυπήσει κάποιος απέξω δεν μπορεί να βγεί από την κλειδαρότρυπα με την συγκεριμένη ευρυσιτεχνία. Όσον αφορά όταν λείπω από το σπίτι προτιμώ συστήμα συναγερμού και κάμερες και άλλα μέσα, γιατί δυστυχώς δεν έχω λεφτά να αλλάζω κλειδαρία κάθε φορά που καταφέρνουν οι επιτήδειοι να βρούν το κόλπο να παραβιάζουν ένα νέο σύστημα κλειδαριάς. Τουλάχιστον να είμαι ασφαλής όταν βρίσκομαι μέσα στο σπίτι. Η κάθε φορά που αναφέρεις δεν είναι και κάθε ένα ή δύο χρόνια. Οι κλειδαριές εξελίσσονται και έχουν αρκετά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με το παρελθόν. Συμφωνώ ότι το ζητούμενο είναι να είμαστε ασφαλείς μέσα στα σπίτια μας αλλά και το να γυρίσεις και να το βρεις ρημάδι είναι πολύ δυσάρεστη εμπειρία. 1
manolis115 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι συμφωνώ όντως είναι πολύ δυσάρεστη εμπειρία, το έχω ζήσει στην Αθήνα ευτύχως όχι, αλλά στο εξοχικό αρκετές φορές. Ίσως το κοιτάξω για αλλαγή κλειδαριάς στο μέλλον. Από τα λίγα που γνωρίζω οι κλειδαριές με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου παραβίαζονται με ένα εργαλείο που λέγεται bulgarian pick και ειναι ξεχωριστό για κάθε κλειδαριά τύπού χρηματοκιβωτίου, πχ mottura, tessio κλπ. Για παράδειγμα για την κλειδαρία μου tesio bulgarian pick το έιχα βρει στο διαδικτυό με τιμή 200 ευρώ. Δεν νομίζω κάποιος να μπεί στον κόπο και με συναγερμό και κάμερα, σε πολυκατοικία με κόσμο και χωρίς να έιναι βεβαιος πως θα βρει κάτι που αξίζει. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από manolis115
Alejandro Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, manolis115 είπε Ναι συμφωνώ όντως είναι πολύ δυσάρεστη εμπειρία, το έχω ζήσει στην Αθήνα ευτύχως όχι, αλλά στο εξοχικό αρκετές φορές. Ίσως το κοιτάξω για αλλαγή κλειδαριάς στο μέλλον. Από τα λίγα που γνωρίζω οι κλειδαριές με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου παραβίαζονται με ένα εργαλείο που λέγεται bulgarian pick και ειναι ξεχωριστό για κάθε κλειδαριά τύπού χρηματοκιβωτίου, πχ mottura, tessio κλπ. Για παράδειγμα για την κλειδαρία μου tesio bulgarian pick το έιχα βρει στο διαδικτυό με τιμή 200 ευρώ. Δεν νομίζω κάποιος να μπεί στον κόπο και με συναγερμό και κάμερα, σε πολυκατοικία με κόσμο και χωρίς να έιναι βεβαιος πως θα βρει κάτι που αξίζει. Κανείς δε μιλάει πια για κλειδί χρηματοκιβωτίου.
Ultimategr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Mclein σε παραθαλασσια περιοχη εχω θωρακισμενη,η επενδυση(εξωτερικη) της οποιας ειναι απο αλουμινιο.Η κασα ομως της παρολο που ειναι βαμμενη με ηλεκτροστατικη βαφη εχω παρατηρησει οτι σε 2-3 σημεια εχει φυγει η βαφη(λογο θαλασσας).Τα σημεια αυτα ειναι 4-5 εκατοστα το καθενα,τα εξησα και τα εβαψα και δεν φαινεται τιποτα.Προληπτικα ομως για την κασα τι μπορω να κανω?Να την περασω με Wurth HHS 2000?Τα κλειδωματα,και ο κυλινδρος ειναι σε αριστη κατασταση.Προληπτικα δυο φορες καθε χρονο tα περναω ειτε με WD40 ειτε με Wurth HHS 2000. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2018 από Ultimategr
mclein Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2018 2 ώρες πριν, manolis115 είπε Ευχαριστώ Mclein για την απάντηση σου, βασικά με ενδιέφερε αν μπορεί να αντιγραφεί το κλειδι με το μάτι, μέσα στην κλειδαρότρυπα. Το κλειδί και να το χτυπήσει κάποιος απέξω δεν μπορεί να βγεί από την κλειδαρότρυπα με την συγκεριμένη ευρυσιτεχνία. αν πληρώνεις 100€, ερχομαι να σου δειξω πως βγαινει το κλειδι με τη συγκεκριμένη "ευρεσιτεχνία" ! και το γραφω με αυτο το υφος κυριως επειδη νομιζω οτι το διαφημιζεις ενω ειναι απλα ενα μετριο εξαρτημα & προσωρινη λυση. εχει ξαναμπει καποιος εδω και μας τα παρουσιαζε με την ιδια σιγουρια αλλα οι κλειδαριες κ τα αξεσουαρ θελουμε να δουλευουν και οταν λειπουμε, οχι μονο οταν ειμαστε μεσα. 1 ώρα πριν, Ultimategr είπε Mclein σε παραθαλασσια περιοχη εχω θωρακισμενη,η επενδυση(εξωτερικη) της οποιας ειναι απο αλουμινιο.Η κασα ομως της παρολο που ειναι βαμμενη με ηλεκτροστατικη βαφη εχω παρατηρησει οτι σε 2-3 σημεια εχει φυγει η βαφη(λογο θαλασσας).Τα σημεια αυτα ειναι 4-5 εκατοστα το καθενα,τα εξησα και τα εβαψα και δεν φαινεται τιποτα.Προληπτικα ομως για την κασα τι μπορω να κανω?Να την περασω με Wurth HHS 2000?Τα κλειδωματα,και ο κυλινδρος ειναι σε αριστη κατασταση.Προληπτικα δυο φορες καθε χρονο tα περναω ειτε με WD40 ειτε με Wurth HHS 2000. υπαρχουν και καποια προϊοντα νανοτεχνολογιας αρκετα προσβασιμα σε θεμα τιμης, αν μπορεσω να θυμηθω καποιο αξιοπρεπες θα ενημερωσω. μπορεις να το ψαξεις απο εξωτερικο γιατι οι κλεφτοκοταδες εδω τα χρεωνουν οσο ενα κιβωτιο απ'εξω. (εχω για το αυτοκινητο κ το πληρωσα μιας κ δε γνωριζα) ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις