Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, kostakiss είπε

Η αντικατασταση μπορει να γινει κ απο εμενα η θελει ειδικο τεχνικο;

πως μετραει καποιος την κλειδαρια;

εξαρταται πως ειναι μεσα η πορτα. αν ειναι σοβαρος ο κατασκευαστης, την τοποθετειτε μονος σας.

φυσικα εννοειται πως εχετε εργαλεια που μπορει να χρειαστουν - μπορεί και όχι.

αν βρειτε καποιον να την τοποθετησει με 50 εως 80 ευρω, νομιζω ειναι μια χαρα !

6 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Τώρα που το πρόσεξα/θυμήθηκα, με εξωτερικά ανοιγόμενη πόρτα δεν υπάρχει θέμα (ασφαλείας) με τους μεντεσέδες που είναι προσβάσιμοι από έξω?

δυσκολα καποιος βγαζει ολη την πορτα απο τη θεση της. μιλαμε για αρκετα μεγαλο θρασος !

• Thanks 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Τώρα που το πρόσεξα/θυμήθηκα, με εξωτερικά ανοιγόμενη πόρτα δεν υπάρχει θέμα (ασφαλείας) με τους μεντεσέδες που είναι προσβάσιμοι από έξω?

Τι πόρτα είναι αυτή; Θωρακισμένη; Το θέμα δεν είναι τόσο οι μεντεσέδες (αν είναι κλειδωμένη) αλλά η κλειδαριά.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Alejandro said:

Τι πόρτα είναι αυτή; Θωρακισμένη; Το θέμα δεν είναι τόσο οι μεντεσέδες (αν είναι κλειδωμένη) αλλά η κλειδαριά.

Είδα απλά το link που δώθηκε στο οποίο έδειχνε εξωτερικά ανοιγόμενη πόρτα κι είχα πάντα αυτή την απορία την οποία κάθε φορά ξέχναγα να ρωτήσω.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alejandro είπε

ναι, υπαρχουν πορτες που υποχρεωτικα πρεπει να ανοιγουν προς τα εξω.

φυσικα εχουν ενα μικρο θεμα αλλα ποσοι διαρρηκτες εχουν κατεβασει πορτες ;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mclein είπε

ναι, υπαρχουν πορτες που υποχρεωτικα πρεπει να ανοιγουν προς τα εξω.

φυσικα εχουν ενα μικρο θεμα αλλα ποσοι διαρρηκτες εχουν κατεβασει πορτες ;

Φαντάζομαι ότι δεν είναι καν θωρακισμένες οπότε και προς τα μέσα να άνοιγαν το ίδιο θα ήταν.

Δημοσ.

Εχουμε εμεις σε πολυκατοικια, θωρακισμενη ανοιγομενη προς τα εξω, ο τσακαλος ο κατασκευαστης μας ειπε για λογους ασφαλειας, ποτε δεν εχω δει σε αλλη πολυκατοικια κατι αντιστοιχο. Οντως οι μεντεσεδες ειναι εκτεθειμενοι, ετσι και αλλιως παρολο που ειναι θωρακισμενη στην εμφανιση σχεδον ποτε δεν κλειδωνει, μονο το ηλεκτρομαγνητικο μανταλο την κραταει κλειστη. Οποτε για ποια ασφαλεια μιλαμε;

Δημοσ.

ολες οι πορτες στις εισοδους πρεπει υποχρεωτικα να ανοιγουν προς τα εξω για λογους ασφαλειας.

το ιδιο ισχυει και για τις πορτες στα ξενοδοχεια κλπ. εκει ειδικα, οχι μονο οι κεντρικες αλλα ολες οι πορτες !!!

• Like 1
Δημοσ.

Στην είσοδο της πολυκατοικίας μου πάντως η θωρακισμένη ανοίγει κανονικά προς τα μέσα όπως και σε όλες τις εισόδους των πολυκατοικιών που έχω δει εδώ στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσ.

παντου το ιδιο συμβαινει. αν ειχα μερικους καλους δικηγορους δε θα εργαζομουν ποτε ξανα :D

• Like 2
Δημοσ.

Λόγω δουλειάς έχω επισκεφτεί πάνω από το 80% των σπιτιών στα νότια προάστια και άντε να το έχω δει σε 1-2 αλλά σπίτια να ανοίγει προς τα εξω.. Και σε εμάς το έκανε σωστά από τύχη. Κάποιο πρόβλημα θα ειχε το συνεργείο και την βαλαν "ανάποδα".

• Like 3
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mclein είπε

παντου το ιδιο συμβαινει. αν ειχα μερικους καλους δικηγορους δε θα εργαζομουν ποτε ξανα :D

Βασικά δεν χρειάζεσαι καλό δικηγόρο. Σοβαρό κράτος θες ώστε να έπρεπε υποχρεωτικά σε κατοικίες/πολυκατοικίες να υπάρχει 2η έξοδος διαφυγής στο ισόγειο που θα ανοίγει προς τα έξω με έμβολο ασφαλείας και πυράντοχη/πυρίμαχη και 2ο κλιμακοστάσιο διαφυγής όπως στο Αμέρικα ή όπως ισχύει για τα επαγγελματικά κτίρια.

Έτσι ώστε σε περίπτωση πχ φωτιάς να μην καούν όλοι σαν τα ποντίκια αν η κύρια οδός διαφυγής έχει αποκλειστεί από τις φλόγες ή τους καπνούς.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, phanispal είπε

Παιδιά μια ερώτηση/απορία που δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη: πόση διαφορά έχει αν κλειδώνεις μία φορά, δύο ή τέσσερις;

Νομιζω ότι αυτό έχει να κάνει με κάποιον που θα προσπαθήσει να την πάραβιασει με το σύστημα "τσιμπιδακι για τα μαλλιά" το κοινός picking.  Εάν κλειδωσεις πολλές φορές όταν ο αφαλός γυρνάει στην αρχη κάνει σαν reset και πρέπει να παίξεις ξανά από την αρχή. Νομιζω ότι καμία καλή κλειδαριά δεν ανοίγει πλέον έτσι σε πρακτικούς χρόνους διάρρηξης και όχι εργαστηριου. Οι περισσότεροι προσπαθούν τις καλές κλειδαριες με σωλήνα για να ξηλώσουν το defender, δίσκο κοπής και τρυπάνι, με αυτά ανοίγουν τα πάντα.

Περίμενε όμως κλειδαρα για σίγουρη απάντηση. Αυτά από όσα βίντεο έχω δει όταν έψαχνα για κλειδαριά και τώρα που ψιλοαγχωθηκα ξανά.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...