bill999r Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Ότι έχω μάθει για πόρτες ασφαλείας κ κλειδαριές το έμαθα μέσα από αυτό το θέμα γι αυτό κ ζήτησα συγκεκριμένα πράγματα από τον εγκαταστατη. Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση ούτε να υπερασπιστώ τον μπαλωμένο απλά παραθέτω την εμπειρία μου. Τώρα ο φίλος μπορεί απλά να κάνει μια ερώτηση για το αν τοποθετεί τη συγκεκριμένη κλειδαριά κ να μας ενημερώσει. Επιπλέον αν υπάρχει η περίπτωση που λες να τοποθετείται εκ των υστέρων η κλειδαριά μπορεί να κάνει κ αυτό, να πάρει δηλαδή την πόρτα άνευ κλειδαριας κ να βάλει την omega ή όποια θέλει ο ίδιος. 1
orck Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν με έχουν κλέψει και κανέναν άλλο στην γειτονιά. Λέω για μια φορά να πρωτοτυπησω και να προλάβω μια κατάσταση παρά να κλαίω μετα. Σε διαμέρισμα ο κατασκευαστής έβαλε, φαντάζομαι και βλέπωντας από τα άλλα πράγματα, το απόλυτος φτηνότερο. Πόρτα ασφαλείας με το εξής ετικετακι στην ράχη της και κλειδαριά χρηματοκιβωτιου atra. Εδώ και πολλά χρόνια έγινε αλλαγή της κλειδαριάς σε Omega plus από κλειδαρά. Χωρις να εχει γινει διαρρηξη, απλά για να είναι σίγουρος. Διαβάζωωνας εδώ εσάς με επιασε ανυσηχια. Θα ήθελα να ρωτήσω τα παρακάτω. 1)Η πόρτα μου είναι για τα μπάζα; 2)Δεν πρέπει να έχει ηχομόνωση καθόλου. Αυτό διορθωνεται; Νομίζω ότι μπορώ να αφαιρέσω την ξύλινη επένδυση αλλά οι λαμαρίνες ανοίγουν με κάποιον τρόπο; Διάβασα πιο πριν για πετροβάμβακα η αφρό πολυουρεθάνης. Τι παίζει; 3) Η Omega plus κρατάει ακόμη η είναι ψωμοτυρι για τα κλεφτρονια; 4) Το defender αλλαζει; 5)Η μεγαλύτερη ανυσηχια μου είναι ότι η κλειδαριά θα κρατήσει και θα φύγει η πόρτα από την κάσα (βλέπε παραπάνω για τον κατασκευαστή καραγκιόζη). Πως διαπιστώνω εάν έχουν κάνει σωστή τοποθέτηση; Τι είναι το χτίσιμο της πόρτας; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από orck
mclein Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 1. όχι, ειναι μια πορτα των 600€ και με μια Omega που εχεις, εφτασε τα 9000€ 2. δεν ξερω κατα ποσο σε επηρεαζει σχετικα με το υπολοιπο σπιτι. λυνεται ευκολα αλλα οχι οικονομικα. θα ελεγα μην μπλεκεις αλλα εσυ αποφασιζεις. 3. ειναι ακομη εξαιρετικη λυση. αν υπαρχει και το μαγγανιο εσωτερικα, εισαι σχεδον σε τοπ επιπεδο ! 4. το defender ειναι εσωτερικα. αν θες βαζεις και εξωτερικα αλλα δεν ειναι απαραιτητο κ συνηθως χρησιμοποιειται για λογους αναγκης. 5. η τοποθετηση ειναι η συνηθισμενη. ειναι μια απλη προς μετρια θωρακισμενη πορτα και τελος. αν δεν εχεις 30+ χιλιαρικα ευκαιρα μεσα, μην ανησυχεις κανεις δεν κατεβαζει πορτες χωρις λογο. 1
orck Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Με ενοχλει στην ηχομονωση γιατι με μια κανονικης εντασης ομιλια μεσα στο σπιτι αυτη ακουγεται στις κοινοχρηστες σκαλες, εαν βγαλω την ξυλινη επενδυση θα μπορεσω να ανοιξω μεσα με κατσαβιδι η θελει τροχο να κοψω την λαμαρινα; Μακαρι να ειναι 30Κ μεσα, εξω η οπουδηποτε αλλου Σε ευχαριστω πολυ Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2018 από orck
mclein Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2018 αν αφαιρεσεις τον καπλαμα, λογικα θα δεις 2 ~ 3 λωριδες κενες. οσο και να τις γεμισεις, οι αλλες που ειναι σφραγισμενες εξωτερικα θα μεινουν αδειες. νομιζω ειναι ελαχιστη η διαφορα που θα δεις ακομη και ολη την πορτα να γεμισεις. ειναι τετοιο το εσωτερικο και το εξωτερικο της που δεν μπορεις να κανεις πολλα ! 2
Sebu Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Χρόνια πολλά καλή χρονιά με υγεία! Να ευχαριστήσω και εγώ από μέρους άλλη μια φορά τον Γιώργο για τις συμβουλές του, την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει και ότι είναι σωστός επαγγελματίας και εκείνος και ο συνεργάτης του. Αναφορικά με το θέμα της ηχομόνωσης επειδή βλέπω ότι απασχολεί αρκετούς και η λύση του να λυθεί η πόρτα ολόκληρη και να μπει φτηνο μονωτικό (πχ πετροβάμβακας) παντού είναι δύσκολη και ασύμφορη, έχω την εντύπωση (αλλά πρέπει να ρωτήσω δικό μου άνθρωπο στο χώρο της ηχομόνωσης που ασχολείται) ότι υπάρχουν πλέον στις μέρες μας υλικά τα οποία είναι λεπτά όσο μερικές κόλλες χαρτί μαζί σε πάχος και χρησιμοποιούνται για μόνωση επιφανειών που δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να αυξήσουμε το πάχος (πχ ξύλινες εσωτερικές πόρτες) ή το βάρος (πχ πάνελς οροφής, εσωτερικοί ψευδοτοιχοι γραφείων κτλ). Βεβαίως λόγω αυτής της ιδιότητας τους (πολύ λεπτά και ελαφριά που παρέχουν ίδιο ή και καλύτερο ποσοστό ηχοαπορροφητικότητας) είναι λίγο ακριβα σε σχέση με τον χύμα πετροβάμβακα. Ότι πληρώνεις όμως παίρνεις και πιστεύω ότι αν είναι αρκετά λεπτή η επιφάνεια αυτού του μονωτικού ίσως μπορεί να μπει στο εσωτερικό μέρος, του εσωτερικού καπλαμά της πόρτας, χωρίς να αυξήσει το πάχος του και να τον εμποδίζει να κλείσει/βιδωθεί πάνω στην πόρτα. Μόλις βρω χρόνο και το θυμηθώ θα ρωτήσω το γνωστό μου να δω αν το υλικό αυτό υπάρχει Ελλάδα ή πρέπει να γίνει παραγγελία απ'έξω, πόσο περίπου κοστίζει και αν μπορεί να γίνει FIY λύση ή απαιτείται εγκαταστάτης με έξτρα κόστος (αν πχ το υλικό δεν είναι αυτοκολλούμενο από την μία μεριά αλλά θέλει ειδικές κόλλες ή κάτι άλλο). Αν έχω νεότερα θα επανέλθω. Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2018 από Sebu 2
kostakiss Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Σε αυτο το σετ ομεγκα πλας αναφερεστε οτι ειναι κορυφαιο η καποιο αλλο; http://www.lockitnow.gr/replace-lock-armoured-door-multlock-omega-offer4.html
mclein Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 στην omega plus χωρις το εξτρα defender. το τελευταιο ειναι περιττο εξοδο 50 ευρω.
orck Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπαρχει καποιο βιντεο που εξηγει πως αλλαζει ο συνδιασμος στα εσωτερικα κυλινδρακια με την χρηση του δευτερου και τριτου κλειδιου omega; Δεν ειμαι διαρηκτης, απο περιεργεια θα ηθελα να δω πως το εκαναν αυτο, μου φαινεται πολυ ενδιαφερον. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από orck
dtzgr Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 8 λεπτά πριν, orck είπε Υπαρχει καποιο βιντεο που εξηγει πως αλλαζει ο συνδιασμος στα εσωτερικα κυλινδρακια με την χρηση του δευτερου και τριτου κλειδιου omega; Δεν ειμαι διαρηκτης, απο περιεργεια θα ηθελα να δω πως το εκαναν αυτο, μου φαινεται πολυ ενδιαφερον. https://youtu.be/FJKFfi7XLcg Δες στο 1:45. 1
kostakiss Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 5 hours ago, mclein said: στην omega plus χωρις το εξτρα defender. το τελευταιο ειναι περιττο εξοδο 50 ευρω. Α νομιζα ειναι σετ ετσι κ αλλιως για να μπαινει το κλειδι.. τωρα υπαρχει μια securemme... απλα εχει αλλη υποδοχη για το κλειδι.. η αντικτασταση χρηζει αλλαγης; Αν ναι ειναι ευκολη; καποιο λινκ με την προτεινομενη κλειδαρια;
mclein Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δε χρειαζεστε καποιο λινκ. Μετρατε την κλειδαρια σας, 65 ή 75 mm, και μετα πηγαινετε να αγορασετε μια omega plus αντικαστασης securemme. Θα ζητησετε και τα 2 αντιστοιχα διακοσμητικα με αυτα που ηδη υπαρχουν και & το μαγγανιο. Λογικα, τιμη αγορας θα ειστε καπου 140~150€ συν το φορο για ολο το πακετο που χρειαζεστε !
kostakiss Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Η αντικατασταση μπορει να γινει κ απο εμενα η θελει ειδικο τεχνικο; πως μετραει καποιος την κλειδαρια;
swayback Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, kostakiss είπε πως μετραει καποιος την κλειδαρια; Δες εδώ. Πρέπει να «λύσεις» την πόρτα (βγάζεις διακοσμητικά και εσωτερικό καπλαμά, κλπ) Για να σου δωθεί αρχικά πρόσβαση στην κλειδαριά. Μπορεί να είσαι τυχερός και να ταιριάξει καλά η καινούργια κλειδαριά. Μπορεί όμως να θέλει τρύπημα η εξωτερική θωράκιση, μπορεί μπορεί. Σχεδόν πάντα χρειάζεται ένα κάποιο «ρεγουλάρισμα». Αν έχεις όρεξη και εργαλεία ίσως να μπορείς και μόνος σου. Καλό θα ήταν να το κάνει κάποιος που το έχει ξανακάνει και είναι η δουλειά του γιατί μπορεί να προκύψουν διάφορα. Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από swayback 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, swayback said: Δες εδώ. Τώρα που το πρόσεξα/θυμήθηκα, με εξωτερικά ανοιγόμενη πόρτα δεν υπάρχει θέμα (ασφαλείας) με τους μεντεσέδες που είναι προσβάσιμοι από έξω? Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2018 από ThReSh
Προτεινόμενες αναρτήσεις