Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η φωτογραφια ειναι της κλειδαριας που υπαρχει ;

δηλαδη ειναι μονο γλωσσα χωρις κλειδωμα ;

δυο τροπους μπορω να σκεφτω :

α)

αντικαθιστας την υπαρχουσα κλειδαρια με μια 45mm κυλινδρου

κ οχι μεσοπορτας κ αγοραζεις εναν κυλινδρο διπλης λειτουργιας.

οποτε μπορεις να χρησιμοποιεις το κλειδι μεσα / εξω.

β)

μαγνητικη κλειδαρια μεσοπορτας agb, οπου κλεινωντας την πορτα κλειδωνει αυτοματα.

αν κλειδωσεις και με το κλειδι της, κλειδωνει μονιμα αλλιως μονο με το πομολο ξεκλειδωνει κανονικα.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στράβωσε το κλειδί και πήγα να βγάλω, 10 ευρώ ο ένας 14 ο άλλος, γιατί τοσο ακριβό κλειδί ; Pantenda λέει ο άλλος κάπως έτσι.

Δημοσ.

Off topic σε σχέση με τον ακριβή τίτλο του νήματος αλλά ψιλοσχετικό αφού πάλι μιλάω για κλειδαριά.

Λοιπόν στο σπίτι υπάρχουν 4-5 εσωτερικές πόρτες που έχουν τη συνήθη κλειδαριά με το μεγάλο κλειδί (κάτι σαν αυτό στη φωτογραφία).

Με τα χρόνια λοιπόν έχουν αρχίσει, η μία μετά την άλλη, να κάνουν θόρυβο όταν τις ανοιγοκλείνεις (για το χερούλι μιλάω όχι την κλειδαριά, αφού δεν τις κλειδώνουμε). Ακούγεται κάποιος ελατηριωτός!!! θόρυβος (ίσως κάποιο ελατήριο επαναφοράς στο εσωτερικό) και ο συνήθης μεταλλικός θόρυβος που κάνουν κινούμενα πολυκαιρισμένα μέταλα.

Το ερώτημα είναι αν κάποια μορφή λίπανσης θα οφελούσε και αν ναι, τι ακριβώς;

Δηλαδή να αρχίσω με τα γνωστά (wd40); Κάτι άλλο;

Μπορεί να γίνει έτσι όπως είναι ή καλό είναι να βγει από την πόρτα;

Δημοσ.

βγαλε το χερουλι που λογικα θα ειναι ολοσωμο.

ριξε wd40 στο ελατηριο του και λογικα θα εισαι οκ.

αν δεν εισαι, ριξε λιγο και μεσα στη γλωσσα της κλειδαριας.

image.jpg

image.jpg

υγ - και να μη βαφεις τις κλειδαριες :D :D
Δημοσ.

Ευχαριστώ Γιώργο για την άμεση απάντηση.

Σκέφτηκα να μιλήσουμε και απευθείας αλλά είπα ότι τοποθετώντας το ερώτημα εδώ μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

Για αρχή, δεν είναι βαμένες οι κλειδαριές ;) Όταν βάφω βγαίνουν όλα, από μπρίζες μέχρι κλειδαριές. Γι' αυτό άλλωστε και αποφεύγω το συχνό βάψιμο στο σπίτι, αφού έχει πολύ δουλειά, παρά τη συνήθη "διαφωνία" (aka γκρίνια) της συζύγου :-)

Οι δικές μου έχουν δύο ξεχωριστές ροζέτες και δεν είναι μονοκόματο αυτό με το χερούλι.

Ο (κυρίως) θόρυβος δεν είναι από το χερούλι και τη ροζέτα του, αφού αυτό το έχω ήδη βγάλει. Όταν πας να καταβάσεις το χερούλι ακούγεται μέσα στο σώμα σαν συμπίεση/αποσυμπίεση ελατηρίου (+ λοιπούς ήχους λειτουργίας μεταλλικού μηχανισμού παραμελημένου).

Οπότε θεωρείς ότι ψέκασμα στα σημεία που μαρκάρισες και θα είμαι οκ; Να υποθέσω ότι κλειδαριά δεν μπορεί (ή δεν πρέπει) να λυθεί περαιτέρω;

Και εγκυκλοπαιδικά, αφού η κλειδαριά αισθάνομαι ότι ήδη έχει μέσα μηχανισμό επαναφοράς του χερουλιού, τι εξυπηρετεί το ελατήριο στην ροζέτα;

• Like 1
Δημοσ.

Οπότε θεωρείς ότι ψέκασμα στα σημεία που μαρκάρισες και θα είμαι οκ; Να υποθέσω ότι κλειδαριά δεν μπορεί (ή δεν πρέπει) να λυθεί περαιτέρω;

Και εγκυκλοπαιδικά, αφού η κλειδαριά αισθάνομαι ότι ήδη έχει μέσα μηχανισμό επαναφοράς του χερουλιού, τι εξυπηρετεί το ελατήριο στην ροζέτα;

νομιζω οτι θα λυθει το θεμα σου μιας κ φανταζομαι δε θα εχουν λιπανθει ποτε.

παλια οι κλειδαριες δεν ειχαν ελατηριο κ οποιος αγοραζε σοβαρο χερουλι, του εσπαγε σε 1-2 χρονια.

ειναι υποβοηθηση ουσιαστικα. μοιραζεται το βαρος, ολα ειναι πιο χαλαρα !\

υγ.

νομιζω εχουμε βαλει στην πορτα σου Κ2, καποια στιγμη να με παρεις να τον αλλαξουμε.

δεν ειναι επειγον αλλα επειδη ειμαστε σχεδον φιλοι καλο ειναι να φυγει.

Δημοσ.

νομιζω οτι θα λυθει το θεμα σου μιας κ φανταζομαι δε θα εχουν λιπανθει ποτε.

Έχεις κληρονομικό χάρισμα :-)

• Like 1
Δημοσ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλτατο mclein (Γιώργο) για την άψογη και άκρως επαγγελματική εργασία του...!!

Εγώ και ο φίλος μου σε ευχαριστούμε που σε ζαλίσαμε με τις απορίες & ερωτήσεις μας...!!  :-D

• Like 1
Δημοσ.

η φωτογραφια ειναι της κλειδαριας που υπαρχει ;

δηλαδη ειναι μονο γλωσσα χωρις κλειδωμα ;

δυο τροπους μπορω να σκεφτω :

α)

αντικαθιστας την υπαρχουσα κλειδαρια με μια 45mm κυλινδρου

κ οχι μεσοπορτας κ αγοραζεις εναν κυλινδρο διπλης λειτουργιας.

οποτε μπορεις να χρησιμοποιεις το κλειδι μεσα / εξω.

β)

μαγνητικη κλειδαρια μεσοπορτας agb, οπου κλεινωντας την πορτα κλειδωνει αυτοματα.

αν κλειδωσεις και με το κλειδι της, κλειδωνει μονιμα αλλιως μονο με το πομολο ξεκλειδωνει κανονικα.

Όχι, υπήρχε ένα κλειδί σε μία από τις πόρτες (από τα πολλά στραβά και απαράδεκτα που μας άφησε ο κατασκευαστής, αφού με θρασύτατο ύφος ότι δεν γνωρίζει και να ρωτήσω τους οικοπεδούχους-ιδιοκτήτες κλπ + τις παρατυπίες/παρανομίες/λαμογιές των υπόλοιπων ιδιοκτητών στην πολυκατοικία) αναγκάστηκα να βγάλω κι άλλο για την ώρα και είναι ίδιο αφού κάνουν σε όλες.

Η γλώσσα είναι μονή και κλειδώνει με το ίδιο κλειδί όλες τις πόρτες και η κλειδαριά είναι AGB.

Στο 2ο που πρότεινες την AGB, ανέφερες ότι κλείνοντας την πόρτα κλειδώνει αυτόματα. Στην πρώτη αυτή φάση, ξεκλειδώνοντας από μέσα γίνεται απλώς με το πόμολο; Αν χρειαστεί να την ανοίξεις από έξω, πως γίνεται;

Δημοσ.

Ρε παιδιά κάνω ανακαίνιση στο σπίτι και δεν χωράνε τα πλακάκια από κάτω από την θωρακισμένη πόρτα.

Ο πλάκας μου λέει 1 πόντο θέλουμε σίγουρα θα μπορούν να την σηκώσουν λίγο γιατί όλοι οι κατασκευαστές αφήνουν λίγο λασκα επάνω γιατι τους βολεύει στην τοποθέτηση.

Παίρνω τηλ. σε εταιρείες που κάνουν service σε θωρακισμένες και μου το λένε όχι θέλει κωψιμο και μου ζήτησαν μέχρι και 120€.

Μου πουλάνε φουμαρα;

Έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;

Δημοσ.

Ρε παιδιά κάνω ανακαίνιση στο σπίτι και δεν χωράνε τα πλακάκια από κάτω από την θωρακισμένη πόρτα.

Ο πλάκας μου λέει 1 πόντο θέλουμε σίγουρα θα μπορούν να την σηκώσουν λίγο γιατί όλοι οι κατασκευαστές αφήνουν λίγο λασκα επάνω γιατι τους βολεύει στην τοποθέτηση.

Παίρνω τηλ. σε εταιρείες που κάνουν service σε θωρακισμένες και μου το λένε όχι θέλει κωψιμο και μου ζήτησαν μέχρι και 120€.

Μου πουλάνε φουμαρα;

η πόρτα στο μέρος που κλείνει έχει αυτοκόλλητο που γράφει τη μάρκα/προέλευση/τηλ, καλείς αυτούς και τους το λες.

Δες αν υπάρχει κενό προς τα πάνω. Αν δεν έχει δεν θα μπορείς να την υψώσεις.

Δημοσ.

Μου πουλάνε φουμαρα;

Αρχικά να πούμε "έκαστος στο είδος του" και ο πλακάς για τα πλακάκια. Για να εκμεταλλευτείς τον αέρα που υπάρχει επάνω πρέπει να αποξηλωθεί η κάσα της πόρτας, να μπουν τα πλακάκια και αφού κολλήσουν να τοποθετηθεί ξανά η θωρακισμένη. Κόστος πάνω από 100 ευρώ και θα μείνεις χωρίς πόρτα μέχρι να κολλήσουν τα πλακάκια. Η άλλη λύση είναι να μην πειράξεις την κάσα και να βγει το φύλλο, να πάει στο εργαστήριο, να κοπεί και να γίνουν οι απαραίτητες πατέντες για να μπει πάλι ο ανεμοφράκτης και να ξανακρεμαστεί το φύλλο. Κόστος πάνω από 150 εκτιμώ.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...