mclein Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 και εννοειται παντα συγκρινουμε τιμες για 5κλειδους Ap3s & Rs3s. γιατι στην αγορα παιζει πολυ το 3 κλειδια + 15€ / κλειδι αντιγραφο !!! 1
Alejandro Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2017 και εννοειται παντα συγκρινουμε τιμες για 5κλειδους Ap3s & Rs3s. γιατι στην αγορα παιζει πολυ το 3 κλειδια + 15€ / κλειδι αντιγραφο !!! Ναι εννοείται.
Panosst Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Να σας ρωτήσω, για αλουμινένια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας ποια κλειδαριά προτείνετε με αυτόματο κλείδωμα? Μου έχουν προτείνει την cdvi dux. Είναι αξιόπιστη αυτή? Την έχει δουλέψει κανείς να μου πει εντυπώσεις? Υπάρχει κάποια άλλη/ καλύτερη πρόταση μέχρι ~300 ευρώ? μια χαρα ειναι εφοσον υπαρχει σουστα που ειναι αρκετα δυνατη / στιβαρη και κλεινει ομορφα την πορτα. στα 220 έως 280 που κοστιζει η dux και η opera, δε νομιζω να βρεις κατι καλυτερο & πιο αξιοπιστο. Μιας και η υπάρχουσα κλειδαριά της αλουμινένιας πόρτας είναι 3 σημείων και υπάρχουν ενδοιασμοί των ενοίκων ως προς την ασφάλεια που θα προσφέρει η dux/opera (πιστεύουν θα υποβαθμιστεί η ασφάλεια της πόρτας, έχουν βρει και αρκετές φορές στο παρελθόν κατσαβιδιές στην πόρτα), προτείνουν να ανέβει το μπατζετ και να μπει πάλι 3 σημείων κλειδαριά με αυτόματο κλείδωμα. Σε αυτήν την περίπτωση, κλειδαριά 3 σημείων για αλουμινένια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας με αυτόματο κλείδωμα, τι επιλογές υπάρχουν? Η Multiblindo E-Motion για παράδειγμα είναι αξιόπιστη?
mclein Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2017 Μιας και η υπάρχουσα κλειδαριά της αλουμινένιας πόρτας είναι 3 σημείων και υπάρχουν ενδοιασμοί των ενοίκων ως προς την ασφάλεια που θα προσφέρει η dux/opera (πιστεύουν θα υποβαθμιστεί η ασφάλεια της πόρτας, έχουν βρει και αρκετές φορές στο παρελθόν κατσαβιδιές στην πόρτα), προτείνουν να ανέβει το μπατζετ και να μπει πάλι 3 σημείων κλειδαριά με αυτόματο κλείδωμα. Σε αυτήν την περίπτωση, κλειδαριά 3 σημείων για αλουμινένια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας με αυτόματο κλείδωμα, τι επιλογές υπάρχουν? Η Multiblindo E-Motion για παράδειγμα είναι αξιόπιστη? προφανως η 3 σημειων είναι ασφαλεστερη επιλογη απο την αυτοματη dux. η e-motion μια χαρα ειναι αλλα σε αλουμινοπορτα θα δωσετε 800€ για το κλειδωμα + την κλειδαρια ; 2
Panosst Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 προφανως η 3 σημειων είναι ασφαλεστερη επιλογη απο την αυτοματη dux. η e-motion μια χαρα ειναι αλλα σε αλουμινοπορτα θα δωσετε 800€ για το κλειδωμα + την κλειδαρια ; Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το γνωστό, ότι θέλουν όλοι να είναι συνέχεια η πόρτα κλειδωμένη αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δε βολεύονται να κατεβαίνουν μέχρι την εξώπορτα για να ανοίξουν. Είναι οι ίδιοι που έχουν ενστάσεις για κλειδαριά λιγότερων σημείων από την υπάρχουσα. Ναι είναι όντως πολλά για αλουμινόπορτα, υπάρχει πιο φθηνή λύση από την e-motion?
mclein Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το γνωστό, ότι θέλουν όλοι να είναι συνέχεια η πόρτα κλειδωμένη αλλά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία δε βολεύονται να κατεβαίνουν μέχρι την εξώπορτα για να ανοίξουν. Είναι οι ίδιοι που έχουν ενστάσεις για κλειδαριά λιγότερων σημείων από την υπάρχουσα. Ναι είναι όντως πολλά για αλουμινόπορτα, υπάρχει πιο φθηνή λύση από την e-motion? ηλεκτροπυρος αν και εγω δυσκολα θα τοποθετουσα κατι τετοιο σε δικη μου πορτα
Alejandro Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2017 ηλεκτροπυρος αν και εγω δυσκολα θα τοποθετουσα κατι τετοιο σε δικη μου πορτα Γιατί;
daniel13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Ζητώ συγγνώμη αν έχει συζητηθεί στο παρελθόν το θέμα, αν και δεν το εντόπισα σε περίπου 30 σελίδες που διάβασα. Ενώ είχα καταλήξει κι εγώ σε omega+ με μαγνητικό defender, είδα τα παρακάτω βιντεάκια και απογοητεύτηκα. https://www.youtube.com/watch?v=KxlwdjDv-rQ https://www.youtube.com/watch?v=TSqJT93V6-o Εκτός από τις "συνθήκες εργαστηρίου" που γυρίζονται τα βίντεο, υπάρχει περίπτωση να είναι μαϊμού τα προϊόντα? Αν ναι, κυκλοφορούν και στην Ελλάδα και πώς τα ξεχωρίζουμε από τα αυθεντικά? Σε άλλο βίντεο έχω δει ότι το κλειδί στην αυθεντική omega+ κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο όταν μπαίνει και όταν βγαίνει. Ισχύει? Η πλάκα μαγγανίου μπαίνει μέσα ή έξω από την επένδυση της πόρτας και είναι απαραίτητη αν μπει defender (απλό ή μαγνητικό)?
mclein Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί; γιατι για σοβαρο ηλεκτροπυρο, θελεις και σοβαρη πορτα. και μετα απο τη σοβαρη πορτα, θα πρεπει να δωσεις 600€ για ηλεκτροπυρο. που εκτος απο το να αποτρεπει τους διαρρηκτες, να ειναι κ απροβληματιστη η λειτουργια. Εκτός από τις "συνθήκες εργαστηρίου" που γυρίζονται τα βίντεο, υπάρχει περίπτωση να είναι μαϊμού τα προϊόντα? Αν ναι, κυκλοφορούν και στην Ελλάδα και πώς τα ξεχωρίζουμε από τα αυθεντικά? Σε άλλο βίντεο έχω δει ότι το κλειδί στην αυθεντική omega+ κάνει ένα χαρακτηριστικό ήχο όταν μπαίνει και όταν βγαίνει. Ισχύει? Η πλάκα μαγγανίου μπαίνει μέσα ή έξω από την επένδυση της πόρτας και είναι απαραίτητη αν μπει defender (απλό ή μαγνητικό)? οποιοδηποτε βιντεο ειναι απλως ψευτικο. η κλειδαρια ειναι απαραβιαστη με οποιαδηποτε μεθοδο πλην του τρυπηματος. μαϊμου δεν υπαρχουν αυτη τη στιγμη. παραεισαγωγές & ανακατασκευασμενες, ναι. το καταλαβαινεις απο την τιμη. αυτη τη στιγμη, κατω απο 210€ + φπα δεν μπορεις να βαλεις omega plus. (εκτος αν καποιο καταστημα αγοραζει χωρις φπα κ πουλαει χωρις φπα κ μετα την εγγυηση την οριζει το brand του) η πλακα μαγγανιου δεν ειναι παντου απαραιτητη. πχ στο 99% των πορτων του Siamo, δε χρειαζεται. αν τοποθετηθει πλακα, δεν τοποθετειται καποιο αλλο ειδος defender. ή πλάκα ή οτιδηποτε εξωτερικό. 2
daniel13 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ mclein για την απάντηση. Απ' όσα έχω διαβάσει εδώ, σου έχω εμπιστοσύνη. Αν ήσουν Θεσ/νικη, Δευτέρα πρωί θα ήσουν εδώ για να βάλεις τρεις omega+ (μας ανοίξανε και τους τρεις του ορόφου σαν να είχαν κλειδιά, μόνο την δικιά μου την μπλοκάρανε και για να μπω φώναξα κλειδαρά). Αυτό που λες για την κλειδαριά (πλαστό βίντεο), ισχύει και για το μαγνητικό defender? Όταν λες ότι με την πλάκα μαγγανίου δεν τοποθετείται defender, εννοείς τεχνικά δεν μπορεί να μπει (πχ δεν τρυπιέται η πλάκα για να βιδωθεί το defender?) ή απλά νομίζεις ότι δεν χρειάζεται? Αν τεχνικά μπαίνει, έστω το απλό της disec, δεν προσθέτει στην ασφάλεια της κλειδαριάς για να αποκλείσουμε και το τρύπημα?
A-Ge0 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 ποιο είναι το site/τηλεφωνο mclein? Δε μπορω να το βρω μέσα στα posts
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Γιατί δεν του στέλνεις pm?
mclein Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2017 Σε ευχαριστώ mclein για την απάντηση. Απ' όσα έχω διαβάσει εδώ, σου έχω εμπιστοσύνη. Αν ήσουν Θεσ/νικη, Δευτέρα πρωί θα ήσουν εδώ για να βάλεις τρεις omega+ (μας ανοίξανε και τους τρεις του ορόφου σαν να είχαν κλειδιά, μόνο την δικιά μου την μπλοκάρανε και για να μπω φώναξα κλειδαρά). Αυτό που λες για την κλειδαριά (πλαστό βίντεο), ισχύει και για το μαγνητικό defender? Όταν λες ότι με την πλάκα μαγγανίου δεν τοποθετείται defender, εννοείς τεχνικά δεν μπορεί να μπει (πχ δεν τρυπιέται η πλάκα για να βιδωθεί το defender?) ή απλά νομίζεις ότι δεν χρειάζεται? Αν τεχνικά μπαίνει, έστω το απλό της disec, δεν προσθέτει στην ασφάλεια της κλειδαριάς για να αποκλείσουμε και το τρύπημα? το defender δεν εμποδιζει το picking. απλώς αυτη η μεθοδος δεν υφισταται σε omega plus. τεχνικα δεν τοποθετειται. καπου πρεπει να βιδωθει. οποτε τοποθετουμε ή το ένα ή το άλλο. προσθετει ασφαλεια ψυχολογικη. αν ερθει καποιος με τρυπανια, θα σου τρυπησει την πορτα και θα μπει. 2
ghostdog Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Εγώ που έχω μια απλή πόρτα της πλάκας, έχει νόημα να βάλω μια καλή κλειδαριά, πχ omega plus? Όπως τη βλέπω τη πόρτα με ένα ειδικό τρυπάνι την έχεις κόψει σε 2 λεπτά, οπότε στην ουσία το μόνο που μου προσφέρει η κλειδαριά είναι ότι ίσως δυσκολέψει λίγο παραπάνω τον κλέφτη, ο οποίος θα αναγκαστεί να κάνει και θόρυβο? Αν θέλω να αλλάξω μόνο τον αφαλό, υπάρχει καμιά καλή επιλογή ή σε αυτή την περίπτωση όλα είναι τα ίδια?
swayback Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Εγώ που έχω μια απλή πόρτα της πλάκας, έχει νόημα να βάλω μια καλή κλειδαριά, πχ omega plus? Όπως τη βλέπω τη πόρτα με ένα ειδικό τρυπάνι την έχεις κόψει σε 2 λεπτά, οπότε στην ουσία το μόνο που μου προσφέρει η κλειδαριά είναι ότι ίσως δυσκολέψει λίγο παραπάνω τον κλέφτη, ο οποίος θα αναγκαστεί να κάνει και θόρυβο? Αν θέλω να αλλάξω μόνο τον αφαλό, υπάρχει καμιά καλή επιλογή ή σε αυτή την περίπτωση όλα είναι τα ίδια? Όταν λες απλή πόρτα, φαντάζομαι εννοείς την κλασσική απλή ξύλινη πόρτα με μία κεντρική κλειδαριά με αφαλό και ίσως και μία 2η από πάνω με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου. Αν η πόρτα έχει έναν απλό αφαλό που δεν προστατεύεται από defender και πάνω έχει την κλασσική κλειδαριά "ασφαλείας" όπως την λέγανε παλιά, ναι, έχει νόημα. Γιατί ο απλός κύλινδρος-αφαλός που δεν προστατεύεται από defender, αν προεξέχει λίγο, σπάει σε δευτερόλεπτα και η πόρτα ανοίγει εύκολα. Επίσης οι παλιές κλειδαριές "ασφαλείας" που υπάρχουν σαν πρόσθετες πάνω από την κύρια κλειδαριά, και αυτές παραβιάζονται πλέον και μάλιστα χωρίς να προκληθεί ζημιά σε αυτές. Στην κεντρική κλειδαριά, μπορείς να βάλεις έναν μέτριο αφαλό (έως 50€ πες) και ένα defender (από 20€ έως 40€) - θα χρειαστείς και μία καινούρια κλειδαριά γιατί η παλιά δεν θα έχει υποδοχή για defender το πιο πιθανό (10€ έως 20€). Αν η πόρτα έχει και 2η-πρόσθετη κλειδαριά πάνω, μπορείς να την αντικαταστήσεις είτε με ένα αντίστοιχο σετ σαν αυτό που πρότεινα πιο πάνω (κύλινδρος/αφαλός + defender + κλειδαριά) ή με την Omega Plus Exagono (είναι η έκδοση της Omega Plus για ξύλινες πόρτες). Αν δεν υπάρχει ήδη πρόσθετη, μπορείς φυσικά να βάλεις. Επειδή η αλλαγή και των 2 κλειδαριών (κεντρικής και πρόσθετης πάνω) θα βγουν χοντρικά 200€ και άρα είναι πολλά λεφτά για μία απλή πόρτα, μπορείς τουλάχιστον, να αλλάξεις την κεντρική κλειδαριά (κύλινδρο + defender + κλειδαριά), με 80-100€. Προσθέτεις και μία μακρόστενη πλακέ μεταλλική λάμα κατά μήκος της κάσας (στο σημείο που είναι τα αντικρίσματα των κλειδαριών στην κάσα) και θα είσαι οκ. Συνήθως δεν κάνουν μεγάλες ζημιές τύπου να σπάσουν την πόρτα στη μέση για να μπουν. Ή σπάνε τον αφαλό, ή τον παραβιάζουν με διαρρηκτικά αν είναι απλός ο αφαλός (σπάνιο), ή τον τρυπάνε, ή τον εξολκούν, ή ανοίγουν με κανένα κατσαβίδι/λοστό στο σημείο που κλειδώνει η πόρτα. Το defender αποτρέπει το σπάσιμο, τρύπημα και την εξόλκευση του αφαλού σε σημαντικό βαθμό, ο μέτριος κύλινδρος δεν παραβιάζεται εύκολα με διαρρηκτικά και η μακρόστενη λάμα προσφέρει αντίσταση σε περίπτωση που βάλουν κατσαβίδι ή λοστό μεταξύ πόρτας και κάσας. Αυτά είναι τα βήματα που κάνεις πριν αλλάξεις την απλή πόρτα με ασφαλείας. Ο μέσος διαρρήκτης θα προτιμήσει να ανοίξει την πόρτα που είναι όπως την περιέγραψα πάνω πάνω, αυτή δηλαδή που ανοίγει εύκολα. Μία απλή πόρτα με defender κλπ, λειτουργεί αποτρεπτικά και είναι πιο πιθανό να επιλέξει την διπλανή πόρτα που είναι απροστάτευτη και ανοίγει πιο εύκολα. Οπότε ναι, αξίζεί αν η πόρτα σου είναι όπως την περιέγραψα πάνω πάνω. EDIT: Ξέχασα να προσθέσω 2 πράγματα: 1. Αν δεν θες να δώσεις 80-100 για την αναβάθμιση της κεντρικής κλειδαριάς, μπορείς τουλάχιστον να αλλάξεις μόνο τον κύλινδρο/αφαλό με κάποιο καλύτερο που θα έχει προστασία ενάντια στο σπάσιμο και κάποια στοιχειώδη προστασία σε τρύπημα και picking. Πχ τον Cisa Astral S ή τον AGB Scudo 9000. Φυσικά πρόκειται για αρκετά υποδιέστερη λύση σε σχέση με τη λύση του defender+κυλίνδρου+κλειδαριάς αλλά είναι σαφώς προτιμότερη από το να έχει η πόρτα έναν πολύ απλό κύλινδρο που δεν έχει καν προστασία ενάντια στο σπάσιμο. 2. Μπορείς να προσθέσεις από τη μέσα πλευρά της πόρτας μία μπάρα ασφαλείας. Είναι χρήσιμη για όταν είσαι μέσα στο σπίτι. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου 2017 από swayback 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις