Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Καταλαβαίνω ότι η θωράκιση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά τόσα μπορώ να διαθέσω, καθότι θα επενδύσω και σε άλλα μέτρα ασφαλείας. Η αγορά είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλές επιλογές. Διάβαζα το συγκεκριμένο topic και διαπίστωσα ότι θέλει αρκετό ψάξιμο. Θα κάνω κι άλλη έρευνα και θα αποφασίσω.

• Like 1
  • Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Καταλαβαίνω ότι η θωράκιση δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά τόσα μπορώ να διαθέσω, καθότι θα επενδύσω και σε άλλα μέτρα ασφαλείας. Η αγορά είναι μεγάλη και υπάρχουν πολλές επιλογές. Διάβαζα το συγκεκριμένο topic και διαπίστωσα ότι θέλει αρκετό ψάξιμο. Θα κάνω κι άλλη έρευνα και θα αποφασίσω.

Με ~850 που μπορείς να διαθέσεις, μπορείς να βρεις πόρτα με καλύτερη θωράκιση αν τελικά σε ενδιαφέρει αυτό.

Δηλαδή, στις εταιρείες που ανέφερα ότι προσφέρουν καλύτερη θωράκιση, υπάρχουν πόρτες καλές σε αυτά τα λεφτά. Το λέω γιατί και ο φίλος που έψαχνε για πόρτα, κάπου τόσα μπορούσε να διαθέσει max.

Δημοσ.

απο τις 2 επιλογες, του μπαλομενου ειναι το μη χειρον βελτιστον που λεμε.

γενικα δε θα κοιταζα τοσο πολυ τη θωρακιση μεχρι τα 800€ αλλα την καλυτερη δυνατη επιλογη στην κλειδαρια.

απο τις 2 επιλογες μενει του μπαλομενου που ειναι πατενταρισμενο σετ.

θα τσεκαρα τοπικα καταστηματα με τοποθετηση omega plus + σφραγισμενο το σακουλακι των κλειδιων.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ και πάλι. Αν αλλάξω κλειδαριά με το που βάλω την πόρτα, σημαίνει τουλάχιστον ένα 200άρι παραπάνω για κάθε πόρτα + την εγκατάσταση. Έτσι ή πρέπει να πέσω στο κόστος της πόρτας ή να περιμένω να τις αναβαθμίσω στο μέλλον. Η εγκατάσταση με τσιμέντο ή αφρό από ότι καταλαβαίνω δεν βλέπω να με ανησυχεί γιατί σε αυτές τις τιμές λίγο πολύ όλες είναι ίδιες. Νομίζω ότι θα επενδύσω σε πόρτες γύρω στα 700 ευρώ έκαστη με άλλες εσωτερικές αναβαθμίσεις στα σπίτια για μια συνολικά αναβαθμισμένη λύση ασφάλειας και όταν μπορέσω ανεβάζω επίπεδο ασφάλειας όπου μπορώ. Θα πάω να ρωτήσω και σε άλλα μαγαζιά. Τοπικούς κλειδαράδες δεν είχα σκεφτεί να προσεγγίσω. Θα ρωτήσω να δω τι θα μου πουν. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας μας πρέπει να αποφασίσει το αποδεκτό όριο έκθεσής του στους κλέφτες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Like 1
Δημοσ.

Με λίγο ψάξιμο παραπάνω στο internet είδα ότι σε αυτά τα λεφτά μπορώ να έχω καλύτερη εγκατάσταση, θωράκιση και κλειδαριά που είναι και η ουσία. Δεν πρέπει να βιαστώ στην επιλογή. Τόσο καιρό περίμενα. Λίγη ακόμη αναζήτηση δεν βλάπτει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι. Πέρασα και από άλλα καταστήματα εταιρειών που εμπορεύονται πόρτες ασφαλείας. Είμαι ανάμεσα σε δύο. Του Σιάμου και της Portablock. Με ενδιαφέρει η εγκατάσταση και η κλειδαριά. Θα ήθελα την γνώμη σας.

Και οι δυο πόρτες είναι ελληνικής κατασκευής. Του Σιάμου οι μεντεσέδες είναι ηλεκτροσυγκολλημένοι και με μπίλια.Στην άλλη είναι βιδωτοί με ρουλεμάν. Η μία πιστοποιημένη, η άλλη όχι.

Παραθέτω στοιχεία κλειδαριάς.

Κλειδαριά Iseo με γραναζωτό σύστημα πυρών, κύλινδρο S.T.S. 8, defender πατενταρισμένος από τον Σιάμο.

Η άλλη είναι κλειδαριά CISA με γρανάζια, με κύλινδρο AP3S και CISA defender.

Τέλος από προστασίά κλειδαριάς η μία με την CISA έχει πλάκα μαγγανίου (δεν ρώτησα πάχος-θα ρωτήσω), του Σιάμου είναι πιο προστατευμένη πιθανότατα (σύνολο 7mm).

Η θωράκιση του Σιάμου (model atros) είναι 1mm(εσωτερικός χάλυβας)+1mm(εξωτερικός χάλυβας), η άλλη 1,25 mm (ατσάλινα γαλβανισμένα).

Ποια κλειδαριά είναι καλύτερη ή και οι δύο είναι εξίσου καλές; Ποια είναι πιο ακριβή (από δική μου περιέργεια πόσο πραγματικά κοστίζει η κάθε μία); Νομίζω η κλειδαριά του Σιάμου είναι καλύτερα προστατευμένη.

Από εγκατάσταση της πόρτας έχετε κάποια άποψη; Έχετε δει δουλειές τους;

Τέλος κάπου είχα διαβάσει ότι οι πυροί κολλάνε σε πόρτες Σιάμου κάθε τρία χρόνια περίπου. Ισχύει; Πόσο κοστολογείται η αλλαγή τους;

Δημοσ.

η κλειδαρια του Portablock & γενικως το πακετο ειναι καλυτερο.

στην εγκατασταση υστερουν λιγο αλλα απο το να παρεις iseo κλειδαρια

(παλιο μοντελο, οχι με διπλο καταπελτη) και STS κυλινδρο, καλυτερα cisa + ap3s.

πες στον PortaBlock να σου τοποθετησει ή ανοιξει τρυπα για να χωραει ενα monolito bd200.

καλο ειναι το cisa αλλα να μη ψαχνεις μετα απο 3 χρονια για αναβαθμιση. 

οι τιμες των κλειδαριων ειναι παρομοιες. μεχρι ιουνιο ο Σιαμος τοποθετουσε mottura.

μετα τις κολλημενες + πανακριβες mottura, το γυρισε σε iseo. !!! 

για τους πυρους μαλλον κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. 

δεν αλλαζονται, απλως συντηρουνται. μπορεις να το κανεις μονος σου 1 φορα το χρονο.

ψεκαζεις ψηλα + χαμηλα -ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ- τους πυρους με καποιο λιπαντικο και εισαι οκ.

• Like 2
Δημοσ.

Κατάλαβα. Είμαι άσχετη και νόμιζα ότι θέλουν αντικατάσταση και φοβήθηκα ότι πρέπει να αλλάζω το σύστημα των πυρών.Άρα στους πυρούς WD40. Ποτέ σε κλειδαριές. Ο τύπος στην portablock μου είπε ότι η κλειδαριά κοστίζει 350 περίπου. Ο Σιάμος δεν αλλάζει την κλειδαριά. Τον ρώτησα. Με ό,τι "φοριέται" η πόρτα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα του πω αν γίνεται να αλλάξω τον defender. Δεν πιστεύω να μου πει διάφορα. Στην τελική παραπάνω λεφτά θα πάρει. Αν δεν τον έχει, τον προμηθεύομαι εγώ και του λέω να μου τον βάλει στην πόρτα.

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι πριν 2 χρόνια που είχα ρωτήσει, ο Portablock ήταν αρκετά ευέλικτος. 

Είμαι λίγο ιδιότροπος στις επιλογές μου και του είχα ζητήσει να βάλω δικό μου defender και κύλινδρο και μου είχε δώσει τιμή πόρτας (μοντέλο rock) χωρίς τον κύλινδρο και το defender του. Ενώ ο Σιάμος, μετά από αρκετή κουβέντα, με το ζόρι δέχτηκε να πάω κύλινδρο της επιλογής μου. 

Οπότε αν σε ενδιαφέρει να έχει καλύτερο defender η πόρτα, ζήτα τους αυτό που είπε ο mclein. 

Η πόρτα του Σιάμου έχει σίγουρα καλύτερη θωράκιση στο σημείο της κλειδαριάς και καλύτερο defender αλλά δυστυχώς έχει αρχίσει και ρίχνει την ποιότητα βάζοντας φθηνότερες κλειδαριές και κυλίνδρους.

Edit:

Ο τύπος στην portablock μου είπε ότι η κλειδαριά κοστίζει 350 περίπου. Θα του πω αν γίνεται να αλλάξω τον defender. Δεν πιστεύω να μου πει διάφορα. Στην τελική παραπάνω λεφτά θα πάρει. Αν δεν τον έχει, τον προμηθεύομαι εγώ και του λέω να μου τον βάλει στην πόρτα.

Την κλειδαριά, το defender και τον κύλινδρο που βάζει ο portablock σε αυτή την πόρτα, τα βρίσκεις σε τιμή λιανικής περίπου με 200€ πάνω κατω. Οπότε δεν ισχύει αυτό που λέει να ξέρεις. Ο καθένας βέβαια κοστολογεί όπως νομίζει.

Ρώτησε για το defender. Αν δεν το έχει το συγκεκριμένο, το παίρνεις και λογικά θα το βάλει εκείνος. 

• Like 1
Δημοσ.

Κατάλαβα. Είμαι άσχετη και νόμιζα ότι θέλουν αντικατάσταση και φοβήθηκα ότι πρέπει να αλλάζω το σύστημα των πυρών.Άρα στους πυρούς WD40. Ποτέ σε κλειδαριές. Ο τύπος στην portablock μου είπε ότι η κλειδαριά κοστίζει 350 περίπου. Ο Σιάμος δεν αλλάζει την κλειδαριά. Τον ρώτησα. Με ό,τι "φοριέται" η πόρτα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Θα του πω αν γίνεται να αλλάξω τον defender. Δεν πιστεύω να μου πει διάφορα. Στην τελική παραπάνω λεφτά θα πάρει. Αν δεν τον έχει, τον προμηθεύομαι εγώ και του λέω να μου τον βάλει στην πόρτα.

πες του αν εχει 350 η κλειδαρια, η πορτα σου ειναι για τα μπαζα. φιλικά πάντα, μην παρεξηγηθει !!! :D

cisa + ap3s 5 keys + cisa defender = απο 180€ + φπα, τα βρισκεις αρκετα συχνα πλεον !!!

Επισης, το βασικο αρνητικο του Σιαμο :

θα θελεις μετα απο 3 ή 5 χρονια να αλλαξεις κυλινδρο και θα ζοριζεσαι / περιοριζεσαι σε επιλογες 35/45 ή 35/50 διασταση.

(εξαιτιας του defender του που δηθεν ειναι καλυτερο απο το Μ.Ο )

αν σου πει περισσοτερα απο 20€ εξτρα για καθε πορτα σχετικα με το defender,

πες του ακυρωνω την παραγγελια γιατι με κοροϊδευετε.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι άσχετη και νόμιζα ότι πρέπει να αλλάζω τον μηχανισμό των πυρών και φοβήθηκα. Άρα WD40 στους πυρούς και ποτέ στην κλειδαριά. Θα προτείνω να μου αλλάξει τον defender με αυτόν που μου είπες. Αν δεν τον έχει θα τον προμηθευτώ και θα του πω να βάλει αυτόν (περίπου ένα 50 ευρω για κάθε πόρτα). Να δω τι θα μου πει (λεφτά θα πάρει και ας χρεώσει και παραπάνω από ότι αν τον έπαιρνα μόνη μου). Εξάλλου κλειδαριά και άρα κλειδιά δεν θα αλλάξω, παρά μόνο τον defender. Απλά είναι ο καθένας κύκλωμα από μόνος του... Από παλαιότερο μήνυμα του swayback, δικά σου και άλλων είχατε αναφέρει:

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ:

-Mul-t-lock LOS

-Cisa Revolution Pro

DEFENDER:

-Disec Monolito BD200

-Disec Diamond BKD250

-Disec MRM29

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ:

-Cisa AP3S

-Dom ix 6SR

-AGB Scudo DCK

-Mul-t-lock MT5+

-Mauer NW4 ή NW5

-Abloy Protec 2

και ψιλοθυμόμουν ορισμένα. Νομίζω έχω καλυφθεί. Θα πάω και σε άλλους δύο ακόμα να δω τι θα μου πουν κι αυτοί, αλλά έχω καταλάβει τι ψιλοπαίζει. Λεπτομέρειες για το τι είναι πιο ασφαλές (κλειδαριά) βαριέμαι να ψάχνω για να είμαι ειλικρινής. Για αυτό ρώτησα κι εσάς που ασχολείστε και ξέρετε καθότι ούτε μάστορας, ούτε κλειδαράς είμαι. Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δεν σας προλαβαίνω στις απαντήσεις. Σας ευχαριστώ και τους δύο.

• Like 3
Δημοσ.

Άποψή μου πάντως είναι να μη διυλίζουμε τον κώνωπα και καθόμαστε και μετράμε τα χιλιοστά της θωράκισης. Πάντα προσωπική άποψη εκφράζω και θεωρώ πως μια νορμάλ θωρακισμένη με αξιόλογο κύλινδρο είναι ΟΚ για να προσφέρει προστασία από το μεγαλύτερο ποσοστό των διαρρηκτών. Κάτι τσιμενταρίσματα που διαβάζω στην τοποθέτηση μου ακούγονται υπερβολικά. Σε κτίριο γραφείων έχω ακούσει να κόψουν τις μπετόβεργες και να βάλουν όλη την πόρτα μέσα για να μπουν αλλά δε μου φαίνεται πιθανό να γίνει σε κτίριο με διαμερίσματα. 

• Like 3
Δημοσ.

Εγω εβαλα στο σπιτι μου 2 πορτες ασφαλειας επειδη εχει 2 εισοδους

Γυρω γυρω πριν κουμπωσει η πορτα για την τελικη τοποθετηση τσιμενταρισα τα παντα :) δεν αφησα ουτε μισο ποντο κενο αναμεσα στην κασα και στην πορτα γυρω γυρω

Ειμαι υπερβολικος;;

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω, για αλουμινένια πόρτα εισόδου πολυκατοικίας ποια κλειδαριά προτείνετε με αυτόματο κλείδωμα?

Μου έχουν προτείνει την cdvi dux. Είναι αξιόπιστη αυτή? Την έχει δουλέψει κανείς να μου πει εντυπώσεις?

Υπάρχει κάποια άλλη/ καλύτερη πρόταση μέχρι ~300 ευρώ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...