SnapShot Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 πολύ καλή πόρτα που υποχώρησε με λοστό είναι Γ Τ Π Κ πόρτα υποθέτω πως όταν γράφει ο συνφορουμίτης πως έκοψαν τα καλώδια, εννοεί πως μάλλον έκοψαν την σειρήνα και την μπανιάρισαν μέσα σε κουβά με νερό ή/και έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου 2
Alxnks Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2017 υποθέτω πως όταν γράφει ο συνφορουμίτης πως έκοψαν τα καλώδια, εννοεί πως μάλλον έκοψαν την σειρήνα και την μπανιάρισαν μέσα σε κουβά με νερό ή/και έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου Αυτά παίζουν ως τακτικές όντως. Πιθανές "λύσεις"...δεύτερη εξωτερική σειρήνα (σε μερος λιγότερο προσβάσιμο ίσως) καθως και μία δυνατή εσωτερική. Για την κλήση, αν τα καλώδια της σταθερής τηλεφωνίας είναι εύκολα προσβάσιμα...τότε μέσω κινητής (κάνεις κι ένα συμβόλαιο κοσμοτε μηδενικό πάγιο και είσαι μια χαρά). Σχετικά πιο δύσκολο το random κλεφτρονι να έχει πάνω του ένα gsm jammer πάρα έναν κόφτη καλωδίων. Χώρια που μπορεί όντως να κόψει τα καλώδια της σταθερής και να χαρεί ότι "όλα οκ, προχωράμε" αλλά εσύ ή/και η security να ειδοποιηθειτε μέσω της κινητής και να τον πιει πανηγυρικα (κάνεις και μία κλήση στο σταθερό σου κι αν δεν δουλεύει...αρχίζεις κι ανησυχείς. 3
elkoko Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα σε όλους. Γράφω στο φόρουμ για να ευχαριστήσω δημόσια τον Mclein. Τις τελευταίες μέρες και μετά από πολύ σκέψη αποφάσισα κι εγώ να αντικαταστήσω την κλειδαριά μου με μία ασφαλείας. Μετά από κάποιες επισκέψεις μου σε τρία τέσσερα μαγαζιά όπου μου προτάθηκαν ξερά κάποιες κλειδαριές σε χ τιμές, έπεσα τυχαία στο φόρουμ και είδα τις πληροφορίες που έδινε ο mclein. Του έστειλα λοιπόν ένα μήνυμα και μέσα σε λίγα λεπτά είχε επικοινωνήσει μαζί μου. (σημ. απόγευμα παραμονής 15αύγουστου). Κάθισε λοιπόν υπομονετικά και απάντησε σε όλες τις απορίες μου, ακόμη και σε ερωτήσεις που δεν του είχα κάνει (γιατί δεν ήξερα τη σημασία τους), μου πρότεινε διάφορους συνδυασμούς αναλύοντάς μου τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους και αφού ήρθε, είδε και την πόρτα μου με βοήθησε να καταλήξω στον κατάλληλο σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Σημειωτέον κάποιοι από τους συνδυασμούς που μου είχαν προταθεί ήταν καλοί και σε λογικές τιμές,κάποιοι όχι, αλλά κανείς δεν μου είχε εξηγήσει με τον τρόπο του Mclein τα χαρακτηριστικά τους. Χθες λοιπόν ήρθε μαζί με τον συνεργάτη του (εξαίρετος άνθρωπος και πολύ καλός στην δουλειά του) και μου τοποθέτησε την κλειδαριά με μια επαγγελματική δουλειά τηρώντας ακριβώς αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη να τον ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία και να γράψω στο φόρουμ γιατί τέτοιες συμπεριφορές από επαγγελματίες αξίζει να τονίζονται. 15
mclein Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 SteelDoor - 60mm Mottura - Double (block type) ! Αντικατάσταση με omega plus + agb5000s πισω απο cisa defender για το μπλοκ. 2mm μαγγανιο + 1mm λαμαρινα - πορτα 90s φυσικα δεν πωλουνται τετοια εργαλεια πλεον. εργασια 3ωρη - χρεωθηκε σαν απλη αντικατασταση διπλης κλειδαριας - κολλημενη κλειδαρια + μηδεν τρυπες ! upload picture 3
kayato Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 υποθέτω πως όταν γράφει ο συνφορουμίτης πως έκοψαν τα καλώδια, εννοεί πως μάλλον έκοψαν την σειρήνα και την μπανιάρισαν μέσα σε κουβά με νερό ή/και έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου Ακριβως αυτο εγινε...
SnapShot Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2017 Ακριβως αυτο εγινε... ε αυτό κάνουν πάντα δεν είναι δα και πρωτότυπο το κέντρο της εταιρίας που πλήρωνε ο φίλος σου δεν ενημέρωσε πως έχασε επαφή με το σπίτι; η πόρτα που έγραψες πως ήταν καλή μήπως την είχε πάρει με 300-350 € με τοποθέτηση μάλιστα μέσα; ναι παίζουν και τέτοιες τιμές και τρέχουν και βάζουν οι μπουνταλαδες 2
visualizer Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 H δικια μου κοπανισε την εξωπορτα του σπιτιου και η "γλώσσα" εχει κολλησει απεξω .. το χερουλι δεν κουνιεται καθολου . Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορω να δοκιμασω ; Μιλαμε για τετοια κλειδαρια http://www.sotiropoulosfs.gr/themedia/Image/imageslib/20120628010849_B010-b.jpg Η πορτα τωρα δεν κλεινει .. και πρεπει να την κλειδωνουμε
swayback Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2017 H δικια μου κοπανισε την εξωπορτα του σπιτιου και η "γλώσσα" εχει κολλησει απεξω .. το χερουλι δεν κουνιεται καθολου . Εχει κανεις καμια ιδεα τι μπορω να δοκιμασω ; Μιλαμε για τετοια κλειδαρια http://www.sotiropoulosfs.gr/themedia/Image/imageslib/20120628010849_B010-b.jpg Η πορτα τωρα δεν κλεινει .. και πρεπει να την κλειδωνουμε Αν η κλειδαριά είναι τέτοιου τύπου, παίζει όταν χτύπησε η πόρτα με δύναμη στην κάσα, η γλώσσα να καβάλησε την μακρόστενη μεταλλική επιφάνεια. Σε αυτές τις κλειδαριές, η γλώσσα τραβιέται προς τα έξω για να μπορείς να την γυρίσεις. ΑΝ είναι αυτό που λέω, δοκίμασε με μία πένσα ή με κάποιον τρόπο να τραβήσεις λίγο την γλώσσα προς τα έξω (δηλαδή αντίθετα από ότι όταν κατεβάζεις το πόμολο της πόρτας) μήπως επανέλθει. Θα βοηθούσε αν έβαζες καμία φωτογραφία επίσης. 2
mclein Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 θα μπορουσες να βγαλεις την κλειδαρια. πισω της εχει μια βιδα. αυτη η βιδα ρυθμιζει το υψος της γλωσσας κατα μηκος. ρυθμιζεις οσο νομιζεις και δοκιμαζεις. πριν απ'αυτο, μπορεις να δεις στο "κυπρι" απεναντι σε ποιο υψος πεφτει η γλωσσα. λογικα το στραβωσε το απεναντι απο τη δυναμη και θελει να το φερεις πιο εξω. (συνηθως δεξια). γενικως αν ξεκινησεις και ξεβιδωνεις, θελει 20'-30' για τη ρυθμιση... 3
visualizer Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Ευχαριστω παιδια .. λασκαρα λιγο τις βιδες στην κλειδαρια την εφερα λιγο πιο πανω και τωρα ειναι ενταξει! 1
sphinxgr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 ε αυτό κάνουν πάντα δεν είναι δα και πρωτότυπο το κέντρο της εταιρίας που πλήρωνε ο φίλος σου δεν ενημέρωσε πως έχασε επαφή με το σπίτι; η πόρτα που έγραψες πως ήταν καλή μήπως την είχε πάρει με 300-350 € με τοποθέτηση μάλιστα μέσα; ναι παίζουν και τέτοιες τιμές και τρέχουν και βάζουν οι μπουνταλαδες Ε μα ναι. Η ιστορία μπάζει. Ναι μεν τον έκλεψαν, αλλά έγινε απο λάθος επιλογές ασφαλείας, όχι ότι τα κλεφτρόνια ήταν σουπερ επαγγελματίες. Ο συναγερμός πως θα καταλάβει ότι έχασε επαφή με το κέντρο? Αφου κόβουν το καλώδιο πριν χτυπήσει ο συναγερμός. Δεν είναι σε επαφή με το κέντρο πριν, ούτε μπορεί να έρθει μετά. 1
SnapShot Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Κάνα δύο φορές που είχε πρόβλημα το τηλέφωνο στο σπίτι. Θυμάμαι πως με πήραν τηλέφωνο από την εταιρεία πάντως.
sphinxgr Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2017 Κάνα δύο φορές που είχε πρόβλημα το τηλέφωνο στο σπίτι. Θυμάμαι πως με πήραν τηλέφωνο από την εταιρεία πάντως. Έχω την εντύπωση πως γίνεται έλεγχος ασφαλείας (1 κλήση / αναπάντητη κλπ) ανά ημέρα. Αυτό βέβαια δεν βρίσκει live το πρόβλημα αλλά με διαφορά ωρών. Έτσι λοιπόν αν δεν κάνει κλήση ο συναγερμός την προκαθορισμένη ώρα, καταλαβαίνει το σύστημα της εταιρείας security πως υπάρχει βλάβη. Αν κοπεί το καλώδιο, η εταιρεία μπορεί να το καταλάβει μόνο αν υπάρχει back up σύνδεση με κινητό ώστε να ενημερωθεί. Κάνει έλεγχο τάσης στη γραμμή ο συναγερμός και αν βρει διακοπή, ενημερώνει με το back up κύκλωμα κινητής.
ioio Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω για την εταιρεία πλαίσιο. Είναι καλή; Πήρα κάποια προσφορά για πόρτα γύρω στα 680 ευρώ. Ως λύση είναι λίγο πιο φθηνή από την προσφορά του Μπαλωμένου (845 με κλειδαριά axi 3D με defender). Είναι καλοί στην εγκατάσταση (αυτοί στο Πλαίσιο) ή θα γεμίσουν με αφρό περιμετρικά της πόρτας; Ο Μπαλωμένος μίλησε για μπετόν. Με ενδιαφέρει να βάλω σε πρώτη φάση πόρτα ασφαλείας και μετά από 3 χρόνια να αλλάξω κλειδαριά. Η κλειδαριά που μου είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν (Πλαίσιο) είναι iseo R7 ή 668G με defender. Επειδή πρόκειται να αλλάξω πόρτες σε δύο σπίτια παράλληλα,σκέφτομαι το κόστος και κυρίως την ποιότητα εγκατάστασης. Να σημειώσω ότι τα σημεία κλειδώματος είναι ίδια. Το πάχος της θωράκισης του Μπαλωμένου 1mm ενώ του Πλαισίου 8/10 mm. Τρία κάθετα νεύρα και στις δύο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. Επεξ/σία 26 Αυγούστου 2017 από ioio
swayback Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2017 Καλησπέρα. Ήθελα να ρωτήσω για την εταιρεία πλαίσιο. Είναι καλή; Πήρα κάποια προσφορά για πόρτα γύρω στα 680 ευρώ. Ως λύση είναι λίγο πιο φθηνή από την προσφορά του Μπαλωμένου (845 με κλειδαριά axi 3D με defender). Είναι καλοί στην εγκατάσταση (αυτοί στο Πλαίσιο) ή θα γεμίσουν με αφρό περιμετρικά της πόρτας; Ο Μπαλωμένος μίλησε για μπετόν. Με ενδιαφέρει να βάλω σε πρώτη φάση πόρτα ασφαλείας και μετά από 3 χρόνια να αλλάξω κλειδαριά. Η κλειδαριά που μου είπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν (Πλαίσιο) είναι iseo R7 ή 668G με defender. Επειδή πρόκειται να αλλάξω πόρτες σε δύο σπίτια παράλληλα,σκέφτομαι το κόστος και κυρίως την ποιότητα εγκατάστασης. Να σημειώσω ότι τα σημεία κλειδώματος είναι ίδια. Το πάχος της θωράκισης του Μπαλωμένου 1mm ενώ του Πλαισίου 8/10 mm. Τρία κάθετα νεύρα και στις δύο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια. Η διαφορά στην τιμή είναι κυρίως λόγω του κυλίνδρου. Ο Axi home 3D είναι καλύτερος από τον Iseo R7. Από θέμα θωράκισης δεν φαίνεται να είναι μεγάλες οι διαφορές αν και θα έδινα σημασία και στην θωράκιση στο σημείο της κλειδαριάς. Πριν δύο χρόνια που έψαχνα πόρτα για έναν φίλο, πέρασα από πολλές εταιρείες και οι δύο που αναφέρεις ήταν στην λίστα. Και στις δύο εταιρείες, η θωράκιση μου φάνηκε πολύ απλή. Ειδικά αυτά τα 0,8 χιλιοστά του Πλαισίου μου είχαν κάνει εντύπωση...έλεος. Στο Πλαίσιο, αν θυμάμαι καλά μας είχαν πει για αφρό πολυουρεθάνης, ενώ όλοι οι άλλοι μας είχαν πει για τσιμέντο. Τελικά ο φίλος κατέληξε σε πόρτα της εταιρείας porta block αλλά να πω την αλήθεια, πέρα από το ότι η εγκατάσταση μου φάνηκε λίγο πρόχειρη (ήμουν παρών όταν την βάζανε), όσο αφορά το κομμάτι του τσιμέντου, απλά βάλανε λίγο τσιμεντάκι ταχείας πήξεως περιμετρικά. Μιλάμε για τόσο λίγο που αν βγάλεις τα ξύλα της κάσας και χτυπήσεις με σφυρί νομίζω θα φύγει και σχετικά εύκολα. Εννοείται πως δεν γεμίσανε όλο το κενό μεταξύ κάσας και τοίχου με τσιμέντο. Ενώ η πολυουρεθάνη και γεμίζει τα κενά και νομίζω είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί. Δηλαδή παίζει η πολυουρεθάνη να είναι προτιμότερη όταν οι άλλοι απλά πετάνε λίγο τσιμεντάκι (?). Γενικά είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις καλούς εγκαταστάτες. Καλύτερη θωράκιση (πιο ενισχυμένη) είδα σε siamo, porta block και porta nova αλλά δεν ξέρω τι δουλειά κάνουν στο θέμα της εγκατάστασης. Σε προηγούμενες σελίδες του νήματος, θυμάμαι έχει γραφτεί ότι ο Σιάμος κάνει καλή δουλειά και στο κομμάτι της εγκατάστασης. Αυτό μου έχει πει και γνωστός μου εργολάβος αλλά δεν ξέρω περισσότερα. Ξέρω μόνο ότι πριν δύο χρόνια, από τις πόρτες που είχα δει, οι δικές του μου φάνηκαν με διαφορά πιο ενισχυμένες. Να σημειωθεί βέβαια ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει αναφορές εδώ, ότι ο συγκεκριμένος βάζει πλέον φθηνότερους κυλίνδρους από ότι πριν. Δηλαδή από εκεί που έβαζε πολύ καλούς (keso 4000s ή mottura C48), τώρα βάζει μέτριους προς καλούς. Αν είσαι σε πολυκατοικία, θα έλεγα να δώσεις πιο πολύ έμφαση στην κλειδαριά μιας και είναι πολύ σπάνιο να ασχοληθούν με την πόρτα περιμετρικά να την στρεβλώσουν, πόσο μάλλον να κόψουν τις μπετόβεργες στις οποίες στηρίζεται η κάσα. Αν δεν θες να το ψάξεις άλλο, η άποψη μου είναι δες για την πόρτα του μπαλωμένου που έχει καλύτερο κύλινδρο. Αλλά δες πρώτα και τί θωράκιση προσφέρουν οι δύο εταιρείες, στο σημείο της κλειδαριάς. Αν πχ το Πλαίσιο έχει πιο ενισχυμένο το σημείο της κλειδαριάς και με κάτι παραπάνω μπορεί να βάλει και καλύτερο κύλινδρο, ίσως αξίζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις