Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σημαινει updated omega plus..

Που εχουν κανει δηλ τα update;

Οτι πλεον ειναι πιο ψευτικα φτηνιαρικα κλειδια/πλαστικα? :P

Untitled.jpg

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ο mclein ηρθε σημερα και εγκατέστησε την omega plus , παρα πολύ καλός στην δουλεία του και πολύ σωστός επαγγελματίας.

δεν είναι τυχαίο που τον εμπιστέυονται ολοι. Τον συστήνω και εγώ ανεπιφύλακτα. :-D  
οντως τα κλειδιά ειναι αλουμινίου και με πλαστικό χερούλι το οποίο δεν σου δίνει αίσθηση σστηβαρότητας που είχα με τα παλιά κλειδία αλλά λειτουργεί πολύ ομαλά και αθόρυβα.

πιστεύω ειναι πολύ καλή επιλογή.

• Like 2
Δημοσ.

Βαζουμε defender τελικα στην plus;

Defender Monolito Disec MRM29SK (scorpio λεγεται?omega plus version) ~100e

DISEC BD10800 (omega plus version) ~50e

Gemini ~100e

Δημοσ.

Βαζουμε defender τελικα στην plus;

Defender Monolito Disec MRM29SK (scorpio λεγεται?omega plus version) ~100e

DISEC BD10800 (omega plus version) ~50e

Gemini ~100e

Αν η κλειδαριά έχει ήδη πλάκα μαγγανίου, δεν χρειάζεται προς το παρόν defender.

Το Disec BD10800 είναι χρήσιμο όταν δεν υπάρχει πλάκα μαγγανίου. 

Το Disec MRM29SK (scorpio) όπως και το Geminy (φαντάζομαι γι' αυτό εδώ λες), θα φανούν χρήσιμα όταν και αν βγει διαρρηκτικό για τις Omega Plus. Το Geminy είναι ανώτερο του μαγνητικού καθώς είναι πιο δύσκολο να παραβιαστεί. Ειδικά αν κοστίζουν περίπου το ίδιο, εννοείται πως είναι προτιμότερο.

Όντως κάνει περίπου 100€ το Geminy? 

Θυμάμαι έκαναν 200+.

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους,

έχει να προτείνει κανείς κανέναν καλό και αξιόπιστο κλειδαρά στη Θεσσαλονίκη (ανατολικά);

Ευχαριστώ!

Εγω χρησιμοποιησα αυτους. Εκαναν πολυ καλη δουλεια. Και απο ερευνα που εκανα ειναι ισως απο τους πιο οικονομικους στη Θεσσαλονικη.

http://www.kleidaras.me/our-products/locks-for-armored-doors/?gclid=Cj0KEQjw2NvLBRCjsq-Qq6TjwecBEiQAF98GMdgPpM810CAFqnchuH8QT2gxO7zQ3CdVw8iLmTW4WmMaAuvm8P8HAQ

Δημοσ.

Εγω χρησιμοποιησα αυτους. Εκαναν πολυ καλη δουλεια. Και απο ερευνα που εκανα ειναι ισως απο τους πιο οικονομικους στη Θεσσαλονικη.

http://www.kleidaras.me/our-products/locks-for-armored-doors/?gclid=Cj0KEQjw2NvLBRCjsq-Qq6TjwecBEiQAF98GMdgPpM810CAFqnchuH8QT2gxO7zQ3CdVw8iLmTW4WmMaAuvm8P8HAQ

Από τις τιμές που είδα θα έλεγα ότι είναι και λίγο ακριβός.

Δημοσ.

http://kleidaras-600600.gr/

εγώ έχω μιλήσει με το κατάστημα στην Καλαμαριά και ο άνθρωπος που είναι εκεί μου φάνηκε πολύ λογικός και συνεννοήσιμος και οι τιμές που μου είχε πει ενδεικτικά για κάποια πράγματα μου είχαν φανεί καλές.

Δημοσ.

Έχει κανείς υπόψη τι γίνεται με αυτόματες κλειδαριές (ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές τις λένε δεν είμαι σίγουρος) που να κλειδώνουν αυτόματα (λογικά έχουν επιλογές με κάποια προρυθμίσμένα χρονικά διαστήματα); Επίσης θα με ενδιέφερε αν παρέχουν παράλληλα και την δυνατότητα να κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν με κλειδί μηχανικά σε καθημερινή βάση.

Δημοσ.

Έχει κανείς υπόψη τι γίνεται με αυτόματες κλειδαριές (ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές τις λένε δεν είμαι σίγουρος) που να κλειδώνουν αυτόματα (λογικά έχουν επιλογές με κάποια προρυθμίσμένα χρονικά διαστήματα); Επίσης θα με ενδιέφερε αν παρέχουν παράλληλα και την δυνατότητα να κλειδώνουν/ξεκλειδώνουν με κλειδί μηχανικά σε καθημερινή βάση.

Ξεφευγει το κοστος. Κοιτα για ηλεκτροπίρρους. Θες ομως και καρταναγνώστες, ή πληκτρολογια, να εχει failsafe (δλδ σε περιπτωση διακοπης να μπορει να δουλεψει (με μπαταρια) ή να ξεκλειδωσει αυτοματα (αν δεν εχει μπαταρια) ωστε να μην κλειδωθει κανεις μεσα) κτλ. Το κοστος ξεφευγει αρκετα και πλησιαζεις χιλιαρικο. Εχει νοημα μονο για εισοδο πολυκατοικιας που μπαινοβγαινουν πολλοι και επιμεριζεις το κοστος.

Υπαρχουν και μηχανικες που με το που κλεινει η πορτα κλειδωνουν αυτοματα αλλα σε περιπτωση διακοπης δεν ξεκλειδωνουν.

Και απο οσο γνωριζω η Πυροσβεστικη και ο νομος απαγορευουν οι εισοδοι πολυκατοικιων και γραφειων να ειναι κλειδωμενες, για λογους ασφαλειας σε περιπτωση πυρκαγιας, σεισμού, εγκαταλειψης.

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα κάτι τέτοιο ξεφεύγει σε κόστος, απλώς σκεφτόμουν αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό ή οικονομικότερο, από την άλλη δεν ξέρω τι έκπτωση στο επίπεδο ασφάλειας ενδεχομένως θα μπορούσε να προκύψει. Κυρίως όλο αυτό με ενδιαφέρει ώστε να ξεφύγω από την έννοια κλείδωσε όταν μπαίνεις μέσα και ψάχνε τα κλειδιά να ξεκλειδώσεις όταν φεύγεις ή θες να ανοίξεις την πόρτα, αλλά το μόνο με τέτοια χαρακτηριστικά που βρήκα και μάλλον από ότι καταλαβαίνω είναι μόνο για αλουμινίου ή παλιές πόρτες και όχι θωρακισμένες και με λειτουργία πανικού, ξεκλειδώνει αυτόματα με το γύρισμα λαβής/πόμολου. Αν γνωρίζει οποιοσδήποτε κάτι περισσότερο και μπορεί να συνεισφέρει.

Δημοσ.

Σίγουρα κάτι τέτοιο ξεφεύγει σε κόστος, απλώς σκεφτόμουν αν υπάρχει κάτι εναλλακτικό ή οικονομικότερο, από την άλλη δεν ξέρω τι έκπτωση στο επίπεδο ασφάλειας ενδεχομένως θα μπορούσε να προκύψει. Κυρίως όλο αυτό με ενδιαφέρει ώστε να ξεφύγω από την έννοια κλείδωσε όταν μπαίνεις μέσα και ψάχνε τα κλειδιά να ξεκλειδώσεις όταν φεύγεις ή θες να ανοίξεις την πόρτα, αλλά το μόνο με τέτοια χαρακτηριστικά που βρήκα και μάλλον από ότι καταλαβαίνω είναι μόνο για αλουμινίου ή παλιές πόρτες και όχι θωρακισμένες και με λειτουργία πανικού, ξεκλειδώνει αυτόματα με το γύρισμα λαβής/πόμολου. Αν γνωρίζει οποιοσδήποτε κάτι περισσότερο και μπορεί να συνεισφέρει.

Η πιο απλή και οικονομική λύση αυτόματου κλειδώματος σε πόρτα ασφαλείας, είναι η αντικατάσταση της υπάρχουσας κλειδαριάς με ηλεκτρική.

Η ηλεκτρική είναι σαν την υπάρχουσα, δηλαδή έχει 3-4 πίρους και τη γλώσσα αλλά έχει επιπλέον ένα πιράκι-γλωσσάκι που ασφαλίζει αυτόματα όταν κλείνει η πόρτα και δεν απασφαλίζει χωρίς το κλειδί ή το κουδούνι από έξω ή το πόμολο από μέσα.

Δεν χρειάζεται δηλαδή πληκτρολόγια, καρταναγνώστες, κλπ.

Είναι μία καλή και οικονομική λύση ακριβώς για την περίπτωση που την θες. Δηλαδή να μην ασχολείσαι με το κλείδωμα όταν μπαίνεις στο σπίτι αλλά και όταν φεύγεις.

Ενδεικτικά, τόσο κοστίζει μία ηλεκτρική κλειδαριά.

Δεν είναι όλες συμβατές με την πόρτα σου. Εξαρτάται από την κλειδαριά που έχει ήδη η πόρτα και πιο συγκεκριμένα από το πόσους πίρους έχει και αν η γλώσσα είναι πάνω ή κάτω από τους πίρους.

Σίγουρα η X1R είναι πιο ασφαλής λύση γιατί κλειδώνει όλους τους πίρους και έχει και μπαταρία οπότε κλειδώνει και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος αλλά ουσιαστικά θα φανεί πιο χρήσιμη σε σχέση με την απλή ηλεκτρική, αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει μεγάλη ζημιά στην πόρτα.

Αν δεν θες ηλεκτρική κλειδαριά και θες μηχανική με αυτόματο κλείδωμα που είναι ουσιαστικά ανεξάρτητη και δεν χρειάζεται τροφοδοσία, ξέρω μόνο του Σιάμου. Πριν δύο χρόνια είχα ρωτήσει και μου είχε πει ότι έχει μία που αν θυμάμαι καλά μπορεί να μπει σε κάθε πόρτα (ασφαλείας) και νομίζω μου είχε πει 250(?) - δεν θυμάμαι καλά την τιμή. Επίσης θυμάμαι ότι είναι ξεχωριστή κλειδαριά με δικό της κύλινδρο και defender. 

Εγώ νομίζω η ηλεκτρική κλειδαριά είναι επαρκής και απλή στη χρήση. Χωρίς πληκτρολόγια, κλπ.

Αλλιώς οι εναλλακτικές είναι:

Α) Ηλεκτροπίρος

Β) Μηχανική με αυτόματο κλείδωμα

Γ) Ακριβή κλειδαριά με πλήρες αυτόματο κλείδωμα της πόρτας (όπως είναι η Fiam X1R και η Cisa E-Volution)

Δημοσ.

Για θεσσαλονικη παιδια αυτος: http://www.kleidaras-thessaloniki.gr/

εχει λογικες τιμες (οχι σαν του mclain) αλλα πολυ καλες για θεσσαλονικη.

εψαξα σε 10 + κλειδαραδες αυτος ειχε καλες τιμες και μου φανηκε καλος ανθρωπος.

ενδικτικα εγω εβαλα
cisa revolusion + ap3s + disek sferik 265 ευρω με φπα.

και ειχε omega 250 με φπα.

Υ.Γ αν θεωρειται διαφημιση σβειστε το.

Δημοσ.

Καλησπέρα, σε όλους!

Αναζητώντας λύση για το πρόβλημα μου η αναζήτηση μου έβγαλε το θέμα αυτό. Διαβάζω κάποιες ώρες κάποιες σελίδες, ανοίγω και τις παραπομπές και ενημερώνομαι.

Αρχικά να συγχαρώ τους ειδικούς που συμμετέχουν και μιλάνε απλά, κατανοητά, λένε αλήθειες και βοηθάνε. Αλλά και τους μη ειδικούς που ψάχνοντας κοντεύουν να γίνουν.

Παρακαλώ λοιπόν... τη βοήθεια σας! Αν και η αναζήτηση με έστειλε εδώ, την απάντηση δεν την βρήκα.

Μένω Θεσσαλονίκη. Έχω θωρακισμένη Tesio Start 2, με την κλειδαριά GRIPSTOP (αυτή με τις δαγκάνες) και κλειδί χρηματοκιβωτίου. Την έχω πάνω από 10 χρόνια. Τη θεωρώ καλή. Αν δεν είναι πείτε το μου ήπια, γιατί την έχω χρυσοπληρώσει. Με χάλασε από την πρώτη στιγμή η κλειδαριά της Mottura καθώς και η μη δυνατότητα επιλογής άλλης. Μετά από λίγο καιρό που την αγόρασα, άρχισαν τα όργανα με αυτές τις κλειδαριές. Ο κατασκευαστής δεν έδινε άλλη δυνατότητα. Πολύ αργότερα, πριν 2-3 χρόνια έδωσε και τη δυνατότητα για κύλινδρο ασφαλείας, αλλάζοντας όλη την κλειδαριά, με κόστος θεωρώ εξωφρενικό.

Συγκεκριμένα:

Αλλαγή κλειδαριάς σε Tesio GRIPSTOP για κύλινδρο ασφαλείας

με κύλινδρο ISEO R6 320€ (με ΦΠΑ)

με κύλινδρο ISEO R50 370€ (με ΦΠΑ)

Με χάλασε και τότε ο μονόδρομος στην επιλογή κυλίνδρου και προτίμησα να "επενδύσω" σε ένα καλό συναγερμό.

Ο καιρός πέρασε, οι κλειδαριές χρηματοκιβωτίου είναι για γέλια και η δικιά μου μαγκώνει. Δυσκολεύομαι να ανοίξω την πόρτα.

Ξαναψάχνω τώρα. Πάω σε κλειδαρά και μόλις ακούει το μοντέλο βγάζει σπυράκια. Τηλεφωνεί σε συνάδελφο του και του λέει "μην την πιάνεις ούτε για πλάκα". Ο προμηθευτής στη Θεσσαλονίκη ακόμη το ίδιο πακέτο τοποθετεί, με αυτόν τον κύλινδρο αποκλειστικά, αλλά έχει έλλειψη κλειδαριάς της Tesio. Τηλεφωνώ στον "αποκλειστικό" στη Αθήνα. Κι αυτός έχει έλλειψη, αλλά ένα τελευταίο κομμάτι που όλως τυχαίως μου κάνει υπάρχει. Δίνει δυνατότητα για περισσότερους κυλίνδρους, αλλά οι τιμές... στο κεφάλι!

Συγκεκριμένα:

Αλλαγή κλειδαριάς σε Tesio GRIPSTOP για κύλινδρο ασφαλείας 280€ (χωρίς ΦΠΑ)

εργασία 60€ (χωρίς ΦΠΑ)

με κύλινδρο ISEO R50 ή CISA techno +60€ (χωρίς ΦΠΑ) - σύνολο 400€ (χωρίς ΦΠΑ) και 496 (με ΦΠΑ)

με κύλινδρο CISA RS3 S +190€ (χωρίς ΦΠΑ) ή MUL-T-LOCK MT5 +180€ (χωρίς ΦΠΑ) - σύνολο 530€ ή 520€(χωρίς ΦΠΑ) και 657 ή 645€ (με ΦΠΑ)!

Νωρίτερα είδα ότι κάποιοι πρότειναν κλειδαράδες σε Θεσσαλονίκη. Τηλεφώνησα κι ό ένας τα μασούσε. Τον ζόρισα και θα πάω τη Δευτέρα να δω τι θα μου πει. Αυτήν την έλλειψη της Tesio πως θα την αντιμετωπίσει, αλλά ούτε μου έδωσε την αίσθηση ότι ακόμα και να είχε την κλειδαριά, την αναλαμβάνει με σιγουριά. Ο δεύτερος, πιο ανοιχτός. Πάει για εισαγωγή από την Tesio μόνος του. Εύχομαι να τα καταφέρει. Καλό Σεπτέμβριο και βλέπουμε... Τιμές δεν μου έδωσαν.

Παρακαλώ τα φώτα σας.

Από συμπάσχοντες, αν υπάρχουν και τι έκαναν.

Από ειδικούς κυρίως! Πόσο αξίζει πραγματικά αυτή η δουλειά με αυτά τα υλικά και τι στο καλό θα κάνω αν ο αποκλειστικός ζητάει το νεφρό μου και οι υπόλοιποι δεν έχουν υλικά.

Πρόκειται για ιδιαίτερη και δυσεύρετη κλειδαριά.

Ο Cisa RS3S σε διάσταση 30-50 ΜΕ ΦΠΑ, έχει τιμή λιανικής από 160€ περίπου και ο Mul-T-Lock MT5+, σε διάσταση 30-50, ξεκινάει από ~133€ ΜΕ ΦΠΑ. 

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, οι τιμές που σου έδωσαν για τους συγκεκριμένους κυλίνδρους οι οποίες είναι μάλιστα χωρίς ΦΠΑ, είναι γδάρσιμο.

Οι τιμές για τους υπόλοιπους κυλίνδρους που ανέφερες, είναι πιο λογικές πάντως. Αναφέρομαι μόνο στην τιμή των υπόλοιπων κυλίνδρων και όχι στο γενικό σύνολο των 400€ (χωρίς ΦΠΑ!) που είναι υπερβολικό. Από 550-600€ ξεκινάει μία οικονομική-ΟΚ πόρτα ασφαλείας με κλειδαριά κυλίνδρου.

Ο κύλινδρος είναι το λιγότερο. 

Αρχικά θα πρέπει να βρεθεί η σωστή κλειδαριά σε όσο καλύτερη τιμή γίνεται και μετά κάποιος πρόθυμος κλειδαράς να κάνει την αλλαγή.

Ψάχνοντας είδα ότι η συγκεκριμένη κλειδαριά πάνω από τις δαγκάνες και τη γλώσσα, έχει έναν ανεξάρτητο πίρο που τον χειρίζεσαι είτε με πομολο σαν σύρτη είτε με πομολοκύλινδρο. Η δική σου πόρτα, έχει ανεξάρτητο πίρο πάνω από την κεντρική κλειδαριά? Και αν ναι, πως τον χειρίζεσαι? 

Φωτογραφίες της πόρτας σου στο σημείο της κλειδαριάς, ίσως να βοηθήσουν.

Εγώ θα ρωτούσα και τον mclein (μέλος του forum, κλειδαράς στο επάγγελμα - έχει βοηθήσει πολύ κόσμο εδώ μέσα), ο οποίος ναι μεν είναι Αθήνα αλλά μπορεί να έχει να προτείνει κάποια εναλλακτική πέρα του αντιπροσώπου.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...