giostau Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Καλημέρα σε όλους, έχει να προτείνει κανείς κανέναν καλό και αξιόπιστο κλειδαρά στη Θεσσαλονίκη (ανατολικά); Ευχαριστώ!
adreas195 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Το αρνητικό της OMEGA είναι ότι αν θελήσεις να αλλάξεις κάτι στο μέλλον, πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη την κλειδαριά (πρέπει να βγάλεις την εσωτερική επένδυση της πόρτας για να γίνει αυτό) ενώ στις άλλες επιλογές σου θα μπορείς να αλλάξεις απλώς τον κύλινδρο (10 λεπτά υπόθεση με ένα απλό κατσαβίδι). Και ο ΑΡ3 και ο RS3 είναι πολύ καλοί (ίσως ο RS3 να είναι overkill) απλά δε γνωρίζω αν στις τιμές που γράφεις, περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση. Ευχαριστώ για την απάντηση σου! Θα το τοποθετήσω μόνος μου, οι τιμες είναι από eshop χωρίς τοποθέτηση. Άρα θα καταλήξω μάλλον στο D αλλά με τον κύλινδρο AP3 που είναι και πολύ πιο οικονομικός. Defender χρειάζεται ότι και να πάρω;
Alejandro Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ για την απάντηση σου! Θα το τοποθετήσω μόνος μου, οι τιμες είναι από eshop χωρίς τοποθέτηση. Άρα θα καταλήξω μάλλον στο D αλλά με τον κύλινδρο AP3 που είναι και πολύ πιο οικονομικός. Defender χρειάζεται ότι και να πάρω; Έχεις τις γνώσεις και τα εργαλεία για να το κάνεις μόνος; Το Defender είναι απαραίτητο και ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι, μην το παραλείψεις. Επίσης στο θέμα των τιμών, θα σου πρότεινα να μιλήσεις και με τον mclein.
adreas195 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Έχω γνώσεις και εργαλεία οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Το θέμα των τιμών αν τα βρω κάπου χωρίς ΦΠΑ θα ήταν σούπερ.
swayback Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 καλησπέρα παιδιά, εχω θωρακισμένη πόρτα με παλιά κλειδαρία χρηματοκιβωτίου (65mm). Σκέφτομαι να το αλλάξω με ένα απο τα παρακάτω πακέτα: Α} Κλειδαριά ασφαλείας θωρακισμένης πόρτας 63mm OMEGA PLUS, για αλλαγή CISA Μαγνητικό Defender Monolito Disec MRM29SK για κλειδαριά omega plus Β)http://www.safecase.gr/fiam-cisa-rs3-bks200 C)http://www.safecase.gr/cisa-revolution-pro-cylinder-ap3-defender-bd200-cisa D)http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=59_66&product_id=64 http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=61_70&product_id=142&sort=p.price&order=DESC http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=74&product_id=114&sort=p.price&order=DESC Να αναφέρω ότι δεν γνωρίζω καθόλου απο κλειδαριές ειμαι άσχετος και μόνο σήμερα έψαξα στο forum και διάβασα για τα παραπάνω. Πιστεύω ότι πιο πολύ κλίνω προς το D αλλά για πείτε καμμία γνώμη... Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει , τα χρήματα που θέλω να διαθέσω ειναι 200-300 ευρώ αλλα να ειναι κατι vfm. Συμφωνώ με τον Alejandro για την Omega Plus. Προς το παρόν είναι πολύ καλή αλλά αν βγει διαρρηκτικό γι αυτή θα πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη την κλειδαριά. Εκτός κι αν έχεις βάλει και το μαγνητικό defender που το θεωρώ υπερβολικό. Για μένα προτιμότερη η κλειδαριά κυλίνδρου που ανά πάσα στιγμή βάζεις άλλο κύλινδρο χωρίς σημαντικό κόστος. Ο RS3S θεωρώ είναι υπερβολικά ακριβός. Προσωπικά δεν θα έδινα πάνω από 120-130 για τον κύλινδρο. Δεν υπάρχει λόγος. Μερικές επιλογές πέρα από τον Cisa AP3S: -Abloy Protec 2 (Πρώτη επιλογή για μένα) -Mauer NW4 -Mul-t-lock MT5+ -Dom IX-6SR -AGB Scudo DCK (Σε κάποιους έχω βάλει λινκ από καταστήματα γιατί εκεί τους έχω βρει πιο φθηνά). Βεβαιώσου πρώτα για τη διάσταση του κυλίνδρου που σου χρειάζεται. Λογικά διάσταση 30-50 θα χρειάζεσαι που είναι και η πιο συνηθής αλλά δεν είναι και απαραίτητα αυτή η σωστή διάσταση. Δεν ξέρω αν μπορείς να τα βρεις και να τα πάρεις χωρίς να πληρώσεις ΦΠΑ, αλλά όσο αφορά τον AP3S, αυτός τον έχει πιο φθηνά από όσα μαγαζιά έχω ψάξει. Σε πολύ καλή τιμή έχει και τους Abloy. Ρώτα και τον mclein να σου πει τιμές. Για το defender τώρα. Είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να πάρεις το μαγνητικό εκτός κι αν θες έκτρα προστασία ενάντια σε πιθανό βανδαλισμό του κυλίνδρου. Το λιγότερο που προτείνω να βάλεις είναι το Disec BD200. Αν θες κάτι αρκετά πιο ενισχυμένο με μεγάλη αντοχή ακόμα και σε κόψιμο με τροχό, τότε δες το Disec BKD250. Απέφυγε το Kripton BKS200. Όχι επειδή δεν είναι καλό. Απλά με τα ίδια σχεδόν λεφτά, παίρνεις το BKD250 που είναι σημαντικά πιο ενισχυμένο. Το ίδιο ισχύει και για το Disec Super Top (ότι δηλαδή το BKD250 είναι ανώτερο). Οπότε τα defender που προτείνω, είναι τα εξής (φθηνότερο προς ακριβότερο): 1. Disec BD200 (το βρίσκεις από 40 και πάνω) 2. Disec BKD250 (~85) 3. Disec MRM29 (~90 και πάνω) Όσον αφορά την κλειδαριά. Κοίταξε για Cisa Revolution Pro ή Mul-t-lock LOS ή κάποια Mottura. Φυσικά να είναι γραναζωτή. Και οι 3 που ανέφερα έχουν πάνω κάτω την ίδια τιμή. Περίπου 70€. Πρέπει πέρα από το κέντρο που έχεις μετρήσει, να δεις αν η γλώσσα είναι πάνω ή κάτω από τους πίρους και πόσους πίρους έχει. Αν βάλεις μερικές φωτογρασίες της κλειδαριάς που έχεις (να φαίνονται οι πίροι και η γλώσσα), ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε να επιλέξεις την σωστή. Οπότε, αν σκοπέυεις να την τοποθετήσεις εσύ, θα σου κοστίσει από 210~220€ (κλειδαριά + Disec BD200 + Cisa AP3S + εσωτερική διακοσμητική ροζέτα) έως και 300€ το πολύ, ανάλογα τί θα επιλέξεις. Οι τιμές αυτές είναι λιανικής με ΦΠΑ από e-shops κλειδαράδικα. Αν πας από εκεί, ίσως να μπορούν να σου κόψουν μειωμένη απόδειξη και να σου βγει λίγο λιγότερο. Ίσως πάλι όχι. Πλέον οι περισσότεροι δεν το ρισκάρουν. Τέλος, όσο αφορά την εγκατάσταση, ρίξε μία ματιά σε αυτό να πάρεις μία ιδέα. Αυτή είναι η εύκολη εκδοχή. Αν είσαι τυχερός και είναι έτσι η πόρτα σου, είναι απλά τα πράγματα αλλά και πάλι πρέπει να προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες Θέλει πχ προσοχή όταν συνδέσεις τα έμβολα της κλειδαριάς με τους άνω και κάτω πίρους της πόρτας, ώστε να να μην υπάρχει αντίσταση όταν γυρνάς το κλειδί, θέλει προσοχή που θα βάλεις τις μπίλιες που έρχονται μαζί με το defender, θέλει προσοχή να μην τραβηχτούν τα έμβολα της κλειδαριάς χωρίς να έχεις βάλει πάνω της τον κύλινδρο γιατί αν βγουν πλήρως οι πίροι ίσως να βγει ο καταπέλτης (λίγο δύσκολο), κλπ. Γενικά θέλει λίγο προσοχή και ας μην είναι πυρηνική φυσική. Αν η κλειδαριά σου όμως είναι πχ κολλημένη ή πρέπει να κόψεις με τροχό την εσωτερική θωράκιση για να έχεις πρόσβαση στην κλειδαριά, εκεί αλλάζει η δυσκολία. Αλλιώς απλά βρες έναν κλειδαρά να έρθει να κάνει εκείνος την αλλαγή. Νομίζω τα e-shop κλειδαράδικα, παίρνουν 50-60 για την αλλαγή. Εννοείται αν είσαι Αθήνα, απευθύνσου στον mclein. Όλοι λένε πολύ καλά λόγια. Για ότι άλλο θες, εδώ είμαστε. 2
Alejandro Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Πολύ σημαντικό στο 4:43 του βίντεο, η τρύπα για τη βίδα κάτω από τη γλώσσα της κλειδαριάς. Η βίδα αυτή κρατάει τον κύλινδρο στην κλειδαριά. Αν δεν υπάρχει αυτή η τρύπα (το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει), την ανοίγεις εσύ. Διαφορετικά κάθε φορά που θα χρειαστεί να βάλεις/βγάλεις τον κύλινδρο θα πρέπει να βγάζεις πάλι όλη την κλειδαριά και την επένδυση άρα και όλα τα εξαρτήματα. 1
adreas195 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Έυχαριστω πολύ όλους σας παιδιά , φαίνεται να έχετε πολύ καλή γνώση του αντικειμένου και με έχετε βοηθήσει πολύ! Επισυνάπτω τις φωτογραφίες, είμαι Αθήνα.
kage Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Swayback εισαι κλειδαρας? Οσοι εχετε κλειδαρια omega plus οταν κλειδωνετε το χερουλι μενει /κλειδωνει πανω ή κατεβαινει?
Alejandro Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Swayback εισαι κλειδαρας? Οσοι εχετε κλειδαρια omega plus οταν κλειδωνετε το χερουλι μενει /κλειδωνει πανω ή κατεβαινει? Όταν την κλειδώνεις μέχρι να τερματίσει, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι το χερούλι κατεβαίνει ελεύθερα χωρίς φυσικά να κινείται η γλώσσα. Για 100% θα σου πω το βράδυ που θα περάσω από το πατρικό μου. 1
dtzgr Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Όταν γυρίσεις μια στροφή το κλειδί, το χερούλι "κλειδώνει" και δεν μπορείς να το σπρώξεις προς τα κάτω. Με το κλειδί γυρισμένο 2 στροφές ή πλήρως (3 στροφές) το πόμολο ελευθερώνεται, αλλά δεν τραβάει τη γλώσσα. 1
swayback Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Έυχαριστω πολύ όλους σας παιδιά , φαίνεται να έχετε πολύ καλή γνώση του αντικειμένου και με έχετε βοηθήσει πολύ! Επισυνάπτω τις φωτογραφίες, είμαι Αθήνα. Αυτές οι κλειδαριές σου κάνουν: 1. Mul-T-Lock LOS CC10328 S 2. Cisa Revolution Pro 56525-48 S 3. Omega Plus OCPA10328 S plate H πόρτα σου, από έξω προς τα μέσα, ανοίγει αριστερόστροφα οπότε θες αριστερή κλειδαριά. Και θες 63ρα (63mm). Συνοπτικά, θες κλειδαριά με κέντρο 63mm, αριστερή, με 4 πίρους και γλώσσα πάνω. Αυτά μπορείς να τα επιβεβαιώσεις και με το κατάστημα από το οποίο θα την πάρεις, δείχνοντας τους τις φωτογραφίες. Αν για κάποιο λόγο καταλήξεις τελικά σε Omega Plus, η πλάκα μαγγανίου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Και δες και αυτό. Τα λινκ από το κατάστημα που παρέθεσα είναι ενδεικτικά. Με τους ίδιους κωδικούς το ψάχνεις και τις βρίσκεις και αλλού. Από το συγκεκριμένο κατάστημα είχα πάρει τα υλικά για την πρώτη μου αναβάθμιση κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας πριν κάποια χρόνια και μου είχαν δώσει αρκετές συμβουλές. Στις φωτογραφίες, βλέπω να γράφει SIAMOS. Το οποίο σημαίνει δύο πράγματα το πιο πιθανό: 1. Η πόρτα είναι πολύ καλή και ενισχυμένη εσωτερικά. 2. Είναι πολύ πιθανό η κλειδαριά να μην στηρίζεται με βίδες στην πόρτα αλλά να είναι ηλεκτροκολλημένη (η περίπτωση που έλεγα πιο πάνω). Επίσης, είναι εξίσου πιθανό να χρειαστεί κόψιμο τοπικά η εσωτερική θωράκιση ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στην κλειδαριά. Δες παραδείγματα από παλιές πόρτες siamo στις οποίες άλλαξε κλειδαριά ο mclein και ανέβασε φωτογραφίες: -Παράδειγμα Α -Παράδειγμα Β Swayback εισαι κλειδαρας? Οσοι εχετε κλειδαρια omega plus οταν κλειδωνετε το χερουλι μενει /κλειδωνει πανω ή κατεβαινει? Όχι, δεν είμαι κλειδαράς. Απλά ασχολούμαι με το αντικείμενο (σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο) - το έχω σαν 2ο χομπυ. Ο mclein είναι επαγγελματίας κλειδαράς. Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς για την omega plus. 3
warewolf Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ηρθαν σημερα να μου βαλουν την πορτα. Εξ αρχης περιμενα κυλινδρο mottura στο μοντελο πορτας. Υστερα μου ειπαν πως mottura πλεον δεν βαζουν γιατι προμηθευονται τους γερμανικους κυλινδρους CES σαν πιο καινουργιους. Τωρα ομως βλεπω πως τελικα εφεραν κυλινδρο mottura champions pro (ιταλικο ? ) Τωρα αυτο σημαινει κατι. ? Τους ειχαν ξεμεινει παλαιοι κυλινδροι. ? Δεν ξερω αν η ποιοτητα κυλινδρων πηγαινει οπως στα αυτοκινητα ενα πραγμα (γερμανικα-ιταλικα) Αυτο και το γεγονος πως τηλεφωνικα μου ειπαν πως οι CES ειναι πιο νεο μοντελο (με οτι αυτο συνεπαγεται) σημαινει πως το mottura που μπηκε ειναι πισωγυρισμα ή να μην ανησυχω. ?
adreas195 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Αυτές οι κλειδαριές σου κάνουν: 1. Mul-T-Lock LOS CC10328 S 2. Cisa Revolution Pro 56525-48 S 3. Omega Plus OCPA10328 S plate H πόρτα σου, από έξω προς τα μέσα, ανοίγει αριστερόστροφα οπότε θες αριστερή κλειδαριά. Και θες 63ρα (63mm). Συνοπτικά, θες κλειδαριά με κέντρο 63mm, αριστερή, με 4 πίρους και γλώσσα πάνω. Αυτά μπορείς να τα επιβεβαιώσεις και με το κατάστημα από το οποίο θα την πάρεις, δείχνοντας τους τις φωτογραφίες. Αν για κάποιο λόγο καταλήξεις τελικά σε Omega Plus, η πλάκα μαγγανίου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. Και δες και αυτό. Τα λινκ από το κατάστημα που παρέθεσα είναι ενδεικτικά. Με τους ίδιους κωδικούς το ψάχνεις και τις βρίσκεις και αλλού. Από το συγκεκριμένο κατάστημα είχα πάρει τα υλικά για την πρώτη μου αναβάθμιση κλειδαριάς σε πόρτα ασφαλείας πριν κάποια χρόνια και μου είχαν δώσει αρκετές συμβουλές. Στις φωτογραφίες, βλέπω να γράφει SIAMOS. Το οποίο σημαίνει δύο πράγματα το πιο πιθανό: 1. Η πόρτα είναι πολύ καλή και ενισχυμένη εσωτερικά. 2. Είναι πολύ πιθανό η κλειδαριά να μην στηρίζεται με βίδες στην πόρτα αλλά να είναι ηλεκτροκολλημένη (η περίπτωση που έλεγα πιο πάνω). Επίσης, είναι εξίσου πιθανό να χρειαστεί κόψιμο τοπικά η εσωτερική θωράκιση ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στην κλειδαριά. Δες παραδείγματα από παλιές πόρτες siamo στις οποίες άλλαξε κλειδαριά ο mclein και ανέβασε φωτογραφίες: -Παράδειγμα Α -Παράδειγμα Β Όχι, δεν είμαι κλειδαράς. Απλά ασχολούμαι με το αντικείμενο (σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο) - το έχω σαν 2ο χομπυ. Ο mclein είναι επαγγελματίας κλειδαράς. Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς για την omega plus. Τελικά μετά απο συμβουλή και του mclein θα τοποθετήσει την omega plus την updated version και για πλάκα μαγγανίου θα το αποφασίσουμε μόλις ανοίξει η πόρτα (Siamos) . 1
swayback Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2017 Ηρθαν σημερα να μου βαλουν την πορτα. Εξ αρχης περιμενα κυλινδρο mottura στο μοντελο πορτας. Υστερα μου ειπαν πως mottura πλεον δεν βαζουν γιατι προμηθευονται τους γερμανικους κυλινδρους CES σαν πιο καινουργιους. Τωρα ομως βλεπω πως τελικα εφεραν κυλινδρο mottura champions pro (ιταλικο ? ) Τωρα αυτο σημαινει κατι. ? Τους ειχαν ξεμεινει παλαιοι κυλινδροι. ? Δεν ξερω αν η ποιοτητα κυλινδρων πηγαινει οπως στα αυτοκινητα ενα πραγμα (γερμανικα-ιταλικα) Αυτο και το γεγονος πως τηλεφωνικα μου ειπαν πως οι CES ειναι πιο νεο μοντελο (με οτι αυτο συνεπαγεται) σημαινει πως το mottura που μπηκε ειναι πισωγυρισμα ή να μην ανησυχω. ? Όχι, ευτυχώς δεν είναι όπως με τα αυτοκίνητα Υπάρχουν πολύ καλοί και αξιόπιστοι ιταλικοί κύλινδροι. Ή ο συγκεκριμένος Mottura τους είχε ξεμείνει ή, ακόμα χειρότερα, έχουν αντικαταστήσει τον κορυφαίο της Mottura, δηλαδή τον C48, με τον πιο απλό Champions Pro. Και λέω "χειρότερα" γιατί από ότι βλέπω εδώ, ο Champions Pro είναι ο πιο απλός-φθηνός κύλινδρος της σειράς Champions της Mottura. Και πάλι είναι ένας κύλινδρος των 50-60€ και δεν κατατάσεται στους πιο φθηνούς και απλούς και ας είναι το πιο απλό μοντέλο της συγκεκριμένης σειράς. Αλλά βρίσκω λίγο απαράδεκτα τα εξής: 1. Σου είπαν ότι θα βάλουν τον CES WSM και χωρίς να πουν τίποτα, έρχονται, βάζουν την πόρτα και σου λένε ότι τελικά αποφάσισαν να σου βάλουν άλλο κύλινδρο? 2. Το βρίσκω απαράδεκτο να βάζουν έναν τέτοιο κύλινδρο σε πόρτα των 1000€. Ξαναλέω, δεν κινδυνεύεις, απλά λέω ότι έβαλαν έναν μέτριο κύλινδρο ενώ σε αυτά τα λεφτά έπρεπε να βάλουν κάτι καλύτερο. Αν ισχύει ότι άλλον σου είπαν στο τηλέφωνο και τελικά άλλον σου έφεραν χωρίς να ενημερώσουν, αλλάζει το θέμα πέρι εμπιστοσύνης που είπαν πριν. Στη θέση σου, ίσως να απαιτούσα να μου αλλάξουν τον κύλινδρο με τον CES WSM, όχι επειδή ο CES είναι πολύ καλύτερος αλλά γιατί πρώτον αυτό είχατε συμφωνήσει και δεύτερον, γιατί ο CES είναι πιο σπάνιος στην Ελλάδα. Ο πρώτος λόγος και μόνο, αρκεί (η συμφωνία δηλαδή που κάνατε). Γενικά, ενώ ο συγκεκριμένος Mottura είναι ένας μέτριος κύλινδρος, δεν θα ανησυχούσα γιατί η μέθοδος picking δεν χρησιμοποιείται συχνά. Είμαι σίγουρος ότι τα διαμερίσματα που ανοίξανε στην πολυκατοικία σου, εκτός από απλές πόρτες, είχαν και πολύ απλούς και απροστάτευτους κυλίνδρους. Και λογικά τα ανοίξανε επειδή οι κύλινδροι ήταν απροστάτευτοι. (ένας απλός ορειχάλκινος κύλινδρος που δεν έχει defender και μπάρα κατά του σπασίματος, σπάει με πολύ απλά εργαλεία, σε δευτερόλεπτα). Πάντως απορία το έχω αν στις ακόμα καλύτερες πόρτες του, βάζει τους ίδιους κυλίνδρους. Αν ναι, είναι απαράδεκτος. Τελικά μετά απο συμβουλή και του mclein θα τοποθετήσει την omega plus την updated version και για πλάκα μαγγανίου θα το αποφασίσουμε μόλις ανοίξει η πόρτα (Siamos) . Πολύ καλή επιλογή. Σημαντικό ότι θα πάρεις την αναβαθμισμένη έκδοση καθώς αρκετοί ακόμα πουλάνε την παλιά που τους έχει μείνει απόθεμα. Και αν στη χειρότερη περίπτωση μετά από χρόνια βγει διαρρηκτικό, βάζεις το μαγνητικό defender και είσαι καλυμμένος. Να θυμίσω και το μεγάλο πλεονέκτημα της Omega Plus. Τις 3 ζωές. Θα σου τα εξηγήσει και ο Mclein αλλά συνοπτικά, αν χάσεις τα πρώτα κλειδιά με την πράσινη ένδειξη, βάζοντας το κλειδί με την κίτρινη ένδειξη στην κλειδαριά, ακυρώνονται τα κλειδιά με την πράσινη ένδειξη. Το ίδιο ισχύει και με τα κόκκινα (τα οποία ακυρώνουν τα κίτρινα). 1
kage Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2017 Τι σημαινει updated omega plus.. Που εχουν κανει δηλ τα update; Οτι πλεον ειναι πιο ψευτικα φτηνιαρικα κλειδια/πλαστικα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις