kkurgan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους (και ειδικά respect στον mclein που έχει πάρει το όλο θέμα στην πλάτη του!) Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που μένω (Εξάρχεια) θα αλλάξει την παλιά πόρτα με μια Siamos μοντέλο Atros. Υπάρχει κάποια αλλαγή / αναβάθμιση που θα μου προτείνατε να ζητήσω από την αρχή από το Σιάμο όσον αφορά την κλειδαριά κτλ ή η μαμίσια που βάζει ο Σιάμος είναι αρκετή; Μήπως, εναλλακτικά, θα ήταν καλύτερα να άφηνα στον ιδιοκτήτη το μαμίσιο σετ κλειδαριάς κτλ και να αγόραζα κάποια άλλη που θα πάρω μαζί μου όταν φύγω από το σπίτι; Και αν ναι ποιά και ποιο το κόστος; (Είναι προφανές ότι είμαι άσχετος με το θέμα...) Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όποιον έχει την καλοσύνη να μου δώσει τα φώτα του! Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2017 από kkurgan
swayback Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ mclein ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ CISA ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ(ΣΤΑΝΤΑΡ) DEFENDER DIAMOND(ΣΤΑΝΤΑΡ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ CISA AP3S CISA RS3S MULTI LOCK MT5 ΠΟΙΟ ΑΠ'ΤΙΣ 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ? ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ?Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Απαντάω γιατί έχει μερικές μέρες να γράψει ο mclein. Συνοπτικά, οι κύλινδροι που αναφέρεις είναι όλοι τους πολύ καλοί από θέμα ασφάλειας και όποιον και να πάρεις θα είσαι καλυμμένος. Τους βάζω σε μία σειρά (ο πρώτος είναι ο πιο καλός) για να σε βοηθήσει να επιλέξεις: 1. Cisa RS3S 2. Mul-T-Lock MT5+ 3. Cisa AP3S Επειδή παρακολουθώ το thread καιρό, κατά 99,9%, ο mclein θα σου προτείνει τον RS3S αν διαθέτεις τα χρήματα. Μένει μόνο να σου απαντήσει ο ίδιος για επιβεβαίωση. Καλησπέρα σε όλους (και ειδικά respect στον mclein που έχει πάρει το όλο θέμα στην πλάτη του!) Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που μένω (Εξάρχεια) θα αλλάξει την παλιά πόρτα με μια Siamos μοντέλο Atros. Υπάρχει κάποια αλλαγή / αναβάθμιση που θα μου προτείνατε να ζητήσω από την αρχή από το Σιάμο όσον αφορά την κλειδαριά κτλ ή η μαμίσια που βάζει ο Σιάμος είναι αρκετή; Μήπως, εναλλακτικά, θα ήταν καλύτερα να άφηνα στον ιδιοκτήτη το μαμίσιο σετ κλειδαριάς κτλ και να αγόραζα κάποια άλλη που θα πάρω μαζί μου όταν φύγω από το σπίτι; Και αν ναι ποιά και ποιο το κόστος; (Είναι προφανές ότι είμαι άσχετος με το θέμα...) Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά όποιον έχει την καλοσύνη να μου δώσει τα φώτα του! Όσο αφορά την κλειδαριά της συγκεκριμένης πόρτας, έχει γραναζωτή του Σιαμου, η οποία δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με μία Cisa Revolution pro, mul-t-lock LOS ή κάποια mottura. Αλλά νομίζω πως είναι μια επαρκής κλειδαριά. Ας ρωτήσει ο ιδιοκτήτης τον Σιάμο πόσο παραπάνω θα του κοστίσει για να του βάλει mottura αντί για την δική του και αν η διαφορά δεν είναι μεγάλη, είναι προτιμότερο να την αλλάξει. Ο κύλινδρος(αφαλός) που βάζει στην συγκεκριμένη πόρτα, είναι απλός. Μπορείς να ρωτήσεις τον Σιάμο τι άλλες (καλύτερες) επιλογές υπάρχουν. Γενικά να ξέρεις ότι ο Σιάμος δύσκολα (για να μην πω είναι απίθανο) θα δεχτεί να του πας κάτι δικό σου (πχ κάποιο κύλινδρο της επιλογής σου) και να τον βάλει ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, αφήνεις τον ιδιοκτήτη να βάλει την πόρτα όπως είναι και βάζεις εσύ μετά έναν κύλινδρο της επιλογής σου. Βάζεις = φωνάζεις κάποιο κλειδαρά να σου τον αλλάξει το πιο πιθανό. Δεν αλλάζουν το ίδιο εύκολα με τις απλές πόρτες. Ειδικά σε πόρτα του Σιάμου. Διαφορετικά, αφήνεις την πόρτα όπως είναι (μαμίσια) από τον Σιάμο και θα είσαι και πάλι οκ. Η αναβάθμιση κυλίνδρου στην συγκεκριμένη περίπτωση, προτείνεται περισσότετο για ψυχολογικούς λόγους ας το πούμε. Γιατί πρακτικά, μπορεί ο συγκεκριμένος κύλινδρος να είναι απλός αλλά προστατευεται από ένα καλό defender. Γενικά τα απλά εργαλεία που χρησιμοποιεί ο μέσος διαρρήκτης, δεν αρκούν για να παραβιάσουν τέτοιες πόρτες. Ένας καλύτερος κύλινδρος, είναι πιο δύσκολο να διαρρηχθεί με picking (σπάνιος τρόπος διάρρηξης γενικά), είναι πιο δύσκολο να τρυπηθεί, σπάσει, κλπ (πολύ δύσκολο στην περίπτωση που η πόρτα έχει defender εκτός κι αν πέσεις σε επαγγελματία που ξέρει πως να το "παρακάμψει" με ηλεκτρικά εργαλεία ώστε να εκτεθεί ο κύλινδρος - σπάνιο εξίσου), κλπ, κλπ. Ο μέσος διαρρήκτης, θα προτιμήσει το διαμέρισμα με την απλή πόρτα που δεν έχει καν defender και μπορεί να την παραβιάσει σε δευτερόλεπτα σε πολλές περιπτώσεις και όχι το διαμέρισμα με την πόρτα ασφαλείας για την οποία μιλάμε. Αν παρ' όλα αυτά θες να βάλεις καλύτερο κύλινδρο, υπάρχουν πολλές επιλογές και φυσικά θα μπορέσεις να τον πάρεις και μαζί σου όταν θα φύγεις. Σε αυτή την περίπτωση, άσε τον ιδιοκτήτη να πάρει την πόρτα όπως είναι και αλλάζεις εσύ μετά τον κύλινδρο. Αλλά έχε υπόψιν ότι αυτό θα κοστίσει. Υπολόγισε ότι ένας καλός κύλινδρος ξεκινάει από 70-80€ και μπορεί να φτάσει τα 200+. Όπως το υπολογίζω θα σου κοστίσει περίπου 130-140€, έχοντας υπόψιν ότι ένας καλός κύλινδρος κοστίσει ~100κάτι συν την εργασία του κλειδαρά που θα τον βάλει, 2
warewolf Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ειμαι και εγω σε αναζητηση πορτας ασφαλειας (δεν εχω ασχοληθει στο παρελθον καθολου) και αρχισα να διαβαζω σιγα σιγα για το ποσο ευκολα παραβιαζονται οι κλειδαριες σε αυτες. Απο τη μια εχουμε τα παλαιοτερα κλειδια τυπου χρηματοκιβωτιου, οπου βλεποντας καποια βιντεακια στο youtube ανοιγουν πανευκολα και γρηγορα. Υστρα γκουγλαροντας εμαθα οτι πλεον χρησιμοποιουνται κλειδια για κυλινδρους υψηλης ασφαλειας. Αρχισα να διαβαζω για αυτες, επεσα σε μια τυχαια μαρκα (mul-t-lock) και ξανα διαπιστωσα σε βιντεακια στο youtube οτι και αυτες παραβιαζονται σχετικα ευκολα, αρκει να εχεις το καταλληλο εργαλειο. Δεν ξερω αν παιζουν ρολο και τα μοντελα της συγκεκριμενης κλειδαριας, αλλα βλεποντας τα δυο παρακατω βιντεο, σκεφτομαι ποσο ασφαλης ειναι μια κλειδαρια, ακομη και με αυτες τις νεου τυπου κλειδαριες κυλινδρων (ή οπως τις λενε) Τωρα, νομιζω οτι η μεθοδος που χρησιμοποιειται παρακατω λεγεται picking. Μου προτεινε ενας γνωστος να βαλω πορτα ασφαλειας απο καπου συγκεκριμενα (δεν το αναφερω για λογους διαφημισης) και στο site του ελληνα κατασκευαστη, αναγραφει οτι οι κυλινδροι του, εχουν προστασια για picking μεθοδο. Τωρα δεν ξερω τι να κανω καθοτι δεν ειμαι καθολου σχετικος με το αντικειμενο. Δεν με ενδιαφερει τοσο το να αντεχει η πορτα τροχους και πυραυλους, μιας και στην πολυκατοικια μου δεν ειναι ευκολο να κανεις μεγαλο θορυβο. Βλεποντας ομως τα βιντεο που σας βαζω παρακατω, θεωρω πως τελικα ο αδυναμος κρικος ειναι η κλειδαρια σε μια πορτα ασφαλειας και δεν ξερω εαν θα εχω στην ουσια προστασια. (τα βιντεο παρακατω αναφερονται σε mul-t-lock, αλλα βρηκα κι αλλα απο αλλες μαρκες που παραβιαζονται με ιδιο τροπο). Δεν γνωριζω πως εξελλισονται οι μεθοδοι διαρρηξης με τα χρονια και δεν ξερω οτι κλειδαρια διαλεξω στην τελικη, απο ποιου τυπου διαρρηκτη θα με προστατευσει. (υποθετω πως υπαρχουν τυποι διαρρηκτων, αλλοι με λιγοτερο ή περισσοτερο εξελιγμενα διαρρηκτικα εργαλεια κλειδαριων. Οι κλειδαριες του συγκεκριμενου κατασκευαστη θωρακισμενων πορτων που μου προτειναν αναφερονται ως ΚΕSSO 2000 ΩΜΕΓΑ, ΜΟΤΤURA C48 ή 4J https://www.youtube.com/watch?v=gsxnn9XTbfc&index=37&list=WL https://www.youtube.com/watch?v=_pqOxgrt7cA Να συμπληρωσω πως ειμαι σε ενοικιο. Η πορτα ειναι δικη μου αποφαση και αρχικα θα την πληρωσω εγω, αλλα υστερα θα κρατησω το κοστος της απο τα ενοικια που δεν θα πληρωθουν στον ιδιοκτητη. Οποτε δεν θα μεινω και για παντα εδω, ωστε να με απασχολουν και μακροχρονια οι εξελιξεις μεθοδων διαρρηξης εν καιρο και παρωχημενης πορτας/κλειδαριας.
swayback Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δεν με ενδιαφερει τοσο το να αντεχει η πορτα τροχους και πυραυλους Επί του θέματος. Αντίστοιχες απορίες είχα κι εγώ πριν αρχίσω να ασχολούμαι και με έπιανε απελπισία. Αυτή τη χρονική στιγμή, οι πιο ευάλωτες πόρτες είναι οι ασφαλείας με κλειδί χρηματοκιβωτίου γιατί υπάρχουν ειδικά διαρρηκτικά και οι απλές (ξύλινες, σιδερένιες, κλπ) με απλούς κυλίνδρους (αφαλούς) που είναι εκτεθειμένοι και δεν προστατεύονται από ένα defender, οι οποίοι παραβιάζονται εύκολα με διάφορους τρόπους. Οι ασφαλείς επιλογές μέχρι στιγμής είναι οι κλειδαριές Omega Plus και οι κλειδαριές με κύλινδρο (αφαλό) σε συνδυασμό με ένα καλό defender και μηχανισμό μπλοκαρίσματος του μηχανισμού της κλειδαριάς. Με τη μέθοδο picking που ανέφερες, διαρρηγνύεται το 95% των κυλίνδρων που υπάρχουν. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις των κυλίνδρων που δεν έχει αποδειχτεί ότι μπορούν μέχρι στιγμής να διαρρηχθούν με διαρρηκτικά, αθόρυβα και χωρίς να καταστραφούν. Μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι και οι κλειδαριές τύπου Omega Plus. Τι συμβαίνει όμως. Τα βίντεο που υπάρχουν στο youtube, δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα-καθημερινότητα. Αυτό γιατί τα άτομα αυτά, αρχικά έχουν για hobby το picking κορυφαίων κυλίνδρων. Έχουν αφιερώσει πολλές ώρες σε αυτό. Πολλές φορές επίσης, γνωρίσουν ήδη που βρίσκονται οι μπίλιες ή έχουν πρώτα "λύσει" τους κυλίνδρους για να ξέρουν τι κάνουν. Επίσης, το κάνουν πάνω σε μία μέγγενη, με καλό φωτισμό, υπο γωνία για να βλέπουν καλά τι γίνεται, πλέον χρησιμοποιούν και οπτικές ίνες μέσα στον κύλινδρο για να βλέπουν ακόμα καλύτερα, το κάνουν με την ησυχία τους χωρίς άγχος μην τους πιάσουν, καθιστοί και όχι γονατιστοί, κλπ. Αν τα ίδια άτομα, το δοκιμάσουν υπό πραγματικές συνθήκες, δηλαδή, χωρίς καλό φωτισμό, με το defender να τους δυσκολεύει αρκετά ακόμα και στο να αναγνωρίσουν τον κύλινδρο, σκυφτοί και πάνω απ' όλα με τον χρόνο και το άγχος να τους πιέζει, οι χρόνοι αυξάνονται κατακόρυφα ακόμα και για τους επαγγελματίες. Η πλειοψηφία των διαρρηκτικών δεν έχει ελπίδες απέναντι σε καλούς κυλίνδρους. Συνοπτικά, αν οι κύλινδροι (ακόμα και οι απλοί προς μέτριοι) διαρρηγνύονταν τόσο εύκολα με διαρρηκτικά, δεν θα τους παρουσίαζαν ως "απαραβίαστους" κι ας μην είναι τεχνικά. Θα υπήρχε πρόβλημα μεγάλο. Πρόσφατα ένας τύπος χομπίστας διέρρηξε σε βίντεο τον EVVA MCS που είναι από τους καλύτερους παγκοσμίως. Το κατάφερε μετά από έρευνα μεγάλη, πατέντες, κλπ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθεί να είναι πάρα πολύ καλός. Ακόμα κι αυτός που τον διέρρηξε τον προτείνει σε αυτούς που ψάχνουν κάτι κορυφαίο. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το ότι η μέθοδος picking χρησιμοποιείται σπάνια από διαρρήκτες. Είναι μία μέθοδος που απαιτεί γνώσεις, ειδικά εργαλεία, υπομονή, κλπ. Οπότε μην σε απασχολεί η μέθοδος picking. Οι κύλινδροι που αναφέρεις είναι στην κατηγορία των καλών, προς πολύ καλών. Εφόσον είσαι σε πολυκατοικία, δεν χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο. Μία πόρτα ασφαλείας, με στοιχειώδη-ΟΚ θωράκιση, και από κει και πέρα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε κλειδαριά τύπου Omega Plus ή κλειδαριά με κύλινδρο(αφαλό). Ουσιαστικά, η διαφορά είναι ότι η Omega Plus έχει ενσωματωμένο τον μηχανισμό ασφαλείας ενώ οι κλειδαριές με κύλινδρο είναι κλειδαριές στις οποίες μπορείς να τοποθετήσεις εσύ τον κύλινδρο (αφαλό) της επιλογής σου (όπως γίνεται με τις κλειδαριές στις απλές ξύλινες πόρτες με αφαλό). Όσον αφορά το επίπεδο ασφαλείας, οι Omega Plus έχουν ενσωματωμένο έναν πολύ καλό μηχανισμό ασφαλείας, ενώ στις κλειδαριές κυλίνδρου, το επίπεδο το καθορίζεις εσύ ανάλογα με το πόσο καλό κύλινδρο θα βάλεις στην κλειδαριά. Οπότε δες για μία πόρτα με απλή θωράκιση η οποία θα έχει κλειδαριά τύπου Omega Plus ή κλειδαριά κυλίνδρου γραναζωτή, έναν καλό κύλινδρο (όχι πολύ φθηνό αλλά ούτε και πολύ ακριβό) και ένα καλό defender. Μία πόρτα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα σου κοστίσει 600-700 χοντρικά και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς. Απέφυγε τις προσφορές τύπου 350-400€ για πόρτα ασφαλείας γιατί αρχικά δεν είναι ποτέ αυτή η τελική τιμή και δεύτερον οι πόρτες αυτές συνήθως είναι τραγικές. Προτίμησε καποια σοβαρή εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Πχ μην πας σε αλουμινάδες. Εννοείται φυσικά πως επειδή είσαι σε ενοίκιο, δεν θα βάλεις κάτι πολύ καλό εκτός κι αν το θες εσύ ή ο ιδιοκτήτης. Για ότι άλλες απορίες έχεις, εδώ είμαστε. 3
warewolf Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ο κατασκευαστης που μου προτειναν (εχει αναφερθει σε προηγουμενα posts) διαβασα εδω πως πιθανοτατα δεν σε αφηνει να επιλεξεις την δικη σου κλειδαρια για να σου βαλει. Οποτε πιθανως θα επιλεξω καποια απο αυτες που προανεφερα πως εχει (αν και δεν ξερω ποια υπερεχει ποιας) Αν με αγχωνει το γεγονος της πορτας ασφαλειας ειναι γιατι (υποθετω) πως ναι μεν θα αποτρεψει εναν μικρο διαρρηκτη που δεν εχει τα μεσα και τις γνωσεις, απο την αλλη ομως ισως προσελκυσει καποιον οπου οι θωρακισμενες να ειναι ο τομεας του. Δεν ξερω στατιστικα καθολου αν υπαρχουν κρουσματα διαρρηξης κλειδαριων που συζηταμε. (οχι των παλαιοτερων τυπου χρηματοκιβωτιου) Για το Defender, εχω καταλαβει οτι προκειται για προστασια με καποιο δυνατο κραμα μεταλλου απο μεθοδο διεισδυσης δια της βιας (τρυπημα, κοπη κλπ) Μπερδευτηκα λιγο για την κλειδαρια κυλινδρου γραναζωτη. Νομιζα οτι οι νεες κλειδαριες (αυτες που δεχονται το μικρο κλειδι πλεον) ειναι παρομοιας τεχνολογιας μεταξυ τους και απλα καποια κλειδια εχουν περισσοτερα Pin/τρυπες (αν το λεω σωστα) Σημερα μιλωντας με εναν γνωστο, μου εδειξε το δικο του κλειδι της πορτας ασφαλειας του, οπου δεν ηταν πλακε, αλλα στρογγυλος ο κορμος του και ειδα περιμετρικα του τις τρυπες/εσοχες που ειχε. Μου ειπε πως ειναι λιγο πιο ασφαλες αυτος ο τυπος. Ομως αν στην τελικη αν αυτοι οι νεοι κυλινδροι με τα μικρα κλειδια, αποτρεπουν μια πολυ μεγαλη πλειοψηφια διαρρηκτων κατα μεγαλο ποσοστο, ισως δεν πρεπει να ασχοληθω παραπανω. Οταν ειδα ομως οπως στο παραπανω βιντεο που εβαλα, εκεινο το μαραφετι που απλα το εβαζες μεσα και το περιστρεφες...σκεφτηκα πως πιθανως οι επαγγελματιες διαρρηκτες, τετοια εργαλεια θα χρησιμοποιουν για να κανουν την δουλεια τους. Η πορτα για την οποια μιλαω απο οτι μας ειπαν ειναι αξιας 1300 ευρω, στην οποια θα μας γινει εκπτωση στα 800 ευρω. (δεν εχω ιδεα σε ποια πορτα και κλειδαρια αναφερονται) Δεν γνωριζω λεπτομερειες μιας και ασχοληθηκε ο πατερας μου τηλεφωνικως μαζι τους και αυριο θα περασουν να παρουν μετρα της κασας. Δεν ξερω αν θα πρεπει να τους ρωτησω κατι συγκεκριμενο για να μην κανω αστοχη επιλογη οσον αφορα την κλειδαρια πανω απ'ολα. Ολοκληρη η περιγραφη των κλειδαριων που διαθετουν σε κανονικες (οχι ηλεκτρονικες κλπ) ειναι η παρακατω. Αν μπορουσατε να μου υποδειξετε καποια η οποια θα εχει μια στοιχειωδη ασφαλεια, χωρις να ανεβει παρα πολυ η τιμη (δεν αναγραφουν τιμες) θα το εκτιμουσα. Κυλίνδρους Υψηλής Ασφαλείας Α. ΚΕSSO 2000 ΩΜΕΓΑ Β. ΜΟΤΤURA C48 ή 4J Γ. SIAMO TOP SECURITY – S.T.S. 15 Δ. T.K. 100 E. Hλεκτρονικοί κύλινδροι Όλοι οι κύλινδροι έχουν κάρτα ιδιοκτησίας αντιγραφής κλειδιών και προδιαγραφές αντιδιάρρηξης antipicking, antibumbing, anti impression.
swayback Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Ναι ο Σιάμος γενικά δεν δέχεται να τοποθετήσει στις πόρτες του προϊόντα τα οποία δεν έμπορεύεται ο ίδιος. Φυσικά αν πάρεις την πόρτα μπορείς να βάλεις μετά όποιον κύλινδρο θες. Οι πόρτες του από θέμα θωράκισης είναι πολύ καλές. Δίνει έμφαση ακόμα και στα φθηνότερα μοντέλα του. Είναι σίγουρο πως προσφέρει ακόμα τους Keso και Mottura? Γιατί πριν λίγους μήνες είχε αναφερθεί ότι πλέον δεν τους φέρνει και τους έχει αντικαταστήσει με τους CES. Μάλλον δεν έχει ενημερώσει ακόμα την σελίδα του γιατί εδώ δεν υπάρχει πλέον ο Keso. Αν με αγχωνει το γεγονος της πορτας ασφαλειας ειναι γιατι (υποθετω) πως ναι μεν θα αποτρεψει εναν μικρο διαρρηκτη που δεν εχει τα μεσα και τις γνωσεις, απο την αλλη ομως ισως προσελκυσει καποιον οπου οι θωρακισμενες να ειναι ο τομεας του. Το καλό με τις κλειδαριές κυλίνδρου είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές. Ακόμα και κάποιος επαγγελματίας που ασχολείται με πόρτες ασφαλείας που έχουν κυλίνδρους, δεν μπορεί να ανοίξει κάθε κύλινδρο. Αμφιβάλλω αν μπορούν να ανοίξουν και τους απλούς έως 50€, πόσο μάλλον τους πολύ καλούς. Υπάρχουν κλειδαριές κυλίνδρου απλές 2 ή περισσότερων στροφών και γραναζωτές. Οι γραναζωτές, στις οποίες χρησιμοποιούνται (προφανώς) γρανάζια στον μηχανισμο, είναι πιο αξιόπιστες και λιγότερο θορυβώδης από τις απλές. Ουσιαστικά πρόκειται για διαφορετικό μηχανισμό λειτουργείας. Το defender είναι ακριβώς αυτό που είπες. Μία ροζέτα ασφαλείας που προστατεύει τον κύλινδρο από απλά (σφυριά, σκύλες, καλέμια, κλπ) και ηλεκτρικά εργαλεία.(τρυπάνια, τροχούς, κλπ). Ομως αν στην τελικη αν αυτοι οι νεοι κυλινδροι με τα μικρα κλειδια, αποτρεπουν μια πολυ μεγαλη πλειοψηφια διαρρηκτων κατα μεγαλο ποσοστο, ισως δεν πρεπει να ασχοληθω παραπανω. Οταν ειδα ομως οπως στο παραπανω βιντεο που εβαλα, εκεινο το μαραφετι που απλα το εβαζες μεσα και το περιστρεφες...σκεφτηκα πως πιθανως οι επαγγελματιες διαρρηκτες, τετοια εργαλεια θα χρησιμοποιουν για να κανουν την δουλεια τους. Όπως το είπες. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείς περισσότερο. Οι επαγγελματίες είναι λίγοι και δεν επιλέγουν στην τύχη τι θα διαρρήξουν. Είναι πιο επιλεκτικοί με τους στόχους τους. Ακόμα και σε επαγγελματία να πέσεις, θα πρέπει να γνωρίζει τι κύλινδρο έχει η πόρτα και να έχει αντίστοιχο διαρρηκτικό γι αυτόν (αν υπάρχει) ή θα πρέπει να είναι ΠΑΡΑ πολύ καλός στο picking και να κάτσει να τον διαρρήξει. Η εταιρεία που σου πρότειναν, έχει καλό όνομα στον χώρο και γενικά έχουν σοβαρά προϊόντα. Η πόρτα στα 800€ λογικά θα είναι το μοντέλο παραγωγικός τύπος. Έχει πολύ καλή θωράκιση και εξίσου καλή κλειδαριά. Μένει μόνο να επιλέξετε τον κύλινδρο. Από τους πέντε, οι δύο πρώτοι (Keso και Mottura) είναι οι καλύτερες επιλογές. Βεβαιωθείτε πρώτα ότι υπάρχουν ακόμη αυτοί οι κύλινδροι γιατί ξανα λέω ότι ο Keso (πιθανώς και ο Mottura), πρέπει να έχει αντικατασταθεί με κάποιον CES. Αν δεν φέρνει πλέον τους Keso και Mottura, ο CES WSM είναι μία ΟΚ επιλογή. 2
warewolf Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Με πηρε ξημερωμα για να κατσω να διαβασω απο την αρχη ολο το νημα, ωστε να καταλαβω καλυτερα πως εχουν τα πραγματα κατασκευαστικα σε αυτες τις πορτες. Μεχρι τωρα ελεγα κλειδαρια και εννοουσα τον κυλινδρο που μπαινει το κλειδι. Τωρα καταλαβα οτι κλειδαρια ονομαζουμε ολοκληρο το υπολοιπο συστημα που μπαινει ο κυλινδρος. Τωρα σε σχεση με την κλειδαρια, στον παραγωγικο τυπο, αναφερει την mottura με defender omega. Yποθετω αυτη η κλειδαρια εχει καταπελτη. Το defender (δικης τους κατασκευης ?) δεν ξερω που στεκεται ποιοτικα εναντι αλλων. Τελος, οσον αφορα τον κυλινδρο, στο λινκ που παρεθεσες πιο πανω, αναφερει οτι εχει mottura. το mottura c48 champion και το mottura 4J. (και παλι δεν ξερω ποιο υπερεχει ποιου) Σε γενικες γραμμες καταλαβα οτι τουλαχιστον ειμαι σε φυσιολογικα πλαισια καλυμμενος. Ευτυχως που βρηκα το νημα και διαβασα και εμαθα 2 βασικα πραγματα. Παρα πολυ χρησιμες ολες αυτες οι πληροφοριες, ευχαριστω για την τοσο αμεση βοηθεια στις αποριες μου. 1
swayback Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Με πηρε ξημερωμα για να κατσω να διαβασω απο την αρχη ολο το νημα, ωστε να καταλαβω καλυτερα πως εχουν τα πραγματα κατασκευαστικα σε αυτες τις πορτες. Μεχρι τωρα ελεγα κλειδαρια και εννοουσα τον κυλινδρο που μπαινει το κλειδι. Τωρα καταλαβα οτι κλειδαρια ονομαζουμε ολοκληρο το υπολοιπο συστημα που μπαινει ο κυλινδρος. Η πόρτα αποτελείται κυρίως από τα εξής: -Μεταλλική κάσα -Μεντεσέδες -Θωράκιση (πλαίσιο, κοιλοδοκοί, λαμαρίνα έσω και έξω θωράκισης, κλπ) -Πίρρους περιμετρικά -Κλειδαριά (σώμα) -Έξτρα προστασία του σώματος της κλειδαριάς με ενισχυμένες μεταλλικές πλάκες - Παράδειγμα 2ο -Κύλινδρος -Defender - Λεπτομέρειες εδώ -Ξύλινες (συνήθως) επενδύσεις -Σύρτης περιορισμένου ανοίγματος -Πόμολο, ματάκι, χερούλι, αεροφράκτης στο κάτω μέρος, κλπ Τωρα σε σχεση με την κλειδαρια, στον παραγωγικο τυπο, αναφερει την mottura με defender omega. Yποθετω αυτη η κλειδαρια εχει καταπελτη. Το defender (δικης τους κατασκευης ?) δεν ξερω που στεκεται ποιοτικα εναντι αλλων. Τελος, οσον αφορα τον κυλινδρο, στο λινκ που παρεθεσες πιο πανω, αναφερει οτι εχει mottura. το mottura c48 champion και το mottura 4J. (και παλι δεν ξερω ποιο υπερεχει ποιου) Ναι, η κλειδαριά έχει καταπέλτη. Ο καταπέλτης είναι ένας μηχανισμός που σε περίπτωση που αφαιρεθεί ο κύλινδρο ή το defender, μπλοκάρει τον μηχανισμό της κλειδαριάς και δεν μπορεί να ξεκλειδώσει. Αυτό ισχύει όταν είναι πλήρως κλειδωμένη (όταν είναι δηλαδή σε πλήρη έκταση οι πίρροι της πόρτας). Ο τρόπος λειτουργίας του καταπέλτη διαφοροποιείται από κλειδαριά σε κλειδαριά. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος καθώς δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τους Mottura κυλίνδρους, ο C48 και ο 4J είναι ο ίδιος κύλινδρος. Ζητήστε να σας πουν ποιον κύλινδρο θα βάλουν τελικά. Εφόσον θα δώσετε τόσα λεφτά, να έχει τουλάχιστον κάποιον καλό και όχι τους πιο απλούς S.T.S. ή CES DM 5. Το Defender τους νομίζω είναι της εταιρείας mottura αλλά παντενταρισμένο και πιο ενισχυμένο. Γενικά είναι ένα πολύ καλό και ενισχυμένο defender, σίγουρα καλύτερο από αυτά που βάζουν οι περισσότερες εταιρείες. Υπάρχουν και καλύτερα αλλά τα καλύτερα δεν τα βρίσκεις στα έτοιμα μοντέλα των περισότερων εταιρειών. Τα αγοράζεις και τα τοποθετείς εσύ μετά. Πάντως δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο. Αυτό που έχει η πόρτα είναι υπεραρκετό. 2
warewolf Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Η πόρτα αποτελείται κυρίως από τα εξής: -Μεταλλική κάσα -Μεντεσέδες -Θωράκιση (πλαίσιο, κοιλοδοκοί, λαμαρίνα έσω και έξω θωράκισης, κλπ) -Πίρρους περιμετρικά -Κλειδαριά (σώμα) -Έξτρα προστασία του σώματος της κλειδαριάς με ενισχυμένες μεταλλικές πλάκες - Παράδειγμα 2ο -Κύλινδρος -Defender - Λεπτομέρειες εδώ -Ξύλινες (συνήθως) επενδύσεις -Σύρτης περιορισμένου ανοίγματος -Πόμολο, ματάκι, χερούλι, αεροφράκτης στο κάτω μέρος, κλπ Ναι, η κλειδαριά έχει καταπέλτη. Ο καταπέλτης είναι ένας μηχανισμός που σε περίπτωση που αφαιρεθεί ο κύλινδρο ή το defender, μπλοκάρει τον μηχανισμό της κλειδαριάς και δεν μπορεί να ξεκλειδώσει. Αυτό ισχύει όταν είναι πλήρως κλειδωμένη (όταν είναι δηλαδή σε πλήρη έκταση οι πίρροι της πόρτας). Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος καθώς δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τους Mottura κυλίνδρους, ο C48 και ο 4J είναι ο ίδιος κύλινδρος. Ζητήστε να σας πουν ποιον κύλινδρο θα βάλουν τελικά. Εφόσον θα δώσετε τόσα λεφτά, να έχει τουλάχιστον κάποιον καλό και όχι τους πι απλούς S.T.S. ή CES DM 5. Το Defender τους νομίζω είναι της εταιρείας mottura αλλά παντενταρισμένο και πιο ενισχυμένο. Γενικά είναι ένα πολύ καλό και ενισχυμένο defender, σίγουρα καλύτερο από αυτά που βάζουν οι περισσότερες εταιρείες. Υπάρχουν και καλύτερα αλλά τα καλύτερα δεν τα βρίσκεις στα έτοιμα μοντέλα των περισότερων εταιρειών. Τα αγοράζεις και τα τοποθετείς εσύ μετά. Πάντως δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο. Αυτό που έχει η πόρτα είναι υπεραρκετό. Tελικα η πορτα που θα μπει ειναι οντως το παραγωγικο μοντελο και η κλειδαρια γραναζωτη με κυλινδρο CES WSM. Mottura και Kesο δεν υπαρχουν πλεον. Σταματησαν να χρησιμοποιουν και τον κυλινδρο mottura και πλεον βαζουν τον ces σε ολες τις πορτες τους ως ποιο νεο μοντελο. Η τιμη τελικα ειναι στα 980 ευρω περιπου και οχι 800. (800 ηταν χωρις το φπα) Στον τιμοκαταλογο το μοντελο εμφανιζεται με 1025+ΦΠΑ (1271). Δεν μπορω να γνωριζω λογω απειριας εαν σε αυτα τα χρηματα η τιμη ειναι οκ ή οχι, αλλα μιας και στην ουσια θα πληρωθει απο την ιδιοκτητρια της οικιας μας δεν παιζει και ιδιαιτερο ρολο. Σε περιπτωση οπου ο κυλινδρος CES WSM ειναι μετριος σε σχεση με αλλους ακριβοτερους και αρκετα καλυτερους, δεν νομιζω οτι πρεπει να μπω στη διαδικασια αντικαταστασης του εκ των υστερων. Εξ αλλου ισως σε 2-3 χρονια (το αργοτερο) θα εχω μετακομισει απο αυτο το σπιτι. Λογικα με το defender κλπ ακομη και αυτος θα δωσει μια καλυτερη προστασια απο την υπαρχουσα πορτα, εναντι των "normal" διαρρηκτων που εχουν αλλαξει τα φωτα στην πολυκατοικια μας (48 διαμερισματα παρακαλω) στις απλες πορτες. Μιας και η πορτα θα τοποθετηθει σε μια εβδομαδα απο σημερα, δεν ξερω εαν πρεπει να προσεξω/ρωτησω κατι αλλο. Υποθετω οτι θα εχουμε 3 κλειδια (τοσα δεν δινουν ?) και οτι πρεπει να προσεξουμε η συσκευασια των κλειδιων πρεπει να ειναι σφραγισμενη, απο οτι διαβασα εδω.
swayback Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Είναι πολλά τα 1000 όταν θα έχει αυτόν τον κύλινδρο. Τόσα χρέωνε και όταν έβαζε τους Keso 4000s και Mottura C48 που είναι και πιο ακριβοί. Τέλος πάντων. Η ουσία είναι ότι συνολικά είναι μία πολύ καλή πόρτα και εννοείται θα είσαι καλυμμένος στο κομμάτι της ασφάλειας. Δεν χρειάζεται να μπείτε στη διαδικασία της αναβάθμισης κυλίνδρου, βάζοντας κάποιον καλύτερο. Είναι υπερβολή. Νομίζω τους Keso και Mottura τους αντικατέστηκε αρχικά για να έχει αποκλειστικότητα και επειδή οι 2 που ανέφερα, διαρρηγνύονται πλέον (τεχνικά). Καλό είναι να αναβαθμίζουν την ασφάλεια στις πόρτες τους οι εταιρείες αλλά κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να βάλει κάτι ακόμα καλύτερο από πριν. Το καλό που έχει πάντως ο CES είναι ότι τους βρίσκεις δύσκολα στην Ελλάδα που σημαίνει θα είναι άγνωστος σαν κύλινδρος ακόμα και στους πιο ψαγμένους διαρρήκτες. Το πόσα κλειδιά θα σας δώσουν πρέπει να το ρωτήσετε. Τουλάχιστον 3 θα πρέπει να σας δώσουν. Και ναι, πριν έρθουν για την τοποθέτηση, επιβεβαιώστε ότι θα είναι σφραγισμένα τα κλειδιά. Αυτό θα το διαπιστώσετε και κατά την εγκατάσταση. Συνοπτικά δεν νομίζω υπάρχει λόγος ανησυχίας. Όπως είπα και πιο πάνω είναι σοβαρή εταιρεία γενικά και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης. Κι εγώ που τα ψάχνω συνέχεια και θέλω να βάζω τα καλύτερα ακόμα και αν δεν τα χρειάζομαι, από εκεί θα έπαιρνα την πόρτα (κυρίως λόγω θωράκισης) και ίσως αργότερα να έβαζα καλύτερο κύλινδρο. Όχι επειδή χρειάζεται αλλά επειδή έχω την τάση να επιλέγω ότι πιο ασφαλές υπαρχει Καλορίζικη η πόρτα. 2
warewolf Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Eυχαριστω πολυ για ολα, ακρη τοσο γρηγορα (σε ενα ξενυχτι) δεν θα εβγαζα μονος μου, ωστε να καταλαβω τα εντελως βασικα για το ΤΙ ειναι μια πορτα ασφαλειας, τα επιμερους τμηματα της κλπ. Χαρη σε αυτο το νημα και σε εσας με οσα μου απαντηθηκαν και διαβασα εδω, εβγαλα μια σχετικη ακρη. Παρα πολυ ενδιαφερον νημα και σιγουρα θα βοηθησει (και θα εχει βοηθησει) αρκετους αρχαριους οπως στην δικη μου περιπτωση. Να'στε καλα παιδια. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Να κάνω μια ερώτηση που ακούγεται λίγο κουτή ή αφελής ενδεχομένως, αλλά μπορεί να μην είναι όσο ασήμαντη μοιάζει από οπτική ασφαλείας; Διαβάζω ότι οι γραναζωτές κλειδαριές είναι "αθόρυβες" και θέλω να ρωτήσω πόσο πραγματικά αθόρυβο είναι αυτό το διαφημιζόμενο αθόρυβο. Γενικά από οπτική ασφαλείας, να μην ανακοινώνεις στους πάντες στην πολυκατοικία ότι φεύγεις από το σπίτι με το χαρακτηριστικό ΓΡΟΥΝΚ-ΓΡΟΥΝΚ-ΓΡΟΥΝΚ του κλειδώματος νομίζω προσθέτει λίγο στην ασφάλεια του διαμερίσματος. Αλλά είναι τόσο αισθητή η διαφορά;
swayback Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Να κάνω μια ερώτηση που ακούγεται λίγο κουτή ή αφελής ενδεχομένως, αλλά μπορεί να μην είναι όσο ασήμαντη μοιάζει από οπτική ασφαλείας; Διαβάζω ότι οι γραναζωτές κλειδαριές είναι "αθόρυβες" και θέλω να ρωτήσω πόσο πραγματικά αθόρυβο είναι αυτό το διαφημιζόμενο αθόρυβο. Γενικά από οπτική ασφαλείας, να μην ανακοινώνεις στους πάντες στην πολυκατοικία ότι φεύγεις από το σπίτι με το χαρακτηριστικό ΓΡΟΥΝΚ-ΓΡΟΥΝΚ-ΓΡΟΥΝΚ του κλειδώματος νομίζω προσθέτει λίγο στην ασφάλεια του διαμερίσματος. Αλλά είναι τόσο αισθητή η διαφορά; Ναι, είναι αισθητή η διαφορά. Είναι αρκετά πιο αθόρυβη. Δες εδώ. Κι εδώ συγκριτικά μία απλή με κλειδί τύπου χρηματοκιβωτίου. Στις γραναζωτές, ο θόρυβος εξαρτάται και από το πόσο γρήγορα ξεκλειδώνεις την κλειδιαριά (όσο πιο αργά τόσο πιο αθόρυβα), σε αντίθεση με τις απλές στροφών που όσο σιγά και να γυρίσεις το κλειδί, στο τέλος της στροφής θα ακουστεί το κλακ. 2
adreas195 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) καλησπέρα παιδιά, εχω θωρακισμένη πόρτα με παλιά κλειδαρία χρηματοκιβωτίου (65mm). Σκέφτομαι να το αλλάξω με ένα απο τα παρακάτω πακέτα: Α} Κλειδαριά ασφαλείας θωρακισμένης πόρτας 63mm OMEGA PLUS, για αλλαγή CISA Μαγνητικό Defender Monolito Disec MRM29SK για κλειδαριά omega plus Β)http://www.safecase.gr/fiam-cisa-rs3-bks200 C)http://www.safecase.gr/cisa-revolution-pro-cylinder-ap3-defender-bd200-cisaD)http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=59_66&product_id=64 http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=61_70&product_id=142&sort=p.price&order=DESC http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=74&product_id=114&sort=p.price&order=DESC Να αναφέρω ότι δεν γνωρίζω καθόλου απο κλειδαριές ειμαι άσχετος και μόνο σήμερα έψαξα στο forum και διάβασα για τα παραπάνω. Πιστεύω ότι πιο πολύ κλίνω προς το D αλλά για πείτε καμμία γνώμη... Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει , τα χρήματα που θέλω να διαθέσω ειναι 200-300 ευρώ αλλα να ειναι κατι vfm. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2017 από adreas195
Alejandro Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 καλησπέρα παιδιά, εχω θωρακισμένη πόρτα με παλιά κλειδαρία χρηματοκιβωτίου (65mm). Σκέφτομαι να το αλλάξω με ένα απο τα παρακάτω πακέτα: Α} Κλειδαριά ασφαλείας θωρακισμένης πόρτας 63mm OMEGA PLUS, για αλλαγή CISA Μαγνητικό Defender Monolito Disec MRM29SK για κλειδαριά omega plus Β)http://www.safecase.gr/fiam-cisa-rs3-bks200 C)http://www.safecase.gr/cisa-revolution-pro-cylinder-ap3-defender-bd200-cisa D)http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=59_66&product_id=64 http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=61_70&product_id=142&sort=p.price&order=DESC http://eshop-kleidaras.gr/index.php?route=product/product&path=74&product_id=114&sort=p.price&order=DESC Να αναφέρω ότι δεν γνωρίζω καθόλου απο κλειδαριές ειμαι άσχετος και μόνο σήμερα έψαξα στο forum και διάβασα για τα παραπάνω. Πιστεύω ότι πιο πολύ κλίνω προς το D αλλά για πείτε καμμία γνώμη... Παρακαλώ όποιος μπορεί να βοηθήσει , τα χρήματα που θέλω να διαθέσω ειναι 200-300 ευρώ αλλα να ειναι κατι vfm. Το αρνητικό της OMEGA είναι ότι αν θελήσεις να αλλάξεις κάτι στο μέλλον, πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη την κλειδαριά (πρέπει να βγάλεις την εσωτερική επένδυση της πόρτας για να γίνει αυτό) ενώ στις άλλες επιλογές σου θα μπορείς να αλλάξεις απλώς τον κύλινδρο (10 λεπτά υπόθεση με ένα απλό κατσαβίδι). Και ο ΑΡ3 και ο RS3 είναι πολύ καλοί (ίσως ο RS3 να είναι overkill) απλά δε γνωρίζω αν στις τιμές που γράφεις, περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις